Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω reference υλοποιηση XFX. Aρχισε να κανιε τρελο θορυβο υπερβολικά πολυ. Το ανοιξα το έλυσα τo καθαρισα και εγινε καπως χειρότερο. Δε ξερω τι φταιει με το ανεμιστηρι παντως κανει πολυ θορυβο. Ενω παλαια οταν την πηρα ηταν απο τα πιο θορυβωδη ανεμιστηρια αλλα αν δεν επαιζες games ηταν μια χαρά. Και ακουγοταν ο αερας οχι αυτο το τριξιμο σαν να βρισκει καπου.

Υπάρχει καμια λύση εκτος απο να την βαψω μπλε; Παντως με την αλλαγη του CPU fan -ψυκτρας που ειχα κανει ειχα βρει την υγεια μου.Τα εσκασα αλλα τουλαχιστον δε κανει κιχ.

Υπαρχει καποιο fan που μπορώ να βαλω;

Δημοσ.

φιλε μου καλη σου μερα.

μηπως ειχες μπεις στο catalyst και έπαιζες με τις ρυθμίσεις ?

η καρτα γραφικων σε τι θερμοκρασιες δουλευει ?

ποτε σου κανει φασαρια, στα παιχνιδια η γενικα ? ακομα και οταν δεν κανεις τιποτα και απλα βλεπεις την επιφανεια εργασειας ?

Δημοσ.

Καλη μέρα και σε εσενα!

Τωρα ειναι φαν speed 23%

Θερμοκρασία 49

Το κανει οταν δεν κανω τιποτα...

Τωρα εχει σταματησει περιεργος.. Αλλα το κανει χωρις να εχει θερμοκρασια ψηλη και με ιδιο φαν σπιντ!

Αν το κοπανισω λιγο το κουτι σταματαει..

Δημοσ.

H υλοποίηση της xfx έχει κάποιο θεματάκι με τη διαχείριση στις στροφές του ανεμιστήρα, Σε άσχετες φάσεις δηλαδή γκαζώνει με αποτέλεσμα να ακούγεται και στην συνέχεια ξαναρίχνει στροφές. Το ξέρω διότι είχε φίλος 5850 ref. υλοποίηση της xfx. Ότι και να δοκίμασα με custom profiles του ανεμιστήρα μέσω catalyst, msi ab ή trixx το πρόβλημα δεν λύθηκε. Σε άσχετες φάσεις ανέβασε μόνη της στροφές για μερικά sec και επέστρεφε στις κανονικές με βάση το profile. Δεν το έκανε συνέχεια βέβαια αλλά ήταν ψιλοεκνευριστικό. Το θέμα εμφανιζόταν τόσο σε idle όσο και σε load.

Η κάρτα σου πάντως δεν έχει πρόβλημα πέραν αυτού του θέματος. Αλλαγή ψύκτρας στην κάρτα δεν σου συνιστώ να κάνεις διότι αφενός θα σκάσεις αρκετά χρήματα και αφετέρου ίσως δεν θα έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα (θα ρίξεις θερμοκρασία στον πυρήνα αλλά ίσως έχεις θέμα με τις θερμοκρασίες στα vrm, εκτός και αν κάνεις μόντα και κρατήσεις το backplate της reference ψύκτρας). :)

Δημοσ.

Μπορείς να ελέγξεις αν έχει ραγίσει κάπου κάποιο πτερύγιο . Συμβαίνει και αυτό κάποιες φορές. Μία άλλη πατέντα που είχα διαβάσει κάπου (αλλά εγώ προσωπικά δεν θα την εφάρμοζα) ήταν να ξεκολλήσεις το αυτοκόλλητο που υπάρχει στην μέση του ανεμιστήρα και να γρασάρεις ελαφρώς τον άξονά του αν αυτός φαίνεται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σκεφτομουν να παρω αυτή http://www.mgmanager.gr/product/25614/sapphire-vapor-x-hd68701gbgddr5.html .

Αλλα γιατι να δωσω τοσα λεφτά για κατι που δεν εχει νοημα απο τη στιγμη που σπανια παιζω games; Καλυτερα να τα δωσω για SSD αν τα εδινα. Τελικα σκέφτομαι να αγοράσω http://hac.gr/view.php?id=95962 αυτό το μαραφετι. Εχει και kit ξεχωριστό για VRM αλλα ειδα οτι μπορεις να κρατησεις το οριτζιναλ σιδερικό ωστε να καλυπτει και τα vrm.. Τωρα το εχω στα 20% το ανεμιστηρι και παρολα αυτα κανει θορυβο καμια φορα. Ειναι περιεργος ηχος.

Δημοσ.

Παρε τη ψύκτρα που εβαλες στο λινκ και θα ησυχάσεις. Και στο 70% να δουλεύει δε θα ακους τίποτε σχεδόν. Ξεχνάς όμως το πολύ οβερκλοκινγκ γιατί θαρρώ πως κι αυτή θα έχει θέμα με το μονχαχούλι vrm που δε ψύχεται απο ΚΑΜΜΙΑ ψύκτρα σωστά.

Δημοσ.

εχει κατι καπακια για τα vrm αλλα δεν ξερω .Κοιτα λενε κρατας το κανονικό κ τα καλυπτει .. απο κει και περα δε ξερω..Γενικα δε θελω overclocking. για αυτο τη πηρα να παιζει οπως ειναι και θελω και ησυχια γιατι καθομαι πολλες ωρες στον υπολογιστη λογω δουλειας.Ας δωσω 37 αρκει να εχω ησυχία..

Επισης-ασχετο-του coolermaster τα ανεμιστηρακια παροτι καλυτερα απο της intel τα μαμισια ειναι λιγο φασαριόζικα ,ανεκτα ομως.

ΕΙναι ασχετο να ρωτησω εδω για ανεμιστηρια βεβαια..αν και βλεπω πως καλα ειναι καποια scythe και Noiseblocker για arctic λενε πως ειναι ψιλομετρια-καλα.

Παντως αν βαλεις στο 100% τον ανεμηστηρα που εχει τωρα κανει σαν σεσουαρ.. ακριβως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πήρα την arctic accelero και φαινεται ενταξει.Δεν μπορεσα να κρατησω το μαμισιο κατω σιδερικο γιατι εβρισκε και δεν παταγε καλα και δεν ειχα ορεξη να στραβωνω σωληνες.. Εχει γινει πολυ αθορυβο το pc.Τωρα μονο τα case fan κανουν θορυβο

Δημοσ.

Βασικα παιζει οι θερμοκρασιες που ηθελα να ειναι πιο κατω στην πρωτη εικονα!

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...