jim_p Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα σε ολους. Ηρθε στα χερια μου ενα asus eeepc 1215b, το οποιο παρα την ελαχιστη ram του εχει 64αρι λειτουργικο! Το πρωτο πραγμα που αδυνατω να καταλαβω ειναι γιατι να εχει 64αρια. Με το που εκκινει εχει 500+ΜΒ χρησης, που αντιστοιχει στο 80+% της μνημης που εχει, επειδη τα 256ΜΒ αυτης ειναι shared με την gpu. Αποτελεσμα αυτου ειναι ολο το συστημα να σερνεται. Εκανε σχεδον μιαμιση ωρα να περασει το sp1! Παρολα αυτα εκανα ολα τα αναγκαια updates στο συστημα, ακομα και τα ηλιθια updates πχ το update του .net framework 4 σε sp1 (40MB) το οποιο μετα εβαλε... και το ιδιο το .net framework 4 (100+MB). Ο ιδιοκτητης του θελει, εκτος απο browsing και skype, να τρεχει ενα αρχαιο προγραμμα (το οποιο ειναι σε dos αν καταλαβα καλα) το οποιο δεν τρεχει με τιποτα στα 7 (δοκιμασα ολους τους πιθανους συνδιασμους στο compatibility mode) και βγαζει ενα περιεργο μηνυμα. Σε xp ειπε οτι τρεχει κανονικα, οποτε μια λογικη ενεργεια ειναι virtualbox + xp. Πως ομως θα τρεξουν τα xp με την αθλια κατασταση που επικρατει? Σκεφτομαι να του κανω φορματ και να βαλω 32αρια της ιδιας "σειρας", αλλα δεν ξερω αν θα πιασει το κλειδι. Εχετε καμια αλλη ιδεα? Screenshots για το σφαλμα και γενικα ισως ανεβασω αργοτερα.
overpower Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 λογικα το κλειδι θα πιασει γιατι οταν κανεις φορματ διαλεγεις 64αρια ή 32αρια.
filip123go Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 λογικα το κλειδι θα πιασει γιατι οταν κανεις φορματ διαλεγεις 64αρια ή 32αρια. Δεν νομίζω Τάκη..! Ο ιδιοκτητης του θελει, εκτος απο browsing και skype, να τρεχει ενα αρχαιο προγραμμα Γιατί δεν βάζεις xp επάνω...???
jim_p Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχω δει κανενα κανονικο iso εγκαταστασης να επιτρεπει 32 ή 64. Εχω δει ομως να επιτρεπει home, pro ή ultimate (σιγα τη χακερια ). Για να βαλω xp πρεπει να βρω και drivers και η asus μου δινει 2 επιλογες "7 32αρια ή 7 64αρια?". Επισης με το φορματ θα χαθει και μια πατεντα της asus για quickboot σε συστημα που εχει εναν browser και μονο.
stm00192 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Άμα το πρόγραμμα είναι όντως για dos δοκίμασε και το dosbox
tilbellos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 απο προσωπικη εμπειρια ξερω οτι τα dos προγράμματα παίζουνε κανονικα σε 32bit windows 7. απλα δεν παίζουνε σε fullscreen, μονο σε παραθυρο που μπορεις να το μεγαλωσεις οσο θες, οπότε με 32bit windows 7 πιστεύω θα εισαι οκ.
isay Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημήτρη δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πρέπει να πεις του ιδιοκτήτη οτι αν θέλει απαραίτητα το προγραμματάκι dos, θα πρέπει να αγοράσει άλλο netbook/φορητό, είτε παλιότερης τεχνολογίας (ώστε να εχει xp) ή μεγαλύτερων δυνατοτήτων (για να εχει 7 με vbox και xp) ή να χώσει λεφτά να αγοράσει μνήμη (αν βέβαια δέχεται παραπάνω μνήμη το asus). Οτιδήποτε άλλο κι αν κάνεις θα σου κοστίσει (εσένα) πάρα πολύ χρόνο και το αποτέλεσμα δεν θα ειναι πρακτικό (για τον ιδιοκτήτη). Στα υπόψη οτι αν στο συγκεκριμένο asus προσπαθήσεις να τρέχεις vbox και xp ως guest, απλά θα γονατίσει. Για να καταλάβει ο ιδιοκτήτης, πες σου οτι ειναι σαν να έχεις ένα παπακι και να θες κάθε μέρα να μεταφέρεις μια ντουλάπα. Γίνεται, αλλά με πάρα πολύ δυσκολία και κόπο. Αν είναι ανέκδοτος, κάνε και εσύ το ανέκδοτο, βάλε μια παλιά έκδοση του vbox, βάλε και μια αρχαία έκδοση των xp (μην σκέφτεσαι καν για sp2+) και βάλε του το dos να παίζει.
jim_p Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Εκανα μια δοκιμη το προγραμμα στο dosbox και δουλευει κανονικα (απ' οσο μπορω να κρινω). Εχει ακομα και υποστηριξη για ποντικι Το κακο ειναι οτι για να το τρεξει το dosbox πρεπει να γινει "mount" ο φακελος του σαν D: πχ και μετα να ξεκινησει η εφαρμογη απο το prompt του dosbox, πραγμα υπερπολυπλοκο για εναν κοινο χρηστη. Καμια ιδεα για το πως θα το κανω batch file? Συνοπτικα θελω να κανει τα παρακατω >mount C: D:\mitsos το πρωτο ειναι το mountpoint και το δευτερο με το path ειναι ο φακελος μεσα στον οποιο ειναι η εφαρμογη και τα παρελκομενα της. >c: cd mitsos για να παει στον φακελο που πρεπει >efarmogi.exe για να ξεκινησει την εφαρμογη. Η αγορα νεας μνημης ειναι υπο συζητηση παντως, αν και δεν θα χρειαστει virtualbox εφοσον δουλεψει το dosbox.
pigeon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Στο .conf του dosbox στο section [autoexec] μου φαίνεται πως βάζεις τις εντολές που τρέχουν στην αρχή του box. Επιβεβαιώνω, μολις το δοκίμασα: στο section autoexec βάζεις οτι εντολές θέλεις και τρέχουν κατα την έναρξη του Box.
micos000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Στην σελίδα του dosbox έχει και αρκετά frontends (http://www.dosbox.com/download.php?main=1). Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει με επιτυχία το D-fend Reloaded και ήταν πολύ εύκολο στην χρήση. Αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις στο προφίλ του προγράμματος που θέλεις και το τρέχεις από συντόμευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.