bikey77 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Θέλω να φτιάξω μια σελίδα με links για pdf αρχεία των οποίων τα ονόματα είναι στα ελληνικά, πχ αρχείο1.pdf κλπ Όταν η σελίδα τρέχει στον localhost όλα καλά, όταν όμως την ανεβάσω στον live server (linux) τότε εμφανίζεται πρόβλημα με τα ονόματα αρχείων και το άνοιγμά τους δεν καθίσταται δυνατόν. Πως διαχειριζόμαστε τα αρχεία με ελληνικό όνομα γενικά? To site είναι αυτό και το file listing γίνεται με το mod_jxlistfiles αλλά και σε άλλες απόπειρες που έκανα είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα (παράδειγμα).
isay Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχει σοβαρός λόγος να εχεις ελληνικά ονοματα αρχείων; Μπελάδες ψάχνεις; Λατινικοί χαρακτήρες και να θυμάσαι οτι σε linux servers ολα ειναι case sensitive. Άλλο αρχείο το eimaikala.pdf και άλλο αρχείο το EimaiKala.PDF
bikey77 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είναι 100% αναγκαίο, θα μπορούσαν να μετονομαστούν σε latin πχ timokatalogos_tade.pdf, ωστόσο μια και συνάντησα το πρόβλημα θα ήθελα να βρω και τη λύση.
isay Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Universal λύση δεν υπάρχει και έχει να κάνει με την κωδικοποίηση και αναπαραγωγή των ελληνικών χαρακτήρων. Ρισκάρεις ασυμβατότητες χωρίς λόγο (πχ μπορεί να μην κατεβαίνει σε υπολογιστές που δεν εχουν ελληνικά ή σε άλλα λειτουργικά συστήματα, κλπ). Αν το ψάχνεις για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πάω πάσο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Νομιζω οτι στην κωδικοποιηση σου στη σελιδα θελει ρυθμίσεις. Υπάρχουν ενα σωρο encoding που πρεπει να οριστούν.Μαλλον το server πρεπει να ρυθμισεις καπως η το script .
bikey77 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω κανει mb_convert_string για να μπορει να διαβαζει τα ονοματα των αρχειων αλλα δεν τα ανοιγει, με μπερδευει λιγο το θεμα του encoding και δεν εχω ακριβη εικονα του τι πρεπει να αλλαξω.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Στο δικο μου server σε Debian ειδα οτι μια χαρα δουλευει με ελληνικά.Δοκιμασε να ενεργοποιήσεις directory listing ωστε να δεις αν ετσι μπορεις να παρεις τα αρχεια για αρχη. http://www.med4u.gr/pricelists/ Βλεπω ειναι ηδη ενεργοποιημένο.. Αν δεις εδώ τα δειχνει! Ειναι σε ISO8859-7 για καποιο λογo... Εκει μπερδευεται πιστευω καπου. Κανει escape απο μονος του ο apache. Δοκιμασε να κανεις τα link σε 8859-7 και ας φαινονται κινεζικα μετα. η να πας σε utf-8 γενικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.