Προς το περιεχόμενο

Τι firewall α χρησιμοποιησω;

JonSchafferGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους, θελω να εγκαταστησω ενα firewall για να ειμαι πληρως καλλυμενος σε σχεση ιων και hacking :mrgreen: και εψαξα σημερα και βρηκα το ΖoneAlarm firewall (το συστηναν σε μια ιστιοσελιδα στο πως να προστατευτεις απο ιους και hackers).

Δεν ξερω ομως αν ειναι αυτο το firewall τοσο καλο και αν υπαρχει κατι καλυτερο να μου προτηνετε (ασε που σημερα που το εβαλα επαθα πρωτη φορα μετα απο 5 μηνες format BSOD) Δεν ξερω τωρα τι να κανω αν το αφησω ή να το αλλαξω....

Δημοσ.

Εδω και 2-3 μηνες ειμαι χωρις Firewall χωρις A/V Που και που κανα online scan με το Eset.

Παντα αναλογος την χρηση που κανεις αν εισαι gamer/internet (fb-youtube)/movies/music βγαλτα ολα να ανασανει και το Pc σου.

Γνωμη μου παντα!

Δημοσ.

στο θέμα firewall είμαι της άποψης οτι όλα τα firewall είναι πάνω κάτω τα ίδια. το πρόγραμμα που ξεχωρίζει είναι αυτό με τις περισσότερες ρυθμίσεις για τον χρήστη. να μπορεί να κάνει σχεδόν ότι θέλει ώστε να αυξήσει την <<επίδοση>> ενός firewall.

χρησιμοποιώ το eset smart security 4 σαν ολόκληρη σουίτα. το έχω γυρίσει σε switch to interactive filtering mode. κάθε φορά που κάνω εγκατάσταση ένα πρόγραμμα η update ή μου έρχονται άγνωστες εξωτερικές συνδέσεις μου εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη για να κάνω αποδοχή άμα θέλω ή όχι και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις.

απο εκεί και πέρα είναι στο χέρι του χρήστη να προσέχει το που θα μπει και τι θα κάνει στο internet. άμα του δώσεις εξουσιοδότηση σε ένα πρόγραμμα που κατέβασες και είναι ιος δεν θα φταίει το firewall....

Δημοσ.

Αν και τα περισσότερα κάνουν πάνω κάτω την ιδια δουλειά αυτο που με εχει βολέψει πιο πολύ ειναι το comodo

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :-D και μαλλον θα επιλεξω το eset γιατι εχω και το antivirus. Τωρα για την εκδοση του ZoneAlarm δεν θυμαμαι, αλλα νομιζω ηταν δωρεαν.

Δημοσ.

η καλύτερη λύση είναι να εχεις ένα παλιό dedicated pc linux ( Mikrotik, smoothwall, pfsense) και να εχεις έτσι router/gateway/firewall και έτσι όλο σου το δίκτυο θα είναι ασφαλές.

Αλλα βεβαια αυτό είναι advanced και δεν το προτιμάει ο κόσμος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εδω και 2-3 μηνες ειμαι χωρις Firewall χωρις A/V Που και που κανα online scan με το Eset.

Παντα αναλογος την χρηση που κανεις αν εισαι gamer/internet (fb-youtube)/movies/music βγαλτα ολα να ανασανει και το Pc σου.

Γνωμη μου παντα!

Συμφωνώ.Άσε απλά το απλό των windows που στα 7 δεν έχω κανένα πρόβλημα και μου δουλεύει μια χαρά και είσαι οκ.Το firewall δεν θα σε προστατέψει από τους hackers αλλά από κάνα ιο που θα πάει να πάρει access για ίντερνετ και το firewall θα σε ρωτήσει αν θες να του δώσεις.

Είναι κρίμα να βαραίνεις το p.c με περιττά προγράμματα που δε προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια(hackers,etc)

p.s πιστεύει κάποιος εδώ ότι ο πραγματικός hacker θα κάτσει να ασχοληθεί με το p.c του? :P εκτός αν είσαι τόσο vip :P

Δημοσ.

p.s πιστεύει κάποιος εδώ ότι ο πραγματικός hacker θα κάτσει να ασχοληθεί με το p.c του? :P εκτός αν είσαι τόσο vip :P

Μην σου φαίνεται τόσο περίεργο γιατί δεν είναι τόσο οι "πραγματικοί hackers" όσο αυτόματες "διαδικασίες"

Ενδεικτικά χθες και σήμερα ο ssh server που έχω εδώ έχει φάει 20 brute force προσπάθειες από 7 διαφορετικές ip και μιλάμε για οικιακή σύνδεση τίποτα ιδιαίτερο rolleyes.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...