μαφαλντα Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 οι ευρωπαιοι αγοραζουν ελληνικα οικοπεδα εδω και χρονια.δεν περιμενανε να διαλυθει η χωρα για να αρχισουν τωρα. και το προβλημα δεν ειναι τι κανουν οι ευρωπαιοι,αλλα τι κανουμε εμεις εδω περα ως πολιτες και κρατος. Μια καλή αρχή θα ήταν να γίνουμε πολίτες -με την σημασία της λέξης- τότε θα γίνει και το κράτος. Φυσικά,όταν επί δεκαετίες εκπαίδευες ένα λαό να λειτουργεί σε ατομικό επίπεδο και να κοιτάει την πάρτη του,γιατί είχες κομματικά οφέλη,θα χρειαστείς και δεκαετίες για να κάνεις πολίτες. Το θέμα είναι θέλουν πολίτες;
DKNI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είναι ακριβώς έτσι.Τα επιδόματα τα δίναν για αυτόν ακριβώς το λόγο.Για να μην μπαίνουν στη σύνταξη και οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλουν να τα κόψουν όμορφα και ωραία.Αντί να τους δίνουν πχ 50 ευρώ αύξηση τους δίναν 150 ευρώ επίδομα για να συμφωνήσουν,το τι επίδομα τους δίνανε είναι για γέλια σίγουρα καθώς η ονομασία του εφευρίσκονταν. Αυτο που λες ξεφτυλιστηκε τοσο που αντι να γινει σαν αντισταθμισμα της λιτοτητας του ΔΗμοσιου, εγινε τροπος να καβαντζωνουν υπεραριθμους ΔΥ σε θεση που δεν χρειαζονταν με μισθους που επειδη δεν επιτρπεοταν να πανε πολυ ψηλα, τους φορτωναν με επιδοματα. Ε, σορρυ, δεν το βλεπανε οτι θα σκασει αυτο καποτε? Πρέπει να γίνει σταδιακά.Αυτό που πάνε να κάνουν τώρα είναι τρελό.Θα σκοτώνεται κόσμος στο δρόμο σε λίγο. Τι σταδιακα? Εγω μεσα σε 4 μηνες εμαθα οτι εκτος απο το εκκαθαριστικο με μικροτερο αφορολογητο θα πληρωσω (μου ηρθε κι ολας) και μια εκτακτη εισφορα επειδη υπαρχω (ετσι, στο ασχετο, για 4 χρονια) και τωρα αλλη μια επειδη δεν μενω στον δρομο Εμενα γιατι δεν μου τα καναν σταδιακα?Γιατι μου τα ζητανε εδω και τωρα?Για μενα αυτο το πραγμα δεν ειναι το ιδιο με την μειωση εισοδηματος?
DrLo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ακόμα και αυτός που μπήκε με ρουσφέτι, στα 50 του τι θα κάνει; Να ζητήσει συγνώμη.
black_widow Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Που να επικεντρωθούμε ρε 'συ γουιντο. Εχθές κόντεψα να σπάσω πράγματα εδώ μέσα βλέποντας ειδήσεις. Γιατί εγώ είμαι ψύχραιμη νομίζεις ; Να αρχίσω να λέω τι τρώνε οι υψηλά ιστάμενοι της Εκκλησίας ; Να πω ότι τους καλύπτουν οι πάντες και ενώ ξέρουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ; Ότι το μόνο που καταφέραμε είναι να κάνουμε ένα δημοσιογράφο πλούσιο άθελα μας ; Αν αρχίσω να λέω το ban το έχω φάει σε μηδέν χρόνο... Καίγονται να εισπράξουν χρήματα υποτίθεται και αφήνουν έξω τους συνήθεις ύποπτους ; 3η σερι φορα Οποιος πιστευει οτι ηρθε το τελος και δεν μας σκιζουν την ψυχολογια για να τα δεχτουμε, δεν εχει παρα να μαζεψει τα λεφτα του απο την Τραπεζα και να τα βαλει στο στρωμα Μα συνέχεια αυτή η δουλειά θα γίνεται , χαράτσι πάνω στο ήδη φορολογηθέν εισόδημα. Έχουμε dead end. Να ζητήσει συγνώμη. Σαν τον εφοριακό που είχε όλη τη καλή διάθεση να επιστρέψει αυτά που έκλεψε αν δεν τα είχε φάει ;
nikos21aek Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτο που λες ξεφτυλιστηκε τοσο που αντι να γινει σαν αντισταθμισμα της λιτοτητας του ΔΗμοσιου, εγινε τροπος να καβαντζωνουν υπεραριθμους ΔΥ σε θεση που δεν χρειαζονταν με μισθους που επειδη δεν επιτρπεοταν να πανε πολυ ψηλα, τους φορτωναν με επιδοματα. Ε, σορρυ, δεν το βλεπανε οτι θα σκασει αυτο καποτε? Τι σταδιακα? Εγω μεσα σε 4 μηνες εμαθα οτι εκτος απο το εκκαθαριστικο με μικροτερο αφορολογητο θα πληρωσω (μου ηρθε κι ολας) και μια εκτακτη εισφορα επειδη υπαρχω (ετσι, στο ασχετο, για 4 χρονια) και τωρα αλλη μια επειδη δεν μενω στον δρομο Εμενα γιατι δεν μου τα καναν σταδιακα?Γιατι μου τα ζητανε εδω και τωρα?Για μενα αυτο το πραγμα δεν ειναι το ιδιο με την μειωση εισοδηματος? Γιατί ρε συ οι δημόσιοι αυτά δεν τα πληρώνουν;Βασικά αυτοί είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να δηλώσουν λιγότερα θέλουν δεν θέλουν και τα πληρώνουν μέχρι κεραίας.Ξεκολάτε λίγο με αυτά τα οι από εδώ και οι από εκεί.Ε αυτό το βλέπανε πως δεν το βλέπανε.Αλλά στην Ελλάδα του ρουσφετιού του ψηφοφόρου οπαδού και της ψηφοθηρίας έτσι πάει το πράγμα.Τι θα κάνω για να ξαναβγώ;Ας μοιράσω ένα επίδομα εκεί,ας κόψω μια εισφορά από αλλού και πάει λέγοντας.Αυτοί φταίνε;Εσένα άμα στα έδιναν όχι θα έλεγες;Το ανησυχητικό πάντως είναι πως στο link που παρέθεσε πιο πάνω ο φίλος φαίνεται πως το έλλειμα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια αντί να μειώνεται ανεβαίνει.Με τόσες μειώσεις σε μισθούς,τόσα μέτρα,τόσους φόρους και ανεβαίνει.Μετά θα σου πούνε δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε την ύφεση ότι και να κάνουμε αποτύχαμε,πάμε τον βασικό μισθό στα 400 ευρώ! η μόνη λύση, μετά θα σου πουν αποτύχαμε πάλι(λες και δεν το ξέραμε) και ξεπουλιόμαστε δεν γίνεται αλλιώς.Για να χτίζουν εδώ τα εργοστάσιά τους και να κάνουν τσάμπα διακοπές μας προορίζουν.
DKNI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Βασικά αυτοί είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να δηλώσουν λιγότερα θέλουν δεν θέλουν και τα πληρώνουν μέχρι κεραίας.Μπαρδον?Εγω δηλαδη πως μπορω να δηλωσω λιγοτερα? Αυτοί φταίνε;Εσένα άμα στα έδιναν όχι θα έλεγες; Αυτη η λογικη ειναι γαματη. Δηλαδη παρακαλεσε ο πολιτικος τον αλλον "ελα να σε βαλω με ρουσφετι στο Δημοσιο"? Με το ζορι τον εβαζε ε? Τους κυνηγαγανε οι πολιτικοι να τους διορισουν? Για να χτίζουν εδώ τα εργοστάσιά τους και να κάνουν τσάμπα διακοπές μας προορίζουν. Kudos Kαλως ηλθατε στη Λαικη Δημοκρατια της Ελλαδας
athlios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιοσ θα πληρωσει την εκτατη εισφορα; Εκτος αν την ενσωματωσουν σε καμια ΕΥΔΑΠ η΄ΔΕΗ. Αυτοι που χρειαζονται φορολογικες ενημερωτητες πχ.
nikos21aek Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μπαρδον? Εγω δηλαδη πως μπορω να δηλωσω λιγοτερα? Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω πολλούς στον ιδιωτικό τομέα που να δηλώνουν όσα παίρνουν.Από σερβιτόρους μέχρι γιατρούς.Απευθύνσου σε κάποιον λογιστή να σου πει τι μπορείς να κάνεις.Πολύ γνωστός τρόπος είναι το να μην κόβεις αποδείξεις. Ειδικά οι γιατροί έχω πάθει την πλάκα μου με αυτά που ακούω.Πρόσφατα ένας φίλος μου έτρεχε τον πατέρα του με καρκίνο από εδώ και από εκεί.Του πήρανε ότι είχε και δεν είχε και τελικά παίθανε ο άλλος.Και δεν είναι το θέμα ότι του τα πήρανε.Του λέγανε χύμα.Θέλω τόσα χιλιάρικα.Εντάξει επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί απόδειξη θα δω τι μπορώ να κάνω(ΤΙΠΟΤΑ τελικά).Να του λένε κοίταξε να δείς αυτός είναι ο καλύτερος αλλά επειδή είναι λίγο ντροπαλός ξέρεις βάλε 2500€ και δώστου τα για να σε προσέξει λίγο καλύτερα.Δεν πρόκειται να σου τα ζητήσει αυτός γιατί ντρέπεται αλλά θα το εκτιμήσει και τέτοια.Να μου λέει ο φίλος μου ήθελα να τους κοπανήσω έτσι πως μου τα λέγανε αλλά για τον πατέρα μου έτρεχα.Τους είχα ανάγκη.
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα πληρώνει και ο ενοικιαστής ή μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;
viper2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα πληρώνει και ο ενοικιαστής ή μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού; αν θα τα πληρωσει ο ενοικιαστης θα πρεπει να τα αναζητησει απο τον landlord
DKNI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω πολλούς στον ιδιωτικό τομέα που να δηλώνουν όσα παίρνουν.Από σερβιτόρους μέχρι γιατρούς.Απευθύνσου σε κάποιον λογιστή να σου πει τι μπορείς να κάνεις.Πολύ γνωστός τρόπος είναι το να μην κόβεις αποδείξεις. Εχεις καταλαβει ελπιζω οτι ο ιδιωτικος τομεας περιλαμβανει α) τους ελευθερους επαγγελματιες β) τους ιδιωτικους υπαλληλους Πως ακριβως εγω μπορω να μην "κοψω αποδειξεις"? Αφου δεν κοβω αποδειξεις παροχης υπηρεσιων, τα εσοδα μου απο την εταιρεια ειναι συγκεκριμενα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ασχετο αλλα σχετικο (περι εισφορας ακινητων): Το οτι η εκκλησια εξαιρειται της εισφορας για τα ακινητα αποδεικνυει πως ο τοπος αυτος δε θα βγει ποτε απτα σκατα γιατι ειναι βουτηγμενος σε νοοτροπια βοθρου. Δε χαλαμε χατηρια ισχυρων και πινουμε το αιμα στον ευκολο στοχο. Μισθωτους, συνταξιουχους, πλεον και ανεργους. Πως να μη χρεωκοπησει χωρα με αυτη τη νοοτροπια ακομα και σημερα που υποτιθεται οτι γινονται ριζικες αλλαγες για να γλυτωσουμε στο παρα 5 τη δεδομενη χρεωκοπια? Παιρνει απτον ανεργο και τον συνταξιουχο που δεν κρατανε μια, και δεν ακουμπανε την εκκλησια που εχει ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ περιουσιακα στοιχεια. Γιατι γαμω το φελεκι τους?
gnsX Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 εξαιρείται ο ναός και τα μοναστήρια και όχι η περιουσία που έχει η εκκλησία,πχ τα κτίρια που νοικιάζει κ.α ντάξει,κάτι είναι κι αυτό,τα περισσότερα τις τα παίρνει δηλαδής
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ε φυσικά, αφού οι ναοί δεν έχουν έσοδα, ενώ στα σπίτια μας βγάζουν φράγκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.