Προς το περιεχόμενο

στήσιμο PC, i5 2500

archimidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μη ξεφεύγουμε... τόσα Watt είναι μόνο περιττά για ένα σύστημα που δε θα clockαριστεί(κακώς) και θα είναι (αν είναι) με μία κάρτα γραφικών.

Όσο για τη μητρική και αφού δε θέλεις να ανεβάσεις τον επεξεργαστή(κακώς ξαναλέω-ισχύς πάει χαμένη), ότι και να διαλέξεις από chipset(εκτός Ρ67), ακόμα και Η67 δε θα έχεις πρόβλημα. Το ζήτημα είναι τι άλλες ανάγκες έχεις που μπορεί να σε διευκολύνει η μητρική(πχ χρησιμοποιείς πολλούς δίσκους εσωτερικούς/εξωτερικούς άρα έχεις ανάγκη από πολλές sata/e-sata/USB3/firewire κτλ ή...).

Αν πάλι άλλαξες γνώμη και θέλεις να τον υπερχρονίσεις(:devil: :devil: ) αλλάζει το πράγμα και πας σε Ζ68 υποχρεωτικά . Πως τα φέρνω ε;

Πάντως, +1 στη πρόταση του Ραφαήλ

Δημοσ.

μακάρι να κλοκαριστεί αργότερα θα δείξει, επίσης θα προστεθούν αμέσως δυο σκληροί sata. και αργότερα κάποια κάρτα γραφικών.

@arctic αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο ποιο μικρό τροφοδοτικό από το συγκεκριμένο κατάστημα

@all αν μπορείτε δώστε μου μια απάντηση άμεσα για τη μητρική Ζ68 από το συγκεκριμένο site για να προχωρήσω σε αγορά. μέχρι 130ε

βοηθήστε Pls

Δημοσ.

μακάρι να κλοκαριστεί αργότερα θα δείξει, επίσης θα προστεθούν αμέσως δυο σκληροί sata. και αργότερα κάποια κάρτα γραφικών.

@arctic αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο ποιο μικρό τροφοδοτικό από το συγκεκριμένο κατάστημα

@all αν μπορείτε δώστε μου μια απάντηση άμεσα για τη μητρική Ζ68 από το συγκεκριμένο site για να προχωρήσω σε αγορά. μέχρι 130ε

βοηθήστε Pls

Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση πάρε αυτή

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/asus-p8z68-v-b3-s1155.html

Διαφορετικά

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/asus-p8z68-v-le-b3-s1155.html

ή

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/gigabyte-z68a-d3h-b3.-s1155.html

Δημοσ.

karmen σε ευχαριστώ πολύ για τις συγκεκριμένες απαντήσεις, την υπέρβαση δυστυχώς αδυνατώ να τη κάνω. από την αρχή πήγαινα για τη Gigabyte αλλά μου λένε για 15 μέρες... :fear:

οπότε ή για την asus που ακόμα και αυτή την υπέρβαση θα ήθελα να την αποφύγω

ή για μία από τις υπόλοιπες, αν βοηθάει με ενδιαφέρει πολύ η σταθερότητα, η δυνατότητα για μνήμη μέχρι 32gb

και δεν με απασχολεί τόσο η δυνατότητα sli ή Crossfire αλλά η επάρκεια θυρών. οι υπόλοιπες μέχρι 130ε δεν λένε?

Δημοσ.

κοίτα αν πραγματικά δε θα τον κλοκάρεις (κακώς για μένα είναι 2 κλικ στο Bios σου) και με Η67 την βγάζεις και πολύ πιο φτηνά. Τώρα απλά επειδή είπες 130 ευρώ πήγα για το κάτι παραπάνω έτσι ώστε αν χρειαστείς κάτι αργότερα να το έχεις... Αν δεν θες να υπερβείς το ποσό ή να την βγάλεις ακόμα πιο φτηνά

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/gigabyte-motherboard-z68p-ds3-s1155.html

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/gigabyte-z68ap-d3-b3-s1155.html

http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/asrock-z68-pro-3-s1155.html

Δημοσ.

karmen ευχαριστώ αρχικά. μάλλον θα πάω για την asrock. Το pc είναι για τη κοπέλα μου. αν την καταφέρω αργότερα να το κλοκάρει όλα καλά, αλλιώς στη καλύτερη θα καβατζόσω τον επεξεργαστή για μένα και θα τις δώσω το δικό μου (INTEL CORE I5-760). πόσο επηρεάζετε η σταθερότητα και η αντοχή του στο χρόνο με κάτι τέτοιο σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα. ίσως το κάνω μόνο για ανάγκες rendering όποτε χρειάζεται. thanks

Δημοσ.

karmen ευχαριστώ αρχικά. μάλλον θα πάω για την asrock. Το pc είναι για τη κοπέλα μου. αν την καταφέρω αργότερα να το κλοκάρει όλα καλά, αλλιώς στη καλύτερη θα καβατζόσω τον επεξεργαστή για μένα και θα τις δώσω το δικό μου (INTEL CORE I5-760). πόσο επηρεάζετε η σταθερότητα και η αντοχή του στο χρόνο με κάτι τέτοιο σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα. ίσως το κάνω μόνο για ανάγκες rendering όποτε χρειάζεται. thanks

A για την κοπέλα μιλάμε βρε; :devil:

Θα την κλοκάρουμε δε παίζει :P

Κοίτα αν έχεις καλές θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα. Μιλάω για o/c σε λογικά πλαίσια και όχι τσιτωμένο τον επεξεργαστή. Στο λέω γιατί πολλά άτομα έχουν ακούσει ότι πιάνει τα 5GHz και νομίζουν ότι θα τον έχουν έτσι 24/7.

Μπορείς να τον έχεις άνετα στα 4 με 4.2 για 24/7 και να μην έχεις θέμα με μία ψυχτρούλα.

Από την άλλη αν κάνεις αυτή την αλλαγή που λες, θα καβατζώσεις και την Mobo. Ο 760 δε θα μπει στην asrock μια και είναι 1156s :)

Πάντως κατά την γνώμη μου αν δεν τον κλοκάρει θα έχει ένα θηρίο στο κλουβί. :-)

Φυσικά δεν ξέρω τι σχέση έχει με υπολογιστές η κοπέλα σου. Αν δεν έχει και πολύ καλή σχέση ακόμα και χωρίς o/c θα είναι μια χαρά με το Pc... Ο 2500k είναι μια χαρά ακόμα και μαμά, απλά είναι επεξεργαστής για o/c. Σα να παίρνεις μία φεράρι για μέσα στη πόλη θα είναι. Βγάλε την Αττική Οδό να δεις τι θα γίνει... :devil:

Δημοσ.

καρμεν μακάρι να πάνε όλα καλά και να το χρειαστεί το κλοκάρισμα και τότε θα το κάνουμε.

όχι ακραίο μεν καθώς με ενδιαφέρει η σταθερότητα αφού σε ρεντερ θα χρειάζεται να δουλεύει στο 100% για αρκετή ώρα.

σε ευχαριστώ, θέλω να σου πω πως από πολλά θεματάκια που έχω διαβάσεις εδω μέσα πάντα δίνεις τις πιό σαφής απαντήσεις. καλή συνέχεια

Δημοσ.

A για την κοπέλα μιλάμε βρε; :devil:

Θα την κλοκάρουμε δε παίζει :P

έλα να σε κλοκάρω μαναράκι μου..

μωρό.. είσαι για ενα κλοκάρισμα?

(και τέτοια..)

Δημοσ.

καρμεν μακάρι να πάνε όλα καλά και να το χρειαστεί το κλοκάρισμα και τότε θα το κάνουμε.

όχι ακραίο μεν καθώς με ενδιαφέρει η σταθερότητα αφού σε ρεντερ θα χρειάζεται να δουλεύει στο 100% για αρκετή ώρα.

σε ευχαριστώ, θέλω να σου πω πως από πολλά θεματάκια που έχω διαβάσεις εδω μέσα πάντα δίνεις τις πιό σαφής απαντήσεις. καλή συνέχεια

οσοι λενε "οταν χρειαστει θα το κανω" δεν το κανουν ποτε και αυτο βασικα εχει να κανει με το οτι οταν το χρειαστεις (πραγματικα) , το pc σου θα εχει αρχισει να ειναι μια παλιατζουρα και μιση :P αρα θα πρεπει να αλλαξεις τελειως υπολογιστη

αυτο αν ειναι το κανεις με το καλημερα για να εχεις απο την αρχη τις τσαμπα επιδοσεις

και αν θες να εισαι οσο το δυνατον πιο βεβαιος για τη σταθεροτητα και τη θερμοκρασια, το αφηνεις κανα 8ωρο στο 100% με καποιο απο τα προγραμματα που υπαρχουν για αυτο το λογο (και πας για υπνο B) ) και αν το επομενο πρωι ολα ειναι οκ , τοτε ξερεις οτι εισαι αρκετα σταθερος

αυτη η δουλεια το πολυ να σου παρει 2 μερες , αλλα θα σου μεινει για χρονια

έλα να σε κλοκάρω μαναράκι μου..

μωρό.. είσαι για ενα κλοκάρισμα?

(και τέτοια..)

:lol: :lol: :lol:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς επανέρχομαι.

καθώς μου είχατε λύσει όλα τα θέματα, είχα προχωρήσει σε παραγγελία και παρέλαβα το νέο PC στις αρχές του μήνα.

μόλις το άνοιξα άρχισαν τα restart. Το επέστρεψα και μου είπαν για μνήμες. Μου τις άλλαξαν και μου το ξαναέστειλαν διαβεβαιώνοντας με ότι δουλεύει άψογα.

όμως ξαναρχίσαν τα ίδια πάλι.Έχουν περάσει 10 μέρες από τότε που μου τον πρωτο-στείλανε.

Τι μου προτείνετε? Μπορώ να τον επιστρέψω και να πάρω πίσω τα χρήματα μου? Ή να πάω για αλλαγή μητρικής?

εφόσον επιτρέπετε και αναλόγως την εξέλιξη θα σας αναφέρω το κατάστημα όπως και την ακριβή σύνθεση.

Βοηθήστε με σχετικά με τα δικαιώματα μου ως καταναλωτή γιατί μας βγήκε ξινό το νέο PC. ευχαριστώ

Δημοσ.

Απλά ξαναμιλάς με το κατάστημα, ξανά αναφέρεις το πρόβλημά σου ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΑ και ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Δημοσ.

μου δίνουν την εντύπωση πως με κοροϊδεύουν. αν και είδη έχω μιλήσει 5-6 φορές τηλεφωνικά και μια φορά που πήγα από εκεί και τους έχω πει πως ΘΈΛΩ PC που να ΔΟΥΛΕΎΕΙ. άσε που τους έχω στείλει και μαιλ εδώ και δύο βδομάδες που τους έκανα παράπονα και ούτε αξιώθηκαν να μου απαντήσουν.

ας δούμε τι θα γίνει αύριο και θα αρχίσω τις απειλές ότι θα τους ξεμπροστιάσω σε όλο το νετ και να τους καταγγείλω στην προστασία του καταναλωτή να δω που θα βγει.

Δημοσ.

καμια βλαμμενη μητρικη θα σου βαλανε, ισως απο επιστροφη <_<

τα παρελκομενα της ηταν ολα οκ? βιβλιαρακια , καλωδιακια σκατουλακια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...