Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα δεν υποστηρίζει ελληνικά

Αλέκος_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου.

Έχω ένα προγραμματάκι το οποίο είναι φτιαγμένο σε vb και έχω πρόβλημα με τα ελληνικά. Ενώ έχω ρυθμίσει την επιλογή greek στο "Προγράμματα που δεν υποστηρίζουν unicode", παρόλα αυτά όπου υπάρχει ελληνικός χαρακτήρας εμφανίζονται ιερογλυφικά. Το σύστημά μου είναι Windows 7. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Δε θυμάμαι αν χρειάζεται στα Windows 7 (στα XP νομίζω χρειάζοταν): Έκανες επανεκκίνηση μετά την αλλαγή της συγκεκριμένης ρύθμισης των Windows;

Δημοσ.

Ναι έκανα επανεκκίνηση και μάλιστα, κάτι που ξέχασα να πω: όταν το ρυθμίζω στα ελληνικά, δεν ανοίγει καθόλου βγαίνοντας το error 80004005. Όταν το ξαναορίζω σε English(United States) ανοίγει, αλλά με τα ιερογλυφικά που λέγαμε...

Δημοσ.

όταν το ρυθμίζω στα ελληνικά, δεν ανοίγει καθόλου βγαίνοντας το error 80004005.

Πολύ κακό σημάδι αυτό. Πέραν του ότι το πρόγραμμα δεν είναι Unicode-aware, ίσως ο δημιουργός του να μην πρόβλεψε/στόχευε καν σε υποστήριξη άλλων γλωσσών, έστω και μέσω ANSI/WIN κωδικοποιήσεων.

Δεν παρέχεται κάποιο support ή τρόπος επικοινωνίας με το δημιουργό, για να λάβεις υπεύθυνη απάντηση για το τί φταίει και αν λύνεται...;

Δημοσ.

Μάλιστα, άρα αλλού είναι το πρόβλημα (btw, ένα-ένα τα ξεφουρνίζεις. Γι' αυτό λέμε πως σε περιπτώσεις troubleshooting, το αρχικό μήνυμα καλό είναι να συμπεριλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες ==> ευκολία ολωνών και οικονομία χρόνου).

Θα μπορούσε να είναι λόγω της διαφορετικής έκδοσης Windows: όλες οι εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί για παλιότερες εκδόσεις δεν είναι αυτόματα συμβατές και με τις πιο καινούργιες, ειδικά όσες είναι γραμμένες με παλιά frameworks. Θα μπορούσε όμως να είναι και κάτι άλλο, π.χ. διαφορετικά fonts ή ότι λείπει κάποιο runtime ή κάποια άλλη ρύθμιση συστήματος.

Δοκίμασες να τρέξεις την εφαρμογή σε Compatibility Mode; Επίσης, πρόσεξε πιο πάνω αυτό που γράφω για απόντα runtimes.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...