Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και η έλευση των online αγορών έχει αλλάξει τον κλάδο του λιανικού εμπορίου μια για πάντα, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που δεν είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ηλεκτρονικά προϊόντα στο Internet παρά το πιθανό μειωμένο κόστος.

Σύμφωνα με την The NPD Group, περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών καταναλωτών χρησιμοποιούν το Internet για να κάνουν έρευνα αγοράς σχετικά ηλεκτρονικά προϊόντα, όμως μόνο οι μισοί από αυτούς προχωρούν στην ηλεκτρονική αγορά.

“Δε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν αγοράζουν τηλεοράσεις, smartphones και άλλα προϊόντα πληροφορικής online, παρά την αυξημένη χρήση του Internet για την αναζήτησή τους”, αναφέρει αναλυτής της εταιρείας και συνεχίζει ότι “Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα προϊόντα πληροφορικής έχουν περισσότερο καιρό που πωλούνται online σε σχέση με άλλα είδη και υπάρχει επίσης η επιλογή σε πολλά από αυτά για την απευθείας αγορά τους από τους κατασκευαστές”.

Ο λόγος για τον οποίο τα παραπάνω ποσοστά είναι χαμηλά οφείλεται είτε στην έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών, είτε καμιά φορά και στα ίδια τα “προϊόντα, λόγω τιμών ή πολυπλοκότητας στη διαδιακασία αγοράς. Πρώτοι σε προτιμήσεις για online αγορές έρχονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με την κατηγορία του λογισμικού, με το 34% των καταναλωτών να δηλώνει πρόθυμο να αγοράσει τέτοια προϊόντα στο μέλλον. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα tablets αγγίζει το 29% των καταναλωτών.

Link.png Site: bgr.com

Δημοσ.

Εκεί έχουν και πολλά retail store που βρίσκουν ετοιμοπαράδοτο ότι χρειάζονται. Και εγώ αν χρειαστώ κάτι άμεσα δεν θα κάτσω να το παραγγείλω από τα e-shop που κάνουν πολλές φορές και 15 μέρες να το παραδώσουν. Σε επίπεδο Αμερικής βέβαια που η αγορά είναι 1000 φορές ποιο σοβαρή από εδώ όντος είναι ενδιαφέρον το άρθρο.

Δημοσ.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ της εικονικής αγοράς λογισμικού. Τόσα χρόνια έχω μάθει στο να αγοράζω κάτι χειροπιαστό, να το ανοίγω, να μυρίζω τη μυρωδιά του καινούριου, να ξεφυλλίζω το manual, να το βλέπω στη συλλογή μου στο ράφι μου.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τι θα απογίνουν τα ράφια; Ούτε μουσική, ούτε ταινίες, ούτε βιβλία... άδεια σπίτια γεμάτα data :(

Το χειρότερο για μένα είναι τα εικονικά καταστήματα στις κονσόλες. Πως περιμένουν να πληρώσω για κάτι το οποίο δεν θα βλέπω στη συλλογή μου, παρά μόνο για ένα ψυχρό εικονίδιο στο menu του συστήματος;

Πάντως είμαι υπέρ των εικονικών αγορών για smartphones (άντε και tablets) διότι υπερτερούν οι πρακτικοί λόγοι.

Δημοσ.

έχεις απόλυτο δίκιο και ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ένας ανατρεπτικός παράγοντας είναι η φοβία μήν κρασάρει ο σκληρός!

Δημοσ.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ της εικονικής αγοράς λογισμικού. Τόσα χρόνια έχω μάθει στο να αγοράζω κάτι χειροπιαστό, να το ανοίγω, να μυρίζω τη μυρωδιά του καινούριου, να ξεφυλλίζω το manual, να το βλέπω στη συλλογή μου στο ράφι μου.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τι θα απογίνουν τα ράφια; Ούτε μουσική, ούτε ταινίες, ούτε βιβλία... άδεια σπίτια γεμάτα data :(

Το χειρότερο για μένα είναι τα εικονικά καταστήματα στις κονσόλες. Πως περιμένουν να πληρώσω για κάτι το οποίο δεν θα βλέπω στη συλλογή μου, παρά μόνο για ένα ψυχρό εικονίδιο στο menu του συστήματος;

Πάντως είμαι υπέρ των εικονικών αγορών για smartphones (άντε και tablets) διότι υπερτερούν οι πρακτικοί λόγοι.

δεν αναφέρεται καν σε αυτό η είδηση αλλά μαζί σου.

Δημοσ.

Γιατί πρέπει να έχεις κάτι χειροπιαστό όσον αφορά το software, τις ταινίες και τη μουσική;

Τα βιβλία δεκτό, δε γίνεται να καταργηθεί η έντυπη έκδοση τους γιατί ένας απο τους πολλούς λόγους είναι οτι το διάβασμα τους σε ηλεκτρονική μορφή πριν κοιμηθείς είναι ότι χειρότερο.

Όπως όμως πιστεύεις οτι υπερτερούν οι ηλεκτρονικές αγορές στα smartphones για πρακτικούς λόγους έτσι είναι και για τα υπόλοιπα προϊόντα, στη τελική αν θες κάτι και σε φυσική μορφή το μεταφέρεις σε cd/dvd/br!

Τα κρασαρίσματα δεν είναι αναστρεπτικός παράγοντας, γιατί υπάρχουν τα backups? :D

Πάντως για να είμαστε on topic αυτό ισχύει και εδώ, δεν υπάρχει ενημέρωση, που υπάρχει άλλωστε στην Ελλάδα. Αυτό βολεύει βέβαια τις μεγάλες αλυσίδες, ξέρω φίλους οι οποίοι πήγαν και πήραν λόγω επιδότησης το optimus one 280Ε απο Ote Shop τη στιγμή που έκανε 170!

Δημοσ.

Υπάρχει άνθρωπος που να αγοράζει βιβλία πληροφορικής, προγράμματα, λειτουργικά συστήματα... κλπ?

warez powa....

Μήπως είσαι λίγο εώς πολύ off topic;

Πάντως ναι το βιβλίο προγραμματισμού C που έχω το προτιμώ απο τους οδηγούς του internet γιατί δε θέλω να λιώσει ο εγκέφαλος μου μπροστά σε μια οθόνη όλη τη μέρα! Τουλάχιστον μέχρι να γινώ super duper και να πρέπει να αναζητήσω άλλες πηγές.

Δημοσ.

Όπως λέει και η ανακοίνωση υπάρχουν συγκεκριμένα προιόντα που βολεύει να τα πάρεις απ΄΄ο το ίντρνετ άλλα πάλι όχι...

πχ δεν θα έπαιρνα ποτέ μια τηλεόπραση από online μαγαζί εάν πρώτα δεν πάω να την δώ πό κοντά, να δω πώσ κάθεται στο μάτι..

τα specs εδώ έχουν άλλου είδους βαρύτητα...

Εάν πάλι είναι κάποιο αντικείμενο που το γνωρίζεις π.χ ένα ζευγάρι παπούτσια μιας μάρκας και ενός μοντέλου που το έχεις χρησιμοποιήσει ήδη και έχει καλύτερη τιμή online το παιρνεις online...

Τώρα τα retail stores είναι άλλη φάση....η χαρά του καταναλωτή..

Δημοσ.

Γιατί πρέπει να έχεις κάτι χειροπιαστό όσον αφορά το software, τις ταινίες και τη μουσική;

Τα βιβλία δεκτό, δε γίνεται να καταργηθεί η έντυπη έκδοση τους γιατί ένας απο τους πολλούς λόγους είναι οτι το διάβασμα τους σε ηλεκτρονική μορφή πριν κοιμηθείς είναι ότι χειρότερο.

Μην το λες. Από τότε που πήρα το Kindle3 δεν έχω ξαναπιάσει χάρτινο βιβλίο στο κρεβάτι (και μάλλον θα αργήσω πολύ να το κάνω, όσο βρίσκω αυτά που θέλω σε ηλεκτρονική μορφή).

Δημοσ.

να λιπον γιατι εν ετι 2011 οι κονσολες δουλευουν ακομη με drives κατα κυριο λογο και οι online αγορες σε ps3 και xbox360 υπαρχουν ως δευτερευον λυση

τωρα να γινω κακος και να πω πως οσει θελουν να παιζουν παιχνιδια απο δυσκατια να μηνουν σε κονσολες εποχης προ internet οστε να μην "οθουν" τοις εταιριες στην υιοθετηση δηθεν καινοτομων λυσεων τυπου blueray :mad:

Δημοσ.

Ενδιαφέρον θα έχει να κάνουν αυτήν την ερεύνα μόνο με άτομα που ζουν εκτός των μεγάλων πόλεων... εγώ στην Καβάλα αν περίμενα από τα καταστήματα θα πλήρωνα τα διπλά και δεν θα είχα και μεγάλη ποικιλία.

Δημοσ.

Μην το λες. Από τότε που πήρα το Kindle3 δεν έχω ξαναπιάσει χάρτινο βιβλίο στο κρεβάτι (και μάλλον θα αργήσω πολύ να το κάνω, όσο βρίσκω αυτά που θέλω σε ηλεκτρονική μορφή).

Δεν με κατάλαβες, δε λέω πως τα ebooks δεν έπιασαν λέω πως είναι ότι χειρότερο πχ για ανάγνωση πριν τον ύπνο, που πάρα πολλοί αναγνώστες κυρίως τότε διαβάζουν. Φυσικά και δε μιλάω για διδακτικά βιβλία!

Δημοσ.

Δεν με κατάλαβες, δε λέω πως τα ebooks δεν έπιασαν λέω πως είναι ότι χειρότερο πχ για ανάγνωση πριν τον ύπνο, που πάρα πολλοί αναγνώστες κυρίως τότε διαβάζουν. Φυσικά και δε μιλάω για διδακτικά βιβλία!

αν μηλας για αναγνωση ebook απο lcd (βλ.ipad) φυσικa και δεν ειναι και το ποιο ξεκουραστο για τα ματια αλλα ο φιλος αναφερετε στο kindle το οποιο εχει οθονη eink η οποια δινει σκεδον την αισθηση τυπωμενου χαρτιου και δεν εχει καποιου τυπου backlight ωστε να κουραζει τα ματια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...