panos2000gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε μου πάρε ένα iphone4 και το Samsung Galaxy S2, βάλτα δίπλα και με τα δύο σου χέρια κάνε scrolling ταυτόχρονα στα δύο κινητά. Αν διαβάσεις προσεχτικά αυτά που γράφω παραπάνω θα δεις ότι για πολύ καιρό και μέχρι πρόσφατα είχα iphone 3g/3gs/4 και μπορώ να εκφέρω την γνώμη μου. Anyway το sg2 είναι όντως πολύ καλό κινητό αλλά το θέμα είναι ότι στο iphone έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο hardware+os που λειτουργεί άψογα και κυρίως χρηστικά. Αυτό που προσπαθώ να πω στο post μου είναι ότι οι διαφορές αυτές εκμηδενίστηκαν πλέον και το πακέτο αυτό καλώς ή κακώς το προσφέρουν εξίσου καλά ή καλύτερα και άλλες εταιρείες. Λειτουργούν το ίδιο άψογα και χρηστικά και δεν περιορίζουν την "ελευθερία" του χρήστη με το έτσι θέλω. Φυσικά και ο καθένας επιλέγει αυτό που γουστάρει,συμφέρει και εξυπηρετεί...το iphone 4 είναι καταπληκτικό κινητό αλλά πλέον έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυνατότερους "παίχτες" και αν η Apple δεν το αναβαθμίσει στο θέμα του multimedia και των κλειδωμάτων πιστεύω ότι θα χάσει πολύ σε πωλήσεις. Στο θέμα μας τώρα, περιμένουμε το event να δούμε την νέα συσκευή με αγωνία καθώς φέτος δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού της η εταιρεία κάνοντας το κοινό να έχει περισσότερες προσδοκίες. Ελπίζω να μην διαψευστούν. Μακάρι να είναι κάτι καλό, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός αυτή την φορά.
kirileman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή αν έχει "μόνο" τον δοκιμασμένο επεξεργαστή του iPad που σαρώνει σε όλα τα συγκριτικά κινητών και ταμπλετών, 1 GB RAM, 8 MP camera, όλα τα καλούδια του iOS 5 και τίποτα περισσότερο, θα είναι μάπα το καρπούζι επειδή δε θα έχει 4άρα οθόνη και γιατί σε 6 μήνες θα κυκλοφορούν tegra 3 κινητά; Συγγνώμη, εγώ ξαφνικά έγινα spec addict και λέω πως με αυτά τα χαρακτηριστικά, το "σκουπίδι" όπως γράφουν κάποιοι φίλοι θα είναι ξαφνικά το πιο γρήγορο κινητό στην πόλη. Άλλωστε, η ταχύτητα μετράει μόνο, έτσι δεν είναι;
kebinB Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή αν έχει "μόνο" τον δοκιμασμένο επεξεργαστή του iPad που σαρώνει σε όλα τα συγκριτικά κινητών και ταμπλετών, 1 GB RAM, 8 MP camera, όλα τα καλούδια του iOS 5 και τίποτα περισσότερο, θα είναι μάπα το καρπούζι επειδή δε θα έχει 4άρα οθόνη και γιατί σε 6 μήνες θα κυκλοφορούν tegra 3 κινητά; Συγγνώμη, εγώ ξαφνικά έγινα spec addict και λέω πως με αυτά τα χαρακτηριστικά, το "σκουπίδι" όπως γράφουν κάποιοι φίλοι θα είναι ξαφνικά το πιο γρήγορο κινητό στην πόλη. Άλλωστε, η ταχύτητα μετράει μόνο, έτσι δεν είναι; το να θες μεγαλύτερη οθόνη έτος 2012 δεν ειναι spec addict ειναι το αυτονόητο.
panos2000gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 το να θες μεγαλύτερη οθόνη έτος 2012 δεν ειναι spec addict ειναι το αυτονόητο. Με μεγάλο κίνδυνο να θεωρηθώ και εγώ spec/fuction addict θα ήθελα στο καινούργιο 4s/5αρι να μπορώ να βάζω δικό μου ringtone για ήχο κλήσης, να ζητάω αναφορά παράδοσης σε sms και ξέρω ότι ζητάω πολλά....θα ήθελα να στέλνω αρχεία σε άλλα κινητά με bluetooth. Πέρα από την πλάκα το πρόβλημα του iphone είναι η ευχρηστία και λειτουργικότητα του κλειστού-σφραγισμένου λειτουργικού του. Σταθερότατο μεν..."δυσκοίλιο" δε. Το ios θα έπρεπε να είναι το ατού του και καταντάει το βασικότερο μειονέκτημα του. Ανέφερα το παράδειγμα με τις ταινίες παραπάνω...για να δεις μια ταινία στο iphone πρέπει να κάνεις προετοιμασία μιας ώρας την ίδια στιγμή που στο samsung μπορείς να το δεις απευθείας ακόμη και από το flashάκι ή το δίσκο σου. Τα ίδια ισχύουν και για την μουσική, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα σου. Και να μην αναφερθώ σε άλλες παραξενιές και κλειδώματα. Κακά τα ψέματα εφόσον αυτές οι συσκευές έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια της χρήσης τους ως τηλέφωνα, θα πρέπει να σου προσφέρουν και την αντίστοιχη ευχρηστία σε όλους τους άλλους τομείς.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Με μεγάλο κίνδυνο να θεωρηθώ και εγώ spec/fuction addict θα ήθελα στο καινούργιο 4s/5αρι να μπορώ να βάζω δικό μου ringtone για ήχο κλήσης, να ζητάω αναφορά παράδοσης σε sms και ξέρω ότι ζητάω πολλά....θα ήθελα να στέλνω αρχεία σε άλλα κινητά με bluetooth. Πέρα από την πλάκα το πρόβλημα του iphone είναι η ευχρηστία και λειτουργικότητα του κλειστού-σφραγισμένου λειτουργικού του. Σταθερότατο μεν..."δυσκοίλιο" δε. Το ios θα έπρεπε να είναι το ατού του και καταντάει το βασικότερο μειονέκτημα του. Ανέφερα το παράδειγμα με τις ταινίες παραπάνω...για να δεις μια ταινία στο iphone πρέπει να κάνεις προετοιμασία μιας ώρας την ίδια στιγμή που στο samsung μπορείς να το δεις απευθείας ακόμη και από το flashάκι ή το δίσκο σου. Τα ίδια ισχύουν και για την μουσική, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα σου. Και να μην αναφερθώ σε άλλες παραξενιές και κλειδώματα. Κακά τα ψέματα εφόσον αυτές οι συσκευές έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια της χρήσης τους ως τηλέφωνα, θα πρέπει να σου προσφέρουν και την αντίστοιχη ευχρηστία σε όλους τους άλλους τομείς. Δεν ξέρω αν πρέπει εδώ να αναλύσουμε κατά πόσο βολεύει ή όχι το iPhone τον καθένα μας και για ποιο λόγο. Άλλος είναι ο σκοπός του thread... Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το "δυσκοίλιο" (γιατί άραγε;...) λειτουργικό. Βλέπω ταινίες με drag and drop από τον υπολογιστή μου και στο iPhone και στο iPad. Χωρίς μετατροπή ούτε προετοιμασία. Το ίδιο και τη μουσική μου, τις φωτογραφίες μου και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα μου. Όσο για ringtones, έχω βάλει σχεδόν αποκλειστικά δικά μου. Ό,τι θέλω. Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω στην ενημέρωσή σου. Καλό θα ήταν να ξαναδείς το iOS πριν αρχίσεις να διαμαρτύρεσαι για "δυσκοιλιότητα"...
panos2000gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν πρέπει εδώ να αναλύσουμε κατά πόσο βολεύει ή όχι το iPhone τον καθένα μας και για ποιο λόγο. Άλλος είναι ο σκοπός του thread... Τα περισσότερα από τα παραπάνω που γράφω είναι τί θα ήθελα από το iphone 4s/5. Αυτό δεν λέει ο τίτλος του thread? Ανακεφαλαιώνω...θέλω από το νέο iphone: 1) Περισσότερη ευχρηστία (ίσως και απεμπλοκή με το itunes) και λιγότερα κλειδώματα (μην μπούμε σε συζήτηση περι jailbreak). 2) Μικρότερο SAR 3) Μεγαλύτερη οθόνη για αυτονόητους λόγους 4) Storage...όσο επιθυμώ εγώ. Δεν είναι ανάγκη να μου χρεώνει η Apple 150 επιπλέον ευρώ για τα μοντέλα των 32GB! 5) Ραδιόφωνο για όπου δεν έχω 3G. 6) Καλύτερη κάμερα + 1080 video. 7) 4G για το μέλλον 8) Καλύτερο επεξεργαστή & περισσότερη μνήμη 9) Χαμηλότερη τιμή (new entry**) 10)Αλλαγή του γυαλιού ως υλικού κατασκευής (new entry***) Τί από τα παραπάνω είναι εκτός θέματος? Ακόμη και η κριτική του λειτουργικού σχετίζεται άμεσα με το ίδιο το τηλέφωνο.
Heatspreader Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδή πολλά ακούγονται για Specs, SAR, κλπ και συνεχώς όλα νομίζουμε ότι όλα είναι νούμερα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι έτσι. Το 1080p video είναι τόσο καλό όσο το 720p του iphone? Μπορεί και ναι. Τα Specs λίγη σημασία έχουν στο iOS. Το να φτιάξεις Hardware ικανό να τρέχει το λειτουργικό είναι εύκολο. Το να φτιάξεις το λειτουργικό να τρέχει σωστά με χαμηλά Specs είναι το δύσκολο και εκεί είναι η μαγκιά. Το SAR όσο και να είναι λίγη σημασία έχει. Αν δεν μιλάς με Hands Free, μετά από χρόνια ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα με ότι κινητό και SAR έχει αυτό. Για να μην πολυλογούμε, αν με το νέο iPhone και το νέο iOS λυσσάξουν για ακόμα μία φορά οι Haters, σημαίνει ότι θα είναι κάτι που αξίζει. Απλά. Υ.Γ.: Κάποια στιγμή σε αυτά που θα ήθελα να βελτιωθούν είναι να προσέξει η Apple κάποιες εφαρμογές ζωτικής σημασίας στο κινητό. Δεν μπορεί το Facebook να είναι τόσο άθλιο ούτε το ebuddy!
panos2000gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδή πολλά ακούγονται για Specs, SAR, κλπ και συνεχώς όλα νομίζουμε ότι όλα είναι νούμερα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι έτσι. Το 1080p video είναι τόσο καλό όσο το 720p του iphone? Μπορεί και ναι. Δες τα: http://www.youtube.com/watch?v=YX3HphvoD78&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=W4A8j7sUl9M&NR=1 Τα Specs λίγη σημασία έχουν στο iOS. Το να φτιάξεις Hardware ικανό να τρέχει το λειτουργικό είναι εύκολο. Το να φτιάξεις το λειτουργικό να τρέχει σωστά με χαμηλά Specs είναι το δύσκολο και εκεί είναι η μαγκιά. Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Πληρώνεις 650-800 περιπου ευρώ για ένα κινητό και θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος μόνο και μόνο επειδή το λειτουργικό του τρέχει "σωστά"? Τα χαρακτηριστικά ή το value for money θα πρέπει να μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους΄; Το SAR όσο και να είναι λίγη σημασία έχει. Αν δεν μιλάς με Hands Free, μετά από χρόνια ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα με ότι κινητό και SAR έχει αυτό. Αυτό απλά δεν είναι επιχείρημα!!! Ακόμη όμως και να δεχτώ αυτό που λες, το SAR του τηλεφώνου δεν αφορά μόνο την ώρα την ομιλίας. Διάβασε λίγο περισσότερο επι του θέματος και ίσως αλλάξεις γνώμη. Να παρακαλάς οι εταιρείες να αρχίσουν να σέβονται περισσότερο την υγεία μας και να πέσουν ακόμη πιο κάτω οι τιμές SAR. Για να μην πολυλογούμε, αν με το νέο iPhone και το νέο iOS λυσσάξουν για ακόμα μία φορά οι Haters, σημαίνει ότι θα είναι κάτι που αξίζει. Απλά. <OFF TOPIC MODE : ON> Οταν ακούγονται διαφορετικές απόψεις δεν είναι απαραίτητο ότι πρόκειται για haters...προσωπικά είμαι χρόνια χρήστης της Apple και έχω ξοδέψει μέχρι σήμερα αρκετές χιλιάδες ευρώ για τα προϊοντα της (ipad, iphone 3G/3GS/4, Macbook 13"-15" 2006, 2008, 2009,2010,2011, Macbook Air 2010 κτλ). ΑΡΑ μονο hater της Apple δεν είμαι. Προτιμώ απλά να είμαι αντικειμενικός και ότι στραβό έχει να το κατακρίνω...διαφορετικά θα γίνω και εγώ i-sheep. (προς αποφυγή παρεξήγησης γενικά μιλάω). Είναι αδιανόητο για μένα να υπερασπίζομαι ακόμη και τα ελαττώματα της εταιρείας ή του προϊόντος με τρόπο που δεν θα έκανα ούτε για συγγενικό μου πρόσωπο. Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι εικόνες στην τηλεόραση με αντίσκηνα να στήνονται έξω από τα applestore και εκατοντάδες γραφικούς τύπους να ποδοπατιούνται για να πάρουν πρώτοι το αντικείμενο του πόθου. Έλεος!!! <OFF TOPIC MODE : OFF> Τα πράγματα για μένα είναι απλά...αν το iphone 5 "διορθώσει" αυτά που θέλω, αναβαθμιστεί σε specs-μέγεθος οθόνης και παραμείνει σε γήινη τιμή τότε ενδεχομένως θα το αγοράσω. Διαφορετικά προχωράω ως έχω....
TwitterLover Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 το WiFi sync έρχεται με iOS 5. το λαμπάκι πίσω θα είναι τέρμα κιτσ. περα απο αυτο θα χαλαει πααααρα πολυ μπαταρια!
kebinB Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 περα απο αυτο θα χαλαει πααααρα πολυ μπαταρια! μπαταρία πολύ δεν θα χαλάει. όλοκρηρη ρετίνα φωτίζεις νομίζεις ενα λαμπάκι με απειροελάχιστα watt θα δημιουργήσει πρόβλημα. κανένα. αλλά παλι. ειναι κιτς.
mindtrapper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 μπαταρία πολύ δεν θα χαλάει. όλοκρηρη ρετίνα φωτίζεις νομίζεις ενα λαμπάκι με απειροελάχιστα watt θα δημιουργήσει πρόβλημα. κανένα. αλλά παλι. ειναι κιτς. Θα ήταν όλα τα λεφτά όμως να είναι πιο ψηλά το μήλο και να είναι LED flash.
kebinB Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Θα ήταν όλα τα λεφτά όμως να είναι πιο ψηλά το μήλο και να είναι LED flash. σιγά μην πεταγόταν και μπατμαν :P:P
Heatspreader Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δες τα: Έχει καλύτερη Camera με αρκετή διαφορά το GS2. Όλα αυτά στο δεύτερο Video. Στο πρώτο κουνιέται πολύ το iPhone 4G. Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Πληρώνεις 650-800 περιπου ευρώ για ένα κινητό και θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος μόνο και μόνο επειδή το λειτουργικό του τρέχει "σωστά"? Τα χαρακτηριστικά ή το value for money θα πρέπει να μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους΄; Αν έβγαινε η Apple και έλεγε παραπάνω Specs απ' ότι έχει το iPhone όλοι θα το πίστευαν. Αυτό γιατί τρέχει άψογα, smooth και πολύ γρήγορα. Άσε που κατά τη γνώμη μου είναι Value For Money. Η τιμή ενός προϊόντος ορίζεται από την αγορά. Από τη στιγμή που η αγορά συμφωνεί (δηλαδή το έχουν και παρακαλάνε οι περισσότεροι να το έχουν με αυτή την τιμή) αυτή είναι η τιμή του. Μερικά πράγματα δεν είναι μετρήσιμα. Όπως για παράδειγμα η αλληλεπίδραση που έχει ο χρήστης με το iOS. Αυτό απλά δεν είναι επιχείρημα!!! Ακόμη όμως και να δεχτώ αυτό που λες, το SAR του τηλεφώνου δεν αφορά μόνο την ώρα την ομιλίας. Διάβασε λίγο περισσότερο επι του θέματος και ίσως αλλάξεις γνώμη. Να παρακαλάς οι εταιρείες να αρχίσουν να σέβονται περισσότερο την υγεία μας και να πέσουν ακόμη πιο κάτω οι τιμές SAR. Πες μου αλήθεια, πραγματικά πιστεύεις ότι το SAR είναι πρόβλημα? Μόνο αυτό. <OFF TOPIC MODE : ON> Οταν ακούγονται διαφορετικές απόψεις δεν είναι απαραίτητο ότι πρόκειται για haters...προσωπικά είμαι χρόνια χρήστης της Apple και έχω ξοδέψει μέχρι σήμερα αρκετές χιλιάδες ευρώ για τα προϊοντα της (ipad, iphone 3G/3GS/4, Macbook 13"-15" 2006, 2008, 2009,2010,2011, Macbook Air 2010 κτλ). ΑΡΑ μονο hater της Apple δεν είμαι. Προτιμώ απλά να είμαι αντικειμενικός και ότι στραβό έχει να το κατακρίνω...διαφορετικά θα γίνω και εγώ i-sheep. (προς αποφυγή παρεξήγησης γενικά μιλάω). Είναι αδιανόητο για μένα να υπερασπίζομαι ακόμη και τα ελαττώματα της εταιρείας ή του προϊόντος με τρόπο που δεν θα έκανα ούτε για συγγενικό μου πρόσωπο. Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι εικόνες στην τηλεόραση με αντίσκηνα να στήνονται έξω από τα applestore και εκατοντάδες γραφικούς τύπους να ποδοπατιούνται για να πάρουν πρώτοι το αντικείμενο του πόθου. Έλεος!!! <OFF TOPIC MODE : OFF> Τα πράγματα για μένα είναι απλά...αν το iphone 5 "διορθώσει" αυτά που θέλω, αναβαθμιστεί σε specs-μέγεθος οθόνης και παραμείνει σε γήινη τιμή τότε ενδεχομένως θα το αγοράσω. Διαφορετικά προχωράω ως έχω.... Μα πως γίνεται να σε πειράζει το iPhone με το πραγματικά παλιό και λίγο Hardware, όταν τα Apple Computers, έχουν και αυτά παλιό σάπιο Hardware και κοστίζουν τα διπλά από άλλα? Με τη λογική αυτή θα πρέπει και το Mac Pro με τόσα που κοστίζει να έχει Tri-SLI, Watercooling, κλπ. Με τα λεφτά που χρειάζεται κάποιος για Mac Pro φτιάχνει PC με καλύτερο Hardware. Γιατί όμως το Mac Pro κοστίζει τόσο? Ας καταλάβουμε για τι προορίζεται και τι κάνει κάθε προϊόν πριν αρχίσουμε να ζητάμε από αυτό. Το να ζητάει ας πούμε κάποιος να παίρνει επέκταση μνήμης το iPhone, είναι άτοπο. Δεν έχει μπει καν στο νόημα. Το ίδιο με το να ζητάνε USB από το iPad, το ίδιο με το να ζητάνε 3D και Blu Ray. Αυτά ή κάποιος τα καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει. @paredwse Λυπάμαι που για άλλη μία φορά βγαίνουμε Offtopic, αλλά όταν ζητάνε από το iPhone πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα μπουν γιατί απλά δεν βαδίζει εκεί η Apple και ζητάνε πράγματα που έχουν τα Andoid, το λαμβάνω ως πρόκληση για Flame.
panos2000gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Πες μου αλήθεια, πραγματικά πιστεύεις ότι το SAR είναι πρόβλημα? Μόνο αυτό. i-ΝΑΙ Λυπάμαι που για άλλη μία φορά βγαίνουμε Offtopic, αλλά όταν ζητάνε από το iPhone πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα μπουν γιατί απλά δεν βαδίζει εκεί η Apple και ζητάνε πράγματα που έχουν τα Andoid, το λαμβάνω ως πρόκληση για Flame. Αν αυτό κατάλαβες από όλα όσα έγραψα τότε πολύ λυπάμαι που έχασα έστω και αυτά τα 10-20 λεπτά πληκτρολόγησης. Το να μην θέλεις κάτι καλύτερο από το iphone5 μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ήδη στα Android και να το λαμβάνεις μάλιστα και σαν πρόκληση για flame, είναι τουλάχιστον ανόητο. Με αυτά που λες μου θύμισες το παλιό γνωστό video:
Heatspreader Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 i-ΝΑΙ Ok τότε. Έχουμε χιλιόμετρα διαφορετική σκέψη. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο iPhone θα έχει mini HDMI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.