Προς το περιεχόμενο

Ποιο από αυτά τα laptop θα επιλέγατε;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου, ίσως με βοηθήσετε να αποφασίσω..

Laptop δεν έτυχε να έχω ποτέ μου, μόνο περιστασιακά δούλεψα σε κάποια παλαιότερης γενεάς, οπότε δεν το θεωρώ κριτήριο εμπειρίας. Ήθελα κάποια στιγμή να πάρω, και προέκυψε η δυνατότητα να πάρω ελαφρώς μεταχειρισμένο (με την σχετική έκπτωση από ό,τι αν τα έπαιρνα καινούρια) κάποιο από τα παρακάτω:

1. HP TouchSmart TM2

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-TouchSmart-TM2-2190ea-LB847EA-ABU-XD809EA-ABU.htm

Διαγώνιος Οθόνης 12.1"

Τύπος Οθόνης WXGA

Τεχνολογία Οθόνης BrightView

Ανάλυση 1280 x 800

Τύπος Κάρτας Γραφικών Αυτόνομη

Μνήμη Κάρτας Γραφικών 512 MB up to 1340 MB

Chipset ATI Μοντέλο Κάρτας Γραφικών HD 5450

Κατασκευαστής Επεξεργαστή Intel

Τεχνολογία Επεξεργαστή Pentium

Μοντέλο Επεξεργαστή U5400

Ταχύτητα Επεξεργαστή 1.20 GHz

Μέγεθος Μνήμης 3 GB Τύπος Μνήμης DDR3

Μέγιστη Μνήμη 8 GB

Χωρητικότητα Σκληρού 320 GB

Σύνδεση Σκληρού Δίσκου SATA

Ταχύτητα Σκληρού Δίσκου 7200 rpm

Οπτικό Μέσο DVD-RW Super Multi (αν και ένα βιντεάκι στο YouTube που είδα έλεγε ότι δεν έχει)

Δίκτυα

Wireless Lan (802.11a/b/g/n)

WIFIN Bluetooth

Bluetooth Θύρα

Θύρα Ethernet

Ταχύτητα Δικτύου10/100/1000 Mbps

Card Reader5-in-1

3xUSB 2.0

VGA out

1xHDMI out

1xMicrophone in

1xHeadphone Out

Τύπος Μπαταρίας

Li-Ion Battery Cell 6

Βάρος 1.89 kg

Βάθος 23 cm

Πλάτος 32.5 cm

Ύψος 2.42 cm

2. Dell XPS M1330

Εδώ υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα, γιατί με το ίδιο όνομα έχω βρει αρκετά laptop με ελαφρώς διαφορετικά specs..

Δηλαδή το έχω βρει με επεξεργαστή

- Intel Core 2 Duo T7300 2GHz

- 2.2GHz Core 2 Duo T7500

RAM: 4GB

Display: 13.3-inch wide-screen TFT

13.3 inch 16:10, 1280x800 pixel, UltraSharp WXGA White-LED Display , glossy: yes

Graphics: nVidia GeForce Go 8400 GS (128 MB, Core: 400 MHz, Memory: 600 MHz)

Connections: 1 Express Card 54mm, 2 USB 2.0, 1 Firewire, 1 VGA, 1 HDMI, 0 Modem, 1 Kensington Lock,

Audio Connections: Headphones, Microphone, Card Reader: 8in1

Networking 10/100 MBit Lan Adapter (10/100MBit), Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (abgn), 1 Bluetooth

:: Optical drive

Matshita DVD +/-RW UJ-857G

:: Size

height x width x depth (in mm): 34 x 238 x 318

:: Weight

1.94 kg Power Supply: 0.33 kg

:: Battery

56 Wh Lithium-Ion

3. HP ProBook 4515s

Και εδώ με το ίδιο μοντέλο έχω βρει κανά 2 ελαφρώς διαφορετικά:

- http://www.skroutz.gr/s/79580/HP-ProBook-4515s-Notebook-PC-NX463EA.html

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής

Κατασκευαστής Intel

Οικογένεια Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile

Μοντέλο ZM-84

Συχνότητα 2,3 GHz

Πυρήνες 2

Μνήμη

Μέγεθος 2 GB (Αν και το συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω έχει 4, ίσως έκανε την επέκταση ο ίδιος)

Τύπος DDR2

Οθόνη

Διαγώνιος 15,6 in

Ανάλυση 1366x768

Κάρτα γραφικών

Κατασκευαστής ATi

Μοντέλο Radeon HD 3200

Ξεχωριστή μνήμη Ναι

Σκληρός δίσκος

Χωρητικότητα 320 GB

Ταχύτητα 5400 rpm

SSD Όχι

Μέσα αποθήκευσης

Οπτικός δίσκος DVD-RW

Card Reader -

Επικοινωνίες

Ethernet Ναι

Wifi Ναι

Bluetooth Ναι

3G Όχι

Επεκτασιμότητα

Μέγιστη μνήμη -

PCMCIA -

ExpressCard 34

Φορητότητα

Διάρκεια μπαταρίας 3,30 ώρες

Βάρος 2,59 κιλά

- http://www.skroutz.gr/s/250715/HP-ProBook-4515s-VC416EA.html

Επεξεργαστής

Κατασκευαστής AMD

Οικογένεια Turion II

Μοντέλο M520

Συχνότητα 2,3 GHz

Πυρήνες -

Μνήμη

Μέγεθος 3 GB

Τύπος DDR2

Οθόνη

Διαγώνιος 15,6 in

Ανάλυση 1366x768

Κάρτα γραφικών

Κατασκευαστής ATi

Μοντέλο Mobility Radeon HD 4330

Ξεχωριστή μνήμη Ναι

Σκληρός δίσκος

Χωρητικότητα 320 GB

Ταχύτητα 7200 rpm

SSD Όχι

Μέσα αποθήκευσης

Οπτικός δίσκος -

Card Reader -

Επικοινωνίες

Ethernet Ναι

Wifi Ναι

Bluetooth Ναι

3G -

Επεκτασιμότητα

Μέγιστη μνήμη 8 GB

PCMCIA -

ExpressCard -

Φορητότητα

Διάρκεια μπαταρίας 4,15 ώρες

Βάρος 2,59 κιλά

Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα με το copy-paste, ελπίζω να βγαίνει άκρη..

Σαν κομμάτια το πρώτο είναι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα 2, αφού φέρνει περισσότερο σε netbook/tablet.. Αυτό που ψάχνω σε πρώτη φάση είναι ποιο καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου και μετά θα δω αν μπορεί να το καλύψει το μπάτζετ μου..

Η χρήση του προορίζεται για την συνήθη internet/multimedia/office χρήση, αλλά θα ήθελα αν γίνεται μέσα στα οικονομικά πλαίσια (που είναι αρκετά σφιχτά) ΑΝ χρειαστεί σε ώρα ανάγκης (πχ αν τυχαίνει να λείπω ταξίδι ή αν το κανονικό PC είναι στο service κλπ) να μπορώ να ψευτοκάνω -έστω και με αρκετούς συμβιβασμούς από άποψη άνεσης/ταχύτητας- κάποια μικροδουλειά σε CAD (είτε 2D μέσα από AutoCAD κι ας είναι παλιά έκδοση, είτε 3D μέσα από 3D Studio Max, φυσικά δεν μιλάμε για rendering, έστω κάποιο editing). Απλά δε νομίζω ότι αξίζει να δώσω ΠΟΛΛΑ για ένα τούμπανο desktop replacement, αφού 99,9% των περιπτώσεων η δουλειά μου γίνεται όταν είμαι σπίτι στο main desktop μου..

Εκεί που χάνομαι κυρίως είναι στους επεξεργαστές που με τους mobile CPUs έχω χάσει την μπάλα και στην κάρτα γραφικών.. Δηλαδή στο CAD από όσο ξέρω μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών, οπότε το DELL παρά τον καλό (??) επεξεργαστή του λέει ότι έχει μόνο 128MB κάρτα γραφικών, ενώ το ProBook που έχει έστω 512MB έχει AMD CPU..

Όπως το κόβω, αν τα 2 τελευταία δεν επαρκούν για να κάνω και την CAD δουλειά αν χρειαστεί, πιο πολύ θα με βολέψει γενικά το πρώτο, παρά τον μικρό επεξεργαστή του, αφού μπορώ να σκεφτώ πολύ περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες θα το αξιοποιούσα, ενώ μάλλον υπερισχύει σε portability λόγω μικρότερου μεγέθους, γίνεται και ταμπλέτα κλπ.. Απλά δεν ξέρω αν ο επεξεργαστής του με αποκλείει εντελώς από την περίπτωση να κάνω έστω editing σε κάποιο AutoCAD αρχείο αν χρειαστεί σε έκτακτη ανάγκη..

Αυτά τα μπερδεμένα.. Αν κάποιος μπει στον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το post, ας μου πει πρώτα μια επιλογή ανάμεσα στα 3, και μετά μια επιλογή ανάμεσα στα 2 τελευταία μόνο..

Επειδή βλέπω να'ρχεται πρώτα πρώτα ερώτηση για το μπάτζετ που διαθέτω, η απάντηση είναι "όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο".. Δηλαδή αν μπορέσω να κάνω την δουλειά μου με λιγότερα από 400 ευρώ θα'μουν ευτυχισμένος (γι'αυτό και δεν βλέπω πιθανή την αγορά καινούριου).. Βέβαια αν με καλύψει σχετικά κάποιο από αυτά και καταφέρω να το πάρω και με αρκετά λιγότερα, φυσικά θα ήμουν ευτυχισμένος x 2..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν παραείναι μεγάλο το post για να κάτσει να το διαβάσει κάποιος, έκατσα πάντως και διόρθωσα κάποια links, ενώ άλλαξα και το format στα specs του πρώτου laptop, μιας και έτσι όπως ήταν, μάλλον παραήταν δυσανάγνωστο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...