Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω μια σύνδεση conn-x 24Mbits με router Baudtec, συνδεδεμένεο μέσω Ethernet και τον τελευταίο μήνα (και ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα) αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα:

Κάνει συνεχείς αποσυνδέσεις (ενώ τα λαμπάκια του router δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση κανονικά)

όταν πάω αντιμετώπιση προβλημάτων με τα Windows στη σύνδεση, μου βγάζει όλο το ίδιο μήνυμα ότι ένα καλώδιο ethernet μοιάζει με καλώδιο τηλεφώνου αλλά με μεγαλύτερους ακροδέκτες κτλ και να συνδέσω ένα καλώδιο(δε θυμάμαι ακριβώς τώρα πως το λέει).

αυτό σημαίνει ότι φταίει το καλώδιο;

τώρα μέσα σε 1,5 ώρα, έχει αποσυνδεθεί 7-8 φορές!!

Και αναγκάζομαι συνέχεια να το αποσυνδέω από το ρεύμα και να το ξαναβάζω για να πιάσει σύνδεση...

Δημοσ.

Βασικά μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία απο το μύνημα που σου βγάζει για να καταλάβουμε ακριβώς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην σύνδεση με τον υπολογιστή η στο router ?

Μέχρι να απαντήσεις σε αυτο δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο ethernet , επίσης καλό θα ηταν αν μπορούσες να το συνδέσεις με ενα laptop η αλλο υπολογιστή να δεις αν παραμένει το πρόβλημα και τέλος σιγουρέψου οτι στις συνδέσεις δικτύου το tcp/ip ειναι έτσι

post-40279-0-11182100-1316238586_thumb.jpg

Όσο αφορά το router μπορείς να κάνεις ενα restart φυσικά μήπως και στρώσει και αν πάλι επιμένει ενα hard reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και ξανα πέρασμα κωδικών

(Για το reset βρίσκεις ενα ψιλό κουμπάκι πίσω απο το router το πατάς με ενα στυλό η κατι αλλο ψίλο για 5 6 δευτερόλέπτα πατημένο και το αφήνεις να κάνει reset)

Αν δεν δουλέψει τίποτα απο ολα αυτα πάρε στην otenet να τους αναφέρεις το πρόβλημα μήπως ειναι απο αυτούς

Επίσης κατι τελευταίο αν ειναι συνδεδεμένο με splitter βγάλε το και βάλε το απευθείας να δούμε μήπως τα ειχε παίξει το splitter

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απάντηση..

-splitter δεν έχω

-restart δε λειτουργεί το κουμπί, οπότε το βγάζω και το βάζω στην πρίζα.

-για reset δεν είμαι σίγουρος πως περνάω κωδικούς κτλ..

Πάντως έχω πάρει πολλές φορές την οτενετ για άλλο πρόβλημα (για χαμηλή ταχύτητα) και μου κάνουν όλο reset λένε

-θα βάλω το μήνυμα εδώ όταν ξαναεμφανιστεί (προσπαθούσα να κάνω αντιγραφή αλλά δε γινόταν. Δε σκέφτηκα το printscreen)

-Αυτό που έβαλες σε φωτό που το βρίσκω; Έχω Windows 7..Το ψάχνω, αλλά δε μπορώ να το βρω κάπου..

edit: το βρήκα, και είναι οκ

-καλώδιο ethernet άλλο δεν έχω, θα πρέπει να πάρω μάλλον να δοκιμάσω..

Δημοσ.

Λοιπόν, το έκανε πάλι τωρα!

αυτό είναι το μήνυμα που βγάζει όταν πάω αντιμετώπιση προβλημάτων στη σύνδεση/

(τα λαμπάκια στο μόντεμ λειτουργούν κανονικά, δε φαίνεται δηλαδή να έχει κοπεί η σύνδεση)

internetproblem.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε τα παραπάνω που σου έχω προτείνει με hard rest, και αλλαγή καλωδίου και πες αν έγινε τίποτα αν και πιστεύω οτι το reset θα σου δώσει την λύση.

Όσο για τους κωδικούς εφόσον τους έχεις δεν ειναι δύσκολο να τους περάσουμε μετά.

Απλά πες αν μπορείς ποιο μοντέλο εχεις ακριβώς

Δημοσ.

h otenet Να φταιει δεν φταιει.απο εκει και περα μπορει να ειναι ενα απο τα παρακατω

α.καλωδιο ethernet - το αλλαζεις και βλεπεις

β.προβλημα της καρτας του Pc-δοκιμαζεις σε αλλο Pc και βλεπεις.εναλακτικα πιο νεους drivers

γ.σκαλωμα του ρουτερ.hard reset και δοκιμαζεις

δ.προβληματικη lan port στο router.βαζεις το καλωδιο σε αλλη ethernet

ε.προβληματικες ολες οι lan sto router.-παιρνεις οτενετ και ζητας ελεγχο και αντικατασταση.

ζ.μηπως σβηνει το λαμπακι το lan οταν γινεται αυτο??

στ.προσεξε μην ζεστενεται το ρουτερ.

Δημοσ.

οταν παιρνεις τηλεφωνο απο το σταθερο σου ακους θορυβο απο μεσα?

δεν αποσυνδεεται το ιντερνετ με βαση αυτα που μας εχει πει αλλα κατι γινεται σε Lan επιπεδο αφου τα λαμπακια δεν σβηνουν.εκτος αν σβηνει το ethernet αφου του βγαζει καλωδιο αποσυνδεδεμενο στα διαγνωστικα.δεν ξερω αν δοκιμασε τελικα με αλλο Pc.oyte καν αλλο καλωδιο δεν εχει δοκιμασει.μπορει να ειναι καλωδιο μπορει καρτα δικτυου μπορει το ιδιο το ρουτερ να εχει θεμα στην lan.εχω πετυχει ρουτερ που επαιζε μονο στα 10Mbit και οταν το εβαζες στα 100 μια επαιζε μια οχι.αν μπορει ο φιλος ας δοκιμασει ολα τα παραπανω.

καλωδιο,drivers,10 mbit κτλ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

δεν αποσυνδεεται το ιντερνετ με βαση αυτα που μας εχει πει αλλα κατι γινεται σε Lan επιπεδο αφου τα λαμπακια δεν σβηνουν.εκτος αν σβηνει το ethernet αφου του βγαζει καλωδιο αποσυνδεδεμενο στα διαγνωστικα.δεν ξερω αν δοκιμασε τελικα με αλλο Pc.oyte καν αλλο καλωδιο δεν εχει δοκιμασει.μπορει να ειναι καλωδιο μπορει καρτα δικτυου μπορει το ιδιο το ρουτερ να εχει θεμα στην lan.εχω πετυχει ρουτερ που επαιζε μονο στα 10Mbit και οταν το εβαζες στα 100 μια επαιζε μια οχι.αν μπορει ο φιλος ας δοκιμασει ολα τα παραπανω.

καλωδιο,drivers,10 mbit κτλ.

Έχω ακριβός το ίδιο πρόβλημα.αλλες φορές αποσυνδέεται το ίντερνετ-adsl και άλλες το pc που είναι με ethernet. Έχω αλλάξει καλοδιο και το βράδυ θα αλλάξω ρουτερ. Θα ενημερώσω.

Δημοσ.

αλλο προβλημα το να χανει το ρουτερ το ιντερνετ που αυτο ειναι θεμα ρουτερ η γραμμης και αλλο θεμα το να πεφτει το ethernet δηλαδη να σου βγαζει οτι αποσυνδεθηκε το καλωδιο δικτυου η να σβηνει το λαμπακι κτλ.

αν χασεις το ιντερνετ εννοειται οτι το Pc δεν θα εχει ιντερνετ μετα αλλα εκει δεν φταιει η ethernet.αν φταιει η ethernet εκει θα εχεις χασει και την προσβαση στο Interface του ρουτερ πχ 192.168.1.254 που μπορει να ειναι το ρουτερ σου.

Δημοσ.

αλλο προβλημα το να χανει το ρουτερ το ιντερνετ που αυτο ειναι θεμα ρουτερ η γραμμης και αλλο θεμα το να πεφτει το ethernet δηλαδη να σου βγαζει οτι αποσυνδεθηκε το καλωδιο δικτυου η να σβηνει το λαμπακι κτλ.

αν χασεις το ιντερνετ εννοειται οτι το Pc δεν θα εχει ιντερνετ μετα αλλα εκει δεν φταιει η ethernet.αν φταιει η ethernet εκει θα εχεις χασει και την προσβαση στο Interface του ρουτερ πχ 192.168.1.254 που μπορει να ειναι το ρουτερ σου.

Εμενα πάντως μου κάνει  3 μέρες αποσυνδέσεις από το adsl-internet και 2 φορες με έσβησε το λαμπάκι ethernet και έστρωσε μόλις έκανα restart το pc.

Δημοσ.

η αποσυνδεση ειναι θεμα γραμμης το να σβησει το ethernet λαμπακι σημαινει η οτι εγινε κατι με το Pc η μπορει να σημαινει οτι το router εκανε επανεκινηση οποτε εκει επεσε και το ιντερνετ και το adsl και το ethernet.

Δημοσ.
Ενας ευκολος τροπος για να καταλαβεις αμα επεσε το internet και οχι το εσωτερικο δικτυο(εκτος απο τα λαμπακια) ειναι αφου πεσει το δικτυο και επανελθει μπες στο Interface του router σου και δες το Uptime της συνδεσης.

Αν ειναι καποια λεπτα τοτε θα εχει πεσει η γραμμη σου και δεν θα φταιει το ethernet. Αν εχει Uptime καποιες ωρες τοτε το αντιθετο. (Δε μπορω να σε βοηθησω που ακριβως θα το βρεις γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε baudtec)

Επισης μπορεις να δοκιμασεις οταν δεν εχεις δικτυο να κανεις Ping την Ip του router σου και να δεις αμα απανταει.

ΥΓ: Παντως μου φαινεται λιγο απιθανο να ειναι χαλασμενο το καλωδιο και να κανει disconnect οποτε θυμηθει... αν εχει θεμα το καλωδιο συνηθως δεν δουλευει καθολου ( μιλωντας παντα για καλωδια στο εσωτερικο του σπιτιου χωρις βροχες/αερα κλπ).
Δημοσ.

Ενας ευκολος τροπος για να καταλαβεις αμα επεσε το internet και οχι το εσωτερικο δικτυο(εκτος απο τα λαμπακια) ειναι αφου πεσει το δικτυο και επανελθει μπες στο Interface του router σου και δες το Uptime της συνδεσης.
Αν ειναι καποια λεπτα τοτε θα εχει πεσει η γραμμη σου και δεν θα φταιει το ethernet. Αν εχει Uptime καποιες ωρες τοτε το αντιθετο. (Δε μπορω να σε βοηθησω που ακριβως θα το βρεις γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε baudtec)

Επισης μπορεις να δοκιμασεις οταν δεν εχεις δικτυο να κανεις Ping την Ip του router σου και να δεις αμα απανταει.

ΥΓ: Παντως μου φαινεται λιγο απιθανο να ειναι χαλασμενο το καλωδιο και να κανει disconnect οποτε θυμηθει... αν εχει θεμα το καλωδιο συνηθως δεν δουλευει καθολου ( μιλωντας παντα για καλωδια στο εσωτερικο του σπιτιου χωρις βροχες/αερα κλπ).

και ομως γινεται.καλωδια τηλεφωνικα που τρωνε παρεμβολες η τα εχουν λιωσει στο πατημα και με το που τα μετακινησουν λιγακι κανουν διαφορα κενα.πολλα γινονται δυστυχως.μεχρι επιστροφρες απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τον κατανεμητη και απο εκει προς το καφαο και διαφορα τετοια κουλα.μετα ειναι και τηλεφωνικες συσκευες που κανουν παροδικα προβληματα κτλ.ατιμo πραγμα το adsl.συναγερμος που δεν εχει φιλτρο και οταν παει να στειλει σημα ριχνει το ιντερνετ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...