kebinB Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Σε λίγες βδομάδες θα παρουσιαστεί. Mock ups, rumors άπειρα στο διαδίκτυο χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο. Κάνω το thread με σκοπό να δούμε τι περιμένουμε και τι θα δούμε στο τέλος. Η γνώμη μου, μιας και εχω φλερτάρει αρκετά χρόνια με τη φιλοσοφία τις εταιρείας, είναι να περάσει στο ίδιο γυάλινο καλούπι, κάτι που εμένα δεν με συναρπάζει ιδιαίτερα και να δούμε τις εξής Βελτιώσεις. • Καινούργιο Antenna και θα το πασάρει ξανά ως innovation. • A5 διπύρηνο, underclocked. • 8άρα κάμερα. Η λογική τις εταιρείας αυτά μου έχει μάθει τόσα χρόνια, σταδιακά updates και στα δυο χρόνια new product line με καινούργιο redesign. Αλλά ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με το τι συμβαίνει, και τι θα θέλαμε πραγματικά. • Μεγαλύτερη οθόνη. Είναι κοροϊδία 2011-12 να παλεύουμε ακόμα με τις 3.5 ίντσες. Όποιος δεν τυφλώνεται να γράψει μια σελίδα η να ασχοληθεί ωρα με safari/mails/rss τότε σίγουρα λέει ψέματα. Προσωπικά θέλω 4 ίντσες αλλά πολλές φήμες το θέλουν στις 3.7 (αμελητέα διαφορά με τις τωρινές 3.5 ίντσες. Πλέον δεν την παίρνει και ο ανταγωνισμός να πούμε την αλήθεια. Δεν γίνεται να πληρώνουμε 700€ για τέτοια διάσταση οθόνης. • Καλύτερη μπαταρία. Καλή η επεξεργαστική δύναμη αλλά τι να τι κάνω, αν θα είναι ελάχιστες οι εφαρμογές που θα μπορούν να αξιοποιήσουν multicores. • Κάμερα, είδη έχει απο τις καλύτερες 5MP που κυκλοφορούν αλλά μια εξίσου δυνατή 8άρα δεν θα χάλαγε ποτέ κανένα. • Ανακασκευή homebutton. Μου τι δίνει στα νεύρα. Κολλάνε, μπαίνουν σκόνες (οχι δεν ειμαι διαθετημένος να βάλω το iPhone σε armor case γιατί εσκασα 700€ για να το βλέπω και όλας). Φήμες θέλουν για multtask gesture homebutton και θα είναι πιο φαρδύ, φαντάζομαι θα βοηθάει αρκετά σε gestures όπως το multitask κλπ. • Καινούργιο Design. hate γυαλί, love αλουμίνιο. Όλη η σειρά της Apple απο μακ είναι based στο αλουμίνιο γιατί να επιλέξει να στραφεί εκεί; Μην πει κανείς πως δεν κάνει γρατσουνιές αλλά εχω 1-2 τεσσάρια με μπόλικα κουστουμια πάνω του. Κινητό αγωράζεις φυσικά και θα υπάρχουν και φυσιολογικες φθορες καθημερινής χρήσης δεν θα το δώσω και κληρονομιά στα εγγόνια μου αλλά πιστευώ θα του κωλήσει καλύτερα το αλουμίνιο και σαν feeling. Επίσης να γυρίσει πίσω στο καλούπι το 3GS είχε καλύτερο κράτημα στο χέρι με τα curve στις γωνίες. Εμφανίστηκαν θήκες για iPhone 5/4s που δείχνουν πως αλλάζει οριστικά αυτό το ορθογώνιο του 4. • Σύστημα ειδοποιήσεων Led. Σίγουρα δεν θέλω κάτι κιτς πολύχρωμο που βγάζει μάτι και πολλές φορές σου τι δίνει (βλ. Blackberry) αλλά κάτι πιο διακριτικό όπως φοράνε τα Macbook. Πιστεύω θα είναι αρκετά χρήσιμο. • Πιο λεπτό. αυτά μου έρχονται τώρα. Η λογική μου λέει πως άμα ήταν να κάνει ένα πασάλειμμα με βελτίωση κάμερας,επεξεργαστή και το fix στον antenna θα το είχαμε κανονικά και πατροπαράδοτα Ιούνιο. Σχεδόν πάμε να κλείσουμε πεντάμηνο. Δεν γίνεται τόση αναμονή για το τίποτα. Πρέπει να καταλάβει και η ίδια η εταιρεία πως ο ανταγωνισμός ειναι κορυφαίος με πολλες και αξιόλογες συσκευές και λύσεις για τον καθένα. Δεν γίνεται να πορευτείς ξανά για το 12-13 με 3.5 ίντσες, το 2007 έβγαλες τις 3.5 ίντσες είναι καιρός για αλλαγή και οχι 3.7 που δεν ειναι τίποτα αλλά για τεσσάρα οθόνη. Λάθη πλεον δεν συνχωρούνται. (βλ. lion με μαζικοποίηση του κοινού της για ένα απο τα χειρότερα λειτουργικά, με στόκο τη μαζικοποιήση) καλό το eye-candy, η λειτουργικότητα και η απλότητα αλλά πλεον εχουμε και τα WindowsPhone με ενα αξιολάτρευτο UI και δυνατές συσκευές. Θα παρακαλέσω να μην γίνει flame απο applelovers/haters.
orlox Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Σε αυτα που εχεις γραψει εγω θα ηθελα να συμπληρωσω Ξεκλειδωτο - πιο παραμετροποιησημο UI Πιο ελαφρύ File transfer σε αλλα τηλεφωνα Πιο δυνατο wifi Πιο value for money τιμη
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δυο πραγματα θελω: Καλυτερο σημα ωστε να μην βλεπω συχνα "Call failure" και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ , οχι κατω απο 4" .
Chupacabra Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Κάτι που θα ήθελα είναι η υποστήριξη 3d party καλωδίων για το TV-out, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ η apple... Σίγουρα θα ήθελα κι εγώ αλουμίνιο αντί για γυαλί, καθώς θεωρώ δεδομένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα το ρίξουν το κινητό κάτω τουλάχιστον 2 φορές όσο καιρό θα το έχουν. Σε επίπεδο software, μετά από αρκετά χρόνια η apple έχει τελικά προσθέσει τα περισσότερα features που προσέθετε το jailbreak, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από το ανοιχτό bluetooth file transfer με άλλα κινητά και φυσικά... Flash support (not gonna happen...ever)
kebinB Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δυο πραγματα θελω: Καλυτερο σημα ωστε να μην βλεπω συχνα "Call failure" και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ , οχι κατω απο 4" . εγώ τέτοιο πράγμα με σήμα δεν το έχω δει ποτέ ακόμα και σε απόμερα μέρη που το σήμα χαροπάλευε με 1-2 μπάρες (δεν θέμα iPhone αλλά παρόχου) έβγαζε καλά μια κλήση.
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 εγώ τέτοιο πράγμα με σήμα δεν το έχω δει ποτέ ακόμα και σε απόμερα μέρη που το σήμα χαροπάλευε με 1-2 μπάρες (δεν θέμα iPhone αλλά παρόχου) έβγαζε καλά μια κλήση. Σχεδον οπου εχω σημα 1-2 μπαρες, πρεπει να προσεχω πως το πιανω, γιατι αν δεν το πιανω οπως θελει ο Steve Jobs, τοτε πεφτει η κληση...
Ilektrotexnitis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Να ανάψει αυτό το μηλαρακι απο πίσω Wi-fi sync
kebinB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Να ανάψει αυτό το μηλαρακι απο πίσω Wi-fi sync το WiFi sync έρχεται με iOS 5. το λαμπάκι πίσω θα είναι τέρμα κιτσ.
Dopethr0ne Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 και γω συμφωνω οτι θα ναι κιτς να φωτιζει το μηλο. εκτος αν το θες για φωτακι νυχτος πανω στο κομοδινο
tr3quart1sta Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ξεκλειδωτο - πιο παραμετροποιησημο UI αχα, καλο, ε ?!! μεγεθος οθονης δεν βλεπω να αλλαζει γιατι θα ξερετινιαστει...
kebinB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 μεγεθος οθονης δεν βλεπω να αλλαζει γιατι θα ξερετινιαστει... μέχρι 3.7 άκουσα/διαβασα πως τους παιρνει χωρίς να μπερδέψουν αναλύσεις και τέτοια.
tr3quart1sta Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι 3.7 άκουσα/διαβασα πως τους παιρνει χωρίς να μπερδέψουν αναλύσεις και τέτοια. ε ναι, για τοσο λιγο δεν την αλλαζουν...
Heatspreader Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Σχεδον οπου εχω σημα 1-2 μπαρες, πρεπει να προσεχω πως το πιανω, γιατι αν δεν το πιανω οπως θελει ο Steve Jobs, τοτε πεφτει η κληση... Μάλλον θα έχεις από τα πρώτα ε? (DeathGrip). Προσωπικά περιμένω με λαχτάρα το iOS 5, όχι τόσο μία νέα συσκευή. Από εμφάνιση είμαι ευχαριστημένος και από απόδοση επίσης. Με λίγα λόγια το Hardware που έχει σε συνδυασμό με το iOS τρέχει άψογα. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα, αφού εκ των πραγμάτων παίζει σε μία κατηγορία μόνο του, όπως και τα Windows Phone, Android, κλπ. Υπάρχουν δηλαδή 4 κατηγορίες: 1) Android 2) iOS 3) Windows 4) Λοιπά κινητά με δικά τους λειτουργικά. Στο Android όπως και στα υπόλοιπα πλην του iOS υπάρχει ανταγωνισμός αφού υπάρχουν πολλές συσκευές να διαλέξεις και φυσικά από τη στιγμή που το λειτουργικό είναι ίδιο, θα δεις και τα Specs. Η μπαταρία του ή μάλλον η διαχείρηση ενέργειας που κάνει είναι φοβερή, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η κεραία δεν μπορώ να πω ότι μου παρουσιάζει πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν να μην έχουμε τα ίδια κόλπα όπως στις πρώτες φουρνιές των τωρινών iPhone. Αυτό που θα ήθελα να φτιάξουν θα ήταν τα HardKeys. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, χαλάνε σε αρκετά μεγάλο ποσοστό και δεν θα έπρεπε (όχι επειδή είναι ακριβό - απλά δεν θα έπρεπε). Καλύτερο Home Button οπωσδήποτε και καλύτερο Lock Button. Ειδικά το Home Button, θέλει αρκετή δουλίτσα.
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 18 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 18 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος off topic Στο Android όπως και στα υπόλοιπα πλην του iOS υπάρχει ανταγωνισμός αφού υπάρχουν πολλές συσκευές να διαλέξεις και φυσικά από τη στιγμή που το λειτουργικό είναι ίδιο, θα δεις και τα Specs. Kαλα πως γίνεται να είναι εκτός ανταγωνισμού από τα αλλά smartphone, επειδή έχει ένα Α-στανταρ λογισμικό κ hardware? Κάποιος δε μπορεί να είναι,για παράδειγμα, μεταξύ κάποιού android smartphone ή ios smartphone?
kebinB Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 18 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 18 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος ο εκτορ έχει 110% δίκιο. ξέρω πολλά άτομα που έχουμε βαρεθεί οχι απλά το iOS (σιγά το OS στη τελική) αλλά τρώμε και στη μάπα την 3.5άρα. Αυτή τη φορά αν δε δω έστω και μια αυξηση στις ίντσες ας κάτσει να πουλήσει ξανα στα άτομα που μπαίνουν fb και παίζουν κανα παιχνίδι, όπως έκανε και με το Lion. η εταιρία εχει πάρει τα κάτω της όσο αναφορά τους powerusers, ελπίζω να με διαψεύσει αλλά δεν το κόβω. θα φάμε πάλι κανένα ωραίο κουστούμι του στυλ: "one more thing, we fixed the antenna " και καλά innovation κατάφερε ναι διορθώσει το πρόβλημα τις κεραίας σε ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο, το πιο αυτονόητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.