Προς το περιεχόμενο

Έκτακτη εισφορά,τέλος επιτηδεύματος...

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διψάτε για αίμα λογικά αλλά όταν η οικονομία σου ΚΑΚΩΣ στηρίζεται τόσα χρόνια στο δημόσιο αμα ξεκινούσε να απέλυε αβέρτα και από εκεί θα γινόταν πανικός και στον ιδιωτικό τομέα.Ήδη αυτά τα 500άρικα που έκοψε από τους δημόσιους λείπουν από την αγορά και πεθαίνουν σιγά σιγά και αυτοί.Και άντε να απολύσει.Θα γίνουν οι απολύσεις αξιοκρατικά;Θα απολύσουν από ρουσφετοθέσεις;Θα απολύσουν από θέσεις τομείς που είναι υπεράριθμοι(ΟΣΕ) ή από τομείς που υπολειτουργούν;(Το ποσοστό του ΑΕΠ για παιδεία είναι το χαμηλότερο της Ευρώπης,το ποσοστό του ΑΕΠ για υγεία το ίδιο.)Και άντε και το κάνουνε,όταν έχουν μαζέψει ένα στρατό από ρουσφετοθέσεις πως να πας να πετάξεις στο δρόμο ανθρπωπους στα 50 τους και τα 60 τους;

Εγώ πάντως πιστεύω ότι απλά υπάρχει οικονομικός πόλεμος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και ο πρωθυπουργός είναι τόσο ηλίθιος που ότι του λένε οι ξένοι το πιστεύει αν δεν είναι και αυτός πλήρως ενήμερος για το σχέδιο.Δεν γίνεται να μιλάνε οι Ευρωπαίοι για προσπάθεια να μας βοηθήσουν την στιγμή που σε αντίθεση με την παιδεία και την υγεία που είπα πρίν,οι στρατιωτικές μας δαπάνες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη τις οποίες τις κάνουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.Αν θέλουν να μας βοηθήσουν ας μας αφήσουν 10 χρόνια να μην πληρώνουμε στρατιωτικό εξοπλισμό όπως έγινε στη Γερμανία.Μόνο και μόνο από αυτό φαίνεται ότι είναι προμελετημένα τα πράγματα.Δηλαδή έλεος.Κόψε λεφτά,βάλε 1000 φόρους,απόλυσε δημόσιους,κάνε ιδιοτικοποιήσεις,αλλά όπως σου δίνουμε τη δόση έτσι θα μας την ακουμπάς για εξοπλισμό στρατιωτικό;

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά από τους δημόσιο δεν έχουν κόψει πόσα λεφτά από όλους και αυξήσαν και τις ώρες και βάζουν και την εφεδρία;Τι απροθυμία να χτυπήσουν;Το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσουν να τους πυροβολούν.

Bασικα εχουν κοψει τον 13ο και 14ο μισθο τους οποιους αντικατεστησαν με κατι 400αρια. Αυτο.

Για τα υπολοιπα

- Τα λεφτα που καποιοι θα εχαναν απο το ενιαιο μισθολογιο πηγαν να τα περασουν με την προσωπικη διαφορα. Και γιαυτο τρελαθηκε η τροικα που ζητησε 3% μειωση στο μισθολογιο για το 2012 και ο Βενιζελος τους εδειξε 1% αυξηση και σηκωθηκαν και εφυγαν οι ανθρωποι πριν 3 βδομαδες. Επισης, συνταξιοδοτικα, συμφερει του ΔΥ αυτο που παει να γινει εαν ειναι να βγουν αμεσα στη συνταξη καθότι με την προσωπικη διαφορα θα αυξηθει ο βασικος μισθος για τον οποιο θα υπολογιστει και η συνταξη. Και γενικα, και εγω σαν ιδιωτικος με μπονους και προμηθειες, μακαρι να μου καταργουσαν ολα τα μπονους και να μου τα περναγαν στον βασικο εννοειται. Ο βασικος κοβεται πιο δυσκολα απο τα μπονους

-Ποιες ωρες αυξησανε? Το 7ωρο του ΟΤΕ? Σε 8ωρο? Νταξει, μην δουλευομαστε τωρα. Δηλαδη θα γκρινιαξει αυτος που δουλευε 35ωρο οταν ολοι οι υπολοιποι δουλευουμε 40ωρο επειδη πηγε και αυτος στο 40ωρο? Αν θελει να γκρινιαξει ας το κανει προς την υπηρεσια του, απο μενα συμπαρασταση δεν θα βρει. Ασε που δεν ξερω αν το 40ωρο εφαρμοστηκε παντου

- Την εφεδρεια ΘΑ την εφαρμοσουν και αυτο το αποφασισαν τωρα που μπηκε το αγγουρι. Ακομα δεν εχει εφαρμοστει τιποτα. Αντιθετα τα χαρατσια πεφτουν κανονικα, δεν ΘΑ ερθουν, ειναι ηδη εδω

Οσο για το "δεν ειναι προθυμοι"...Τους ζητησαν να αποκρατικοποιησουν οργανισμους, ποιος εχει αποκρατικοποιηθει? Στειλανε τον ζημιογονο ΟΣΕ? Δωσανε καμια αλλη εταιρεια? Τις εισηγμενες στο Χρηματιστηριο που δεν τις πουλανε λεει γιατι "τωρα ειναι χαμηλα η μετοχη και δεν συμφερει". Ελα ρε Μπενι που θα το παιξεις και εκλεκτικος.

Κατσε να καβατζωθουν οι συνδικαλιστες αλλου με μεταταξεις και θα δεις πως θα φυγουν οι εταιρειες για μια καλη αρπακτη. Σαν ζεστα ψωμακια.

Δημοσ.

@YiN Μόνο αυτοί;Να απολύανε τέτοιους καλά θα ήταν.Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα απολύσουν κόσμο από τομείς που ήδη αιμοραγούν από θέμα προσωπικού για να τις κάνει ακόμη πιο τριτοκοσμικές;

Δημοσ.

Ε γι' αυτό βάλανε την εφεδρεία. Αν απολυθεί ένας στον ιδιωτικό τομέα, θα πάρει ταμείο ανεργίας. Ακόμα και αυτός που μπήκε με ρουσφέτι, στα 50 του τι θα κάνει;

Δημοσ.

Bασικα εχουν κοψει τον 13ο και 14ο μισθο τους οποιους αντικατεστησαν με κατι 400αρια. Αυτο.

Για τα υπολοιπα

Νομίζω ότι έχουν κόψει σε όλους επιδόματα κτλ και στην ουσία τους έχουν κόψει αρκετά λεφτά το μήνα.Ναι για τη σύνταξη θα συμφέρει λίγο αυτούς που θα βγούν σύντομα αλλά κόψαν αρκετά.

Δημοσ.

Νομίζω ότι έχουν κόψει σε όλους επιδόματα κτλ και στην ουσία τους έχουν κόψει αρκετά λεφτά το μήνα.Ναι για τη σύνταξη θα συμφέρει λίγο αυτούς που θα βγούν σύντομα αλλά κόψαν αρκετά.

Κοιτα, δεν θελω να μπω στη λογικη "εμεις και εσεις" και δεν θα ηταν σωστο μεσα στο κλιμα που ζουμε

Αλλα τωρα να μου λες "τους κοψαν επιδοματα" οταν ξερουμε (και ξερω προσωπικα) ατομα που περνανε επιδομα εγκυρης προσελευσης (επαιρνε εκτρα λεφτα επειδη πηγαινε στην ωρα του!) ειναι αστειο

Το Ενιαιο Μισθολογιο ειναι κατι σωστο που επρεπε να εφαρμοστει.

Καποια επιδοματα επρεπε να κοπουν.

Δεν γινεται να μου λεει καποιος "μου εχουν κοψει 40%" και να αποδυκνειται οτι επαιρνε 2.500 χιλιαρικα για να κανει τον γραμματεα, 1000 σε βασικο μισθο και 1500 σε τρελα επιδοματα και να γκρινιαζει που του τα κοψανε να πουμε...

Αυτο το πραγμα θα εσκαγε καποτε. Δηλαδη αν για να παρουμε ψηφους διναμε στους ταχυδρομους 1500€ μισθο και 5.500€ επιδομα μηχανης/ποδηλατου πιστευει κανεις οτι θα μπορουσε το Κρατος να συνεχισει για χρονια να το κανει αυτο?

Δημοσ.

Ακόμα και αυτός που μπήκε με ρουσφέτι, στα 50 του τι θα κάνει;

Αυτός που μπήκε με ρουσφέτι και έγινε 50 πρέπει να φύγει πρώτος.

Δημοσ.

Κοιτα, δεν θελω να μπω στη λογικη "εμεις και εσεις" και δεν θα ηταν σωστο μεσα στο κλιμα που ζουμε

Αλλα τωρα να μου λες "τους κοψαν επιδοματα" οταν ξερουμε (και ξερω προσωπικα) ατομα που περνανε επιδομα εγκυρης προσελευσης (επαιρνε εκτρα λεφτα επειδη πηγαινε στην ωρα του!) ειναι αστειο

Το Ενιαιο Μισθολογιο ειναι κατι σωστο που επρεπε να εφαρμοστει.

Καποια επιδοματα επρεπε να κοπουν.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.Τα επιδόματα τα δίναν για αυτόν ακριβώς το λόγο.Για να μην μπαίνουν στη σύνταξη και οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλουν να τα κόψουν όμορφα και ωραία.Αντί να τους δίνουν πχ 50 ευρώ αύξηση τους δίναν 150 ευρώ επίδομα για να συμφωνήσουν,το τι επίδομα τους δίνανε είναι για γέλια σίγουρα καθώς η ονομασία του εφευρίσκονταν.Δεν λέω ότι δεν υπήρχε και υπάρχει ασυδοσία στον δημόσιο τομέα και σε αρκετούς τομείς τα προνόμια φαντάζουν αρκετά.Είμαι άτομο που ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο.Μακάρι να το καταργήσουν και τελείως κάποια στιγμή.Αλλά δεν γίνεται σε ένα χρόνο κάτι τέτοιο.Πρέπει να γίνει σταδιακά.Αυτό που πάνε να κάνουν τώρα είναι τρελό.Θα σκοτώνεται κόσμος στο δρόμο σε λίγο.

Πρέπει να απολύσουν κόσμο από υπηρεσίες που είναι υπεράριθμες και είναι υπεράριθμες επειδή ο λόγος που προσλαμβάναν κόσμο ήταν για ρουσφέτια.Με αποζημίωση εννοείται και να κοιτάξουν τα άτομα που θα απολύσουν να είναι ικανά(ηλικιακά τουλάχιστον) να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάτι άλλο.Από τη στιγμή που τόσα χρόνια ταίζουν μια παλιόύ σοβιετικού μοντέλου νομενκλατούρα δεν μπορούν σε ένα χρόνο να τη διαλύσουν.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που τόσα χρόνια ταίζουν μια παλιόύ σοβιετικού μοντέλου νομενκλατούρα δεν μπορούν σε ένα χρόνο να τη διαλύσουν.

Εκει ομως που υπηρχε πραγματικα αυτη η νομεκλατουρα (ανατολικη-κεντρικη ευρώπη) μια χαρα την διαλυσαν μεσα οχι σε εναν χρονο αλλα σε μια νυχτα. Και φτασανε αυτες οι χωρες (Τσεχια, Σλοβακια, Σλοβενια κτλ) να μας ειρωνευονται και να μας κρατανε απο τα κακαλα αν θα παρουμε βοηθεια...

Δημοσ.

Αυτός που μπήκε με ρουσφέτι και έγινε 50 πρέπει να φύγει πρώτος.

ακριβως.

ειναι στη κατηγορια ατομον με τη μεγαλυτερη ευθυνη για τη καταντια της χωρας.

Δημοσ.

Εκει ομως που υπηρχε πραγματικα αυτη η νομεκλατουρα (ανατολικη-κεντρικη ευρώπη) μια χαρα την διαλυσαν μεσα οχι σε εναν χρονο αλλα σε μια νυχτα. Και φτασανε αυτες οι χωρες (Τσεχια, Σλοβακια, Σλοβενια κτλ) να μας ειρωνευονται και να μας κρατανε απο τα κακαλα αν θα παρουμε βοηθεια...

http://www.youtube.com/watch?v=7fDxd8EY9C0&list=FL8nk_hNklFOKAgs0SqrqXtQ&index=16

Περίμενε να δείς τι θα γίνει σε λίγο που θα τα πουλάει ο κόσμος τα οικόπεδα και τα σπίτια 10-10 γιατί δεν θα αντέχει τους φόρους κτλ να δείς τι έννοια έχουν οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν πως θα μπουκάρουν όλοι να αγοράσουν νησιά κτλ.Το μας κρατάνε από τα κάκαλα το καλιεργούν για να υπάρχει κόσμος σαν και εσένα να το πιστεύει και να μην αντιδρά.Σε ένα ξένο site δεν έχω δεί τέτοιες αρλούμπες.Μόνο σε Ελληνικά κανάλια και site τα αναπαράγουν.

Δημοσ.

Viper2005 είσαι ποιητής; Γιατί γράφεις πάντα με στίχους; Το είχα πάντοτε απορία.

παιδι της αφροδιτης

τι να κανω ^_^

Και θα συνεχιζουμε να χρωσταμε γιατι απλα εχουμ ελλειματικη οικονομια

Που σημαινει οτι ο πανικος των τελευταιων 3 εβδομαδων ειναι μουφα γιατι απλα ακριβως τον ιδιο πανικο επρεπε να εχουμε πριν 2 μηνες, πριν 3 μηνες κτλ

Ειναι σαν να σου πω οτι το μαγαζι σου δεν θα πουλαει πλεον και αρα ξερεις οτι τη βγαζεις για το επομενο εξαμηνο. Και να εισαι χαλαρος και αισιοδοξος για 5 μηνες και τον τελευταιο μηνα να αρχισεις να χτυπιεσαι και να κλαις

δεν λεω οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λες

αλλα την προηγουμενη βδομαδα τα πραγματα ηταν χειροτερα

Ανικανότητα,απροθυμία να χτυπήσουν τα δικά τους παιδιά-δημόσιο-,φόβος για εξεγέρση.Παίχτηκε το παιχνίδι του διλήματος με διαφορετικό σενάριο.Το αποτέλεσμα είναι να μην κουνιέται φύλλο.Γνωστή πράσινη τακτική για καταστολή -δεν θέλω να το κάνω αλλά με πιέζουν.

true

very true

Περίμενε να δείς τι θα γίνει σε λίγο που θα τα πουλάει ο κόσμος τα οικόπεδα και τα σπίτια 10-10 γιατί δεν θα αντέχει τους φόρους κτλ να δείς τι έννοια έχουν οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν πως θα μπουκάρουν όλοι να αγοράσουν νησιά κτλ.

ετσι και αλλιως τα πουλανε 10-10

αλλα σε αυτες τις τιμες που τα δινουνε... :devil:

Δημοσ.
Περίμενε να δείς τι θα γίνει σε λίγο που θα τα πουλάει ο κόσμος τα οικόπεδα και τα σπίτια 10-10 γιατί δεν θα αντέχει τους φόρους κτλ να δείς τι έννοια έχουν οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν πως θα μπουκάρουν όλοι να αγοράσουν νησιά κτλ.

οι ευρωπαιοι αγοραζουν ελληνικα οικοπεδα εδω και χρονια.δεν περιμενανε να διαλυθει η χωρα για να αρχισουν τωρα.

και το προβλημα δεν ειναι τι κανουν οι ευρωπαιοι,αλλα τι κανουμε εμεις εδω περα ως πολιτες και κρατος.

Δημοσ.

Το μας κρατάνε από τα κάκαλα το καλιεργούν για να υπάρχει κόσμος σαν και εσένα να το πιστεύει και να μην αντιδρά.Σε ένα ξένο site δεν έχω δεί τέτοιες αρλούμπες.Μόνο σε Ελληνικά κανάλια και site τα αναπαράγουν.

E ναι, γιατι με αυτο το ελαχιστο χρεοςLink των 360++δις μπορουμε να το παιζουμε ανετοι και ωραιοι.

Δες και ενα ξενο site Linkμε την σταση των πρωην σοβιετικων Σλοβακων που πριν 20 χρονια δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...