Προς το περιεχόμενο

Επίδομα αναπηρίας

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν γνωριζω ποσο ειναι το επιδομα για τους τυφλους.... εγω παντως που αυτοματως εχω βγει με αναπηρια ανω του 67% παιρνω μονο 628 ευρο το διμηνο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παρα πολυ.

Κοιταξα και το disabled.

Οποτε ο θειος μου , που δεν έχει ψυχωση για να νοσηλευτει , αλλά ατυπα ψυχωτικά συμπτώματα ( ελαφρώς χαμένα να καταλάβεται , χάνει την σκέψη του , η όρασή του θολή , παραμιλάει καμια φορά κλπ) , μπορεί όταν τον πιάσουνε τα φάρμακα ,

να εργάζεται και να παίρνει και ένα μικρό επίδομα αναπηρίας?

Δηλαδή να τον βγάλουνε πχ. 20,30,40% ανάπηρο?

Ειναι και οι καιροί δύσκολοι καταλαβένετε...

Και το δικαιούται , δεν είναι ότι δεν το δικαιούτε , ο άνθρωπος ταλεπωρείται , μακάρι τα φάρμακα να τον πιάσουνε...

Θέλει χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο? Πρέπει να νοσηλευτεί πρώτα? Θέλει γνωμάτευση απο γιατρό εκεί?

Στο Ελλάντα ζούμε , οπότε δεν ξέρω.....πρέπει να πέσουνε οι σχετικές μίζες και τα φακελάκια? :rolleyes:

Δημοσ.

Πρεπει να εχεις γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο (πχ Αιγινιτειο) και μετα να περασει απο επιτροπη στο ΙΚΑ. Αναλογα και με το ποσοστο αναπηριας θα σου δωσουν και το επιδομα.

Δημοσ.

Του δώσανε το Invega , το οποίο το είδα και γράφει "για την θεραπεία της σχιζοφρένειας" .....Ατυπο αντιψυψωτικο είναι σύμφωνα με το Ιντερνετ.

Και ενα αλλο , Venflaxine καπως έτσι , και καλα για την καταθλιψη.

Το Invega είναι για να του ρίχνει την ντοπαμίνη , που σύμφωνα με τις εξετάσεις του , έχει βγει πολύ πολύ μεγάλη.

Στην ουσία , έχει άτυπα ψυχωτικά συπτώματα , με κινδυνο ψυχωσης.

Τουτεστοιν παλι καλά που το βρήκε μέσω του τεστ DNA , γιατί είχε ταλαιπωρηθεί χρόνια με κρισεις πανικου κλπ.

Τουτέστοιν , είναι παθολογικό καθαρά , έχει εξετάσεις που το αποδεικνύει ...

Εχω φάει το ιντερνετ εδώ και καιρο και τους της βρήκα εγώ , και τις στείλαμε στο Βέλγιο ( υπάρχουνε και στην Ελλάδα τελικά....), και μας στείλανε απο κει τα αποτελέσματα ( σε συνεργασία με τον Ψ του).

Οπότε , την "αναπηρία" την έχει απο τότε που γεννήθηκε , και την ανακάλυψε στα 47 του χρόνια.....

Οτι αντιμετωπίζεται , αντιμετωπίζεται , και μια χαρά ποιότητα θα έχει - από ότι ξέρω τουλάχιστον - η ζωή του , αλλά δεν πάυει να έχει μια αναπηρία...

Δημοσ.

Για τα τεστ αμφιβαλλω.

Αφου του δινουν 2ης γενιας, παλι καλα. Αυτο για την καταθλιψη δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται(τα 2ης γενιας εχουν ΚΑΙ αντι-καταθλιπτικες ιδιοτητες λογω της δρασης τους στους υποδοχεις σεροτονινης)

Το ινβεγκα ειναι αντιντοπαμινεργικο δηλαδη μειωνει την ντοπαμινεργικη δραστηριοτητα στους αντιστοιχους υποδοχεις.

Δες ομως και τις παρενεργειες

http://en.wikipedia.org/wiki/Invega#Side_effects_and_adverse_reactions

Με πιο συχνη τη στυτικη δυσλειτουργια.

Επομενως συζητηστε και τη δοση να ειναι οσο το δυνατον μικροτερη και με προοπτικη να μειωνεται

Δημοσ.

σε περίπτωση που κάποιος που παίρνει επίδομα απο την πρόνοια ξεκινήσει και εργάζεται , τότε το επίδωμα μειώνεται στο μισό , δεν καταργείται .

Αυτόματα ή πρέπει να δηλώσεις πως εργάζεσαι;

Και ποιός είναι τόσο κορόϊδο να το κάνει;

Δημοσ.

Αυτόματα ή πρέπει να δηλώσεις πως εργάζεσαι;

Και ποιός είναι τόσο κορόϊδο να το κάνει;

κανένας δεν νομίζω οτι είναι τοσο κορόΪδο ωστε να το δηλώσει B)

αλλα απο την άλλη υποτίθεται οτι τα άτομα με ειδικές ανάγκες , οι ανάπηροι κλπ εφόσον τους βρει κάποιος φορέας μια θέση για δουλειά (και δεν την βρίσκουν μόνοι τους) υποθέτω είναι πιο αυτοματοποιημένη η κατάσταση , οπότε δύσκολα κρύβεται.

αλλα σαφώς κανένας δεν είναι ανώμαλος να το δηλώνει

Δημοσ.

αν ένα Αμεα πιάνοντας δουλειά και του κοπεί ή μειωθεί το επίδομα, απολυθεί μετά από κάποιο διάστημα, τι γίνεται;

Δημοσ.

αν ένα Αμεα πιάνοντας δουλειά και του κοπεί ή μειωθεί το επίδομα, απολυθεί μετά από κάποιο διάστημα, τι γίνεται;

το ξαναπαιρνει... απλα λογικα θα πρεπει να παει απο εκει... τελος παντων καλο ειναι ο συγγενης σου zazik να παει ο ιδιος να ρωτησει για ολα αυτα στην προνοια... θα του απαντησουν σε ολες τις ερωτησεις του...

Δημοσ.

Ξέρω περίπτωση που εργάζεται, και το επίδομα του έρχεται..

και εγω ξερω... δεν ειναι αυτο το θεμα... κανονικα πρεπει να πας να το δηλωσεις κ ειτε να παιρνεις το μισο μετα ειτε καθολου (εγω νομιζω δεν το παιρνεις καθολου αλλα αλλοι ανεφεραν πως παιρνεις το μισο κ επειδη δεν ειμαι σιγουρη γραφω κ τα 2)...

Δημοσ.

Δε φταινε δυστυχως μονο οι πολιτικοι για εδω που εχουμε φτασει,ολοι πως θα τα φαμε απο το δημοσιο.....Ξερω οτι λαδωνουν την επιτροπη και τους περνανε για αναπηρινη συνταξη ενω κανονικα δε θα επαιρναν...και βεβαιως πολλοι εργαζονται μαυρα συγχρονως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...