black_widow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε παιδιά... μια απορία για μισθωτούς... Γράφει στον ΚΦΕ (Κώδικα Φορολογίας εισοδήματος) ότι: 1. Το εισόδημα που καθορίζεται στο άρθρο 45 αποτελεί το ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Από αυτό το εισόδημα εκπίπτουν: α) κάθε ποσό για φόρο, τέλος ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου που βαρύνει αυτό το εισόδημα. β) Οι κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες επιβάλλονται με νόμο. 2. Το ποσό που απομένει, μετά τη διενέργεια των εκπτώσεων που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, αποτελεί το καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Ο νόμος λοιπόν (3986/2011) αναφέρεται σε καθαρό εισόδημα... Άρα δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το εισόδημα οι εισφορές στο ΙΚΑ;;;;; Ναι θα έπρεπε να αφαιρεθούν. Αλλά σύμφωνα με το γαμάτο κράτος αυτά τα ποσά αφαιρούνται από το εισόδημα μόνο για τη φορολογική όχι για τους έκτακτους φόρους ( όχι ότι αποδέχομαι φυσικά τους έκτακτους φόρους ). Αν βρείτε λογική να μου την πείτε και μένα. OK Μου λύθηκε η απορία... Η κυβέρνηση φορολογεί ... και τους φόρους του εισοδήματος!!! respect!!!! Ό,τι να'ναι... Δλδ έχεις ένα φορολογητέο καθαρό εισόδημα... πληρώνεις κανονικά τον προβλεπέ φόρο σου κάθε χρόνο, αλλά ώωωωωωωωωπα... για 5 χρόνια τώρα θα πληρώνεις επιπλέον φόρο, όχι στα λεφτά που έμειναν, αλλά πάλι στα λεφτά που κάθε χρόνο παίρνουν τον φόρο. Ας φορολογήσουμε και τα κατοικίδια στο τέλος να ησυχάσουμε Δηλαδή συνεχίζοντας με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό θα δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε φόρους. Καλά μη το γελάς καθόλου αυτό με τα κατοικίδια, τα λέω στο Σίφη ( σκύλο μου ) και με κοιτάει με μισό μάτι
Luxx Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 αν δεν εχεις αποδεικτικο εισαι exposed... Μου εδωσε αποδεικτικο των ΕΛΤΑ, αλλα δεν εκοψε το αποκομμα. Μηπως δεν χρειαζοταν; Εχει ενα ψαλιδι παντως..
slygeo87 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Θα καταντήσει ατάκα αυτό ε. "Ας φορολογήσουμε το ένα να τελειώνουμε", "ας φορολογήσουμε το άλλο να τελειώνουμε".. ΑΡΑΞΤΕ! Everything is under control.
john2gr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Σε λίγο θα φορολογήσουν και την μ@λακία που τραβάμε οπότε... παίξτε τώρα που προλαβαίνετε
chill Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Σε λίγο θα φορολογήσουν και την μ@λακία που τραβάμε οπότε... παίξτε τώρα που προλαβαίνετε Δεν τους συμφέρει...σκέψου πόσα θα πληρώνουν αυτοί
Erwdios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 22 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 22 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Critter Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Εμεις πάντως αποφασίσαμε οικογενειακώς την έκτακτη εισφορά και το τέλος για τα ακίνητα να μην τα πληρώσουμε και βλέπουμε. Δεν είναι θέμα οικονομικου προβλήματος (4 μισθούς έχουμε), τους αφήνουμε και tips να πιουν μια μπύρα αν θέλουμε. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Με το ρεύμα προσωπικά θεωρώ οτι δεν θα έχουμε πρόβλημα, καθώς θα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών που δεν θα πληρώσουν και δεν μπορούν να το κόψουν. Κάτι τετοιο αναμένει και ο υπουργός όπως δήλωσε στους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο βλέποντας και κάνοντας. Είμαστε διατεθιμένοι να φτάσουμε στη διακοπή και αν όντως γίνει μπορεί αναγκαστικά να πληρώσουμε. Θα δείξει. Επίσης σήμερα θα συζητησω στη δουλειά μου το ενδεχόμενο να μειώσω την ασφάλιση στο ελάχιστο δυνατό που προβλέπεται (καπου 750 μικτά λογικα) και να τα παίρνω στο χέρι. Τεκμήριο δεν χρειάζομαι προς το παρόν και θα γλυτώσω κάμποσα κατοστάρικα φόρου. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι σε περίπτωση απόλυσης (κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες) θα αποζημιωθώ για τα δηλωμένα. Όσο η επίθεση αγριεύει, αναγκαστικά αγριεύει και η άμυνα.
fearwhatnow Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 23 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 23 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Πριν λιγο προσγειωθηκε η Τροικα Αθηνα:
viper2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μου εδωσε αποδεικτικο των ΕΛΤΑ, αλλα δεν εκοψε το αποκομμα. Μηπως δεν χρειαζοταν; Εχει ενα ψαλιδι παντως.. αμα εχει πανω τα λεφτα που πληρωσες τοτε μαλλον εισαι καλυμενος Δεν τους συμφέρει...σκέψου πόσα θα πληρώνουν αυτοί αυτοι γλεντανε 11 εκ ελληνες οποτε μαλλον ειναι στο απυροβλητο
leukonas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικα η πληρωμή(Πιο συγκεκριμένα μέσω e-bank της τράπεζας Πειραιώς)?
Dark_Duck Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικα η πληρωμή(Πιο συγκεκριμένα μέσω e-bank της τράπεζας Πειραιώς)? Το αλλο με τον Τοτο το ξέρεις?
mythosss Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω ότι σιγά σιγά θα πρέπει να οργανωνομαστε ανα πολυκατοικία, ανά γειτονιά (σε χωριά), (ίσως ανά χώρους δουλειάς αν είναι εφικτό) για να υπάρξει μαζική άρνηση πληρωμών στο χαράτσι. Σε έναν μπορούν να κόψουν το ρεύμα, σε εκατό χιλιάδες;
Lucifer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μόνιμο καθίσταται το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς στην τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αναφέρεται ο χρόνος επέκτασης της καταβολής του τέλους, κάτι που σημαίνει πως ο φόρος αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.
Critter Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ξέρω κατα πόσο έιναι εφικτό οι ένοικοι να συννενοηθούν έτσι ώστε να παίρνουν όλοι ρεύμα απο το κοινόχρηστο. Προφανώς στο ρεύμα των κοινοχρήστων δεν υπάρχει κάποιο τέλος. Έχει κανείς εικόνα για αυτό; Βέβαια είναι δύσκολο να συννενοηθείς με όλους γιατί πολλοί είναι χέστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.