Προς το περιεχόμενο

Στρατός - Καστελόριζο

Adon1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδή κινδυνεύουμε να συρθούμε σε θερμό επεισόδιο/σύρραξη για τους υδρογονάνθρακες και τα φράγκα των τσυπρίων, ωραία, αυτά είναι.

Εξυπνάδες. Δεν το κάνουμε για το δικό τους καλό αλλά για το δικό μας.

1. Η Κύπρος είναι σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο οπότε μας συμφέρει να έχουμε μερίδιο ισχύος.

2. Έχουμε κι εμείς υδρογονάνθρακες, το πρόβλημα είναι ευρύτερο.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν νομίζω φιλαράκι, εγώ δεν θα πάω να σκοτωθώ για κανενός τσυπρίου/έλληνα βιομήχανου/κοινοπράκτη (με πολυεθνικές) τα φράγκα, άμα εσύ έτσι βγάζεις τον πατριωτισμό σου, περαστικά και να μας γράφεις από το μέτωπο.

Δημοσ.

δεν νομίζω φιλαράκι, εγώ δεν θα πάω να σκοτωθώ για κανενός τσυπρίου/έλληνα βιομήχανου/κοινοπράκτη (με πολυεθνικές) τα φράγκα, άμα εσύ έτσι βγάζεις τον πατριωτισμό σου, περαστικά και να μας γράφεις από το μέτωπο.

Ζωντανό παράδειγμα της νοοτροπίας που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Λες και αν έχει έσοδα το κράτος δεν θα επωφεληθείς και εσύ.

Αλλά τι συζητάω τώρα...

Κάποτε, κάποιοι χαλαροί και επαγγελματίες αμφισβητίες εδώ μέσα (στο insomnia) και όχι μόνο λέγανε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια και ότι όσοι τα λένε είναι γραφικοί, εθνικιστές, χαρδαβέλες και λιακόπουλοι. Τώρα που αποδεικνύεται πως υπάρχουν δεν βγάζουν μιλιά γιατί δεν ξέρουν τι να πουν.

Η αντίδραση αλλάζει. Τώρα λένε ότι τα πετρέλαια (που υπάρχουν) θα τα πιούνε οι μεγάλοι και τα λαμόγια. Πρώτα κοιμίζεις τον λαό πλασάροντας του ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος (ακουγόταν και από πολιτικούς αυτό) και τώρα που βρέθηκαν (ή υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν) τον ξανα κοιμίζεις τον λαό λέγοντας του ότι καλύτερα να μην ασχοληθούμε, μην προκαλούμε τους Τούρκους, ας τα πάρουν άλλοι γιατί έτσι η αλλιώς στους βιομήχανους θα πάνε. Και θα ρέει το φυσικό αέριο, θα γίνεται ένα τεράστιο φαγοπότι στη γειτονιά σου και εσύ θα κάθεσε να κοιτάς.

Ε, να το κλείσουμε το μαγαζί τότε να μη θεωρούμαστε και κράτος και ξοδεύουμε χώρο στα διεθνή έγγραφα. Αφού όλα τα επωφελούνται οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές. Ας αφήσουμε να τα εκμεταλλευθούν Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί αλλά ΟΧΙ εμείς..γιατί? Γιατί θα πάνε στους βιομήχανους. Ωραία. Και περιμένουμε να ανορθωθεί η χώρα έτσι με τέτοιες απόψεις.

Η άποψη μου είναι ότι εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από την κατάσταση να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Είμαστε σε σημείο πολύ σημαντικό και το μέλλον θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Αρκετά αστείος.

Εμπίπτεις και εσύ στην ίδια κατηγορία.

Προφανώς και εσύ "δεν κόβεις αποδείξεις για να μην τα δώσεις στους κλέφτες" ε?

Ωραίος.

Η άποψη στην οποία έχω καταλήξει μέχρι στιγμής είναι ότι καλά πάθαμε. Το χρειαζόμασταν για να καταλάβουμε ότι όταν το κράτος δεν πάει καλά, χρωστάει, έχει ελλείματα αργά η γρήγορα θα επηρεάσει και εμάς. Και γενικά νοοτροπίες του στυλ ας πεθάνει ο γείτονας εγώ να είμαι καλά δεν οδηγούν πουθενά, γιατί σχεδόν πάντα τον χρειάζεσαι τον γείτονα.

Εσύ έβαλες αυτή την άποψη στα ανέκδοτα. Δεν με πειράζει, υγεία!

Δημοσ.

Αρκετά αστείος.

Εμπίπτεις και εσύ στην ίδια κατηγορία.

Προφανώς και εσύ "δεν κόβεις αποδείξεις για να μην τα δώσεις στους κλέφτες" ε?

Ωραίος.

Τι αλλο ξερεις για μενα ?

Δημοσ.

teaser εγώ προσωπικά δεν έριξα ποτέ ψήφο για καμμία από τις δύο εναλασσόμενες κυβερνήσεις στη χώρα από το '74 για να με κατηγορείς ότι κατέστρεψα την Ελλάδα, εσύ μήπως; Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ, φιλαράκι, αλλά αν εσύ θες να δώσεις τη ζωή σου για το ανώτερο ιδεώδες του υδρογονάνθρακα, περαστικά και σε εσένα, και κοίτα να προσέχεις τον funbreaker στα χαρακώματα, μή τον φάνε οι οχτροί.

Σε μια χώρα με τόσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εσύ θα πολεμήσεις για τον υδρογονάνθρακα, όχι για το συμφέρον της πολυεθνικής, αλλά για το δικό σου ε; Ά ρε γλέντια.

Δημοσ.

Ζωντανό παράδειγμα της νοοτροπίας που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Λες και αν έχει έσοδα το κράτος δεν θα επωφεληθείς και εσύ.

Αλλά τι συζητάω τώρα...

Κάποτε, κάποιοι χαλαροί και επαγγελματίες αμφισβητίες εδώ μέσα (στο insomnia) και όχι μόνο λέγανε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια και ότι όσοι τα λένε είναι γραφικοί, εθνικιστές, χαρδαβέλες και λιακόπουλοι. Τώρα που αποδεικνύεται πως υπάρχουν δεν βγάζουν μιλιά γιατί δεν ξέρουν τι να πουν.

Η αντίδραση αλλάζει. Τώρα λένε ότι τα πετρέλαια (που υπάρχουν) θα τα πιούνε οι μεγάλοι και τα λαμόγια. Πρώτα κοιμίζεις τον λαό πλασάροντας του ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος (ακουγόταν και από πολιτικούς αυτό) και τώρα που βρέθηκαν (ή υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν) τον ξανα κοιμίζεις τον λαό λέγοντας του ότι καλύτερα να μην ασχοληθούμε, μην προκαλούμε τους Τούρκους, ας τα πάρουν άλλοι γιατί έτσι η αλλιώς στους βιομήχανους θα πάνε. Και θα ρέει το φυσικό αέριο, θα γίνεται ένα τεράστιο φαγοπότι στη γειτονιά σου και εσύ θα κάθεσε να κοιτάς.

Ε, να το κλείσουμε το μαγαζί τότε να μη θεωρούμαστε και κράτος και ξοδεύουμε χώρο στα διεθνή έγγραφα. Αφού όλα τα επωφελούνται οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές. Ας αφήσουμε να τα εκμεταλλευθούν Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί αλλά ΟΧΙ εμείς..γιατί? Γιατί θα πάνε στους βιομήχανους. Ωραία. Και περιμένουμε να ανορθωθεί η χώρα έτσι με τέτοιες απόψεις.

Η άποψη μου είναι ότι εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από την κατάσταση να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Είμαστε σε σημείο πολύ σημαντικό και το μέλλον θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Προτιμω να ζησω με 2 ποδια 2 χερια παρα με πετρελαιο.

Δημοσ.

δηλαδή κινδυνεύουμε να συρθούμε σε θερμό επεισόδιο/σύρραξη για τους υδρογονάνθρακες και τα φράγκα των τσυπρίων, ωραία, αυτά είναι.

Kακο πραγμα η ημιμαθεια-ελαχιστη ενημερωση επι του ζητηματος.

Aλλα δε θα το συνεχισω διοτι εχω καταλαβει οτι σε τετοια ζητηματα υπαρχουν:

-αυτοι που (νομιζουν) πως η αποψη τους ειναι "να αφησουμε τους Τουρκους" να διεκδηκησουν κεκτημενα μας, δε χαθηκε κι ο κοσμος

-αυτοι που προκειμενου να μη γινει πολεμος προτιμουν να στησουν μπιπ

-και αυτοι που ειναι υπερ του δογματος "στα οπλα να φαμε τους Τουρκαλαδες".

-και 4-5 κακομοιρηδες που προσπαθουν να πουν μια αποψη που πλησιαζει στην μετριοπαθεια και οι μεν τον χαρακτηριζουν εθνικιστη/φασιστα και οι δε κουμουνι.

Αρα συνεχιστε να τα λετε, τουλαχιστον ομως να ξερετε για ποιο πραγμα μιλατε. Εν προκειμενω και αναφορικα με το παραπανω ποστ η Ελλαδα δεν κινδυνευει να εμπλακει σε θερμο επεισοδιο για φραγκα Τσυπριων, go ενημερωθειτε αλλιως υπαρχει και η διαφημιση της stimorol.

Δημοσ.

Δεν έχω κανέναν πατριωτισμό φιλαράκι ούτε στρατόκαυλος είμαι ούτε γουστάρω τα μέτωπα. Τις ειρωνείες σου αλλού.

Είμαι υπέρ του να διεκδικήσει το κράτος στο οποίο ζω τα ορυκτά του, όπως κάθε σοβαρό κράτος οφείλει, για να έχει λεφτά και να ζω κι εγώ καλύτερα. Ένα κράτος της δικής σου λογικής που χαρίζει τα πάντα δεν μπορεί να επιβιώσει. Φυσικά σε περίπτωση στρατιωτικού επεισοδίου δεν γουστάρω να μπλεχτώ και κοιτάω μόνο το τομάρι μου κι εγώ, αλλά δεν είναι λόγος αυτός να λέω πως η επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους πρέπει να είναι της νοοτροπίας του χαρίζω ότι μου ζητάνε.

Οι βιομήχανοι φυσικά και θα βγάλουν λεφτά, πάντα βγάζουν.

Γίνε κι εσύ και βγάλε. Ας μην μπλέκουμε τις αδικίες του καπιταλισμού και τα κόμπλεξ μας με το θέμα.

Δημοσ.

Στο μεταξυ στην Ελλαδαρα μας με τους Ελληναρες μας, φτασαμε να χαρακτηριζονται εμεσα η αμεσα πολεμοχαρεις οσοι "τολμουν" να μιλησουν για κεκτημενα της χωρας μας τα οποια πρεπει να προστατευθουν, απλα και μονο επειδη ο γειτονας ειναι παραδοσιακα ιμπεριαλιστης. Και την Ελλαδα ολη να κατακτησει, θα θελει την Ιταλια μετα. Παρολα αυτα εμεις ειμαστε οι πολεμοχαρεις.

Ειναι σαν να λεμε:

Εισαι με τη γυναικα σου/γκομενα σου βολτα, ερχεται ενα τσουτσεκι να στην αρπαξει κι εσυ επειδη δεν εισαι "πολεμοχαρης" του την σερβιρεις ανευ ορων για οσο θελει. Διαφορετικα εισαι πολεμοχαρης, αιμοβορος και φασιστας. Και αντε εισαι τετοιων αντιληψεων τυπος και του την δινεις κανονικοτατα. Μετα απο λιγο καιρο ξαναερχεται μια βολτα απτο σπιτι σου και απαιτει να σου παρει χρηματα και αντικειμενα και αμαξια, ισχυριζομενος οτι του ανηκουν και οτι κατεχει και τιτλους ιδιοκτησιας. Εσυ επειδη παλι δεν εισαι πολεμοχαρης, του στρωνεις κοκκινο χαλι να κανει τη δουλεια του. Ασε που αν δε του παραχωρησεις αμαξια κλπ, θα εισαι ενας βλακας οπαδος του καπιταλισμου και των βιομηχανων, επειδη απλα θα ενισχυεις την Mercedes/BMW/Toyota/BP/Shell κλπ καθε φορα που θα πηγαινεις το αμαξι για βενζινη-σερβις κλπ

Καποιες αποψεις δε στερουνται μονο λογικης, αλλα ειναι και αποριας αξιο πως σκ@τ@ διαμορφωνονται, δηλαδη απορω...Τοοοση ημιμαθεια, τοση αδιαφορια, τοσο παρτακηδες και τοσο μη αισθηση της πραγματικοτητας? Το σπιτι μας, το κομπιουτερ μας, τον καφε μας και ολα καλα και μακρια απο οτι μπορει να χαλασει τη βραχυπροθεσμη βολεψη μας? Τι διαολο, ποση αλλοτριωση πλεον...

Δημοσ.
«Θησαυρός» με υδρογονάνθρακες στη θάλασσα της νότιας Κρήτης

Βέβαιος ότι στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης βρίσκεται ένας ολόκληρος «θησαυρός» με υδρογονάνθρακες εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ζήτημα, στα Χανιά.

«Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αεριού», ανέφερε. Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου, που ανέρχεται στα 20-23 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Επίσης, ο κ. Φώσκολος υποστήριξε ότι το κόστος που θα απαιτηθεί για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων είναι πολύ πιο χαμηλό από το αντίστοιχο του Πρίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα. Μάλιστα, τόνισε ότι η αξιοποίησή τους θα βοηθούσε την Ελλάδα να καλύψει ακόμη και το έλλειμμα, προσθέτοντας ότι μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.

Αναφερόμενος στα σημεία που πιθανόν υπάρχουν υδρογονάνθρακες, ο κ. Φώσκολος ανέφερε: «Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ». Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα κομμάτια που διαθέτει η Ελλάδα είναι δύο φορές μεγαλύτερα κι από το άθροισμα Ισραήλ και Κύπρου.

Πηγή: http://www.newscode.gr/oikonomia/story/54606/thhsayros-me-ydrogonanthrakes-sth-thalassa-ths-notias-krhths

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...