gl_xristos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα. Σκεφτομαι την δημιουργια server και θα ηθελα την γνωμη σας. Το project περιλαμβανει τοσο την δημιουργια του server οπως επισης και του κουτιου του. Και εξηγώ. Εχω ηδη ενα pc που θελω να του παρω ενα full tower και μιας που αποφασισα να φτιαξω εναν server, μετα απο ψαξιμο στο internet σκεφτηκα να κανω μια κατασκευη και για τα δυο. Κατι σαν και αυτο για εξωτερικο: ---> Διαστασεις : Μ 40~45cm Π 45cm Υ 80cm , Και θα εχω δυο τετοια κατω: , ---> Διαστασεις : Μ 45cm Π 18cm Υ 60cm , Και πανω αυτο για τους σκληρους δισκους με ενα τροφοδοτικο επιπλεον αν χρειαστει:, ---> Διαστασεις : Μ 40~45cm Π 45cm Υ 17cm. Αναμεσα στα κατω σκεφτομαι να αφησω λιγο χωρο αναμεσα μηπως χρειαστει να μπουν καλωδια που περισσευουν. Ακομα δεν εχω καταληξει αν θα καλυψω το εξωτερικο χωρις τα μεσα ή αν θα καλυψω μονο τα μεσα κουτια. Πειτε μου την γνωμη σας. Οι δισκοι στο πανω επιπεδο μπηκαν ετσι για να ειναι ευκολη η τοποθετηση και για να ειναι πιο ευκολα προσβασιμοι απο το κατω επιπεδο. Επισης ο server αρχικα ηταν να γινει για δυκτιο αλλα τελικα θελω να τον σηκωσω στο internet ωστε να βλεπω και τα δεδομενα απο αλλου. Αν μπορει να κανει και streaming δεν με χαλαει. Δεν ξερω τι παιζει εδω. Εχω σπιτι εναν Pentium 4 στα 3,2 σε μια παλια Asrock μητρικη. Σκεφτομαι να κρατησω τον πυρηνα και να αλλαξω μητρικη μνημες και τα σχετικα. Θα ειναι ενταξει για τον server; Επιπλεον εχω επιφυλαξεις για το τι θερμοκρασιες θα ανεβαζει το ολο εγχειρημα. Εχετε καμια ιδεα. Μηπως θα ηταν καλυτερα να μην τα βαλω ολα μαζι αλλα να τα κρατησω χωρια; Ενημερωτικα ξερει κανεις γιατι επιπεδα θορυβου μιλαμε. Οι ανεμιστηρες μαλλον θα ειναι 120mm. Επισης τα τροφοδοτικα να παιρνουν αερα απο μεσα και να τον βγαζουν εξω. Η να τα βαλω απο την αλλη μερια ωστε να παιρνουν αερα απο εξω και να τον ξαναστελνουν εξω ωστε να εχουν κλυτερη ψυξη αυτα; Οποιαδηποτε γνωμη και σχολια δεκτα. Για οποιον ενδιαφερεται τα σχεδια εγιναν export σε φωτογραφια αφου εγιναν με το Google SketchUp Ευχαρηστω εκ των προτερων.
rafail1994 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή η όλη δουλεία που θα κάνει ο server ειναι να εχει αρχεία και να μπορείς να τα βλέπεις είτε μέσα απο το οικιακό δίκτυο η μέσω internet έτσι ; Όσον αναφορά το κουτι μια χαρά θα είναι απο οτι βλέπω .Το τροφοδοτικό καλα ειναι να παίρνει από έξω αέρα . Επίσης πρέπει να δεις και την ροη του αέρα γιατί εαν θα έχεις πολλούς δίσκους θα ειναι δύσκολα τα πράγματα . Πόσους σκληρούς δίσκους θα βάλεις ;
gl_xristos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαρηστω για την απαντηση σου. Η βασικη δουλεια του server αυτη ειναι. Τωρα επιπλεον αν θα μπορουσα να κανω καποιο streaming ή να ανεβασω καποια σελιδα σε αυτον ειναι δευτεροευοντα θεματα. Ειναι για την χαρα την γνωσης καποια στιγμη. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα τουλαχιστον στον να φιλοξενησει καποια σελιδα. Σωστα; Οσων αφορα τους δισκους σκεφτομαι τωρα να βαλω 5-6 και σιγα σιγα να προσθετω. Αν θεωρεις οτι υπαρχει θεμα με την ροη στους δισκους τοτε να προσθεσουμε εναν ανεμηστηρα ακομα σε καθε πλευρα ωστε να ειναι 3 στην σειρα. Τι λες?
rafail1994 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραία οπότε βαλε τον P4 που έχεις μια χαρά θα κάνει την δουλεία του . Για λειτουργικό τη σκέπτεσαι να βάλεις ; Από οσο θυμάμαι με το freenas μπορείς να κανείς streaming απλώς είναι λιγο διαδικασία . Εάν θέλεις να στήσεις ιστοσελίδα πειραματικά ναι δεν θα έχεις πρόβλημα άλλα εαν θέλεις να μπαίνουν πολλά άτομα θα έχεις πρόβλημα .(Επίσης θα χρειαστείς και στατική ip και για της δυο δουλείες ) Για μένα βαλε 3 ανεμιστήρες στην σειρά γιατί εαν τους αφήσεις έτσι το ποιο πιθανό ειναι σε κάνα μήνα να τους έχεις σχεδόν όλους νεκρούς . Επίσης όσον αναφορά τους δίσκους εάν θέλεις να κανεις read,write συνέχεια μην πάρεις green δίσκο γιατί θα τους έχεις πάλι νεκρούς
gl_xristos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Για λειτουργικό τη σκέπτεσαι να βάλεις ; Σκεφτομαι για Linux. Οχι οτι τo κατεχω απλα σιγουρα δεν σκοπευω να βαλω Windows. Επιλεον δεν ειμαι αρνητικος για freenas απλα ακουσα οτι σε μερικα πραγματα ειναι δυσκολο να σεταρεις freebsd. Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτο. Προτεινεις freenas αντι για καποια εκδοση linux; Εάν θέλεις να στήσεις ιστοσελίδα πειραματικά ναι δεν θα έχεις πρόβλημα άλλα εαν θέλεις να μπαίνουν πολλά άτομα θα έχεις πρόβλημα .(Επίσης θα χρειαστείς και στατική ip και για της δυο δουλείες ) Ναι πειραματικα. Και αν καταφερω καποια στιγμη μπορει να κανω μια σελιδα για να μπαινω στον server. Οχι ομως αναγκαια. Το εχω υποψιν μου για την στατικη ip. Μην ανησυχεις θα ερθουν και αλλες ερωτησεις για το software μολις τον φτιαξω. , Αν σου ερθει κατι ομως πες. Για μένα βαλε 3 ανεμιστήρες στην σειρά γιατί εαν τους αφήσεις έτσι το ποιο πιθανό ειναι σε κάνα μήνα να τους έχεις σχεδόν όλους νεκρούς Οκ αυτο θα κανω. Επίσης όσον αναφορά τους δίσκους εάν θέλεις να κανεις read,write συνέχεια μην πάρεις green δίσκο γιατί θα τους έχεις πάλι νεκρούς Ευχαρηστω για την πληροφορια θα τους αποφυγω αν ειναι. Ξερεις ομως γιατι; Επειδη ακουσα οτι ειναι ιδανικοι για file servers.
rafail1994 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Σκεφτομαι για Linux. Οχι οτι τo κατεχω απλα σιγουρα δεν σκοπευω να βαλω Windows. Επιλεον δεν ειμαι αρνητικος για freenas απλα ακουσα οτι σε μερικα πραγματα ειναι δυσκολο να σεταρεις freebsd. Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτο. Προτεινεις freenas αντι για καποια εκδοση linux; Προσωπικά επειδή έχω στήσει κάνα 2-3 nas με το freenas είμαι αρκετά ικανοποιημένος και εγώ και ο χρήστης από αυτά που σου παρέχει. linux έβαλα πειραματικά στον server στο σπίτι άλλα δεν μου καθόταν καλά (οχι ότι δεν έχει δυνατότητες απλώς θέλει να φας και κάποιο περισσότερο χρόνο από το freenas για να τον στήσεις .Εαν δεν έχεις πρόβλημα και έχεις και της κατάλληλες γνώσεις βαλε linux ) και έτσι το άφησα. Ευχαρηστω για την πληροφορια θα τους αποφυγω αν ειναι. Ξερεις ομως γιατι; Επειδη ακουσα οτι ειναι ιδανικοι για file servers. Εάν θέλεις να γράφεις όλη την ώρα πρωί βράδυ αρχεία οι green σκληροί δίσκοι σκάνε (Κάποιος ''τεχνικός'' είχε βάλει σε καταγραφικά green δίσκους μετά από λίγο καιρό έσκασαν όλοι ).Εαν θέλεις μπορείς να πάρεις τους blue εάν πάλι περάσεις τα αρχεία σου και μετά κάνεις μια φορά στης τόσες έγραφες βαλε green
gl_xristos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Προσωπικά επειδή έχω στήσει κάνα 2-3 nas με το freenas είμαι αρκετά ικανοποιημένος και εγώ και ο χρήστης από αυτά που σου παρέχει. linux έβαλα πειραματικά στον server στο σπίτι άλλα δεν μου καθόταν καλά (οχι ότι δεν έχει δυνατότητες απλώς θέλει να φας και κάποιο περισσότερο χρόνο από το freenas για να τον στήσεις .Εαν δεν έχεις πρόβλημα και έχεις και της κατάλληλες γνώσεις βαλε linux ) και έτσι το άφησα. Οχι δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις με τα linux. Θα βασιζομουνα σε tutorials. Οποτε θα το ψαξω για freenas. Εάν θέλεις να γράφεις όλη την ώρα πρωί βράδυ αρχεία οι green σκληροί δίσκοι σκάνε (Κάποιος ''τεχνικός'' είχε βάλει σε καταγραφικά green δίσκους μετά από λίγο καιρό έσκασαν όλοι ).Εαν θέλεις μπορείς να πάρεις τους blue εάν πάλι περάσεις τα αρχεία σου και μετά κάνεις μια φορά στης τόσες έγραφες βαλε green Ok δεν υπαρχει λογος να βαλω green τοτε. Να χω και το κεφαλι μου ησυχο. Αν εχω αποριες θα επανελω. Ευχαρηστω πολυ για τον χρονο σου.
Fotis_Greece Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Εάν θέλεις να γράφεις όλη την ώρα πρωί βράδυ αρχεία οι green σκληροί δίσκοι σκάνε (Κάποιος ''τεχνικός'' είχε βάλει σε καταγραφικά green δίσκους μετά από λίγο καιρό έσκασαν όλοι ) Καλα εισαι σοβαρος? Σκεφτειτε λιγο πριν γραφετε το οτιδηποτε. Οι green ειναι για αυτη τη δουλεια. Σε ΟΛΑ τα καταγραφικα avtech που εχω εγκαταστησει εχω βαλει τον AV-GP 1TB WD10EURS και γραφουν 24 ωρες. Μεχρι στιγμης δεν εχει αναφερθει κανενα προβλημα και σε 4καναλα και σε 8καναλα με 2 δισκους. Ο πιο παλιος ειναι περιπου 15 μηνες αν δεν κανω λαθος που εγκατασταθηκε Ειναι φτιαγμενοι απο την WD για αυτη την δουλεια, συνιστουνται απο τον κατασκευαστη (διαβασε ενα manual καταγραφικου να δεις τα recommended HDDs) και δεν χωραει συζητηση. Επισης στον δορυφορικο μου δεκτη εχω βαλει αλλο 1 TB green (νομιζω WD10EARS, να το κοιταξω αν θελετε) και παιζει σχεδον ολη μερα, επι 3 χρονια τωρα με timeshift enabled και recording καθε μερα ολο το History Channel για να το βλεπω στο ρεπο μου. Επισης στο mediaplayer Mede8er MEDX500 εχω βαλει 1.5 TB Green και παλι χωρις προβλημα εδω και 2 χρονια Αν οι δισκοι σκανε δεν φταινε που ειναι green. Μπορει το καταγραφικο να ηταν σε κλειστο χωρο και να μην αεριζονταν καθολου. Και για την συζητηση σας για τον server, δισκους θα βαλεις WD RE3 η RE4 σε Raid 1 και μην το ψαχνεις αλλο.
rafail1994 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είχαν πρόβλημα με της θερμοκρασίες τους το πολύ καμιά 40 βαθμούς να έπιαναν ,σοβαρά μιλαω άλλωστε ποιος ο λόγος να κάνω πλάκα ;. Οι σκληροί δίσκοι που είχαν τα καταγραφικά ήταν της seagate .Άλλα όσο να πεις ο χρόνος ζωής των σκληρών δίσκων εάν γράψεις επί 24 ώρες την ημέρα μειώνεται .
gl_xristos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Ευχαρηστω πολυ παιδεια. Και sorry για την καθυστερημενη απαντηση. Αυτη την βδομαδα θα στηθει το κουτι. Περιμενω τα υλικα πως και πως. Εννοειται θα επανελθω. .
rafail1994 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Κάλο ξεκίνημα . Πάντως γενικά δεν διαφωνώ με τον Fotis_Greece όσον αναφορά τους σκληρούς δίσκους .Λάθος μου που το έγραψα σαν κάτι απόλυτο
orotoi Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ναι ρε συ... δεν έχει λογική το οτι θα γράφει συνέχεια με το οτι είναι green. Ισα ισα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να είναι green (περιπτώσεις καταγραφικών εννοώ για παράδειγμα γιατί αν θες ας πούμε μια μεγάλη βάση δεδομένων θα τη βάλεις σε γρήγορους δίσκους και σε raid). Αντε καλό ξεκίνημα και πες μας εντυπώσεις κτλ
gl_xristos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ευχαρηστω πολυ παιδεια. Εννοειται οτι θα ποσταρω εντυπωσεις και λεπτομεριες. Μην ξεχναμε τις ερωτησεις ετσι. Αν ολα πανε καλα ελπιζω να εχω εντυπωσεις μετα το σ/κ.
gl_xristos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον παιδεια καθυστερησαν λιγο τα υλικα, δεν ειχα και πολυ χρονο αλλα τελικα αρχισε η δουλεια. Εχω μια ερωτηση για τα ανεμηστηρακια γιατι θελω να παρω ενα για να δω τις τρυπες που θα κοψω. Μετα θα παρω και τα υπολοιπα. Εχει ρωτηθει πολλες φορες αλλα θα εκτιμουσα αν ειχατε μια προταση για το τι να παρω. Θα προτιμουσα να εχουν μπλε φως αλλα φυσικα μας νοιαζει πρωτα η αποδοση και ο χαμηλος θορυβος και μετα η εμφανιση. Ευχαρηστω εκ των προτερων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.