REDODIN7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε παιδια επειδη εχει καταντησει εκνευριστικο ξερει κανεις καποιο site για ευρεση εργασιας που στην αναζητηση να εχει επιλογη για ατομα χωρις προυπηρεσια. Μπαινω στο Skywalker και στο Καριέρα και βρισκω 100 δουλιες και ολες θελουν προυπηρεσια, αρχισω να εκνευριζομε πραγματικα αφου σκεπτομε αν και πτυχιουχος να κανω αιτηση σε εταιριες που θελουν ατομα για πρακτικη .
skipperas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 "ρε άνθρωπε αμα δε με παίρνει κανείς..πως θα αποκτήσω εμπειρία ρε @$#^% ? " πόσες και πόσες φορές το χω πει! άστα μια απτα ίδια..
REDODIN7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 "ρε άνθρωπε αμα δε με παίρνει κανείς..πως θα αποκτήσω εμπειρία ρε @$#^% ? " πόσες και πόσες φορές το χω πει! άστα μια απτα ίδια.. Άσε φίλε στο μεταξύ εδώ έχουμε δυο παράλογο όσο πάνε θέλουν περισσότεροι προϋπηρεσία και επίσης ναι μεν ζηταν πτυχία και αγγλικά με υπολογιστές και στο τέλος σου λέει ένα μισθό 800 ευρώ με το ζόρι έλεος!
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 επίσης ναι μεν ζηταν πτυχία και αγγλικά με υπολογιστές και στο τέλος σου λέει ένα μισθό 800 ευρώ με το ζόρι έλεος! ε και που ειναι το παραλογο? τι τα θες τα περισσοτερα λεφτα? τα λεφτα φερνουν προβληματα... χαρη μας κανουν που δινουν λιγα λεφτα γιατι αν μας εδιναν πολλα δε θα ξεραμε τι να τα καναμε! αυτο που το βαζεις... ασε τωρα τα εξοδα. μεινε με τους γονεις σου... ακους εκει, θελεις να ζησεις και μονος σου... αλητη!!!! αυτοκινητο δε χρειαζεσαι... ρυπενεις το περιβαλλον! μετακινησου με τα ποδια! μας κανουν τη χαρη ετσι να μη χαλαμε λεφτα ουτε στο γυμναστηριο αφου απο το πολυ περπατημα χανουμε κιλα αμε αμε
REDODIN7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 ε και που ειναι το παραλογο? τι τα θες τα περισσοτερα λεφτα? τα λεφτα φερνουν προβληματα... χαρη μας κανουν που δινουν λιγα λεφτα γιατι αν μας εδιναν πολλα δε θα ξεραμε τι να τα καναμε! αυτο που το βαζεις... ασε τωρα τα εξοδα. μεινε με τους γονεις σου... ακους εκει, θελεις να ζησεις και μονος σου... αλητη!!!! αυτοκινητο δε χρειαζεσαι... ρυπενεις το περιβαλλον! μετακινησου με τα ποδια! μας κανουν τη χαρη ετσι να μη χαλαμε λεφτα ουτε στο γυμναστηριο αφου απο το πολυ περπατημα χανουμε κιλα αμε αμε Δεν λες ευτηχως που δεν πινω,καπνιζω ουτε πηγαινω για καφε και την παλευω ακομα, μονο ιντερνετ και gaming. Η μεγαλη λαλακια που εκνα ειναι οτι εκανα πρακτικη στο δημοσιο και οχι σε καποια εταιρεια για να εχω ελπιδες για μετα, αν και αυτο πια δεν ειναι συγουρα πολλα φιλαρακια τα διωξανε μετα απο κανα χρονο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 εεπίσης ναι μεν ζηταν πτυχία και αγγλικά με υπολογιστές και στο τέλος σου λέει ένα μισθό 800 ευρώ με το ζόρι έλεος! Τα 800 ευρω για νεοπροσληφθεντα υπαλληλο σε "μη υπευθυνη θεση", ειναι νορμαλ μισθος με τη λογικη οτι μπορει να εχεις 150 πτυχια και για τη δουλεια αυτην να ΜΗΝ κανεις. Μπορει πχ να μην εισαι αποδοτικος. Μπορει να εισαι τεμπελης. Μπορει να μην εισαι συνεργασιμος. Μπορει αν εχει τεχνικο κομματι να μην πιανουν τα χερια σου. Πολλα μπορει ειδικα αν δεν εχεις πειρα. Δεν ειναι ντε φακτο οτι με τα πτυχια γινεσαι και καλος εργαζομενος και ο εργοδοτης εχει δικαιωμα να σε δοκιμασει πριν σου σκασει παραπανω λεφτα. Γενικα οταν προσλαμβανεσαι δεν πρεπει να σου κακοφαινεται ο χαμηλος μισθος. Αυτο που πρεπει να σου κακοφαινεται ειναι το αν εχεις προοπτικες εξελιξης και αν περασουν 6-7-8 μηνες και δεν παρεις αυξηση αν ειναι ευχαριστημενοι απο σενα. Αλλα και παλι, νομιζω οτι στην ελληνικη αγορα εργασιας αυτο που πρεπει να δινει ευχαριστηση στον εργαζομενο ειναι το οτι δεν απολυθηκε η οτι δεν του εγινε μειωση...Τα μπονους και οι αυξησεις περασαν ανεπιστρεπτι για τους περισσοτερους...Δυστυχως λιγοι ειναι οι εργοδοτες που δεν εκμεταλλευονται υπερ τους την ολη δυσκολη κατασταση και θα πρεπει να συμβιβαστεις με την ιδεα.
LongTom Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Τα 800 ευρω για νεοπροσληφθεντα υπαλληλο σε "μη υπευθυνη θεση", ειναι νορμαλ μισθος με τη λογικη οτι μπορει να εχεις 150 πτυχια και για τη δουλεια αυτην να ΜΗΝ κανεις. Μπορει πχ να μην εισαι αποδοτικος. Μπορει να εισαι τεμπελης. Μπορει να μην εισαι συνεργασιμος. Μπορει αν εχει τεχνικο κομματι να μην πιανουν τα χερια σου. Πολλα μπορει ειδικα αν δεν εχεις πειρα. Δεν ειναι ντε φακτο οτι με τα πτυχια γινεσαι και καλος εργαζομενος και ο εργοδοτης εχει δικαιωμα να σε δοκιμασει πριν σου σκασει παραπανω λεφτα. Γενικα οταν προσλαμβανεσαι δεν πρεπει να σου κακοφαινεται ο χαμηλος μισθος. Αυτο που πρεπει να σου κακοφαινεται ειναι το αν εχεις προοπτικες εξελιξης και αν περασουν 6-7-8 μηνες και δεν παρεις αυξηση αν ειναι ευχαριστημενοι απο σενα. Αλλα και παλι, νομιζω οτι στην ελληνικη αγορα εργασιας αυτο που πρεπει να δινει ευχαριστηση στον εργαζομενο ειναι το οτι δεν απολυθηκε η οτι δεν του εγινε μειωση...Τα μπονους και οι αυξησεις περασαν ανεπιστρεπτι για τους περισσοτερους...Δυστυχως λιγοι ειναι οι εργοδοτες που δεν εκμεταλλευονται υπερ τους την ολη δυσκολη κατασταση και θα πρεπει να συμβιβαστεις με την ιδεα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν έχεις 150 πτυχία θεωρείται ότι κάτι ξέρεις στο αντικείμενο γιατί διάολε πέρασες τόσα χρόνια κάνοντας το στο πτυχίο,μεταπτυχιακό κ.ο.κ. Έτσι θεωρητικά(και στο εξωτερικό)αρχίζεις με πολύ περισσότερα από 800 ευρά(ή όσα θεωρούνται χαμηλά). Εάν δεν κάνεις πολύ απλά παίρνεις πόδι. Στην Ελλάδα βέβαια είναι ότι του κ@υλώσει του εργοδότη γιατί πολύ απλά έτσι έγιναν τα πράγματα. Όσο δεν υπάρχει έλεγχος θα υπάρχουν καταστάσεις που όχι μόνο 800 θα παίρνεις άλλα θα σε λέει κιόλας ότι για να σε δοκιμάσει πρέπει να δουλέψεις αμισθί για κανά 2 μήνες(μου το είπανε και έφριξα ). Από την άλλη εάν πας σε άσχετη δουλειά καλώς θα παίρνεις τα 800 διότι δεν μετράει το χαρτομάνι που έχεις.
gokuthelegend Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 "ρε άνθρωπε αμα δε με παίρνει κανείς..πως θα αποκτήσω εμπειρία ρε @$#^% ? " πόσες και πόσες φορές το χω πει! άστα μια απτα ίδια.. ακριβώς αυτό, έχω το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψεις για να μαζέψεις εμπειρία/προϋπηρεσία, αλλά πρέπει να έχεις εμπειρία/προϋπηρεσία για να δουλέψεις, το ένα ακυρώνει το άλλο, ότι νάναι δηλαδή.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν έχεις 150 πτυχία θεωρείται ότι κάτι ξέρεις στο αντικείμενο γιατί διάολε πέρασες τόσα χρόνια κάνοντας το στο πτυχίο,μεταπτυχιακό κ.ο.κ. Έτσι θεωρητικά(και στο εξωτερικό)αρχίζεις με πολύ περισσότερα από 800 ευρά(ή όσα θεωρούνται χαμηλά). Εάν δεν κάνεις πολύ απλά παίρνεις πόδι. Στην Ελλάδα βέβαια είναι ότι του κ@υλώσει του εργοδότη γιατί πολύ απλά έτσι έγιναν τα πράγματα. Όσο δεν υπάρχει έλεγχος θα υπάρχουν καταστάσεις που όχι μόνο 800 θα παίρνεις άλλα θα σε λέει κιόλας ότι για να σε δοκιμάσει πρέπει να δουλέψεις αμισθί για κανά 2 μήνες(μου το είπανε και έφριξα ). Από την άλλη εάν πας σε άσχετη δουλειά καλώς θα παίρνεις τα 800 διότι δεν μετράει το χαρτομάνι που έχεις. Εχω δει εγω μεταπτυχιακους στην πληροφορικη και τις τηλεπικοινωνιες που παν να δουλεψουν τεχνικοι τηλεπικοινωνιων και δε ξερουν να στησουν ενα καλωδιο ethernet, ουυ... Να μη μιλησω για να περασουν καλωδιο μεσα απο τοιχο/σωληνα. Απτην αλλη βεβαια παιζουν στα δαχτυλα τα χαρακτηριστικα του CAT5, τι ταχυτητα υποστηριζουν κλπ κλπ. Οσο καλος και να σαι σε πτυχια, δεν παυουν να ειναι θεωρητικες γνωσεις. Μπορει να ειναι απαιχτες οι θεωρητικες γνωσεις καποιου και παρολα αυτα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ για μια συγκεκριμενη δουλεια πανω στο αντικειμενο.
LongTom Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω δει εγω μεταπτυχιακους στην πληροφορικη και τις τηλεπικοινωνιες που παν να δουλεψουν τεχνικοι τηλεπικοινωνιων και δε ξερουν να στησουν ενα καλωδιο ethernet, ουυ... Να μη μιλησω για να περασουν καλωδιο μεσα απο τοιχο/σωληνα. Απτην αλλη βεβαια παιζουν στα δαχτυλα τα χαρακτηριστικα του CAT5, τι ταχυτητα υποστηριζουν κλπ κλπ. Οσο καλος και να σαι σε πτυχια, δεν παυουν να ειναι θεωρητικες γνωσεις. Μπορει να ειναι απαιχτες οι θεωρητικες γνωσεις καποιου και παρολα αυτα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ για μια συγκεκριμενη δουλεια πανω στο αντικειμενο. Άρα πάμε στο: Εάν δεν κάνεις πολύ απλά παίρνεις πόδι. Όταν δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ο εργαζόμενος πρέπει να απολύεται και όχι να δουλεύει με μειωμένο μισθό. Όταν ο εργοδότης συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί σου, πολύ απλά θέλει να καλύπτει τις ανάγκες του για ένα άτομο με καλές θεωρητικές γνώσεις αλλά μισθό εργάτη. Δεν νομίζω κανένα εργοδότη να τον πήρε ο πόνος να απασχολεί κάποιον που δεν κάνει για την δουλειά. Από εκεί και πέρα είναι πολύ απλά κοροϊδία να έχεις πτυχίο+μαστερ+άλλα πτυχία και εξισώνεσαι με ένα εμπειροτεχνίτη με την ίδια εμπειρία.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω δει εγω μεταπτυχιακους στην πληροφορικη και τις τηλεπικοινωνιες που παν να δουλεψουν τεχνικοι τηλεπικοινωνιων και δε ξερουν να στησουν ενα καλωδιο ethernet, ουυ... Να μη μιλησω για να περασουν καλωδιο μεσα απο τοιχο/σωληνα. Απτην αλλη βεβαια παιζουν στα δαχτυλα τα χαρακτηριστικα του CAT5, τι ταχυτητα υποστηριζουν κλπ κλπ. Οσο καλος και να σαι σε πτυχια, δεν παυουν να ειναι θεωρητικες γνωσεις. Μπορει να ειναι απαιχτες οι θεωρητικες γνωσεις καποιου και παρολα αυτα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ για μια συγκεκριμενη δουλεια πανω στο αντικειμενο. Τον μεταπτυχιακό στην πληροφορική/τηλεπικοινωνίες δεν θα τον βάλεις ούτε να σου φτιάξει καλώδια, ούτε να φτιάξει δομημένη καλωδίωση ούτε install windows. Τον μεταπτυχιακό τον έχεις για να πάει στον ραντεβού με τον πελάτη, να καταγράψει τις απαιτήσεις του και να κάνει την μελέτη του συστήματος που θέλει να εγκαταστήσει. Στη συνέχεια θα επιβλέπει το κομμάτι της υλοποίησης το οποίο θα το κάνει ο "Τεχνικός Δικτυών" απο το ΙΕΚ. Τον μεταπτυχιακό θα τον βάλεις να γράψει προτάσεις για να αναλάβει η εταιρεία σου ερευνητικά έργα και στη συνέχεια να τα διαχειριστεί. Όπως αντίστοιχα δεν θα βάλεις τον software engineer να σου γράψει κώδικα. Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί στην Ελλάδα είμαστε μάγκες και θέλουμε ο Χ υπάλληλος να τα κάνει όλα και να συμφέρει. Τώρα για να είμαστε και on-topic θα πω το εξής στο topic starter. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις εμπειρία είναι να πας να εργαστείς ΤΣΑΜΠΑ. Πρόσεξε...είμαι ο πρώτος που είμαι αντίθετος με αυτές τις πρακτικές και την εργασιακή εκμετάλλευση που συμβαίνει τον τελευταίο διάστημα. Όμως βλέπω ότι η κατάσταση θα είναι έτσι δυστυχώς για αρκετά χρόνια ακόμα...οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσαρμοστείς. Πας κάπου εργάζεσαι εθελοντικα/πρακτική κτλ και αποκτάς μια Χ εργασιακή εμπειρία (δεν χρειάζεται να αναφέρεις ότι δεν πληρωνώσουν). Θα μου πεις τώρα...και πως θα ζω;...αυτό είναι ένα θέμα σίγουρα. Αν δεν μπορούν να σε στηρίξουν οι γονείς σου πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να εξετάσεις τις προοπτικές σου στο εξωτερικό.
black_widow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Όσο δεν υπάρχει έλεγχος θα υπάρχουν καταστάσεις που όχι μόνο 800 θα παίρνεις άλλα θα σε λέει κιόλας ότι για να σε δοκιμάσει πρέπει να δουλέψεις αμισθί για κανά 2 μήνες(μου το είπανε και έφριξα ). Όταν τα λέω εγώ με κοιτάνε σαν εξωγήινη , πόσες φορές έχω ακούσει το ίδιο πράγμα. Και εγώ έχω ξεκινήσει δοκιμαστικά για μία βδομάδα , τι να κάνω , παραπάνω δοκιμαστικά ούτε για αστείο.
kfyros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η προϋπηρεσία , ακόμα και τζάμπα, ακόμα και πριν να πάρει κάποιος πτυχίο.. Καλά τα γκομενάκια και η φοιτητική ζωή, αλλά η σφαλιάρα είναι πολύ δυνατή όταν τελειώσουν αυτά.. Και σε τέτοιες εποχές έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν δουλειά έμπειροι επαγγελματίες , φυσικά κακοπληρωμένη, πόσο μάλλον οι άπειροι... Επίσης , όσοι κράζουν τα "αφεντικά" είναι εκτός πραγματικότητας.. Για να τους δω να φτιάχνουν έστω και μια ατομική επιχείρηση, γραφείο - τηλεφωνα /φαξ / ιντερνετ, ΟΑΕΕ, λογαριασμοί και λοιπά γαμ......κα, και μετά τα ξαναλέμε.. Το κάνω κοντά 10 χρόνια, και σκέφτομαι να το γυρίσω μισθωτός, να ασχολούμαι μόνο με τη δουλειά μου και όχι με δεκάδες άλλα πράγματα. Δεν αντέχεται άλλο αυτό το άγχος ...
LongTom Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν τα λέω εγώ με κοιτάνε σαν εξωγήινη , πόσες φορές έχω ακούσει το ίδιο πράγμα. Και εγώ έχω ξεκινήσει δοκιμαστικά για μία βδομάδα , τι να κάνω , παραπάνω δοκιμαστικά ούτε για αστείο. Κλασσικά όλα αυτά. Τώρα βρήκαν τα καθίκια ευκαιρία και ξεζουμίζουν τους νέους εργαζόμενους. Ο άλλος ήθελε και κάτω των 28 και 4 χρόνια προϋπηρεσίας στο αντικείμενο(εκτός ότι θα έπαιρνα τον βασικό για δουλεία που ήθελε πτυχίο+ξένες γλώσσες+δικό μου αμάξι+απλήρωτες υπερωρίες+προαιρετικό μεταπτυχιακό). Δηλαδή έλεος καταστάσεις. Μετά μιλάνε για την μετανάστευση.
black_widow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Από εκεί και πέρα είναι πολύ απλά κοροϊδία να έχεις πτυχίο+μαστερ+άλλα πτυχία και εξισώνεσαι με ένα εμπειροτεχνίτη με την ίδια εμπειρία. Ο αδερφός μου στην προηγούμενη του δουλειά έπαιρνε λεφτά παραπάνω από βασικό και full ένσημα , καταστάσεις που δεν ξέρω αν θα ζήσω Ελλάδα. Kαι quess what , δεν έχει σπουδάσει τίποτα , μόνο μία τεχνική ειδικότητα σε μία νυχτερινή σχολή. Μουχαχα η εκδίκηση του εμπειροτεχνίτη. Του έβγαινε ο πάτος όμως έτσι , γύρναγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί , πολλές φορές χτύπαγε ενέσεις γιατί έμενε από μέση κ.λ.π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.