trelomhxmhx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπόν μου χουν βάλει υποψίες κάποιοι συμφορουμίτες ότι ο δίσκος μου τα φτύνει έτσι είπα να κάνω ένα πιστό αντίγραφό του λοιπόν τα δεδομένα είναι: ο τωρινός δίσκος: Seagate 250gb sata o δίσκος προς αντιγραφή: western 80gb ide το εργαλείο της "κλωνοποίησης": Seagate disk wizard (και μέσα από το λειτουργικό και με bootable usb) το πρόβλημα: δεν εκκινεί ο δίσκος (ο αντιγραμμένος) μετά την αντιγραφή ενώ όταν εκκινήσει ο άλλος δίσκος φαίνεται ότι η αντιγραφή έχει γίνει, με λίγα λόγια δεν έχει αντιγράφει το mbr καθώς αυτό είναι το 3ο στάδιο της "κλωνοποίησης" το οποίο δεν φαίνεται να πραγματοποιείται όποτε το επιχείρησα δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω καλά μάλιστα παλιότερα είχα κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με τους ίδιους δίσκους αλλά με την ανάποδη φορά μήπως το πρόβλημα είναι ότι ο νέος δίσκος δεν είναι Seagate γιατί όταν εκκινούσα από το usb αλλά χωρίς τον Seagate μέσα μου εμφάνιζε μήνυμα περί "δικαιωμάτων...." σημείωση: αν υπάρχει κάποιο εργαλείο αντιγραφή μόνο του mbr νομίζω θα βοήθαγε και αυτό
injen Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Σε 7αρια μπες σε repair mode - κονσολα και γραψε Bootrec /fixboot Bootrec /fixmbr Ετοιμος!
trelomhxmhx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Σε 7αρια μπες σε repair mode - κονσολα και γραψε Bootrec /fixboot Bootrec /fixmbr Ετοιμος! καταρχήν στα 7αρια μπορώ να μπω μόνο με τον "παλιό" ας πούμε ότι μπήκα και ότι έχω πάνω και τον "νέο" και έκανα ότι μου πες λογικά δεν θα κάνει κάτι στον "νέο" δίσκο εκτός αν εννοείς ότι κάνω να το κάνω με cd
ors_86 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Για Clone Disk σου προτείνω να χρεισιμοποιήσεις linux (μπορείς και με live cd) και την εντολή dd όπου και κάνει πιστή εικόνα. >dd if=/dev/sda2 of=/dev/sdb2 Διαφορετικά θα πρότεινα το Norton Ghost. Το "Seagate disk wizard" που χρεισιμοποιείς δεν το ξέρω.
nikomas50 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μήπως ο νέος δίσκος δεν έχει γίνει ενεργός, πράγμα που μπορεί να γίνει με το Diskmanager των Windows. Δες μήπως τα καταφέρεις με το EasyBCD 2.1
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Και το ποιο απλό που πολλές φορές το ξεχνάμε ρυθμίζουμε το bios για να ξεκινάει από των κλώνο και να είναι γενικά πρώτη συσκευή εκκίνησης.
trelomhxmhx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Και το ποιο απλό που πολλές φορές το ξεχνάμε ρυθμίζουμε το bios για να ξεκινάει από των κλώνο και να είναι γενικά πρώτη συσκευή εκκίνησης. ε προφανώς αυτά εννοούνται
trelomhxmhx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μήπως ο νέος δίσκος δεν έχει γίνει ενεργός, πράγμα που μπορεί να γίνει με το Diskmanager των Windows. Δες μήπως τα καταφέρεις με το EasyBCD 2.1 όχι ενεργός έχει γίνει λοιπόν παραθέτω screen-shot από το disk managment αυτό που βλέπω ως πρόβλημα είναι ότι δε λέει εκκίνηση, εκτός και αν το λέει μόνο σε περίπτωση που έχει εκκινήσει το σύστημα από κει
nikomas50 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 αυτό που βλέπω ως πρόβλημα είναι ότι δε λέει εκκίνηση, εκτός και αν το λέει μόνο σε περίπτωση που έχει εκκινήσει το σύστημα από κει Πράγματι το "Εκκίνηση" αναγράφεται στην κατάτμηση από την οποία έχει γίνει η φόρτωση των Windows 7, οπότε δε βλέπω που είναι το πρόβλημά σου τη στιγμή που έχει ξεκινήσει από το δίσκο SATA 250Gb!
trelomhxmhx Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 διαβάζοντας αυτό http://nightblog.wordpress.com/2005/12/21/a-disk-read-error-ocured-press-ctrlaltdel-to-restart-3/ λύθηκε και αυτό το πρόβλημα αλλά και μάλλον το πρόβλημα που νόμιζα ότι σήμαινε το τέλος του σκληρού έβγαλα το ide καλώδιο και έβαλα ένα καινούριο και έτσι κατάφερε να εκκινήσει από τον ide μάλιστα μειώθηκε και ο χρόνος της διαδικασίας της "κλωνοποίησης" σε λιγότερο από μισό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.