Haldol Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Είδα σε ένα μαγαζί κάτι πίνακες φωτιζόμενους που τους λάτρεψα. Δείτε αυτόν για παράδειγμα. Υπέροχο. Θέλω να φτιάξω κι εγώ έναν για να διακοσμήσω το δωμάτιό μου. Αλλά έχω κάποιες απορίες. Ο μουσαμάς είναι διαπερατός από το φως; Είναι κάποιος ειδικός μουσαμάς στους έτοιμους φωτιζόμενους πίνακες, ή μπορώ να πάρω έναν απλό πίνακα από το Praktiker με 10-20 ευρώ και να φτιάξω κάτι παρόμοιο; Έπειτα, με τις λάμπες τι γίνεται; Δε ζεσταίνουν υπερβολικά το μουσαμά; Είναι εύκολο να βάλω μια Τ5 συν τα απαραίτητα, αλλά μην πάρουμε και καμιά φωτιά στο τέλος.
gang Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Από ότι διακρίνω, πίσω από το σχέδιο έχει λάμπες φθορίου. Αν μπορείς να διαχύσεις το φως όμορφα, έτσι ώστε να μην φαίνεται διαφορά νομίζω θα είσαι κομπλέ. Τώρα μένει κάποιος να σου επιβεβαιώσει κάποιος, αν θερμαίνονται ή όχι..
Haldol Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Πιστεύω εάν έβαζα κάτοπτρα στο πίσω μέρος και στα πλαινά να είχα ένα πολύ ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Και η θερμοκρασία ίσως να μην είναι τόσο πρόβλημα αν βάλω Τ5 αντί Τ8 λάμπες (πιο ακριβές, αλλά πιο αποδοτικές). Πιο πολύ με απασχολεί το κατά πόσο μπορεί να περάσει το φως μέσα από το μουσαμά.
orotoi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 φθορίου είναι λογικά. Πιθανόν να μπορείς να βάλεις και LED
papars Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δες εδώ για έτοιμα πάνελ με LED: http://www.ledrise.com/led-lighting-systems/led-modules/&XTCsid=8dcafd0f4b2b034d78fd22f7e5058f7b/
Haldol Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Σκοπεύω να το φτιάξω μόνος μου για να μειώσω το κόστος, όχι επειδή δε μ' αρέσουν τα έτοιμα σχέδια. Αυτό σημαίνει ότι τα LED αποκλείονται. Πόσο μάλλον τα έτοιμα φωτιστικά panels, που απ' ότι βλέπω το φτηνότερο έχει κάτι λιγότερο από... 200€. Για το τι λάμπα θα μπει έχω αποφασίσει, δεν είναι εκεί το θέμα μου. Φθορίου έχει ο πίνακας, φθορίου θα βάλω κι εγώ (και όπως είπα, μάλλον Τ5). Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι το κατά πόσο ο μουσαμάς μπορεί να διαπεραστεί εύκολα από το φως.
fouros Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχoυν backlit υλικά (οπίσθιου φωτισμού) αλλά αυτό που θες είναι καμβάς όχι μουσαμάς. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τελαρώσεις την δικιά σου εκτύπωση και προσθέσεις οπίσθιο φωτισμό.
Alxnks Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Σελίδες 50 και 326 του καταλόγου 2011 του ικεα. Εχω πάρει κάτι αντίστοιχο..έχουν διάφορα σχέδια, ανάλογα το γούστο. Ριξε μια ματιά. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
bluesattack Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Σκοπεύω να το φτιάξω μόνος μου για να μειώσω το κόστος, όχι επειδή δε μ' αρέσουν τα έτοιμα σχέδια. Μωρε καλα τα λαμπακια , αντε και το πλαισιο.Με τη ζωγραφια τι θα κανεις ? Η εισαι του χωρου ? Η θα ριξεις κανενα αποξηραμενο λουλουδι επανω η κατι παρομοιο?
michael92 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Πως παίρνει παροχή ρεύματος; Γιατί αν είναι να έχεις καλωδιομένο τον πίνακα, το αποτέλεσμα θα είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.