GoLdMaNn Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα,θα ηθελα να αγορασω ενα συστημα υδροψυξης απο aquatuning.de (λογω τιμων και ποικιλιας).Το νερο θελω να περναει μονο απο τον επεξεργαστη και οχι απο καρτες γραφικων,chipset κλπ,κλπ.Ο επεξεργαστης ειναι ο Core-i7 920 2.67 Mhz και θελω να τον ανεβασω αλλα με την τωρινη υδροψυξη δν νομιζω οτι ειναι εφικτο!Τωρα εχω την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650655.Βεβαια λογω ελλειψης εμπειριας και γνωσης πανω στο θεμα υδροψυξη αλλα και ελλειψης budget αποφασισα να την αγορασω αλλα μετα συνειδητοποιησα οτι οι θερμοκρασιες της ηταν τραγικες (45-50 σε idle και 75 σε full load με 100% CPU usage και 150 ΜΒ available memory).Χωρις o/c!To budget ειναι 200-300 Ε.Οι επιθυμητες θερμοκρασιες ειναι 30-35 χωρις το o/c σε idle.Το κουτι ειναι το http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Alpha/.Επειδη οπως ειπα ειμαι τελειως ασχετος με την υδροψυξη θα ηθελα να μου κανετε full συνθεση απο το ψυγειο μεχρι και τις βιδες,νερα,και οτι αλλο χρειαζεται.Επισης θα ηθελα να μου πειτε την χρηση του reservoir.Αν γινεται να παρουμε και uv reactive υλικα οπου γινεται ειναι επιθυμητα(πχ στα tubes).
ati8assos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Να προτείνω κάτι. Ένα closed-loop σύστημα σαν το Corsair Η80/ H100 πολύ άνετα μπορεί να χειριστεί έναν i7 920 στα 3,6 Ghz με 1,45 Vcore. Ρίξε μια ματιά σε αυτό και αυτό το review και ίσως σε βοηθήσει στο να επιλέξεις κάτι λιγότερο πολύπλοκο από μια custom υδρόψυξη.
VasPolys Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Θα σου προτεινα κατι ετοιμο απο aqua tunning το οποιο μπορεις να το αναβαθμισεις. Κατι σαν και αυτο Link το οποιο μπορεις να το αναβαθισεις αν θελησεις να βαλεις και την καρτα στο κυκλωμα. Τωρα σε κομματια εγω σε βγαζω λιγο εκτος budget δεν ξερω αν καποιος αλλος μπορεσει να σε βγαλει πιο φθηνα βγαινω στα 327ευρω χωρις τα μεταφορικα Link. Αυτα για την υδροψυξη που θελεις... Και πανω απ ολα σκεψου οτι με το κουτι που εχεις το ψυγειο θα πρεπει να το βγαλεις εξω και να κανεις καπου δυο τρυπες να περνανε οι σωληνες.Αλλιως αλλαζεις κουτι πας σε full tower οπου και θα μπορεις να τα βαλεις ολα μεσα αλλα το κοστος θα φτασει μαζι με την υδροψυξη στα 500 φευγα. Μηπως πριν σκασεις πολλα λεφτα για υδροψυξη να δοκιμαζες μια καλη αεροψυκτρα να δεις τι παιζει και αν δεν σου κανει να πας σε υδροψυξη? Παραδειγμα καλης αεροψυκτρας Link. Επισης θα μπορουσες να πας σε ετοιμα κιτ οπως της Corsair H80 οπου θα μπει στο κουτι σου χωρις πολυ κοπο και μοντες αλλιως την Η100 αλλα λογο ογκου παλι θα χρειαστει μοντα για να μπει στο κουτι σου.
GoLdMaNn Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Θα σου προτεινα κατι ετοιμο απο aqua tunning το οποιο μπορεις να το αναβαθμισεις. Κατι σαν και αυτο Link το οποιο μπορεις να το αναβαθισεις αν θελησεις να βαλεις και την καρτα στο κυκλωμα. Τωρα σε κομματια εγω σε βγαζω λιγο εκτος budget δεν ξερω αν καποιος αλλος μπορεσει να σε βγαλει πιο φθηνα βγαινω στα 327ευρω χωρις τα μεταφορικα Link. Αυτα για την υδροψυξη που θελεις... Και πανω απ ολα σκεψου οτι με το κουτι που εχεις το ψυγειο θα πρεπει να το βγαλεις εξω και να κανεις καπου δυο τρυπες να περνανε οι σωληνες.Αλλιως αλλαζεις κουτι πας σε full tower οπου και θα μπορεις να τα βαλεις ολα μεσα αλλα το κοστος θα φτασει μαζι με την υδροψυξη στα 500 φευγα. Μηπως πριν σκασεις πολλα λεφτα για υδροψυξη να δοκιμαζες μια καλη αεροψυκτρα να δεις τι παιζει και αν δεν σου κανει να πας σε υδροψυξη? Παραδειγμα καλης αεροψυκτρας Link. Επισης θα μπορουσες να πας σε ετοιμα κιτ οπως της Corsair H80 οπου θα μπει στο κουτι σου χωρις πολυ κοπο και μοντες αλλιως την Η100 αλλα λογο ογκου παλι θα χρειαστει μοντα για να μπει στο κουτι σου. Μηπως μπορεις να μου πεις τι θερμοκρασιες θα χω με την συγκεκριμενη αεροψυξη,η με την h80?H100 δν βαζω γτ το ξερω οτι θελει μοντα και δν αξιζει.Κοιτα στο budget με παιρνει να ανεβω και 50 Ε απλα μια ταξη μεγεθους εδωσα.Απλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι οι θερμοκρασιες που ανεφερα πανω.Οσο για τις ετοιμες crosair δν θα υπαρχει προβλημα με τον συνδυασμο χαλκο-αλουμινιο?Eπισης θα δω διαφορα απο το kitακι που εχω τωρα?
overpower Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 παρε την υδροψθξη που ποσταρε πιο πανω ο vas (costum) και κανε κανα mod στο πανω μερος με το κουτι.....δεν ειναι και τιποτα δυσκολο...
VasPolys Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μηπως μπορεις να μου πεις τι θερμοκρασιες θα χω με την συγκεκριμενη αεροψυξη,η με την h80?H100 δν βαζω γτ το ξερω οτι θελει μοντα και δν αξιζει.Κοιτα στο budget με παιρνει να ανεβω και 50 Ε απλα μια ταξη μεγεθους εδωσα.Απλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι οι θερμοκρασιες που ανεφερα πανω.Οσο για τις ετοιμες crosair δν θα υπαρχει προβλημα με τον συνδυασμο χαλκο-αλουμινιο?Eπισης θα δω διαφορα απο το kitακι που εχω τωρα? Κοιτα αυτο και αυτο Link αλλα αν θελεις την γνωμη μου δοκιμασε την λυση με ενα καινουριο κουτι με καλυτερο airflow + αεροψυκτρα και μετα αν δεν σε καλυψει δοκιμαζεις τα υπολοιπα. Για τον συνδυασμο με τα μεταλα που λες δεν γνωριζω αλλα πιστευω οτι θα το ειχα δει καπου σε καποιο review ή σε καποιο forum.Οτι θα βαλεις διαφορα σιγουρα θα δεις μεχρι και μια A50 - Α70 να βαλεις με δυο καλα ανεμηστηρια θα εχει διαφορα απλα θα στο ξαναπω αλλαξε κουτι πρωτα! Edit: Conclusion για την Noctua αν πας εκει με το δικο σου κουτι πρεπει να μετρησεις πρωτα να δεις αν χωραει. The Noctua NH-D14 is the first heat sink that’s actually made me question the point for a CPU only water loop. The water loop is not only more expensive, but is quite daunting to install for a first timer, and it also has more chance to go wrong with failing pumps, and if it leaks it can actually kill your whole system.
GoLdMaNn Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Κριμα γιατι το κουτακι μου μ'αρεσει.Αν το αλλαζα θα επαιρνα το http://www.skroutz.gr/s/277657/Xigmatek-Utgard-CPC-T90DB-U02.html.Αυτο πιστευεις με ενα καλο airflow και την noctua στον 920 με default settings θα το χω το 30αρι σε temps?
VasPolys Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλο ειναι αλλα παλι mid.Εχεις προβλημα χωρου στο γραφειο σου? Για κουτι θα σου προτεινα κατ αρχην το Haf-X (αλλα δεν ειμαι αντικειμενικος!) το Raven 3 mid παλι αλλα με αλλη φιλοσοφια λογω διαταξης , και το utgard εχει καλο airflow οπως λενε εδω Link και εδω Link. Βασικα μην κολλας στο idle οκ ειπαμε να μην ειναι και 60 idle αλλα γενικα μην κολλας εκει το θεμα ειναι σε load τι θα κανει και ποσο μαλλον στα 4ghz σε prime τι θα κανει.Και αν ειδες στο review της noctua ειχε 68 με 72 max στα 4ghz αυτο φιλε μου εγω το λεω κερδος! (Μην ακους μονο εμενα ασε να πει και καποιος αλλος την γνωμη του πριν κανεις οτιδηποτε υπαρχουν στο forum αρκετα παιδια που μπορουν να βοηθησουν περισσοτερο!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.