stratigos24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ο επεξεργαστης ειναι καλυτερος (πιο νεος) του acer με τα 599ευρω. Παντως ναι, αν σε ενδιαφερει ο δισκος και η ραμ τοτε καλυτερα να πας σε αυτον με τα 699ευρω. Ε αφου ειναι λαπτοπ και στην καρτα ακομα το 1gb πιστευω θα κανει διαφορα σε αποδοση, ετσι δεν ειναι? Περαν δηλαδη του μεγαλυτερου σκληρου και του 1gb παραπανω ραμ. Οι επεξεργαστες εχουν μεγαλοι διαφορα σε αποδοση?
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Οχι η διαφορα των επεξεργαστων ειναι μικρη. Απλα ο ενας ειναι sandy bridge (πιο νεος, μικροτερη καταναλωση-->μεγαλυτερη αυτονομια) ενω ο αλλος ειναι ο αμεσος προηγουμενος, αλλα της προηγουμενης γενιας. Στην καρτα αμφιβαλλω αν θα δεις διαφορα. Μεχρι 1.5gb μπορει να διαβασει (απο τα 2gb που αναφερει) αλλα και παλι διαφορα σε τετοιες καρτες δεν νομιζω να δεις (τουλαχιστον ενας μεσος χρηστης). Την ραμ μπορεις να την πας στα 4gb με ενα επιπλεον κιτ των 2gb με +12ευρω. Α ηταν επιλογη μου και ηθελα να διαθεσω μεχρι 700ευρω, τοτε θα επαιρνα το λαπτοπ των 599ευρω, θα πηγαινα στα 4gb με +12 ευρω και με +70ευρω θα επαιρνα αυτον: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Black-WD5000BPKT-500GB-HDD-2-5-16MB-7200rpm-SATA-3-Gb-s.htm Θα επαιρνα και μια θηκη των 15ευρω και θα ο δισκος που θα ειχε αντικατασταθει θα γινοταν εξωτερικος. Και ετσι απλα, 700ευρω εφυγαν για βλακειες παλι!!
stratigos24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Χχαχαχ! Λες δεν θα εχει διαφορα λοιπον η καρτα ε? Τοτε οκ, αφου και ο αλλος επεξεργαστης στο 599 ειναι καλυτερος, καλυτερα εκεινο. Και μετεπειτα ανεβαζει και τις ραμ στα 4 με +12 ευρω οπως λες.
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχω πιασει ποτε λαπτοπ με καρτα στο 1gb και στα 2gb, αλλα δεν νομιζω να εχει καμια τρελη διαφορα. Υποθετικα μιλαω παντα και υποκειμενικα.
nikos7690 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 ρε παιδια για να μην ανοιγω αλλο θέμα μιας και είμαι πολύ κοντα πιστεύω σε αυτα που ζηταει το παλικάρι, ψάχνω λαπτοπ μεχρι 700 ευρω το οποίο όμως θα αντέχει και κανα παιχνιδάκι,γτ τωρα εχω εναν σονυ vaio vgn-ns21z για όσους έχουν περιέργια το οποίο μια χαρά είναι,αν και δεν αντέχει παιχνίδια(το λολ και αυτο κολαει στα δύσκολα οπως και το css σε δύσκολες πίστες) απλα μου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξω. και μια απορια ο δικος μου εχει επεξεργαστη ιντελ σεντρινο 2, στα 2.4ghz δυπιρινο, να φανταστω οτι αυτοι π εχουν βγει τωρα στα 2,4 δυπιρινοι δεν έχουν καμια συμαντική διαφορα? edit μην μου προτείνετε μονο hp!
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ο P8600 παροτι ειναι στα 2.4 ειναι παλιας τεχνολογιας, που σημαινει οτι οι σημερινοι ειναι καλυτεροι. Πχ ενας i3 στα 2.53 ghz εχει διαφορα απο τον δικο σου. Στους i5 ανεβαινει αρκετα παραπανω η διαφορα. Η 3430 που φοραει το λαπτοπ σου, ειναι πολυ αδυναμη για παιχνιδια. Προσωπικα προτεινω αυτο: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0596225&catid=010200
nikos7690 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Link Link Link Link Link αναμεσα σε αυτα ποιο πιστευετε οτι είναι καλύτερο? και οποιες αλλες προτάσεις δεκτές με βάση επεξεργαστών θα μου ήταν πιο εύκολο να επιλέξω αλλα σε συνδιασμο με κάρτες γραφικών που δεν τις ξέρω καθόλου, δεν ξερω ποιος συνδιασμος είναι καλύτερος. Και σε συνδιασμο με την αξιοπιστία πάντα, σε ενα άλλο τοπικ είχα ακούσει οτι τα asus υπερθερμένονται εύκολα, ισχύει?γιατι αν ισχύει φοβάμαι μην το κάψω!χαχαχ
akatallhlos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Το Asus φαινεται πολυ καλο, ο επεξεργαστης ειναι τετραπυρηνος κ αρκετα πιο δυνατος σε σχεση με τον i5. Η καρτα γραφικων με 1giga ειναι μια χαρα. Τα Asus δεν ειχαν εγγυηση 2 χρονια? Γιατι στο site δινει 12 μηνες.
soum_t Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Απο θεμα επεξεργαστη το asus εχει i7 δεν ξερω αν ειναι τελευταιας γενιας ενω το dell εχει i5 2ης γενιας ,καλος επεξεργαστης, καρτα γραφικων λιγο καλυτερη το dell. Στα συν του ομως οτι με αυτο θα εχεις και θυρα esata και usb3. Απ οτι ειδα στο asus στο saturn δεν εχει ουτε usb3. Ενταξει θα χεις λιγο μικροτερη ραμ αλλα για μενα ειναι καλυτερος σαν συνολο...! Και μην ξεχνας και την εγγυηση...!!! Δυο χρονιε οπου και να σαι την επομενη ερχονται και στο φτιαχνουν...!
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Nαι το asus εχει επεξεργαστη 2ης γενιας. Το acer που εχεις πρωτο στο λινκ, ασε το αποεξω. Οπως και το ροζουλι 15r dell. Το asus απο multirama εχει αδυναμη καρτα, οποτε εξω και αυτο. Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να επιλεξεις αναμεσα στο Dell με τον i5/gt525m και στον asus με τον i7/gt540m. Μονο που ο asus εχει 1 ετος εγγυηση..
soum_t Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Xristoforos89 Το asus φοραει τετραπυρηνο; Αν ειναι ετσι τοτε το asus ειναι καλυτερο χωρις συζητηση αν και ειδα οτι δεν εχει esata και usb3...
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι 4πυρηνο εχει επανω. Επισης, οπως σωστα επισημανες, δεν εχει ουτε usb3 ουτε esata.
nikos7690 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 ωρες ωρες κομπλαρω σε αυτο το φορουμ και αισθανομαι τελειως ανιδεως, τι εστι esata? χαχαχα εδιτ kαι εχω την εντυπωση πως ο τετραπυρινος είναι 2ης γενιας και επισης η 540μ είναι καλύτερη απο τη 525μ Link Link και αναβαθμηση σε usb 3 απο usb2 δν παίζει ετσι
soum_t Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Οπως επισης δεν το εμφανιζει καν στο σκρουτζ σαν μοντελο... Αλλο μοντελο με τα ιδια χαρακτηριστικα ειναι τουλαχιστον 100 ευρω πανω...!!! Esata : θυρα διασυνδεσης εξωτερικου σκληρου sata μεγαλυτερες ταχυτητες κτλ...
xristoforos89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 ωρες ωρες κομπλαρω σε αυτο το φορουμ και αισθανομαι τελειως ανιδεως, τι εστι esata? χαχαχα εδιτ kαι εχω την εντυπωση πως ο τετραπυρινος είναι 2ης γενιας και επισης η 540μ είναι καλύτερη απο τη 525μ Link Link και αναβαθμηση σε usb 3 απο usb2 δν παίζει ετσι Οπως ακριβως τα ειπες. Ο i7 ειναι 2ης γενιας. Επισης η 540m ειναι ελαφρως καλυτερη της Gt525m. Για να χρησιμοποιησεις usb 3 θυρα, πρεπει να εχεις και usb 3 σκληρο δισκο (για το μελλον κυριως).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.