Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε εξωτερικό

king2009

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά εδώ και λίγες μέρες ένας εξωτερικός σκληρός 500gb Turbo-x αγορασμένος του 2007 μου κάνει κάτι νούμερα.Απο την ώρα που πατάω το κουμπάκι για να ανοίξει κάνει 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να γυρνάει ο δίσκος.Μόλις αρχίσει να γυρνάει τον βρίσκει το wd live που τον έχω και μετά απο λίγο πάλι τον ακούω κλείνει και αυτόματα ξανα πέρνει μπρος.Το κάνει 3-4 φορές αυτό και μετά δουλεύει κανονικά για όσες ώρες τον χρειάζομαι.

Το ερώτημα τώρα παίζει να φταίει το κουτί και να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία?Η ο σκληρός άρχησε να τα παίζει?Ο σκληρός έχει περίπου 250gb απο τα 500 γεμάτα με εικόνες και μουσική.Να τον αφήσω όπως έχει και να αγοράσω έναν 2tb να τον κάνω backup ή να τον ανοίξω να δω μήπως έχει πρόβλημα το κουτί και δεν δίνει επαρκή ρεύμα?

Δημοσ.

Βασικά να μην περιμένεις καθόλου και να κάνεις αμεσα back up σε ότι αλλο αποθηκευτικό μεσο έχεις!!

Από εκει και πέρα αν παρεις το back up και εφοσον είσαι στην εγγύηση τον πας με την μία πίσω!! Αλλίως τρέχεις αρχικά ένα HD sentinel να δουμε αν βγάζει κανένα πρόβλημα ο δίσκος!!

Αν και απο τα συμπτώματα που λες ψιλίαζομαι ότι φταίει το case του! Οπότε μια μετατροπή σε εσωτερικό μπορει και να τον σώσει!!

Μα και εσυ... turbo-x σκληρό ...?? Αν είναι δυνατόν!!

Δημοσ.

Βασικά να μην περιμένεις καθόλου και να κάνεις αμεσα back up σε ότι αλλο αποθηκευτικό μεσο έχεις!!

Από εκει και πέρα αν παρεις το back up και εφοσον είσαι στην εγγύηση τον πας με την μία πίσω!! Αλλίως τρέχεις αρχικά ένα HD sentinel να δουμε αν βγάζει κανένα πρόβλημα ο δίσκος!!

Αν και απο τα συμπτώματα που λες ψιλίαζομαι ότι φταίει το case του! Οπότε μια μετατροπή σε εσωτερικό μπορει και να τον σώσει!!

Μα και εσυ... turbo-x σκληρό ...?? Αν είναι δυνατόν!!

Οκ θα κάνω ενα backup να τα έχω σε περίπτωση που γίνει κάτι.Θα κοιτάξω και εγγύηση αλλά και μέσα στα πλαισια να είναι εδώ που είμαι που να τον πάω για αλλαγή.Θα τον δοκιμάσω και σαν εσωτερικό και βλέπουμε.

Ο σκληρός δεν έχει σημασία που είναι turbo-x(ίσα ίσα που τότε μου είχε βγει αρκετά φθηνός σε σχέση με άλλες μάρκες).Μέσα έχει seagate και έχει και e-sata εκτός απο ότι usb.Να φανταστείς είχε και e-sata καλώδιο μέσα όπως και usb φυσικά.Σαν πρώτος μου σκληρός μου βγήκε απίστευτα αξιόπιστος και αρκετά γρήγορος.4 χρόνια δεν καταλάβαινε τίποτα.Έχει φάει πολύ δούλεμα τοσα χρόνια.Ήρθε η ώρα του λογικά.Μην νομίζεις ότι πχ οι μάρκες σε εξωτερικό παίζουν ρόλο.Το τι έχουν μέσα μετράει.

Δημοσ.

Εεεε οπως και να το κανουμε μετράει λιγο και η ποιοτητα και η αξιοπιστία του κουτιού!! Ασε που τους seagate δεν του πολυσυμπαθώ!!

Δημοσ.

Εεεε οπως και να το κανουμε μετράει λιγο και η ποιοτητα και η αξιοπιστία του κουτιού!! Ασε που τους seagate δεν του πολυσυμπαθώ!!

Λοιπόν τον άνοιξα είδα ότι όλα είναι οκ απο συνδεσιμολογία.Τώρα προσπαθώ να πάρω backup αλλά με το ζόρι.Στο pc τον βάζω τον βρίσκει για 5 δεύτερα και μετά γράφει data failure.Στο wd live τον βρίσκει κανονικά και βλέπω τα πάντα.Έχω και ένα usb 16gb και τα περνάω εκεί σιγά σιγά(170gb είναι όλα) και μετά τα περνάω σε έναν 2tb.Κούτσα κούτσα θα τι βρω την άκρη.Τουλάχιστον χαίρομαι που το πήρα χαμπάρι απο νωρίς γιατί αν χτυπούσε και τα έχανα όλα αστα να πάνε μετά.

Δημοσ.

Λοιπόν μόλις τελείωσα το backup απο τα πράγματα που χρειαζόμουν και έτρεξα μόλις το hd sentinel.8 χρόνια σκληρός wd 80αρης τον έβγαλε με 70% health και ένας 250αρης 6ετίας με 100%.Πάμε τώρα στον εξωτερικό.Μου τον έβγαλε με 12% health και μου παρουσίασε τα παρακάτω:

There are 69 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 2 bad sectors during its self test.

Problems occurred during the spin up of the disk 26 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

There are 2 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

78 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Απο ότι καταλαβαίνω φταίει η θήκη που δίνει το ρεύμα σωστά?Τα bad sectors υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν με ένα format?

Να πω ότι ο σκληρός απο τις 4 το βράδυ μέχρι τώρα δούλευε συνέχεια εφόσον γινόταν το backup.

Το pc που χρησιμοποιώ είναι ide οπότε για να τον κάνω εσωτερικό δύσκολα εφόσον είναι sata.

Δημοσ.

Κούτσα κούτσα θα τι βρω την άκρη.Τουλάχιστον χαίρομαι που το πήρα χαμπάρι απο νωρίς γιατί αν χτυπούσε και τα έχανα όλα αστα να πάνε μετά.

Εμμ για αυτό λεμε συνεχεια εδω μέσα ότι τα σημαντικα μας και μη ανακτήσιμα αρχεία πάντα back up σε 2 με 3 διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα για να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο! Αλλα για τους περισσότερους απο την μία μπαίνουν και απο την άλλη βγαίνουν και μετά κλαίγονται ότι έχασαν τα δεδομένα και αμα τους την πεις κιόλλας σε βρίζουν και απο πάνω! (Για να μην παρεξηγηθω, δεν λέω ότι και εσύ είσαι σε αυτή την κατηγορία, απλα μια παρατήρηση κάνω! ^_^ :-) )

Τώρα στο θέμα μας... μιας και ο σκληρός λειτουργέι ακόμη... μετέτρεψε τον σε εσωτερικό ... πατα τον και ένα low level format με το..

http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

μπας και στρώσει!!

Αν και με 12% health δεν το νομίζω!! Και τελος πάντων ακομη και να στρώσει να μην τον εμπιστεύεσαι καθόλου για σημαντικά δεδομένα!!

Δημοσ.

Εμμ για αυτό λεμε συνεχεια εδω μέσα ότι τα σημαντικα μας και μη ανακτήσιμα αρχεία πάντα back up σε 2 με 3 διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα για να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο! Αλλα για τους περισσότερους απο την μία μπαίνουν και απο την άλλη βγαίνουν και μετά κλαίγονται ότι έχασαν τα δεδομένα και αμα τους την πεις κιόλλας σε βρίζουν και απο πάνω! (Για να μην παρεξηγηθω, δεν λέω ότι και εσύ είσαι σε αυτή την κατηγορία, απλα μια παρατήρηση κάνω! ^_^ :-) )

Τώρα στο θέμα μας... μιας και ο σκληρός λειτουργέι ακόμη... μετέτρεψε τον σε εσωτερικό ... πατα τον και ένα low level format με το..

http://hddguru.com/s...el-Format-Tool/

μπας και στρώσει!!

Αν και με 12% health δεν το νομίζω!! Και τελος πάντων ακομη και να στρώσει να μην τον εμπιστεύεσαι καθόλου για σημαντικά δεδομένα!!

Tα σημαντικά αρχεία τα κάνω backup απλά επειδή ποτέ δεν είχα πρόβλημα με σκληρούς δεν το συνηθίζω να κάνω συνέχεια.Ο 250άρης έχει φάει πάνω απο 100 format και καμια 10αρια σε hard και health λέει 100%.Τίποτα δεν καταλαβαίνει.Δεν παρεξηγούμε μην αγχώνεσαι.

Ερώτηση.Format θα τον κάνω σε λιγάκι με το EASEUS Partition Master που το θεωρώ απο τα καλύτερα προγράμματα στο είδος του και μετά θα τσεκάρω με hdc να δω πόσο health έχει και το log που θα μου βγάλει.Και μια χαρά να γίνει εσωτερικό δεν μπορώ να τον κάνω.Η μητρική είναι μια ecs p4s5a/dx+ και οι 2 σκληροί που έχω είναι ide.Παίζει να δεχτεί με κάποιο τρόπο sata αυτή η μητρική?

Επίσης το να αγοράσω μια εξωτερική θύκη μόνο για αυτό δεν συμφέρει τη στιγμή που 1tb χτυπάς με λίγα παραπάνω.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=pci+sata+controller

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει μιας και οι πιθανότητες να επανελθει ο σκληρός είναι μικρές!!

Με το easeus δεν θα καταφέρεις τπτ!!

Δυο πραγματα είναι αυτα που μπορεις να κάνεις!!

llf μεσω του tool που σου έδωσα!!

ή/και να τρέξεις το hd regenerator στον σκληρό (απο το θείο αυτό).

Δημοσ.

http://www.skroutz.g...sata+controller

Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει μιας και οι πιθανότητες να επανελθει ο σκληρός είναι μικρές!!

Με το easeus δεν θα καταφέρεις τπτ!!

Δυο πραγματα είναι αυτα που μπορεις να κάνεις!!

llf μεσω του tool που σου έδωσα!!

ή/και να τρέξεις το hd regenerator στον σκληρό (απο το θείο αυτό).

Να σε καλά.Θα δοκιμάσω πρώτα ένα llf να σβήσει όλα τα υπολοίματα και μετά θα τρέξω και το hdregenerator να δω τι δουλειά θα κάνει.

Η θήκη τι πρόβλημα παίζει να έχει?Γιατί την άνοιξα και όλα είναι σαν καινούργια δεν έχει κάτι κομμένο και ο σκληρός είναι λες και τον αγόρασες τώρα.Το δεν γίνει επαρκή ρεύμα που μπορεί να οφείλετε?Γιατί έτσι ξαφνικά το παρουσίασε το πρόβλημα.

Δημοσ.

Μπορει πολύ απλα να έπαθε κατι η πλακετα του ελεγκτή του κουτιού.. η απλά το προβλημα να το έχει ο σκληρός και το κουτι να είναι καλο!!

Μονο αν βάλεις καποιο αλλο σκληρο στο κουτι θα ξερεις!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...