Προς το περιεχόμενο

Έκτακτη εισφορά,τέλος επιτηδεύματος...

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φαίνεται ότι κλειδώνουν 100 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, εργασιακή εφεδρεία και αφορολόγητο στις 4.000 ευρώ.

Όσον αφορά εμένα, εννοείται οτι αν γίνει αυτο με το αφορολόγητο, εχω πάει στον εργοδότη μου μου ήδη απο αύριο και του έχω πει να με ασφαλίσει για το ελάχιστο δυνατό παίρνωντας το υπόλοιπα στο χέρι. Για έσάς δεν ξέρω, αλλα όπως είπα και προχθές, απο δω και πέρα υιοθετώ την τακτική, "γιούπι καλά να πάθετε".

Δημοσ.

Φαίνεται ότι κλειδώνουν 100 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, εργασιακή εφεδρεία και αφορολόγητο στις 4.000 ευρώ.

Όσον αφορά εμένα, εννοείται οτι αν γίνει αυτο με το αφορολόγητο, εχω πάει στον εργοδότη μου μου ήδη απο αύριο και του έχω πει να με ασφαλίσει για το ελάχιστο δυνατό παίρνωντας το υπόλοιπα στο χέρι. Για έσάς δεν ξέρω, αλλα όπως είπα και προχθές, απο δω και πέρα υιοθετώ την τακτική, "γιούπι καλά να πάθετε".

Τα λιγότερα δυνατά ένσημα ίσα ίσα να υπάρχει το βιβλιάριο και τα υπόλοιπα στην τσέπη. Ένας μισθωτός με αποδοχές 400 , 600 ευρώ , τέτοια λεφτα που δε φτάνουν να ζήσει στο κάτω κάτω πληρώνει 23 % ΦΠΑ ( υψηλότατος , έμμεσος και κοινωνικά άδικος φόρος ). Και μπορεί και να πληρώνει το νέο κερατιάτικο για τα τ.μ αν έχει σπίτι στο όνομα του . Eντάξει το πάνε για διάλυση...

Δημοσ.

Γιατι δεν διωχνουν τα ΔΥ ρετιρε, γιατι δεν πσολαμβανουν ΔΥ με συμβασεις αοριστου χρονο! Γιατι πρεπει να γαμησουν το ΙΤ για να σωσουν το ΔΤ... Τι αφορολογητο 4000; Θα φορολογησεις καποιων που εχει 11 ευρω για να βγαλει τη μερα; Με πιο σκεπτικο;

Δημοσ.

Αυριο να κανεις εκλογες ΠΑΛΙ τα ιδια θα δουμε. Τι κανουν οι ανθρωποι για να μη χασουν τις θεσουλες τους. Πραγματικα, δεν ξερω τι μπορει να γινει.

Δημοσ.

Ρε παιδιά... μια απορία για μισθωτούς... Γράφει στον ΚΦΕ (Κώδικα Φορολογίας εισοδήματος) ότι:

1. Το εισόδημα που καθορίζεται στο άρθρο 45 αποτελεί το ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Από αυτό το εισόδημα εκπίπτουν:

α) κάθε ποσό για φόρο, τέλος ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου που βαρύνει αυτό το εισόδημα.

β) Οι κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες επιβάλλονται με νόμο.

2. Το ποσό που απομένει, μετά τη διενέργεια των εκπτώσεων που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, αποτελεί το καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Ο νόμος λοιπόν (3986/2011) αναφέρεται σε καθαρό εισόδημα... Άρα δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το εισόδημα οι εισφορές στο ΙΚΑ;;;;;

Δημοσ.

Πηγα σημερα στα ΕΛΤΑ και την πληρωσα, μου εδωσε την αποδειξη αλλα δεν εκοψε το αποκομμα! Δε πιστευω να εγινε καμμια μλκ;;

Η προθεσμια ειναι μεχρι τελη μηνος. Μετα τι γινεται; Ισχυει οτι αυξανεται κατα 1,5% τον μηνα;

Δημοσ.

Πηγα σημερα στα ΕΛΤΑ και την πληρωσα, μου εδωσε την αποδειξη αλλα δεν εκοψε το αποκομμα! Δε πιστευω να εγινε καμμια μλκ;;

Η προθεσμια ειναι μεχρι τελη μηνος. Μετα τι γινεται; Ισχυει οτι αυξανεται κατα 1,5% τον μηνα;

αν δεν εχεις αποδεικτικο

εισαι exposed...

Δημοσ.

Ψαχνουν για πελατες rolleyes.gif.

Οκ εγω που πρεπει να δωσω γυρο στα 300ευρω, με συμφερει να παω στο δικαστηριο; Προφανος οχι! Ο αλλος που πρεπει να δωσει 4κ για την βιλα, μαλλον ναι.

Δεν το πιστευω, ολη η ιστορια ειναι αδικη..

Δημοσ.

OK Μου λύθηκε η απορία... Η κυβέρνηση φορολογεί ... και τους φόρους του εισοδήματος!!! respect!!!! Ό,τι να'ναι...

Δλδ έχεις ένα φορολογητέο καθαρό εισόδημα... πληρώνεις κανονικά τον προβλεπέ φόρο σου κάθε χρόνο, αλλά ώωωωωωωωωπα... για 5 χρόνια τώρα θα πληρώνεις επιπλέον φόρο, όχι στα λεφτά που έμειναν, αλλά πάλι στα λεφτά που κάθε χρόνο παίρνουν τον φόρο.

Ας φορολογήσουμε και τα κατοικίδια στο τέλος να ησυχάσουμε

Δημοσ.

Ας φορολογήσουμε και τα κατοικίδια στο τέλος να ησυχάσουμε

Mη το γελάς, κάτι παραπλήσιο είχε ακουστεί νομίζω κάποια στιγμή (ή το ονειρεύτηκα?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...