Προς το περιεχόμενο

Ανεξήγητο σβήσιμο υπολογιστή κατα την διαδικασία του format...

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες,

Προσπαθώ να κάνω format σε έναν υπολογιστή αλλά μόλις φτάνει περίπου στα μισά η διαδικασία σβήνει εντελώς το PC!

Δοκίμασα με άλλο τροφοδοτικό και με άλλο σκληρό μήπως φταίνε αυτά αλλά και πάλι τζίφος. Έβαλα και καινούριες μνήμες αλλά και πάλι τίποτα.

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει???

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1ο ενδεχομενο ειναι να ανεβαζει θερμοκρασια η CPU.Βγαλε την ψυκτρα καθαρισε απο παστα βαλε καινουρια,ξαναβαλε την ψυκτρα και δοκιμασε.2ον ενδεχομενο overclocked επεξεργαστης ο οποιος δν ειναι stable(σταθερος).Αν δεν ειναι τιποτα απο τα 2 γραψε για να το συζητησουμε!

Δημοσ.

Έκανα Load Default Settings απ'το bios και τώρα δεν bootάρει καν!

Μου βγάζει το μήνυμα ΝTLDR is missing use ctrl +Alt+ DEL to restart!

Τι είναι το ΝTLDR??? Και γιατί έγινε αυτό???

Υ.Γ: Βρήκα αυτό --> http://www.balaki.gr/blog/?p=24

μπες στο Bios και ρύθμισε από την αρχή τους σκληρούς σου προφανώς στο default δεν βρίσκει σε ποιον σκληρό έχεις τα windows για αυτό το κάνει.

Δημοσ.

μπες στο Bios και ρύθμισε από την αρχή τους σκληρούς σου προφανώς στο default δεν βρίσκει σε ποιον σκληρό έχεις τα windows για αυτό το κάνει.

Μα έναν σκληρό έχω πάνω...

Έβαλα τον σκληρό σε άλλο μηχάνημα και έκανα εκεί το format και την νέα εγκατάσταση των windows.

Τώρα τον έβαλα πάλι στο PC που έχει το πρόβλημα.

Για να δούμε πως θα τα παέι...

Δημοσ.

Διακοπη format στη μεση και restart ή σβησιμο,σημαινει :

1.Υψηλες θερμοκρασιες

2.Σκασμενοι πυκνωτες στο motherboard.

Τουλαχιστον αυτα εχω δει εγω.

Αν και τριτο θα εβαζα προβληματικες μνημες,αλλα απ'οτι γραφεις τις εχεις αλλαξει.

Δημοσ.

Αμ καλα λεει ο wash οτι δεν θα παει.

Τα Windows πρεπει να τα γραψεις στο δικο σου hardware.

Λοιπόν, έβαλα τον δίσκο στο PC και μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι το drive A: πρέπει να διαμορφωθεί. Το drive Α: είναι για το floppy και η πλάκα είναι ότι εγώ δεν έχω, ούτε το PC στο οποίο έγινε η εγκατάσταση είχε...

Πατάω να γίνει η διαμόρφωση και κάνει restart το PC και μόλις δείχνει το σήμα των windows μου πετάει μία μπλέ οθόνη και μου λέει ότι δεν υπάρχει σήμα, σαν να είχε πρόβλημα η VGA ένα πράγμα...

Αφού το έχω αφήσει έτσι κάμποση ώρα πάτάω το κουμπί του reset και μπαίνω σε safe mode. Τώρα με βάζει κανονικά στο desktop αλλά μόλις ξανακάνω restart πάλι μου βγάζει την μπλέ οθόνη. Γενικά για να δώ το desktop πρέπει να μπώ μόνο με safe mode. Πρόβλημα ανάλυσης αποκλείεται να υπάρχει γιατί το monitor είναι Full HD.

Τώρα το ξαναέβαλα να κάνει format και νέα εγκατάσταση των windows (πρίν που κόλλαγε επιχειρούσα με XP και έσβηνε στο format, στην εγκατάσταση που έκανα απ'το άλλο PC του είχα βάλει 7 Ultimate x64 SP1, τώρα του έβαλα να κάνει πάλι τα 7 αλλά απ'το προβληματικό PC) αλλά ενώ πέρασε το format των windows 7 χωρίς να σβήσει, τώρα είναι στο βήμα expanding windows files, και εδώ και μία ώρα που το έχω βάλει είναι στο 45%!!!!! WTF???

Αργεί απίστευτα πολύ! Έχω κάνει ΤΟΣΕΣ εγκαταστάσεις, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί... Να το αφήσω να ολοκληρωθεί ή χαμένος κόπος και χρόνος λέτε???

Έχετε καμιά άλλη ιδέα του τι μπορεί να φταίει και ποιό υποσύστημα μας κάνει την ζημιά???

Υ.Γ: Σας υπέρευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας και χίλια συγνώμη για το τεράστιο post...

Δημοσ.

Όσες φόρες και να κανείς εγκατάσταση τα windows σε άλλο pc όλο μπλε οθόνες θα έχεις .

Τώρα στο πρόβλημα σου άσε μόνο την μια μνήμη ram επάνω σε κάποιο slot και μετά κανε clear smos και ξανά δοκίμασε

Δημοσ.

Όσες φόρες και να κανείς εγκατάσταση τα windows σε άλλο pc όλο μπλε οθόνες θα έχεις .

Τώρα στο πρόβλημα σου άσε μόνο την μια μνήμη ram επάνω σε κάποιο slot και μετά κανε clear smos και ξανά δοκίμασε

Αφου επιτέλους τελείωσε η εγκατάσταση, έκανε επανεκίνηση το PC και κολλάει στο logo Starting Windows. Δεν κάνει τίποτα άλλο!

Έκανα και αυτό που μου είπες με την μνήμη και το CMOS αλλά και πάλι τίποτα δεν άλλαξε...

Καμιά άλλη ιδέα???

Λέτε να του ανοίξω την ψύχτρα και να του αλλάξω την πάστα???

Απ'οτι μου είπε ο ιδιοκτήτης το PC είχε αγοραστεί το 2006, αν αυτό λέει κάτι για την κατάσταση της πάστας...

Υ.Γ: Με την εγκατάσταση των windows σε άλλο σύστημα τουλάχιστον αποκλείουμε την περίπτωση του σκληρού, ε?

Δημοσ.
Υ.Γ: Με την εγκατάσταση των windows σε άλλο σύστημα τουλάχιστον αποκλείουμε την περίπτωση του σκληρού, ε?

Όχι απαραίτητα..!

Κατεβάζεις και τρέχεις bootable memtest γαι κανένα 4ώρο (είναι τεστ για την ram) και μας λες και ποιον σκληρό έχεις για να σου βρούμε το κατάλληλο διαγνωστικό απ την εταιρία..!

Εναλλακτικά μπορείς να τρέξεις αυτό σε dos έκδοση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...