Dim 33 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 αυτη ειναι η αναλυση που μου χρειαζεται.! να "βλεπω¨τα παντα
mythosss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο.. και ένας απλός απόφοιτος δημοτικού που έχει χόμπι την τεχνολογία γνωρίζει ότι με την είσοδο ενός προτυπου ακολουθούν και οι κατασκευές των υποσυστημάτων που το υποστηρίζουν μέσα σε +/- 6 μήνες. Δηλαδή με το που βγει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα βγούνε και οι μαζικής παραγωγής οθόνες τηλεοράσεις και θα έχουν βγει και μερικές ταινίες. Ήδη υπάρχουν μηχανήματα όπως οθόνες και επαγγελματικές βιντεοκάμερες (που χρησιμοποιούνται από το hollywood όπως η σειρά της red eye) που υποστηρίζει 4k recording.. έως ότου λοιπόν κάνουν την εμφάνιση τους οι νέοι επεξεργαστές τα πράματα σιγά σιγά θα έχουν αρχίσει να κινούνται για το 4k hd... Είσαι άσχετος. Γιατί; Διότι ξεχνας τον ανθρώπινο παράγοντα, το μάτρι βρε.Οι αναλύσεις υπάρχουν, το θέμα ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει αναλύσεις πάνω από 1080p σε μια συνηθισμένη τηλεόραση (40-50 ιντσών). Στον κινηματογράφο υπάρχουν ταινίες με αναλύσεις 2κ, μόνο που στον κινηματογράφο είναι κατάτι μεγαλύτερη οθόνη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι άσχετος. Γιατί; Διότι ξεχνας τον ανθρώπινο παράγοντα, το μάτρι βρε.Οι αναλύσεις υπάρχουν, το θέμα ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει αναλύσεις πάνω από 1080p σε μια συνηθισμένη τηλεόραση (40-50 ιντσών). κάποια πηγή για αυτό παρακαλώ?
digekas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ως προς την ανάλυση/απόσταση/μέγεθος οθόνης έχω παραθέσει διάγραμμα σε προηγούμενο ποστ μου σε αυτό το thread, αλλά και ως προς την "αντίστοιχη" ανάλυση με 35άρι φιλμ.
Haldol Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Πέρα από την πλάκα, οι ταινίες πλέον θα γυρίζονται αποκλειστικά σε ψηφιακά μέσα και ο όγκος της πληροφορίας είναι αυτός που θα την προστατέψει από την διακίνησή της στο δίκτυο Μαζί με τον όγκο, ανεβαίνουν και οι ταχύτητες των συνδέσεων. Δεν είναι μακριά η εποχή που μπαίναμε με 56Κ, μετά με 256 Kbits, μετά με 2 Mbits, πλέον με ~8 Mbits (για τον περισσότερο κόσμο) και σε λίγο με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες ελέω VDSL και FTTH. On topic, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιο «όριο» στο πόσο μεγάλη ανάλυση έχει νόημα να έχει μια ταινία. Το μάτι μας έχει ακόμα περιθώρια μέχρι να μη μπορεί να πάρει παραπάνω πληροφορία -- δεν φτάσαμε στο όριο με τα 1080p.
digekas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μαζί με τον όγκο, ανεβαίνουν και οι ταχύτητες των συνδέσεων. Δεν είναι μακριά η εποχή που μπαίναμε με 56Κ, μετά με 256 Kbits, μετά με 2 Mbits, πλέον με ~8 Mbits (για τον περισσότερο κόσμο) και σε λίγο με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες ελέω VDSL και FTTH. On topic, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιο «όριο» στο πόσο μεγάλη ανάλυση έχει νόημα να έχει μια ταινία. Το μάτι μας έχει ακόμα περιθώρια μέχρι να μη μπορεί να πάρει παραπάνω πληροφορία -- δεν φτάσαμε στο όριο με τα 1080p. Φίλε μου προσωπικά ξεκίνησα με ένα modemάκι στα 2400bps συνδεόμενος με το πανεπιστήμιο κάτω στην Κρήτη την εποχή που δεν υπήρχαν πάροχοι, σε εποχές που δεν υπήρχε ακόμα διαδεδομένο το www, οπότε και χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά τερματικό zmodem και kermit για τους παλαιότερους που τα θυμούνται, οπότε πίστεψέ με είμαι σε θέση να γνωρίζω τα μεγέθη αφού τα έζησα από πρώτο χέρι και όταν λέω ότι το μέγεθος είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά, ξέρω τι λέω αφού και στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων είμαι πολλά χρόνια. Ποιος κατέβαζε ταινίες την εποχή των 56Kbps;;; Άντε κανένα mp3 και αυτό ήθελε κανένα τέταρτο της ώρας... Αν λοιπόν είχαν πέσει μαζικά στην αγορά τα blu-ray και οι lcd τηλεοράσεις αρκετά χρόνια πριν εμφανιστούν για τους γνωστού λόγους (βλέπε κρυπτογράφηση και επικράτηση ενός προτύπου blu-ray vs hd-dvd) πόσοι θα έμπαιναν στην λογική να βάλλουν δίκτυο και μάλιστα μεγάλες ταχύτητες για να κατεβάσουν hd υλικό όταν θα μπορούσαν με πολύ πιο απλό τρόπο αλλά και πιο φθηνά (σε σχέση με τα 500 ευρώ που δίνουμε τώρα στον isp) να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό; Τώρα λοιπόν με το 3d έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να κάνουν ένα δυναμικό comeback και να ξαναστηθεί εξαρχής το "μαγαζί" αφού οι περισσότεροι θα προτιμούσαν για ένα μικρό ποσό να δουν την ταινία ή την σειρά τους με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, ήχου και υπότιτλων, αφού αυτοί οι περισσότεροι ακόμα και σήμερα δεν έχουν επαρκείς γνώσεις ούτε στο πως θα βρουν αυτό το υλικό αλλά ούτε και πως θα το αναπαραγάγουν. Για το on-topic φίλε μου παρέθεσα ένα γράφημα σε προηγούμενο ποστ μου, θα το προσθέσω εδώ και θα το εξηγήσω για όποιον δυσκολεύεται να καταλάβει τι λέει: Σε γενικές γραμμές αυτό που μας λέει είναι ότι όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται σε κάποια απόσταση από εμάς, σε αυτό το αντικείμενο δεν μπορούμε να διακρίνουμε όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να έχει, για αυτό και το πλησιάζουμε για να τις δούμε. Οι περισσότεροι λοιπόν ξεκινάμε από τον διαθέσιμο χώρο που έχουμε για τις προβολές μας, πάμε λοιπόν στον κάθετο άξονα και αν ή απόσταση από τον καναπέ μας μέχρι την οθόνη/πανί είναι πχ 3 μέτρα (~30 εκατοστά του μέτρου είναι το πόδι) πάμε λοιπόν και τραβάμε μία οριζόντια γραμμή εκεί που λέει 10 πόδια (η κόκκινη χοντρή οριζόντια γραμμή). Από την τομή λοιπόν αυτής της οριζόντιας γραμμής με τις μπλε/πράσινη/λεπτότερη κόκκινη/μοβ τελικά ξεχωρίζουμε κάποιες περιοχές στον οριζόντιο άξονα που καθορίζονται από τις κίτρινες κατακόρυφες γραμμές. Οι έρευνες λοιπόν που έχουν γίνει μας λένε ότι αν καθόμαστε 3 μέτρα μακρυά από την οθόνη/πανί προβολής και αυτή η οθόνη/πανί έχει 35 ίντσες διαγώνιο τότε η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για να διακρίνουμε κάποια διαφορά στην ποιότητα του video είτε αυτό είναι από vhs είτε από blu-ray. Στην δεύτερη λοιπόν περιοχή που έχει να κάνει με video ανάλυσης 720p, από το διάγραμμα βλέπουμε ότι για να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τις επιπλέον λεπτομέρειες σε σχέση με την ποιότητα της βιντεοκασέτας θα πρέπει η οθόνη μας να είναι από 35 ιντσών και πάνω μέχρι τις περίπου 50. Αν σε αυτή την απόσταση των 3 μέτρων σε αυτή την διάσταση οθόνης προβάλουμε υλικό μεγαλύτερης ανάλυσης, δεν θα δούμε ουσιαστική διαφορά. Για να δούμε λοιπόν υλικό ανάλυσης 1080p πάντα στα 3 μέτρα απόσταση και να πούμε ότι πράγματι έχει ουσιαστική διαφορά από τα 720p θα πρέπει η οθόνη να είναι από 50+ ίντσες έως περίπου 80!!! Για τις 2000 και πλέον λοιπόν γραμμές πάμε σε μεγέθη άνω των 120 ιντσών δλδ μιλάμε για μία διαγώνιο 3 μέτρων!!! Τα μεγέθη δεν είναι υπερβολικά, σε λίγα χρόνια μπορεί μία oled να κατεβαίνει όπως το πανί του προβολέα ή να είναι μόνιμα τοποθετημένη στον τοίχο σαν ταπετσαρία και εκεί να προβάλλεται το όποιο υλικό ή σε αποστάσεις μικρές όπως αυτές κατά την χρήση ενός προσωπικού υπολογιστή δλδ 1~2 πόδια εκεί ναι μέχρι τις 30 ίντσες διαγώνιο μπορεί κάποιος να δει αυτές τις αναλύσεις για να κάνει όμως δουλειά και όχι για να απολαύσει μία ταινία ή την αγαπημένη του σειρά αν και η γνώμη μου είναι ότι το μέλλον ανήκει στα PMV (personal media viewers) που στην ουσία όλο το οπτικό μας πεδίο θα καλύπτεται από οθόνες οι οποίες θα βρίσκονται αρκετά κοντά στα μάτια μας.
FarCry Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Retina Quality 2560x1600 HD Panels on Ivy Bridge Ultrabooks http://vr-zone.com/articles/from-idf-retina-quality-2560x1600-hd-panels-on-ivy-bridge-ultrabooks/13689.html
digekas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ερώτηση κρίσεως: Τι ακριβώς δουλειά θα κάνει ο άλλος στις 13'' στα 30cm απόσταση από το ultrabook; Υπάρχουν βλέπετε και άλλες αποστάσεις που δύσκολα αλλάζουν εκτός και αν τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να εμφανίσουν όλοι καμπούρα οπότε αν και καθιστοί το κεφάλι θα είναι ένα με το γραφείο... Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα μαζί με το μηχάνημα να δίνουν και δώρο ένα ζευγάρι κιάλια. Θα θυμάστε το eyephone στο futurama, ε, κάπως έτσι θα πάμε σε pmv που θα συνδέονται ασύρματα με τις συσκευές που θα είναι σε εμβέλεια.
FarCry Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ερώτηση κρίσεως: Τι ακριβώς δουλειά θα κάνει ο άλλος στις 13'' στα 30cm απόσταση από το ultrabook; το διαγραμμα λεει για 45 εκατοστα. για 30 ειναι το smartphone. και εσυ μην πας και παιρνεις τα ορια. ενδεικτικα ειναι αυτα μη νομιζεις παντως. διαφορα στην αναλυση φαινεται και απο αποσταση. οσοι εχουν iphone 4 αυτο λενε. σιγουρα αυτο το laptop θα δειχνει καλυτερα στο ματι παρολο που δε θα βλεπεις τα pixels. στο δικο μου netbook για παραδειγμα που ειναι 100 κατι ppi δεν εχω ξεχωρισει ποτε τα pixels. αλλα laptops με μεγαλυτερο ppi ομως δειχνουν πολυ καλυτερα
digekas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Αν κάποιος πλησιάσει στα 20~25 εκατοστά θα την δει την διαφορά στην retina, από εκεί και πέρα η διαφορά περιορίζεται δραματικά για να μην πω εκμηδενίζεται, αυτά τουλάχιστον για τον μέσο όρο και όχι τα άκρα, εξάλλου αυτό δείχνει και το πρώτο διάγραμμα όπου όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η καμπύλη μας λέει ότι όσο η απόσταση αυξάνει (οριζόντιος άξονας) τόσο η ικανότητά μας να παρατηρούμε περισσότερες λεπτομέρειες (ppi δλδ pixels per inch) μειώνεται για αυτό και έχει και την κόκκινη κουκκίδα που είναι η retina display, δλδ για τις 13.3'' και 220 ppi η διαφορά γίνεται αντιληπτή από τα ~33cm ενώ για τις 15.6'' και τα 188ppi η διαφορά γίνεται αντιληπτή από τα ~38cm. Πιο απλά αν χρησιμοποιήσουν την πυκνότητα της retina (326ppi) στις 13.3'' η ανάλυση που θα μπορεί να σηκώσει η οθόνη θα είναι 3775x2132 ενώ για τις 15,6'' αντίστοιχα 4427x2500, αλλά και πάλι η διαφορά θα γίνεται αντιληπτή από τα 20~25 εκατοστά και κάτω.
FarCry Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Αν κάποιος πλησιάσει στα 20~25 εκατοστά θα την δει την διαφορά στην retina, από εκεί και πέρα η διαφορά περιορίζεται δραματικά για να μην πω εκμηδενίζεται, αυτά τουλάχιστον για τον μέσο όρο και όχι τα άκρα, εξάλλου αυτό δείχνει και το πρώτο διάγραμμα όπου όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η καμπύλη μας λέει ότι όσο η απόσταση αυξάνει (οριζόντιος άξονας) τόσο η ικανότητά μας να παρατηρούμε περισσότερες λεπτομέρειες (ppi δλδ pixels per inch) μειώνεται για αυτό και έχει και την κόκκινη κουκκίδα που είναι η retina display, δλδ για τις 13.3'' και 220 ppi η διαφορά γίνεται αντιληπτή από τα ~33cm ενώ για τις 15.6'' και τα 188ppi η διαφορά γίνεται αντιληπτή από τα ~38cm. Πιο απλά αν χρησιμοποιήσουν την πυκνότητα της retina (326ppi) στις 13.3'' η ανάλυση που θα μπορεί να σηκώσει η οθόνη θα είναι 3775x2132 ενώ για τις 15,6'' αντίστοιχα 4427x2500, αλλά και πάλι η διαφορά θα γίνεται αντιληπτή από τα 20~25 εκατοστά και κάτω. ναι το ξερω. πρακτικα ομως αυτο δεν ισχυει εξαιτιας τις φωτεινοτητας της οθονης. σου θολωνει αν μπορω να χρησιμοποιησω αυτη την λεξη και δεν το βλεπεις. εγω για να δω καθαρα τα pixels το grid δηλαδη πρεπει να βαλω το ματι μου διπλα στην οθονη κοιτωντας με την περιφεριακη μου οραση οχι direct αυτο εννοουσα πριν.οτι παρολο που δεν βλεπεις το grid βλεπεις τη διαφορα στην εικονα σε βιντεο και σε εικονες οτι ειναι πιο συμπαγεις. αν τις εχεις διπλα διπλα καταλαβαινεις τι διαφορα
digekas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Την διαφορά που αναφέρεις δεν την κάνουν τα ppi, υπάρχουν και άλλες κατασκευαστικές παράμετροι, πχ το πιο απλό και ακραίο παράδειγμα που όλοι λίγο πολύ έχουν δει, θα σύγκρινες μία e-ink οθόνη με μία lcd ή μία oled βάσει ppi;;; Εξάλλου οι αναλύσεις αυτές είναι τόσο μεγάλες που η απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ της gpu δεν επαρκεί για κάτι άλλο πέρα από ταινίες και angry birds σε native ανάλυση... Να ήταν τουλάχιστον διάφανα τα panel ή ακόμα καλύτερα αυτή να ρυθμιζόταν από τον χρήστη, θα έμπαινε από πίσω ένας προβολέας οπότε και θα γινόταν ένας ωραιότατος προτζέκτορας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα