Προς το περιεχόμενο

Mount σε υποφάκελο του /home/user και συνύπαρξη KDE-GNOME

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στον υπολογιστή έχω δίσκους μεσαίας χωρητικότητας (300GB, εσωτερικούς και εξωτερικούς) και έναν σχετικά μεγάλης (1,5TB), ενώ έχω σκοπό να εγκαταστήσω κι άλλον μεγάλης προσεχώς.

Ο ένας από αυτούς /dev/sdb (όχι sda!) φυσικά περιλαμβάνει το Ubuntu (πυρήνας κλπ.), την εικονική μνήμη, τους διάφορους σέρβερ, τα περισσότερα προγράμματα και το /home/user με την δική μου περιοχή. Αυτός έχει γεμίσει στο 38%-40%.

Ό,τι κατεβάζω από το internet, μπαίνει στο φάκελο /home/user/Downloads, τον οποίο επίτηδες δεν καθαρίζω, αφού πολύ συχνά ανατρέχω σε αυτόν, να δω τι είχα κατεβάσει. Εξαιτίας αυτής μου της επιλογής, έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποφάκελος (κάπου 30GB).

Επειδή θέλω να προσθέσω κι άλλα προγράμματα στον /dev/sdb και κυρίως να εγκαταστήσω kde και gnome μαζί, θέλω να κάνω μια καλύτερη κατανομή.

Αυτή τη στιγμή δε θέλω να μετακινήσω όλο το /home/user, αλλά μόνο το /home/user/Downloads σε ένα δίσκο που έχει NTFS, είναι κληρονομιά από τότε που είχα windows, χωρίς εννοείται να κάνω format. Θα αντιγράψω τα περιεχόμενα του Downloads και θα κάνω mount, φυσικά.

Μπορείτε να προβλέψετε αν θα υπάρχει κάτι δυσλειτουργικό σε αυτή την κίνηση, δηλαδή να μην αναγνωρίζει σωστά τη νέα θέση του φακέλου, να βγουν προβλήματα στα reboot, να χάσω δεδομένα κλπ.;

Μια επιβεβαίωση σε ολίγη ανασφάλεια ζητώ, αλλά και συμβουλές πάνω σε τακτικές για καλύτερη κατανομή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να κανεις mount τον δισκο σου οπου θες.

Το μονο προβλημα που προβλεπω να υπαρχει ειναι οτι θα βαλεις gnome και kde μαζι.

Θα γινει τις @@ανας.

Τον /home/user/Downloads τον βλέπουν κι άλλα "κατεβαστήρια", εκτός από τον internet browser. Αφού δεν θα έχω πρόβλημα με το NTFS όμως, θα αλλάξω τη φυσική του θέση.

Το άλλο που μου λες, συνύπαρξη KDE και GNOME, άρχισε να με ανησυχεί.

Δουλεύω τώρα σε GNOME. Έχω κατεβάσει το kdenlive κι αυτό "κουβάλησε" τις μισές βιβλιοθήκες του KDE. Θα υπάρχουν προβλήματα να προσθέσω το KDE και να δουλεύω εναλλάξ; Τι μπέρδεμα περιμένεις να συμβεί;

Αν είναι να αλλάξω και τον τίτλο του θέματος.

gtk με qt μπλεξιμο (themes) , τα προγραμματα του ενος στα menu του αλλου , θα καταληξεις σε ενα συστημα με διπλα ολα αντιστοιχα του καθε De (πχ dolphin και nautilus) , αχρηστα services του ενος για το αλλο.

Αν μπορεις να χειριστεις μια τετοια κατασταση τοτε καντο.

Απλα θελει λιγη προσοχη.

Το kdenlive λεει τιποτα?

Ψαχνω και γω εναν video editor.

Σε εχει ικανοποιησει?

Η κανει μονο τα βασικα?

Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Το kdenlive μου έκανε κάτι "κόλπα" παράξενα και έκλεινε (αυτοκτονούσε, έκανε kill μόνο του) μόλις του έβαζα κάτι απλό, όχι ζόρικο, χωρίς εμφανή λόγο δηλαδή να κρασάρει.

Έκανα τη δουλειά μου με το Openshot. Περιορίστηκα στο να βάλω μουσική σε ένα βίντεο, χωρίς άλλα εφέ.

Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση του kde, αλλά το mount των downloads στο δίσκο των 1,5T θα το κάνω σύντομα, αν όχι τώρα.

Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς εφαρμογές και του Gnome (GTK) και του KDE (Qt) -- κάτι μάλλον αναπόφευκτο -- τότε, όπως είδες και εσύ, αναγκαστικά έχεις ήδη εγκαταστήσει τουλάχιστον το μισό από κάθε περιβάλλον.

Γενικά δεν νομίζω ότι θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα με τη συνύπαρξη, ούτε επιβάρυνση στη λειτουργία, πέρα από τον χώρο στο δίσκο που θα χρειαστείς. Για τα προγράμματα στο «start» μενού δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς πλέον όλα τα γραφικά περιβάλλοντα χρησιμοποιούν έναν κοινό, στάνταρτ τρόπο αποθήκευσης. Απλώς θα βλέπεις δύο file manager, δύο τερματικά, κ.λπ. Για τα themes, εκεί είναι θέμα γούστου. Τουλάχιστον το KDE που χρησιμοποιώ μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να «επιβάλλει» το θέμα του και στις εφαρμογές Gnome που θα τρέξουν όταν δουλεύεις με αυτό.

Νομίζω το κυριότερο ζήτημα ευχρηστίας θα είναι με τις βασικές εφαρμογές. Π.χ. δουλεύεις σε Gnome και έχεις συνηθίσει τον Nautilus (συμπεριφορά, συντομεύσεις, κ.λπ.) Αν μπεις στο KDE μάλλον θα χρησιμοποιήσεις Dolphin, αλλά θα βρεθείς εκτός κλίματος! (γιατί αν είναι να χρησιμοποιήσεις Nautilus, καλύτερα μείνε σε Gnome!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...