user789 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις. τελικά από δικό μου λάθος (το τσέκαρα σήμερα) είχα γράψει ότι το μπόιλερ είναι 160-180 λίτρα άλλα αυτό δεν είναι σωστό. το μπόιλερ είναι 300 λίτρα άρα φαντάζομαι ότι θα επαρκεί για μια εξαμελή οικογένεια. από εκεί και πέρα, γνωρίζει κανείς κάποια περίπτωση όπου κάποιος άλλος έχει τοποθετήσει αντίστοιχο σύστημα με ηλιακούς συλλέκτες να τροφοδοτούν μπόιλερ; αξίζει τελικά να κάνω την επένδυση; τί χρόνο απόσβεσης έχουν τέτοια συστήματα; ευχαριστώ φιλε nichola τα 300 λιτρα ειναι τα καταλλαλα για την περιπτωση σου βεβαια με 5 m2 επιλλεκτικο συλλεκτη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. εγω τετοιο εχω στο σπιτι μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ευγνωμων στην εταιρια που μου το προτεινε. εγω αγορασα μαζι και το κιτ διαφορικου θερμοστατη και πιστευω εκανα την καλυτερη επιλογη γιατι τα εχω ολα μαζεμενα σε ενα σημειο. πιστευω πως αξιζει να κανεις αυτη την επενδυση χωρις δευτερη σκεψη. ο χρονος αποσβεσης δεν ειναι συγκεκριμενος παντως δεν ξεπερνα με τιποτα τα 5 χρονια. εχε υποψην σου οτι θα εχεις και εγγυηση για οτι παθει.
haris_216 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 με 300 λίτρα είσαι άρχοντας κι εσύ και η οικογένειά σου. με 6 τετραγωνικά συλλέκτη (υπό την προϋπόθεση του σωστού προσανατολισμού και κλίσης) θα είσαι οκ. σίγουρα κάνει μια μικρή κατανάλωση ρεύματος για την λειτουργία του (κυκλοφορητής, διαφορικός) αλλά το όφελος είναι πολλαπλάσιο. μόνο την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τοποθέτησης του boiler σε προστατευμένο χώρο να υπολογίσεις (λεβητοστάσιο) βλέπεις ότι είσαι στα συν. επόμενο βήμα: σωστή επιλογή εταιρίας, αποδοτικοί συλλέκτες, σωστή τοποθέτηση και υποστήριξη. και προπαντός όχι βιασύνη. ψάξτο. αξίζει τον κόπο. και την όποια βιασύνη θα την βρεις μπροστά σου σίγουρα
nicholasrevis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 φίλοι haris_246 και user789, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ξανά. προσπαθώ να ψάξω το θέμα όσο καλύτερα γίνεται γιατί φοβάμαι ότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί και δεν περισσεύει ούτε σεντ. αν δεν υπήρχε το σύστημα του μπόιλερ εγκατεστημένο από πριν ούτε θα το σκεφτόμουν να βάλω συλλέκτες. φίλε user789, πόσο κόστισε το σύστημα που εγκατέστησες και από ποιά εταιρεία; ποιούς μήνες έχεις ζεστό νερό μόνο από τη χρήση των ηλιακών; εξοικονόμηση πετρελαίου είναι τι ποσοστό; ευχαριστώ και πάλι, νικόλας
user789 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 νικολα το εψαξα πολυ καλα πριν κανω αυτη την κινηση και νομιζω πως εκανα την καλυτερη επιλογη. εγω εβαλα 200 λιτρα μποιλερ και 2 συλλεκτες των 2 m2 επιλλεκτικους ο καθενας. το εβαλα στα κεραμιδια γιατι με εντυπωσιασε η βαση της εταιριας. δεν σπας κεραμιδι και ειναι βραχος! δεν θυμαμαι ακριβως το ποσό. μαζι με το κιτ διαφορικου θερμοστατη γυρω στα 1800. την εταιρια την λενε DIANA και εδρευει στην Χαλκιδα. εγω μενω αθηνα και μου το εφεραν χωρις καμια επιπλεον χρεωση. αν θες πληροφοριες για την εταιρια www.diana-solar.gr σχεδον 9 στους 12 μηνες τον χρονο εχουμε ηλιο. οποτε εχω ζεστο νερο απο τον ηλιο. δεν γνωριζω να σου πω ποσοστο στο πετρελαιο η διαφορα παντως φαινεται και πολυ μαλιστα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.