Προς το περιεχόμενο

Χαλασμένος σκληρός δίσκος σε Laptop

insomnier12345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω το Fujitsu Siemens Amilo Xi 2528, και από ότι κατάλαβα έχει χαλάσει ο σκληρός δίσκος. Θέλω να μου πείτε, γίνεται να αγοράσω έναν σκληρό και να τον αλλάξω εγώ; Αν τον αλλάξω σε μαγαζί πόσο περίπου θα μου κοστίσει; Έχετε να μου προτείνετε κάποιον σκληρό για το συγκεκριμένο λάπτοπ;;; (250 GB και πάνω...) Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημέρα

Ο σκληρός δισκος μαζι με τις μνήμες ειναι οτι πιο ευκολο μπορεις να αλλαξεις σε ενα laptop

Πες μας το ακριβες μοντελο γιατι ειναι σειρα το Xi 2528 ..

Λογικά ειναι sata οποτε ... διαλέγεις ενα wd scorpio black που ειναι γρηγορος (7,200rpm) και τον βαζεις μονος σου ...

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή από τι ακριβός κατάλαβες ότι είναι ο σκληρός αυτός που χάλασε;;

Γιατί κρίμα δεν είναι να φταίει κάτι άλλο και να αγοράσεις άδικα δίσκο;;

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω το Fujitsu Siemens Amilo Xi 2528, και από ότι κατάλαβα έχει χαλάσει ο σκληρός δίσκος. Θέλω να μου πείτε, γίνεται να αγοράσω έναν σκληρό και να τον αλλάξω εγώ; Αν τον αλλάξω σε μαγαζί πόσο περίπου θα μου κοστίσει; Έχετε να μου προτείνετε κάποιον σκληρό για το συγκεκριμένο λάπτοπ;;; (250 GB και πάνω...) Ευχαριστώ.

κατω απο το λαπτοπ συνηθως εχουν 2 καπακια ή τρεια αναλογα το λαπτοπ αν προσεξεις πανω στο καπακη εχει ενα σχεδειο σαν τρεις κυκλους περιπου που συμενει οτι εκει ειναι ο σκληρος στο λαπτοπ

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον που δείχνετε σε αυτό το forum. Λοιπόν. Το συγκεκριμένο laptop με ταλαιπώρησε πρώτα με την οθόνη του,(το λάπτοπ λειτουργούσε, η οθόνη όχι). Τέλος πάντων. Μέχρι πριν λίγες μέρες τελικά η οθόνη και το laptop λειτουργούσε κανονικά. Ακριβώς την επόμενη μέρα, αντί να φορτώσει τα Windows 7 μου έβγαλε μια οθόνη με δύο επιλογές. Κανονική εκκίνηση των Windows και Επίλυση και διόρθωση σφαλμάτων εκκίνησης.. κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς... Από εκεί και πέρα όποιο και να διαλέξεις, σε βγάζει εκεί που κάνεις τέλοσπάντων την διόρθωση του υπολογιστή. (Όπως βάζουμε το δισκάκι των Windows για να λύσουμε κάποια θέματα). Εκεί δεν αναγνώριζε κανένα λειτουργικό αφού δεν αναγνώριζε κανέναν σκληρό δίσκο. Έτσι δοκίμασα να βάλω τα Ubuntu από liveCd αφού φόρτωσαν δεν άνοιγε ούτε terminal ούτε firefox κ.τ.λ. Και όταν πάτησα install Ubuntu δεν γινόταν. Επίσης κατέβασα την Developer Preview των Windows 8 να την δοκιμάσω, η οποία πάλι δεν έβρισκε κανέναν δίσκο να εγκατασταθεί. Γι' αυτό θέλω να ρωτήσω. Γίνεται τώρα να κάνω κάποιο recovery για να πάρω κάποια αρχεία;; Και όπως σας είπα γίνεται να τον αλλάξω τον σκληρό; Αν ναι πώς; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ενδέχεται απλά να έχει φύγει λίγο από την θέση του δίσκος,άνοιξέ των από κάτω και σπρώξε των δίσκο απαλά προς την μεριά που έχει την επαφή του.

Βέβαια το ότι δεν άνοιγε προγράμματα όταν φόρτωσες Livecd δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Δημοσ.

Δηλαδή το livecd δεν κάνει χρήση του σκληρού για ποιο λόγο να μην ανοίγει προγράμματα εκτός και αν παίζει και κάτι άλλο(που μπορεί βέβαια να είναι και απλά κακό γραμμένο δισκάκι)

Δημοσ.

Μόλις έβγαλα και ξαναέβαλα τον σκληρό στο laptop, πάλι τα ίδια. Όσο για το δισκάκι, νομίζω πως δεν είναι κακογραμμένο αφού από αυτό έχω βάλει τα Ubuntu σε αρκετούς υπολογιστές. Τέλος πάντων. Τώρα τι γίνεται;; Παίρνω άλλον φθηνό για να δω αν ήταν αυτό;

Δημοσ.

Αν αγοράσεις δίσκο σίγουρα θα καταλάβεις εάν είναι ο δίσκος το πρόβλημα αλλά αν δεν είναι;πάνε χαμένα τα λεφτά! :(

Δεν έχεις περίπτωση να δοκιμάσεις των δίσκο κάπου αλλού;ή να δοκιμάσεις κάποιον δανικό δίσκο σε σένα;

Δημοσ.

Δηλαδή τι άλλο μπορεί να είναι;;; Δείτε λίγο τις φωτογραφίες για να μου πείτε τι τύπος δίσκου είναι για να δω κανέναν στο ίντερνετ... (Λίγο θολές..)

post-225086-0-57642800-1316260127_thumb.jpg

post-225086-0-04147200-1316260136_thumb.jpg

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο laptop με ταλαιπώρησε πρώτα με την οθόνη του,(το λάπτοπ λειτουργούσε, η οθόνη όχι). Τέλος πάντων. Μέχρι πριν λίγες μέρες τελικά η οθόνη και το laptop λειτουργούσε κανονικά. Ακριβώς την επόμενη μέρα, αντί να φορτώσει τα Windows 7 μου έβγαλε μια οθόνη με δύο επιλογές. Κανονική εκκίνηση των Windows και Επίλυση και διόρθωση σφαλμάτων εκκίνησης.. κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς... Από εκεί και πέρα

Ε,σε μερικές μέρες μπορεί να ξαναδουλέψει ο σκληρός και να χάσεις των ήχο π.χ. τι να πω από την στιγμή που έχει βγάλει και άλλα προβλήματα εσύ πως μπορεί να είσαι σίγουρος ότι είναι ο σκληρός το πρόβλημα;

Ο δίσκος σου είναι 2,5"(ίντσες) sata και εδώ μπορείς να ψάξεις για καινούργιο προσοχή να λέει 2,5" και όχι 3,5".

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι; Τι διαφορά έχει ο τύπος σύνδεσης SATA 300 από το SATA 600; Πώς μπορώ να δώ τι τύπος είναι ο δικός μου; Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα σε αυτό;

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι; Τι διαφορά έχει ο τύπος σύνδεσης SATA 300 από το SATA 600; Πώς μπορώ να δώ τι τύπος είναι ο δικός μου; Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα σε αυτό;

Που τα είδες αυτά;;

Υπάρχει

sata I που είναι 1,5Gb/sec μεταφορά δεδομένων και το

sata II που έχει 3GB/sec και

sata III 6Gb/sec

Η διαφορά είναι στην ταχύτητα η οποία όμως περιορίζεται από την ταχύτητα που υποστηρίζει το laptop σου.Μιας και ο δίσκος που έχεις τώρα είναι sataI φαντάζομαι ότι τέτοιο έχεις στο laptop σου μπορείς να βάλεις και τα ποιο μεγάλα απλά θα τρέχουν σε ταχύτητα sataI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...