Προς το περιεχόμενο

προβλημα με αρχεια .exe σε mac

adiastati

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα τον τελευταιο καιρο αντιμετοπιζω το εξης προβλημα, οποιοδηποτε αρχειο και αν κατεβασω .exe στον υπολογιστη δεν μου το ανογει και δεν μου το κανει εγκατασταση.

υπαρχει περιπτωση να εχω πειραξει εγω κατι γιατι στην αρχη δεν υπηρχε καποιο τετοιο προβλημα, αλλα δεν ξερω πλεον πως να το λυσω.

προσφτα κατεβασα ενα αρχειο .exe που το εχει σε zip μορφη, παω να το κανω εγκατασταση ή ανοιγμα και τιποτα. για να το ξεζιπαρω προγραμμα εχω, δεν φταει αυτο, επισης εβγαλα το προγραμμα του ζιπαρισματος μπας και φτιαξει αλλα τιποτα.... σχετικα καινουργια χρηστρια σε mac... το το πειραζω το μαραφετι, ας μου δωσει καποιος τα φωτα του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αρχεία .exe είναι αρχεία που δουλεύουν μόνο στα Windows. Δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση αρχείο .exe σε Mac. Ψάξε αν το πρόγραμμα που θέλεις να εγκαταστήσεις έχεις έκδοση για Mac, συνήθως το αρχείο θα έχει την μορφή .dmg ή .pkg.

καλησπερα τον τελευταιο καιρο αντιμετοπιζω το εξης προβλημα, οποιοδηποτε αρχειο και αν κατεβασω .exe στον υπολογιστη δεν μου το ανογει και δεν μου το κανει εγκατασταση.

υπαρχει περιπτωση να εχω πειραξει εγω κατι γιατι στην αρχη δεν υπηρχε καποιο τετοιο προβλημα, αλλα δεν ξερω πλεον πως να το λυσω.

προσφτα κατεβασα ενα αρχειο .exe που το εχει σε zip μορφη, παω να το κανω εγκατασταση ή ανοιγμα και τιποτα. για να το ξεζιπαρω προγραμμα εχω, δεν φταει αυτο, επισης εβγαλα το προγραμμα του ζιπαρισματος μπας και φτιαξει αλλα τιποτα.... σχετικα καινουργια χρηστρια σε mac... το το πειραζω το μαραφετι, ας μου δωσει καποιος τα φωτα του...

Να ρωτήσω μια διευκρίνηση γιατί μπερδεύτηκα;

Έχεις mac και μέχρι τώρα κατέβαζες αρχεία exe (δηλαδή για windows) και τα έτρεχες χωρίς να εχεις κανενα πρόβλημα;

θα το κοιταξω, τα αλλα που ειχα κατεβασει ισως να μην ηταν σε αυτη την μορφη, εχεις δικιο.

αν και φανταζομαι την απαντηση μια ερωτηση ακομα, ασχετη βεβαια, print screen, δεν υπαρχει ε?????

ναι το βρηκα.... αλλα βιαστικα να ρωτησω.....

cmd+shift+4 για καποιο κομματι

cmd+shift+3 για ολη την οθονη.

isay... ισως να μην ηταν .exe και απλα να μην το ειχα παρατηρησει. θα το ξανα κοιταξω.

σας ευχαριστω για τις οδηγιες

...

isay... ισως να μην ηταν .exe και απλα να μην το ειχα παρατηρησει. θα το ξανα κοιταξω.

...

Δεν θα ήταν exe. Να ξέρεις όμως οτι μπορείς να τρέχεις απλές exe εφαρμογές μέσα στο mac χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα τύπου Wine. Πολύ σπάνια θα το χρειάστείς, απλώς να το εχεις υπόψη.

Πάντως μπράβο που επένδυσες σε mac. Θα ηρεμήσεις από ιους/trojans/rootkits των windows.

και επανερχομαι στο θεμα, με παραδειγμα για το .exe σε mac

κατευαζω απο δω(εφαρμογη για mac) Link

κατεβαινει ο φακελος,

2011091780459.png

τον ανοιγω και....

2011091780535.png

να το αρχειο .exe

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ κάτι τέτοιες λύσεις πολύ τις φοβάμαι. Καλύτερα να βρεις κάτι παρόμοιο, παρά να πας σε emulation με εκπτώσεις. Το Crossover εμένα δεν δούλευε σωστά όσον αφορά την διαχείριση των αρχείων στο Tag&Rename όταν το είχα δοκιμάσει.

Απλά δεν γούσταρε να διαβάσει από το δίσκο των Mac, ή να σώσει σε αυτόν.

:-(

ΑΛΛΑ: Αφού το θέμα λύθηκε δεν χρειάζεται να το ξαναλύσουμε :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...