Προς το περιεχόμενο

Περί Apple TV

Timonkaipumpa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Σκέφτομαι να πάρω ένα Apple TV για να μπορώ να βλέπω απευθείας ό,τι video file έχω στην TV μου χωρίς να αναγκάζομαι να συνδέω τον υπολογιστή μου (MBP) σε αυτή.

Έχω όμως κάποιες απορίες πριν προχωρήσω στην αγορά του.

α) Εάν τα video - image files δεν είναι στον υπολογιστή μου αλλά σε κάποιο εξωτερικό σκληρό, συνδεδεμένο σε αυτόν, μπορεί το Apple TV να έχει πρόσβαση σε αυτά;

β) Πώς καθορίζεις στο Apple TV πού είναι τα αρχεία video - image που έχεις και θα μπορεί να έχει access;

γ) Μπορεί στο Apple TV να συνδεθεί ένας εξωτερικός σκληρός; Εάν ναι, μπορεί ένας άλλος Η/Υ MAC να έχει πρόσβαση σε αυτόν τον σκληρό και να αποθηκεύει εκεί ό,τι θέλει; (π.χ., εάν γίνεται να συνδέσει κανείς στο Apple TV έναν εξωτερικό σκληρό, μπορεί να καθορίσει ότι η ταινία που κατεβάζει να αποθηκευτεί εκεί αντί σε κάποιο σκληρό που είναι συνδεδεμένος στον Η/Υ MAC; )

δ) Μέσω της HDMI που έχει το Apple TV, μεταφέρει ήχο;

ε) Μπορεί κάποιος κάτοχος Apple TV να προτείνει ένα set up MAC υπολογιστή και Apple TV (αναφέρομαι στην διασύνδεσή τους) ;

Δημοσ.

α), β) και ε)

Το Apple TV συνδέεται μέσω δικτύου (Wi-Fi ή Ethernet) και διαβάζει όσα τραγούδια και βίντεο έχεις βάλει στο iTunes στον υπολογιστή σου. Για να βάλεις βίντεο στο iTunes, αυτά θα πρέπει να είναι MPEG4 (m4v ή mp4). Μέσα από το iTunes μπορείς να ορίσεις και ποιές φωτογραφίες θα γίνονται share με το Apple TV (αν έχεις Mac επιλέγεις iPhoto ή Aperture, αν έχεις PC διαλέγεις κάποιο folder). Όπως και να 'χει, χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή σου ανοικτό και το iTunes να τρέχει.

γ)

Όχι.

δ)

Ναι.

Ανάλογα με την έκδοση του firmware, πιθανόν να μπορείς να κάνεις jailbreak στο Apple TV σου και να του εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή όπως το Plex και έτσι να μπορεί να διαβάζει και divx ή mkv από τον υπολογιστή σου. Λεπτομέρειες γι' αυτό όμως δεν ξέρω να σου πω.

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα πιο open καταστάσεις όταν πρόκειται για σύνδεση με TV. Δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να κάτσεις να μετατρέψεις mkv 1080p σε 720p απλά και μόνο για τα καπρίτσια ενός AppleTV, το οποίο δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να τα αναπαράγει. Είναι ανούσιο και χρονοβόρο, νομίζω, να το κάνεις όλο αυτό...

Συνεπώς WD TV Live --χάνεις μόνο το Wifi και το εύκολο σετάρισμα με iTunes κ.λπ, αλλά κερδίζεις μεγαλύτερη γκάμα υποστηριζόμενων [και καλύτερης ποιότητας] βίντεο. ^_^

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα πιο open καταστάσεις όταν πρόκειται για σύνδεση με TV. Δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να κάτσεις να μετατρέψεις mkv 1080p σε 720p απλά και μόνο για τα καπρίτσια ενός AppleTV, το οποίο δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να τα αναπαράγει. Είναι ανούσιο και χρονοβόρο, νομίζω, να το κάνεις όλο αυτό...

Συνεπώς WD TV Live --χάνεις μόνο το Wifi και το εύκολο σετάρισμα με iTunes κ.λπ, αλλά κερδίζεις μεγαλύτερη γκάμα υποστηριζόμενων [και καλύτερης ποιότητας] βίντεο. ^_^

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες για την ποιότητα, αλλά το γεγονός ότι το setting που έχω κάνει στο iTunes για τις ταινίες μου και τις σειρές μου αλλά και το setting που έχω κάνει στο iPhoto μπορώ να το έχω αυτούσιο, χωρίς να κάνω τίποτα άλλο, σε επιλογές για την TV μου είναι πολύ παραπάνω από την ποιότητα του video, ιδιαίτερα όταν λέμε για διαφορά από 720p σε 1080p. Να ήταν από SD σε HD να το σκεφτώ... :P

Χώρια ότι όλα αυτά θα γίνουν plug & play και με την ανάγκη να βρω χώρο μόνο για το Apple TV κάτω από την TV.

Οπότε προτιμώ να ικανοποιήσω τα καπρίτσια του Apple TV και να έχω ένα πλήρες και άμεσο integration με ό,τι έχω έως τώρα εφόσον το μόνο που θα χάσω είναι η διαφορά από 1080p σε 720p.

α), β) και ε)

Το Apple TV συνδέεται μέσω δικτύου (Wi-Fi ή Ethernet) και διαβάζει όσα τραγούδια και βίντεο έχεις βάλει στο iTunes στον υπολογιστή σου. Για να βάλεις βίντεο στο iTunes, αυτά θα πρέπει να είναι MPEG4 (m4v ή mp4). Μέσα από το iTunes μπορείς να ορίσεις και ποιές φωτογραφίες θα γίνονται share με το Apple TV (αν έχεις Mac επιλέγεις iPhoto ή Aperture, αν έχεις PC διαλέγεις κάποιο folder). Όπως και να 'χει, χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή σου ανοικτό και το iTunes να τρέχει.

γ)

Όχι.

δ)

Ναι.

Ανάλογα με την έκδοση του firmware, πιθανόν να μπορείς να κάνεις jailbreak στο Apple TV σου και να του εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή όπως το Plex και έτσι να μπορεί να διαβάζει και divx ή mkv από τον υπολογιστή σου. Λεπτομέρειες γι' αυτό όμως δεν ξέρω να σου πω.

Άρα, το Apple TV τραβάει τα δεδομένα του από το iTunes και το iPhoto, χωρίς να το νοιάζει από πού τα βρίσκουν αυτά. Σωστά;

Δηλαδή, (εντελώς υποθετικά και υπερβολικά) μπορεί από το iTunes να "τραβάω" μουσική - video από ένα πικάπ - VHS και να την έχω περασμένη στην βιβλιοθήκη και το Apple TV θα ζητήσει το συγκεκριμένο item της βιβλιοθήκης του iTunes από το iTunes να του το δώσει, χωρίς να το νοιάζει τι θα κάνει το iTunes για να του την δώσει. Σωστά;

Σχετικά με το γ):

Επειδή συνδέεται με WiFi, μπορεί να συνδεθεί με το TimeCapsule απευθείας ή αναγκαστικά περνάει μέσω iTunes;

Δημοσ.

E, αν είσαι ΟΚ με τα mp4/mov/κ.λπ. είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις.

Συμφωνούμε με το 1080p/720p. Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Θα κατεβάζω σε 720p και είμαι καλυμμένος.

Αγαπάμε integration με iTunes/iPhoto.

Go for it. :wub:

[Hint : Ρίξε βλέφαρο κι εδώ]

========================

Δηλαδή, (εντελώς υποθετικά και υπερβολικά) μπορεί από το iTunes να "τραβάω" μουσική - video από ένα πικάπ - VHS και να την έχω περασμένη στην βιβλιοθήκη και το Apple TV θα ζητήσει το συγκεκριμένο item της βιβλιοθήκης του iTunes από το iTunes να του το δώσει, χωρίς να το νοιάζει τι θα κάνει το iTunes για να του την δώσει. Σωστά;

Λογικά, ναι.

Επειδή συνδέεται με WiFi, μπορεί να συνδεθεί με το TimeCapsule απευθείας ή αναγκαστικά περνάει μέσω iTunes;

Πρπ να περνάει μέσω iTunes

Δημοσ.

Μόλις θυμήθηκα αυτό. Δεν 'ν' κακό... B)

Έχει και streaming από AFP/SMB servers, οπότε και από Τime Capsule.

--Σαν να μου φαίνεται ότι θα τσιμπίσω κι εγώ ένα--

Δημοσ.

Ναι, πρέπει να περνάει από iTunes.

Εναλλακτικά, κάποιες συσκευές NAS (ουσιαστικά, εξωτερικοί δίσκοι που δε συνδέονται μέσω USB αλλά μέσω δικτύου) μπορούν και λειτουργούν και ως iTunes server, οπότε θα μπορούσες να βάλεις εκεί τα αρχεία σου και να μη χρειάζεται να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή και το iTunes. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο όμως κι έτσι δεν μπορώ να σου πως πόσο καλά δουλεύει (το Time Capsule της Apple δεν το κάνει αυτό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...