jason88 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα στο φορουμ. Εδω και πολλα χρονια η αδερφη μου εχει τον φορητο υπολογιστη HP 530. Επειδη δεν γνωριζει και πολλα απο υπολογιστες ειμαι εγω υπευθυνος για την συντηρηση του. Εχω ομως μερικα προβληματα... 1. Πληκτρολογιο. Εχουν βγει 2 κουμπια και εχουν χαθει. Εψαξα στο ebay για πληκτρολογιο αλλα βρηκα μονο αγγλικο. Ξερετε που θα βρω ελληνικο ή εστω μονο τα κουμπια που εχουν χαθει? 2. Του περασα win7 απο vista που ειχε. Πως θα δω τα partition που εχει ο φορητος απο την μανα του? Να δω αν χρειαζονται για να τα σβησω. 3. Λεω να του κανω αναβαθμιση μνημης. Ποση μπορει να παρει maximum και σε τι χρονισμο ωστε να αγορασω απο το ebay? 4. Aξιζει να του περασω το τελευταιο Bios απο HP ή να τον αφησω ετσι? Αυτα... περιμενω την βοηθεια σας. Ευχαριστω.
ors_86 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 1. Πληκτρολογιο. Εχουν βγει 2 κουμπια και εχουν χαθει. Εψαξα στο ebay για πληκτρολογιο αλλα βρηκα μονο αγγλικο. Ξερετε που θα βρω ελληνικο ή εστω μονο τα κουμπια που εχουν χαθει? Εγώ προτείνω την αγορά και εγκατάσταση της US έκδοσης του πληκτρολογίου, όπου και μπορείς εύκολα να βρείς. Σχετικά με το ελληνικό, προσωπική μου γνώμη δεν αξίζει, διότι και να το βρείς, θα έχει την 3πλάσια τιμή. Σε περιπτωση που χρειάζονται ελληνικού χαρακτήρες, μπορείς να προμηθευτείς ειδικά διαφανή αυτοκόλλητα με ελληνικούς χαρακτήρες και να τα τοποθετήσεις, διαφορετικά, να μεταφέρεις τα πλήκτρα με τους χαρακτήρες όπου και χρειάζονται απο το παλιο στο νέο. 2. Του περασα win7 απο vista που ειχε. Πως θα δω τα partition που εχει ο φορητος απο την μανα του? Να δω αν χρειαζονται για να τα σβησω. Control Panel\System and Security\Administrative Tools\Computer Management και επιλέγεις στον δίσκο σου απο το μενού Storage. 3. Λεω να του κανω αναβαθμιση μνημης. Ποση μπορει να παρει maximum και σε τι χρονισμο ωστε να αγορασω απο το ebay? Είναι so-dimm dd2 στα 667, pc2-5300s. Αλλα αυτό θα μπορούσες να το δεις συγκρίνοντας με αυτή που έχει τώρα. 4. Aξιζει να του περασω το τελευταιο Bios απο HP ή να τον αφησω ετσι? Πάντα είναι καλό να έχουμε το Bios ενημερωμένο, και κατα προτίμηση σε Stable και όχι Beta έκδοση.
jason88 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 1. εχεις δικιο, θα παρω την αγγλικη εκδοση πληκτρολογιου που ειναι και φτηνη. που θα βρω ομως τα αυτοκολλητα που λες? κολλανε καλα η θα φυγουν μετα απο λιγο καιρο? 2. βρηκα τα partition. ειναι το hp recovery και το os tools. Να τα κρατησω η να τα διαγραψω ωστε να κερδισω και λιγο χωρο μιας και ο δισκος ειναι σχετικα μικρος? πως μπορω να δω τα περιεχομενα τους? 3. με το cpuz στην καρτελα spd γραφει οτι εχει ddr2 1GB pc3-5300 στα 333MHz. εχει αλλο σλοτ ελευθερο? να παρω αλλη μια ιδια μνημη ή μπορω να παρω 2στικ καινουργια μεγαλυτερου χρονισμου και 2gb το καθενα? εχω μπερδευτει σ'αυτο το θεμα. ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ors_86
ors_86 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 1. εχεις δικιο, θα παρω την αγγλικη εκδοση πληκτρολογιου που ειναι και φτηνη. που θα βρω ομως τα αυτοκολλητα που λες? κολλανε καλα η θα φυγουν μετα απο λιγο καιρο? Μπορείς να βρείς αυτόκόλλητα με ελληνικούς χαρακτήρες στο ebay. Εμείς χρεισιμοποιούμε αυτοκόλλητα πληκτρολογίου laptop με ελληνικούς χαρακτήρες εφάμιλλα με αυτά στον πάραπάνω σύνδεσμο που ανέφερα και μπορώ να πω ότι λόγο του ότι είναι "ειδικά" γ΄αυτή την χρήση (ελαστικά, με αρκετά δυνατή κόλλα) έχουν διάρκεια ζωής σίγουρα 2-3 έτη. 2. βρηκα τα partition. ειναι το hp recovery και το os tools. Να τα κρατησω η να τα διαγραψω ωστε να κερδισω και λιγο χωρο μιας και ο δισκος ειναι σχετικα μικρος?πως μπορω να δω τα περιεχομενα τους? Μπορείς να το διαγράψεις, και με κάποια εφαρμογή όπως το EaseUS να ενώσεις (merge) τα δύο διαμερίσματα. 3. με το cpuz στην καρτελα spd γραφει οτι εχει ddr2 1GB pc3-5300 στα 333MHz. εχει αλλο σλοτ ελευθερο? να παρω αλλη μια ιδια μνημη ή μπορω να παρω 2στικ καινουργια μεγαλυτερου χρονισμου και 2gb το καθενα? εχω μπερδευτει σ'αυτο το θεμα. Όπως προανέφερα, το καλύτερο είναι να ανοίξεις το καπάκι κάτω απο τον φορητό σου, ώστε να δείς και να επαληθεύσεις τον τύπο της μνήμης του φορητού σου υπολογιστή, όπως και να δείς πόσα dim έχει και πόσα slot.
jason88 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 εχω ενα ακομα θεματακι... η μνημη που εχει το λαπτοπ ειναι pc2-5300. στο cpu-z ομως γραφει οτι τρεχει στα 333mhz και οχι στα 667mhz. πως μπορω να το φτιαξω αυτο?
jason88 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 σου παραθετω τι μου βγαζει το cpuz καθοτι δεν ξερω και πολλα... δε βλεπω πουθενα χ2...
JIMBOAthens Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 DDR= Double Data Rate. 667άρες είναι οι μνήμες σου...
jason88 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστω jimbo. θα ηθελα να ρωτησω κατι τελευταιο. o φορητος εχει περασμενα win7 professional 32bit. αν αναβαθμισω τις μνημες με 2 στικακια των 2gb συνολο 4gb ram θα τα βλεπουν τα windows? η να βαλω καλυτερα 1+2=3gb ram?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα