Προς το περιεχόμενο

στήσιμο PC, i5 2500

archimidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να στήσω άμεσα ένα PC μα βάση τον intel i5 2500.

η χρήση του θα είναι κυρίως για Photoshop illustrator και άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, προγράμματα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών 3ds Max, solidworks, ταινίες, μουσική, ιντερνετ.

να σημειώσω πως δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια και ούτε ο υπερχρωνισμός.

σε τη μητρική προτείνετε να πάω? και ποια?

Ζ68 ή Ρ67? μπορούν τέτοια προγράμματα να δουλέψουν χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών? για κάρτα γραφικών πάω σε κάτι επαγγελματικό όπως quadro 600?

μπορώ να την αποφύγω και να κινηθώ σε μία οικονομική μέχρι 90ε ή θα έχω τα ίδια αποτελέσματα με την ενσωματωμένη?

έχω κι άλλες απορίες αλλά βοηθήστε πρώτα με αυτά και μετά σας ζαλίζω και άλλο.

ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Υ.Γ. τα χρήματα είναι περιορισμένα και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 900ε

Δημοσ.

Αν είναι επαγγελματική η ενασχόληση σου και όχι Hobby πχ ναι θα πας σε μία κάρτα όπως αυτή που έδειξες.

Οθόνη θες; Αν έχεις ποια είναι;

Λειτουργικό;

Περιφερειακά;

Μπορείς να τον στήσεις μόνος σου;

Δημοσ.

ακόμα είναι σε ημι επαγγελματική κατάσταση, για αυτό θα ήθελα αν είναι δυνατό να καθυστερήσω την αγορά της συγκεκριμένης κάρτας αν και εφόσον πιστεύεται ότι καλύπτομαι με την Onboard.

οθόνη: U2311 dell.

λειτουργικό win 7

μπορώ αλλά θέλω να το αποφύγω πέρα από κάποιους δεύτερους σκληρούς ή και τη κάρτα γραφικών που μπορώ να τα τοποθετήσω μόνος.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα ήθελα όμως αν κάποιος ξέρει να μου πει με επιχειρήματα κατά πόσο τα προγράμματα που αναφέρουν μπορούν να τρέξουν με τα ενσωματωμένα γραφικά ή αν αξίζει να πάω σε μια απλή κάρτα γραφικών αντί να πάω κατευθείαν στην επαγγελματική. αν έχετε κάποιο σχετικό link να μου προτείνετε για διάβασμα ευπρόσδεκτο.

Δημοσ.

Το να πας σε quadro-600 δε θα σου προσφέρει ιδιαίτερα κάτι παραπάνω απο μια απλή gaming κάρτα. Προτίμησε κάποια geforce οι οποίες υποστηρίζονται καλύτερα απο adobe (και αν θυμάμαι καλά και το 3d studio παίζει με cuda). Mε την onboard φαντάζομαι θα ζοριστεί ειδικά σε βαριές περιπτώσεις.

Αν πρόκειται να το χρησιμοποιείς επαγγελματικά και οχι για χόμπι σκέψου και τον i7 2600k αντί για i5.

Δημοσ.

ανακεφαλαιώνω

Ποσό που διαθέτουμε : max 900 euro με λειτουργικό, και κάρτα γραφικών, αν δεν πάρω κάρτα γραφικών υπολογίστε κάτι λιγότερο

Χρήση υπολογιστή : σερφαρισμα, Photoshop, illustrator και άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, προγράμματα δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών 3ds Max, solidworks, ταινίες 1080, μουσική

η χρήση τρισδιάστατων προγραμμάτων είναι για αρχή τουλάχιστον ερασιτεχνική και σκοπό την εκμάθηση

οθόνη : U2311 υπάρχει είδη

πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: έχουμε από όλα

λειτουργικό σύστημα: win7 64

επίσης υπάρχει σκληρός: samsung spin F3 1Tb

ψάχνω:

μητρική με Z68 ?

επεξεργαστής i5 2500k , αν και δεν πρόκειται να γίνει υπερχρονισμός

ssd: OCZ 60GB AGILITY3 ?

μνήμες: KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX 4gb ?

κουτί: κάτι οικονομικό όπως asus vento 863 ?

τροφοδοτικό: κάτι σταθερό και δυνατό μιας και υπάρχει περίπτωση να περάσουμε αργότερα σε quadro

DVD - R ?

οικονομικές z68 που βρήκα:

Link

Link

πιά από τις 2 προτείνετε? κάποια άλλη?

αυτά τα τροφοδωτικά τι λένε?

Link

Link

σκέφτομαι να προχωρήσω χωρίς κάρτα γραφικών για αρχή για να δω τι ψάρια θα πιάνει. αξίζει ή τζάμπα κόπος. 1080 ταινίες θα παίζει ή μπα? τα προγράμματα θα τρέχουν? στην περίπτωση αυτή πάμε κοντά στα 700ε

εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί μία οικονομική κάρτα με μνήμη όμως 1gb ή να πάω άμεσα σε quadro 600

help, και αν ξεχνάω κάτι πείτε

Δημοσ.

Ταινίες μια χαρά θα παίζεις με του επεξεργαστή. Αν δεις οτι τα προγράμματα που δουλεύεις ζορίζονται πήγαινε σε κάποια απλή κάρτα για αρχή (προτίμησε περισσότερη μνήμη απο ταχύτητα στην κάρτΑ), αφου δε δουλεύεις επαγγελματικά. Η quadro 600 κατα τη γνώμη μου είναι τσάμπα λεφτά.. Για να πεις οτι πας σε τέτοιες λύσεις (πιο επαγγελματικές) πας για τουλάχιστον quadro 2000 ή 4000. Αν το μηχάνημα που θα πάρεις θα το κρατήσεις καιρό, σκέψου το ενδεχόμενο να πας σε i7 επεξεργαστή. Θα δεις διαφορά σε αυτά που δουλεύεις. Αν όμως σκοπεύεις να πας σε άλλο μηχάνημα όταν αρχίσεις να δουλεύεις επαγγελματικά μπορείς να κάνεις την υποχώρηση και να μείνεις στο i5. Ολα εξαρτώνται απο τι δυνατότητες θες να έχεις.

Επίσης για motherboard θα σου έλεγα να δώσεις 50-60 ευρώ παραπάνω και να πας σε κάποια απο τις UD τhs gigabyte. Είναι καλύτερες κατασκευαστικά αλλά και απο πλευράς επιδόσεων.

Τροφοδοτικό το πρώτο που έβαλες (της corsair) είναι μια χαρά αν και νομίζω σε καλύπτει και το 650αρι της.

http://www.skroutz.gr/s/373995/Corsair-Enthusiast-Series-Modular-TX650M.html (για modular)

ή http://www.skroutz.gr/s/322308/Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2.html

RAM τουλάχιστον 8GB (τις φθηνότερες 1600αρες που θα βρείς.. δε σε νοιάζουν τα timings τόσο..)

Δημοσ.

RAM τουλάχιστον 8GB (τις φθηνότερες 1600αρες που θα βρείς.. δε σε νοιάζουν τα timings τόσο..)

Και όμως χίλιες φόρες να έχει χαμηλά timings πάρα μεγάλα mhz .

Εγώ σου ξανα προτείνω την σύνθεση που σου έκανα ;)

Δημοσ.

Μπα.. για τις δουλειές που θέλει δε νομίζω..

Στους τελευταίους επεξεργαστές κιόλας πιο πολύ ωφελείσαι απο το bandwidth παρά απο τα timings..

Δημοσ.

Σε amd πιθανόν..

Στους sandy που έχουν ενσωματωμένο τον memory controller δε παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Βέβαια όλα αυτά πάντα για αμελητέες διαφορές που σε πραγματικές συνθήκες δε παίζουν ρόλο. Παίζουν ρόλο μόνο αν θες να κάνεις benchmarkings και να δείχνεις στους φίλους σου οτι τα χεις μεγαλύτερα (τα scores :P).

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3/

Είναι προτιμότερο να ρίξεις τα λεφτά αλλού παρά στη μνήμη..

Δημοσ.

καλημέρα, μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μητρική μέχρι 130ε από εδω?

υπόψιν πως θα χρησιμοποιήσω αρχικά την onboard κάρτα γραφικών.

αρχικά ήθελα αυτήν "Gigabyte Z68A-D3H, B3. s1155" αλλά μου είπαν για 15 μέρες...

ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε amd πιθανόν..

Στους sandy που έχουν ενσωματωμένο τον memory controller δε παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Βέβαια όλα αυτά πάντα για αμελητέες διαφορές που σε πραγματικές συνθήκες δε παίζουν ρόλο. Παίζουν ρόλο μόνο αν θες να κάνεις benchmarkings και να δείχνεις στους φίλους σου οτι τα χεις μεγαλύτερα (τα scores :P).

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3/

Είναι προτιμότερο να ρίξεις τα λεφτά αλλού παρά στη μνήμη..

Για πληροφόρηση..... και οι amd ενσωματωμένο memory controller έχουν και μάλιστα απο πολύ καιρό πριν αποφασίσει να το κάνει η intel

android.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...