Προς το περιεχόμενο

Dell U2312HM

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 467
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελικά ποια είναι καλύτερη ρε παιδιά;;; Η 2311Η ή 2312ΗΜ;;;;; Εγω είχα δεί κάπου οτι γενικότερα η LED έχει καλύτερα χρώματα απο την CCFL. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδες σημερα μου ερθε αλλα δεν την συνδεσα ακομη, μαλλον απο Δευτερα γτ εχω δουλειες, οποτε εαν θελετε θα σας πω εντυπωσεις...

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Εμένα πάντως με προβληματίζουν κάποια θέματα, όσον αφορά τις συγκεκριμένες Dell. Να πώ οτι και η κοπέλα μου και ένας φίλος μου έχουν το περσινό μοντέλο και τις έχω δεί πολύ καλά. Αυτό που με προβληματίζει είναι το

responde time (με ενοχλεί παρά πολυ το motion blur),

το παρα πολυ μικρό contrast δηλαδή κοιτάχτε φωτογραφία

post-185038-0-73575100-1317569720_thumb.jpg

Η παραπάνω φωτογραφία θεωρητικά είναι μαύρη. Ποιο πολυ για άσπρη με λίγο μαύρο είναι.

Και το ερώτημα μου είναι το εξείς. Γιατι να την διαλέξω;;; Εγω ταινίες και παιχνίδια παίζω (δεν με ενδιαφέρει το κόκκινο που θα βλέπω να είναι επ'ακριβώς το κόκκινο που θα έπρεπε να είναι - δεν είμαι γραφίστας, ούτε φωτογράφος)

Αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία είναι το λεγόμενο white glow και είναι κοινό χαρακτηριστικό των IPS panels, και η U2711 με το Η-IPS το παρουσιάζει.

Επίσης δεν έχει σχέση με την αντίθεση όπως λες.

Τώρα, μιας και είπες ότι θα βλέπεις ταινίες, αυτός είναι ένας λόγος να πας σε IPS, ώστε να έχεις καλύτερες γωνίες θέασης.

Για gaming, αν ήταν θα είχες ήδη την 2233RZ με τα 120Hz.

Καλα ναι δεν ήμουν σίγουρος οτι αυτό που έδειχνα οφειλόταν στην αντίθεση.

Και γιατι να μην την πάρω τώρα την 2233RZ;;;; Ποτές δεν είναι αργά

Λές οτι για ταινίες είναι οτι πρέπει το IPS, ναι αλλα και στις ταινίες όταν οι σκηνές αλλάζουν γρήγορα, τι βλέπεις;;; Στις ταινίες με ενοχλεί πιο πολύ απο ότι στα παιχνίδια όταν θολώνει στις γρήγορες αλλαγές εικόνων. (Οι γωνίες θέασης δεν με απασχολούν καθόλου γιατι ταινίες βλέπω στο PC, αράζοντας στην πρωθυπουργική καρέκλα μου.)

Υ.Γ. Παιδιά ρωτάω για να μάθω. Μην με φάτε οι φανατικοί των DELL. Πιιθανότατα και εγω την dell α πάρω. Απλα δεν θέλω να απογοητευτώ...

Δεν είδα πουθενά κάποιον φανατικό των Dell, βλέπω άτομα (σαν εμένα) που δε μπορούν να προτείνουν στον υποψήφιο αγοραστή να δώσει πάνω από 150€ για ΤΝ panel, ενώ με ~170€ μπορεί να πάρει IPS.

Αν τα ΤΝ είχαν 80€ ή τα IPS ξεκινούσαν από 400€ π.χ., προφανώς και δε θα λέγαμε σε όλους να κόψουν το λαιμό τους να πάνε σε IPS.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τώρα για το blurring, το input lag και τα συναφή, ρίξε διαβασματάκι στα reviews και δες τι λένε αυτοί που το κατέχουν.

Εμείς εδώ απλώς αναμασάμε τις δικές τους απόψεις.

Ρε αδελφέ μπορεί να πέρνεις IPS panel με 170 € αλλα αυτό που σε ρώταγα είναι αν με καλύπτει το ips panel καλύτερα απο το TN panel στους τομείς που με ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Στους άλλους τομείς εμένα δεν με νοιάζει αν είναι καλύτερη ΄ή όχι.

Εμένα το blurring (πως το λένε ) μου προκαλεί πονοκέφαλο. Σε ένα αλλο thread ένα παλικάρι είπε οτι το 5ms του IPS είναι ταχύτερο απο το 2ms του TN... Ισχύει αυτό;;; Όταν ο μιρσός πλυθισμός έχει την Dellμ ποιον να πιστέψεις;;;; Του καθένα το δικό του είναι το καλύτερο.

Προσωπικά δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι το Response Time δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο όταν μιλάμε για διαφορετικά panels.

Σε γενικές γραμμές τα μόνα πλεονεκτήματα των ΤΝ είναι η χαμηλή τιμή τους και τα (θεωρητικά) χαμηλά RT τους.

Και από τότε που βγήκε η U2311H έχει αρχίσει να εξαλείφεται το πρώτο πλεονέκτημα και πλέον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Κατά τ' άλλα σε όλα τα υπόλοιπα υστερούν από όλους τους άλλους τύπους panel.

Από εκεί και πέρα, σου είπα να διαβάσεις για το αν το μάτι σου μπορεί να διακρίνει τις διαφορές που υπάρχουν από τα 2ms στα 8ms (θεωρητικές οι τιμές, ξαναλέω).

Γιατί εγώ έχω διαβάσει ότι μέχρι τα 20-25ms το μάτι δεν αντιλαμβάνεται διαφορές, αλλά δε μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί δεν το έχω τεκμηριώσει προσωπικά, απλά λέω τι έχω διαβάσει από κάποιους που σίγουρα ξέρουν περισσότερα από μένα.

Τώρα αν εσύ π.χ. ή οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί ότι ξέρει περισσότερα από αυτούς επειδή απλά κοιτάει τα 2ms στη μία και τα 8ms στην άλλη και θεωρεί ότι υπάρχει 4πλάσια καθυστέρηση ξέρω 'γω, είναι δικό του θέμα.

Επίσης έχουμε ξαναπεί, ότι στο gaming σημαντικό ρόλο παίζει και το input lag.

Ε δε γίνεται να μου κοιτάς τα 8ms της U2311H και να προτιμάς ένα ΤΝ με 2ms και να μου έχεις ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια που προσθέτουν κατά πολύ στο συνολικό input lag. Εκεί γελάει ο κόσμος.

Αφού λες ότι σε ενδιαφέρουν κάποιοι συγκεκριμένοι τομείς σε ένα monitor, κάτσε ψάξ' το ενδελεχώς, μην κοιτάς απλά 2 νούμερα και θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτ' άλλο.

Όλα τα παραπάνω χωρίς ίχνος ειρωνίας και εμπαιγμού, έτσι;

Οχι δεν αντιλήφθηκα ειρωνία. Ίσα ίσα που η απάντηση σου μου έδωσε κάποιες νέες κατευθύνσεις όσον αφορά το ψάξιμο.

1ον θα δώ ποια η διαφορά του input lag και του response time στο μάτι. Ας πούμε το review λέει οτι η U2312HM δεν έχει καθόλου input lag...

2ον θα κοιτάξω αν το μάτι μπορεί στην πραγματικότητα να αντιληφθείς την διαφορά μεταξύ 2 και 5 ms.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ'όλα στο monitor είναι το blurring (όπου κι αν ωφείλεται αυτό), μετά τα χρώματα, το μαύρο και το bleeding.

Άλλη μια ερώτηση, με τα Hz τι παίζει στις συγκ. Dell;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...