Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο νέου υπολογιστή.Τα φώτα σας

Meraklis56

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε η στιγμή να δώσω το pc μου στον father και να αγοράσω νέο.

Το μόνο που θα κρατήσω απο τον παλιό μου υπολογιστή είναι οι σκληροί δίσκοι και πληκτρολόγια/ποντίκια/web cameras/εκτυπωτές και ίσως ηχεία και οθόνες)

Μεχρι πρότεινως,παρακολουθούσα τα νέα δεδομένα αλλά χάθηκα με τα sockets και το πόσο future-proof είναι το καθένα.Και εδώ είναι που θέλω τα φώτα σας:

Η τιμή να κυμαίνεται μπορεί να ανέβει ως τα 1500.

• Επεξεργαστή intel i7,να γίνεται overclock γιατί κάτι διάβασα ότι σε κάποια θα κλειδώνετε η δυνατότητα αυτή
  • μητρική (το socket να είναι όσο πιο future proof γίνεται)
  • κάρτα γραφικών οπωσδήποτε ATI για το eyefinity βλ.παρακάτω(σκέφτομαι την 6950,μιας και η διαφορά στην τιμή,δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά στις επιδόσεις)
  • μνήμη (θέλω όταν ασχολούμαι με video editing να μην σκέφτομαι την μνήμη,οπωςδήποτε πάνω απο 4gb)
  • τροφοδοτικό που να μπορεί να τα σηκώσει και να χει κάποιο περιθώριο για κάτι παραπάνω
  • SSD μεγαλύτερο ή ίσο απο 80gb (αυτήν την στιγμή έχω τον intel postvile 80gb.Μην πάω σε χειρότερο)
  • Ψύκτρα

1.Τώρα σκέφτομαι σχετικά με τον ήχο.

Αυτήν την στιγμή έχω 5.1 ηχεία creative που αγοράστηκαν το 2007 και κοστίζαν 100 ευρώ.Μήπως είναι η ώρα να δω για αναβάθμιση η δεν αξίζει;

2.Επίσης σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αλλάξω τις 2 οθόνες που έχω (link) για να ξεφορτωθώ τα ηλίθια ανταπτοράκια(έχουν μόνο vga είσοδο).

Τι προτείνετε για χρήστη αρκετών ωρών μπροστά από υπολογιστή;

3.Σχετικά με την κάρτα γραφικών.Θα ήθελα στα παιχνίδια που παίζω να μπορώ να παίζω και στις 2 οθόνες,και όχι μόνο στην μία που γίνεται αυτήν την στιγμή με την κάρτα που έχω (nvidia 470).Νομίζω οτι με το eyefinity θα μπορώ να κάνω αυτό που θέλω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,ότι νέο δεδομένο προκύψει θα το αναφέρω.

το κατάστημα που θα αγοραστούν είναι το πλαίσιο

Δημοσ.

Για Gaming Θες το pc; Video editing όταν λες; Ποια προγράμματα χρησιμοποιείς;

Σε οθόνες αν θες να παίζεις σε παραπάνω από ένα Monitor θα πρέπει να σκεφτείς 3 και όχι 2. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια πας σε cf 6950...

Για τα ηχεία σου εσύ ξέρεις αν σε καλύπτουν φαντάζομαι.

Δημοσ.

Δεν μπορεί με τις οθόνες που έχει να προσθέσει άλλη μια ίδια για eyefinity?

Το λέω γιατί με 3 καινούργιες οθόνες, i7 , 2 κάρτες γραφικών κτλ. δε σε φτάνουν τα 1500.

Δημοσ.

Για Gaming Θες το pc; Video editing όταν λες; Ποια προγράμματα χρησιμοποιείς;

Σε οθόνες αν θες να παίζεις σε παραπάνω από ένα Monitor θα πρέπει να σκεφτείς 3 και όχι 2. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια πας σε cf 6950...

Για τα ηχεία σου εσύ ξέρεις αν σε καλύπτουν φαντάζομαι.

Πιο πολύ για video editing,3d όπως After Effects,Cinema 4d.Θέλω όσο γίνεται να τραβάει σε αυτά τα προγράμματα,για αυτόν τον λόγο ζητάω i7.(μην με προτείνετε amd με 6 πυρήνες,κλπ)

Το gaming είναι πολύ πιο κάτω στις προτεραιότητες μου.

Για ποιον λόγο 3 monitor και όχι 2;Το βρίσκω υπερβολή,προσωπικά μιας και τα 2 monitor υπερ-καλύπτουν τις ανάγκες μου.όπως επίσης το βρίσκω υπερβολή να πάω σε 2 κάρτες γραφικών.Αν ήμουν απαιτητικός χρήστης,θα λεγα ναι.

πρώτα ας βρούμε τα απαραίτητα υλικά για τον υπολογιστή: επεξεργαστή,ram,κάρτα γραφικών κλπ και στο τέλος τέλος βλέπουμε για τις οθόνες,ηχεία.

Δημοσ.

Το να παίζεις ένα game πχ σε 2 οθόνες το όλο Story θα είναι στη μέση, άρα στην κάθετο που χωρίζει τις 2 οθόνες...

Οκ είπα την γνώμη μου εσύ αποφασίζεις...

To plaisio είναι τελική απόφαση;

Δημοσ.

Το να παίζεις ένα game πχ σε 2 οθόνες το όλο Story θα είναι στη μέση, άρα στην κάθετο που χωρίζει τις 2 οθόνες...

Οκ είπα την γνώμη μου εσύ αποφασίζεις...

To plaisio είναι τελική απόφαση;

Αυτό μόνο στα fps θα γίνεται.Φαντάζομαι θα χει ρύθμιση ώστε τα fps να τα παίζω σε μια οθόνη και τα υπόλοιπα,που δεν θα κόβονται στην μέση,σε 2 οθόνες.

Ναι.Μπορεί οι τιμές να μην είναι στα καλύτερα,αλλά η εύκολη αντικατάσταση είναι στα ατού τους.

Δημοσ.

Απλά στο είπα γιατί εμένα i7, Z68 mobo, 16GB RAM που θες για τις μετατροπες, τα 3D, ssd, τροφοδοτικό να έχει μέλλον άρα ένα 850άρι, 6950 κλπ δε μου βγαίνει και ξεπερνάει τα 1500... (και δεν έχω βάλει dvd και ψύχτρα)

Για την εύκολη αντικατάσταση δε θα πω τίποτα...

post-204649-0-40760600-1316459524_thumb.png

Δημοσ.

Λόγω των εφαρμογών που θες να δουλεύεις θα έλεγα να κοιτάξεις για κάποια nvidia.

Τα 850 του τροφοδοτικού γιατί μου φαίνονται πολλά?

---edit---

looooooool και έλεγα πως σου ξέφυγε ;-ρ

Υπόσχομαι πάντως να μη το δώσω σε spam lists ;-p

Δημοσ.

Υπερβολικά είναι αλλά θέλει τροφοδοτικό με μέλλον για κάτι παραπάνω, εννοώντας να μπει και δεύτερη... Αρα μονόδρομος

Δημοσ.

Αφου τα παιχνίδια είναι πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες τη θεωρώ άσκοπη τη δεύτερη.. αλλά οκ.. ο πελάτης έχει πάντα δίκιο :)

Δημοσ.

Εμ αυτό είπα και πιο πάνω... Οτι θέλει ο πελατης :lol:

---edit---

looooooool και έλεγα πως σου ξέφυγε ;-ρ

Υπόσχομαι πάντως να μη το δώσω σε spam lists ;-p

Ασε τελευταία στιγμή το είδα και ανέβασα άλλη φώτο :lol:

Δημοσ.

με μερικές αλλαγές:

αντί για 6970,ας βάλουμε 6950

και βγάλε τον σκληρό,μιας και έχω ήδη 2 δίσκους απο τον τωρινό υπολογιστή.Μόνο τον ssd κράτα μέσα.

Όπως επίσης και 12 gb ram,δεν θα ήταν άσχημα πιστεύω.

Αν μπορείς πρότεινε μου μια οθόνη και μια ψύκτρα.Με την μαμίσια,δεν με βλέπω καλά!

1 ερωτήση:

τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το 1155.Δεν έχει πει τίποτα η intel οτι θα το εγκαταλείψει,σωστά;

Ξες πόσο εύκολα αλλάζουν εκεί στο πλαίσιο;Τουλάχιστον εδώ που είμαι...Απο μια nvidia 275 ελλατωματική,πήρα 470 και εξοικονόμησα 100 ευρώ ενώ υπήρχαν πιο φθηνές για να με δώσουν!

Αν πάρω μέσω ίντερνετ,μέχρι να τους πω το πρόβλημα,να το στείλω...να έρθει άλλο..

edit: sorry γράψτε λάθος!

δεύτερη κάρτα δεν σκέφτομαι να βάλω.μπορεί να χαμηλωθεί το τροφοδοτικό :P

Μακράν καλύτερη αγορά να αγοράσω άλλη κάρτα,παρά να βάλω δεύτερη!

Δημοσ.

12GB δε σου βάζω σε 1155 Socket

Ή 4 ή 8 ή 16...

Η 6950 που έχει το πλαίσιο με την 6970 έχουν μικρή διαφορά τιμής γι' αυτό την έβαλα...

Για την εξυπηρέτηση του πλαισίου σου είπα δεν θα σχολιάσω....

Δημοσ.

Οθόνη τη γνωστή dell αφού γι αυτά που θα κάνεις θέλεις μια Α ποιότητα.

Τροφοδοτικό οπότε πας και σε 650αρι και είσαι καλά. Μνήμες μπορείς να βάλεις 8 για αρχή και αν δε σε ικανοποιεί να βάλεις άλλα 8.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...