zazik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Τιθεται λοιπόν το θέμα. Ενας συγγενής μου πάσχει απο βλάβη στην νευροδιαβίβαση , στην παραγωγή της ορμόνης ντοπαμίνης.Παράγει πολύ ντοπαμίνη η οποία δεν μεταβολίζεται και μένει. Αυτό είναι επικίνδυνο , και αυτυχώς που το βρήκε , διότι μπορεί να τον οδηγούσε στην ψύχωση. Εκανε τεστ DNA , και τα receptors του σε 3 γονίδια έχουνε βλάβη. Ο γιατρός του έγραψε ένα φάρμακο ,ατυπικο αντιψυχωσικο, τελευταίας τεχνολογίας , ονόματι Invega , ως ανταγωνιστή της ντοπαμίνης , για να μην παράγεται σε μεγάλα επίπεδα , για να στρώσει την ντοπαμίνη με λίγα λόγια. Του είπε όμως , ότι καλό είναι να ψαχτεί και σε herbal προιόντα , διότι τα παρασκευάσματα κάνναβης , όχι η κάναββη , διότι είναι διεγερτικο και μπορεί να οδηγήσει σε ψύχωση( όσους έχουνε μικρή ή μεγάλη προδιάθεση-και είναι πολλοί πιστέψτε με) , θα τον βοηθούσε πολύ.Η κάνναβη έχει 100πλάσια επίδραση στον εγκέφαλο ( το τσιγάρο ενοοω) από ότι πχ ένα παρασκευασμένο τσάι που έχει βγει και στραγγιστεί η ουσία. Τουτέστοιν ψάχνω για φαρμακευτικά σκευάσματα , που βοηθούνε , έχοντας σε μικρές ποσότητες θεραπευτική κάνναβη. Ψάχνω στα φαρμακεία , τίποτε. Ψάχνω στο νετ , τίποτε. Παρόλο που ο θείος πάει πολύ καλά , με απειροεάχιστα συμπτώματα , θέλω να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Καμια βοηθεια? Απο κάπου να παραγγείλουμε? Τσάγια και τέτοια εννοώ , με πιάνετε έτσι? Μην το πάτε αλλου το θέμα...
Toufas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 καλα ο γιατρος του ειπε να ψαχτει αντι να του πει παρε αυτο αυτο και αυτο?
zazik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 του έγραψε το Invega , ένα άλλο για την σεροτονίνη , κάτι ήπια ηρεμιστικά δεν θυμάμαι πως , του είπε να τρώει μάυρη σοκολάτα , θα του κάνει , και όντως του κάνει, καλό.... Τώρα 100% λεπτομέριες δεν ξέρω......ξέρω τι είχε. Βαριά αγχωδη διαταραχή , Σύνδρομο ελλειματικής προσοχής , ατυπα ψυχωτικά συμπτώματα ( μιλαγε μόνος του πολύ , είχε παραπάνω χαρά από ότι έπρεπε , πολύ παραπάνω συναίσθημα από ότι έπρεπε) , και ψυχαναγκασμούς ( περισσότερη αγχώδη διαταραχη.) Τώρα είναι καλά , απλά ξες...ρωτάω να δω αν μπορώ να βοηθήσω....διοτι κόβοντας την ντοπαμίνη , του έμειναν 2 ορμόνες για να παίρνει χαρα. 1) Αδρεναλίνη 2) Μια άλλη , που έχει να κάνει με τις ουσίες της κάνναβης , που έχουμε στον εγκέφαλο απο φυσικού μας. Ε , αυτή θέλνω να τον βοηθήσω να κάνει trigger. Νομίζω , του είπε , τώρα που θα νομιμοποιηθει....δεν είμαι σίγουρος.....θα νομιμοποιηθούνε τα herbal.
Haldol Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Να τολμήσω να προτείνω το αδιανόητο; Η κάνναβη είναι διαθέσιμη εύκολα, σε προσιτή τιμή και ακόμα και αν σε πιάσουν δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτα απολύτως εάν έχεις πάνω σου 1-2 γραμμάρια. Ένα βήμα πριν τη νομιμοποίηση είμαστε, δε βλέπω λόγο να ψαχτεί με αμφιβόλλου ποιότητας (και τιμής) σκευάσματα που περιέχουν ίχνη κάνναβης αντί να πάρει κατευθείαν αυτό που πρέπει. Εάν ο γιατρός του είπε ότι η κάνναβη θα βοηθήσει, να πάρει κάνναβη. Απλά πράγματα.
zazik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Να τολμήσω να προτείνω το αδιανόητο; Η κάνναβη είναι διαθέσιμη εύκολα, σε προσιτή τιμή και ακόμα και αν σε πιάσουν δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτα απολύτως εάν έχεις πάνω σου 1-2 γραμμάρια. Ένα βήμα πριν τη νομιμοποίηση είμαστε, δε βλέπω λόγο να ψαχτεί με αμφιβόλλου ποιότητας (και τιμής) σκευάσματα που περιέχουν ίχνη κάνναβης αντί να πάρει κατευθείαν αυτό που πρέπει. Εάν ο γιατρός του είπε ότι η κάνναβη θα βοηθήσει, να πάρει κάνναβη. Απλά πράγματα. αυτη η καναβη έχει 100 φορες περισσότερη ουσία απο την κανονική.Το τσιγάρο εννοώ , είναι επικίνδυνο.... Μιλάμε για σκευάσματα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 αυτη η καναβη έχει 100 φορες περισσότερη ουσία απο την κανονική.Το τσιγάρο εννοώ , είναι επικίνδυνο.... Μιλάμε για σκευάσματα. Αντί να κάνει ένα τσιγάρο, ας κάνει μία τζούρα αντί για ένα σκεύασμα.
xpapias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε μου πραγματικά νομίζω τα έχεις χαμένα. Δεν έχουν καμία λογική όσα γράφεις. Ειδικά τα περι 3 ορμονών (!!!) και περί τεστ DNA... Απλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και όποιος στο πει (συμπεριλαμβανομένων και αυτών) είναι απατεώνας. Τα γενετικά τεστ δεν έχουν καμία κλινική εφαρμογή στην ψυχιατρική προς το παρόν, με εξαίρεση φαρμακογενετικούς δείκτες που προβλέπουν ανταπόκριση σε φάρμακα και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μακάρι να ήταν τόσο απλά.
kage Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 η κανναβη δεν ειναι διεγερτικη.Παρολ αυταυπαρχουν διαφορες ποικιλιες κανναβης... υπαρχουν διαφορες παπαριες με καναβη π.χ. ενα τσαι με καναβη π.χ. (Cannabis sativa) http://1.bp.blogspot.com/_keZVTAJLVso/Slwmv-_TuOI/AAAAAAAAAAg/9pxnHxSgT0I/s400/tsai.php Να τολμήσω να προτείνω το αδιανόητο; Η κάνναβη είναι διαθέσιμη εύκολα, σε προσιτή τιμή και ακόμα και αν σε πιάσουν δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτα απολύτως εάν έχεις πάνω σου 1-2 γραμμάρια. Ένα βήμα πριν τη νομιμοποίηση είμαστε, δε βλέπω λόγο να ψαχτεί με αμφιβόλλου ποιότητας (και τιμής) σκευάσματα που περιέχουν ίχνη κάνναβης αντί να πάρει κατευθείαν αυτό που πρέπει. Εάν ο γιατρός του είπε ότι η κάνναβη θα βοηθήσει, να πάρει κάνναβη. Απλά πράγματα. μην μπλεξεις τους ανθρωπους.δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες ακομη και αν περασουν το νομοσχεδιο.μια χαρα αυτοφωρο,κρατητηριο,εισαγγελεα,φραγκα θα δωσεις/πας υ.γ. και γω θα ηθελα να μαθω τι γιατρος ειναι.εναλλακτικη ιατρικη?αν και εφοσον του δουλευει ακομη και σαν placebo ας το ακολουθησει
Andreas2 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Invega παλιπεριδόνη;Το έπερνα και εγώ αυτό.Εγώ τώρα πέρνω 5-HTP,είναι φοβερό,καλό και για ύπνο αν και μπορεί να φέρνει υπνηλία,το πήρα από το net μάρκας NOW FOODS(από τις γνωστές).Φυσικά είμαι σίγουρος θα έχει και σε φαρμακεία.Αλλά που δοκίμασα και είναι γνωστά είναι το υπέρικον,aka ST.John's Wort.Άλλο που δεν δοκίμασα αλλά διάβασα τα καλύτερα είναι το SAM-e.
The_Judas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχουν τέτοια σκευάσματα κάνναβης στην Ελλάδα. Σε πολύ λίγες χώρες είναι αναγνωρισμένα. Άσε που δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει και πολύ σε περίπτωση σχιζοφρένειας. Ας πάρει τα φάρμακα που του έδωσε ο γιατρός. Η σύγχρονη ιατρική δίνει πολύ έμφαση στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων και λιγότερο σε περιβαλλοντολογικούς και ψυχολογικους παράγοντες. Ας κοιτάξει και προς εκείνη την κατεύθυνση, μήπως μπορέσει να βρει τα αίτια που δημιούργησαν την ασθένεια.
Haldol Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 μην μπλεξεις τους ανθρωπους.δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες ακομη και αν περασουν το νομοσχεδιο.μια χαρα αυτοφωρο,κρατητηριο,εισαγγελεα,φραγκα θα δωσεις/πας Το νομοσχέδιο υποβιβάζει την χρήση των ναρκωτικών σε πταίσμα, οπότε δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας. Πρόστιμο θα πληρώνεις απλά.
Andreas2 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Σου είπα αυτά αλλά θα ήθελα να προσθέσω και Acai Berry(είτε καψούλες,είτε σκόνη,είτε χυμό-squash),ίσως και Sweden Bitters της Riviera(www.healthtrade.gr για λεπτομέρειες).Δεν θα πρότεινα Datura Στραμώνιο που πήρα έγω.
zazik Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε μου πραγματικά νομίζω τα έχεις χαμένα. Δεν έχουν καμία λογική όσα γράφεις. Ειδικά τα περι 3 ορμονών (!!!) και περί τεστ DNA... Απλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και όποιος στο πει (συμπεριλαμβανομένων και αυτών) είναι απατεώνας. Τα γενετικά τεστ δεν έχουν καμία κλινική εφαρμογή στην ψυχιατρική προς το παρόν, με εξαίρεση φαρμακογενετικούς δείκτες που προβλέπουν ανταπόκριση σε φάρμακα και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μακάρι να ήταν τόσο απλά. Υπάρχει , και μάλιστα υπάρχει στην Ελλάδα , και χαίρομαι πολύ για αυτό , εταιρία που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θράκης , και εκεί έστειλε ο μπάρμπας το δείγμα και του βγάλανε τα αποτελέσματα. http://www.dnalex.gr/main.php Δειχνουνε την ανταποκριση σου στα φάρμακα , μα και τις τάσεις που έχεις για συγκεκριμένες ασθένειες. Δες και εδώ
xpapias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχει , και μάλιστα υπάρχει στην Ελλάδα , και χαίρομαι πολύ για αυτό , εταιρία που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θράκης , και εκεί έστειλε ο μπάρμπας το δείγμα και του βγάλανε τα αποτελέσματα. http://www.dnalex.gr/main.php Δειχνουνε την ανταποκριση σου στα φάρμακα , μα και τις τάσεις που έχεις για συγκεκριμένες ασθένειες. Δες και εδώ Αυτό σου λέω. Όλες οι υπηρεσίες αυτές είναι απάτη. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι πολυμορφισμοί που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο να πάσχει κανείς (κανείς δε γνωρίζει πραγματικά πόσο), σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν ότι θα πάσχει κανείς. Η λέξη και μόνο πολυμορφισμοί σημαίνει ότι είναι παραλλαγές που απαντώνται και στον υγιή πληθυσμό. Πραγματικά όποιος σας έβαλε σε αυτή τη διαδικασία είναι ή μεγάλος απατεώνας ή άσχετος. Μόνο το σκέλος με τα φάρμακα έχει βάση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.