Προς το περιεχόμενο

DIMIOURGIA BINARY FILES ME VISUAL STUDIO

Sailsman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Geia sas adelfia!!!!!

Tha ithela na mou peite pos mporw na dimiourgiso ena binary file me to visual studio tis microsoft tou opoiou kathe eggrafi tha einai mia domi(struct). H domi pou thelo na kano echei dedomena tipou char kai int.

Euxaristo poli gia to xronos sas!!

Δημοσ.

γινε λιγο συγκεκριμενος οσο αναφορα το εργαλειο, αν και μαλλον για c++ μιλαμε.

Visual C++? με ΜFC χωρις MFC?

Vanilla C++?

επισης τωρα πια εχουμε και c#!

Για αρχη να σου πω οτι εν struct το οριζουμε στην c++ καπως ετσι.

>
 struct myStruct {
  int anInt;
  char aChar;
};

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου, ευχαριστώ που μου απάντησες και συγγνώμη για τη δικιά μου καθυστέρηση!!

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου, ευχαριστώ που μου απάντησες και συγγνώμη για τη δικιά μου καθυστέρηση!!

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοώ...

Στο visual studio από ότι είδα υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσω ένα δυαδικό αρχείο στο workspace που δουλεύω. (File-New-Files-Binary Files).

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πώς θα του εισάγω δεδομένα τύπου char kai int που θα αποτελούν μια δομή?Μπορώ?

Μετά το δυαδικό θα το χρησιμοποιήσω στη C, αλλά δε νομίχω να παίζει κανένα ρόλο.

Ευχαριχτώ για το χρόνο σου!!!

Δημοσ.

Γεια χαρα!

Νομιζω οτι υπαρχει μια μικρη παρεξηγηση..στην ολη κατασταση..εκτος και αν ειμαι εγω λαθος!

Λοιπον δεν μπορω να καταλαβω τι το ιδιαιτερο εχει το binary file απο ενα αλλο file. Binary Μπορει να ειναι οποιοδηποτε αρχειο αρκει εσυ να το εχεις δημιουργησει..να το εχεις γραψει με τον καταλληλο τροπο..δηλαδη να γραφεις bytes και οχι χαρακτηρες.

και που στο εφιαξε ουσιαστικα δεν εγινε και τιποτα..αφου ο τροπος μου θα γραφτει το αρχειο μετραει. δεν μπορεις με το χερι να εισαγεις εσυ το struct με τις οποιες τιμες του.Εκτος και αν αρχησεις..και γραφεις..γραμμες απο 000101010010 για να πετυχεις..αυτο που θελεις. Δεν ξερω αν πραγματικα θελεις να κανεις αυτο βεβαια γιατι μου φαινεται παραξενο.

Το πιο φυσικολογικο που μπορω να σκεφτων ειναι μεσω κωδικα..να ανοιξεις το αρχειο..και μετα με streams να γραψεις τι τιμες..και αυτο ειναι ολο!

Δημοσ.

Ένας τρόπος που είχα "δει" ήταν:

-Εγγραφή-

1. Δημιουργία structure.

2. Εύρεση pointer αυτής.

3. Αντιγραφή buffer της structure ( pointer=αρχή , SizeOf(structure)=μέγεθος )

5. Σώσιμο buffer σε αρχείο.

-Ανάγνωση-

1. Δημιουργία structure.

2. Εύρεση pointer αυτής.

3. Ανάγνωση του αρχείου σε buffer.

4. Αντιγραφή buffer σε μια υπάρχουσα structure ( pointer=αρχή, SizeOf(structure)=μέγεθος ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...