Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Ολα ειναι σχετικα. Στην Ελλαδα πιο διαδεδομενα ειναι 8μπαλο ( το γνωστο αμερικανικο ) και το 9μπαλο,τα οποια παιζονται στο κλασσικο τραπεζι. Το 8μπαλο ειναι λιγοτερο τεχνικο,ειναι το παιχνιδι που παιζουν οι αρχαριοι,για να κανουν αργοτερα τη μεταβαση σε 9μπαλο. Μετα εχουμε το γαλλικο,χωρις τρυπες,που στοχος ειναι να κανεις "καραμπολες",να πετυχεις δηλαδη σε μια στεκια και τις 2 χρωματιστες μπιλιες με τη μπιλια που χτυπας. Υπαρχει και το σνουκερ,αλλα ειναι παιχνιδι με πολλες μπιλιες,δυσκολο και πολυπλοκο ( και δεν παιζεται τοσο στην Ελλαδα ) . Οι παρτιδες διαρκουν αναλογα με το skill των παικτων,και βοηθαει και η τυχη. Εγω προσωπικα εχω τελειωσει παιχνιδι με "μονοστεκια" στο 9μπαλο ,σε περιπου 3 λεπτα,αλλα αυτο εχει γινει πολυ λιγες φορες,και σε πολυ ανοιχτο και ευκολο σπασιμο. Λιγότερο τεχνικό απο ποια άποψη; γιατί σε αντίθεση με το 9μπαλο ο παράγοντας τύχη ειναι μειωμένος και τακτική για το πως θα κινηθεις πανω στο μπιλιάρδο υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3M3SiS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Το 8μπαλο ειναι λιγοτερο τεχνικο,ειναι το παιχνιδι που παιζουν οι αρχαριοι,για να κανουν αργοτερα τη μεταβαση σε 9μπαλο. Γιατι πρεπει οι αρχαριοι να κανουν μεταβαση στο 9μπαλο ακριβως οταν αποκτησουν "εμπειρια"; Αλλο παιχνιδι το 9μπαλο, αλλο το 8μπαλο, αλλο το γαλλικο, αλλο το σνουκερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Στην Ελλάδα τουλάχιστον το οχτάμπαλο είναι ξεπερασμένο απ' την άποψη ότι τα περισσότερα τουρνουά αφορούν στο εννιάμπαλο. Αλλά και στην Αμερική που παίζουν και δεκάμπαλο και άλλες παραλλαγές, πάλι νομίζω ότι το εννιάμπαλο είναι πιο πάνω απ' τα υπόλοιπα. Κακά τα ψέματα, το εννιάμπαλο είναι περισσότερο απαιτητικό απ' το οχτάμπαλο. Η όποια δυσκολία υπάρχει στο οχτάμπαλο έγκειται στο ότι υπάρχουν περισσότερες μπάλες στο τραπέζι άρα περισσότερες πιθανότητες να έχεις κλειστούς διαδρόμους. Κατά τ' άλλα κι εγώ θεωρώ ότι το οχτάμπαλο απευθύνεται πιο πολύ στους αρχάριους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikmadru Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Όλα τα παιχνίδια έχουν επίπεδα παικτών, και το 9μπαλο και το 8μπαλο. Και τα δύο για να παιχτούν σε καλό επίπεδο απαιτούν ικανότητες. Αυτό που εννοεί νομίζω ο phanispal είναι ότι αντικειμενικά για τον αρχάριο είναι πιο δύσκολο να πλασάρεται για μία μόνο μπάλα (όπως γίνεται στο 9μπαλο, 10μπαλο κλπ που βάζεις τις μπάλες με τη σειρά των αριθμών) από το να βάζεις γενικά μονοχρωμες- διχρωμες. Αυτό που δεν παίζεται καν από αρχάριους είναι το snooker, εκεί είναι όλη η ομορφιά. 😉 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ολα ειναι σχετικα. Στην Ελλαδα πιο διαδεδομενα ειναι 8μπαλο ( το γνωστο αμερικανικο ) και το 9μπαλο,τα οποια παιζονται στο κλασσικο τραπεζι. Το 8μπαλο ειναι λιγοτερο τεχνικο,ειναι το παιχνιδι που παιζουν οι αρχαριοι,για να κανουν αργοτερα τη μεταβαση σε 9μπαλο. Μετα εχουμε το γαλλικο,χωρις τρυπες,που στοχος ειναι να κανεις "καραμπολες",να πετυχεις δηλαδη σε μια στεκια και τις 2 χρωματιστες μπιλιες με τη μπιλια που χτυπας. Υπαρχει και το σνουκερ,αλλα ειναι παιχνιδι με πολλες μπιλιες,δυσκολο και πολυπλοκο ( και δεν παιζεται τοσο στην Ελλαδα ) . Οι παρτιδες διαρκουν αναλογα με το skill των παικτων,και βοηθαει και η τυχη. Εγω προσωπικα εχω τελειωσει παιχνιδι με "μονοστεκια" στο 9μπαλο ,σε περιπου 3 λεπτα,αλλα αυτο εχει γινει πολυ λιγες φορες,και σε πολυ ανοιχτο και ευκολο σπασιμο. Οπότε πάω για μπιλιάρδο με 6 τρύπες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις? Βλέπω τα πουλάνε σε διάφορα μεγέθη. Επίσης πόσο περίπου πάνε οι χρεώσεις, ανά ώρα αλλά και ανά παιχνίδι σε Μάγαζια? Σκεφτόμουνα να πάρω με κερματοδέκτη και να βάλω 1€ το παιχνίδι αλλά αν κρατάει ένα παιχνίδι μισή ώρα δεν αξίζει. Το θέλω για μαγαζί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 8 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Γιατι πρεπει οι αρχαριοι να κανουν μεταβαση στο 9μπαλο ακριβως οταν αποκτησουν "εμπειρια"; Αλλο παιχνιδι το 9μπαλο, αλλο το 8μπαλο, αλλο το γαλλικο, αλλο το σνουκερ. Ειναι λιγοτερο τεχνικο,ξεκαθαρα. Δε θυμαμαι κανεναν να ξεκινησε με 9μπαλο. 4 ώρες πριν, mastoras007 είπε Επίσης πόσο περίπου πάνε οι χρεώσεις, ανά ώρα αλλά και ανά παιχνίδι σε Μάγαζια? Σκεφτόμουνα να πάρω με κερματοδέκτη και να βάλω 1€ το παιχνίδι αλλά αν κρατάει ένα παιχνίδι μισή ώρα δεν αξίζει. Το θέλω για μαγαζί Θες απλα να βαλεις ενα τραπεζι,σε καποιο καφε η spots bar? Εκει που παιζω εγω παει 6/ωρα και για εμας τα μελη παει 3/ωρα. Αυτο με τον κερματοδεκτη δεν ξερω πως δουλευει οταν πρεπει να βγει η ασπρη,αλλα δεν το συνιστω,καλυτερα με την ωρα. 11 ώρες πριν, Spect~ είπε Λιγότερο τεχνικό απο ποια άποψη; γιατί σε αντίθεση με το 9μπαλο ο παράγοντας τύχη ειναι μειωμένος και τακτική για το πως θα κινηθεις πανω στο μπιλιάρδο υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις Ειναι πιο ευκολο,οπως και να το κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 57 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειναι λιγοτερο τεχνικο,ξεκαθαρα. Δε θυμαμαι κανεναν να ξεκινησε με 9μπαλο. Θες απλα να βαλεις ενα τραπεζι,σε καποιο καφε η spots bar? Εκει που παιζω εγω παει 6/ωρα και για εμας τα μελη παει 3/ωρα. Αυτο με τον κερματοδεκτη δεν ξερω πως δουλευει οταν πρεπει να βγει η ασπρη,αλλα δεν το συνιστω,καλυτερα με την ωρα. Ειναι πιο ευκολο,οπως και να το κανεις. Σε spots bar Θέλω να το βάλω. Η λευκή εχει κάποιο έιδος μηχανισμό που δεν παει μαζί με της άλλες και την παιρνεις χωρια. 6€ η ωρα ειναι τσιμπιμένα αλλά δεν ειμαι και του αθλήματος για να ξέρω Απλά νομίζω με κερματοδέκτη ισος με συμφέρει καλύτερα και εμενα και τον πελάτη, δεν θα υπάρχει η πίεση χρόνου για να χρεώνει ειδικά για τους νέους του σπόρ και γενικά το θεωρώ ποιο ασφαλές σαν κατάστημα εχεις χρηματα παιζεις δεν εχεις δεν παιζεις. Δεν μου απάντησες ομος ενα κλασικό παιχνίδι κατα μέσω ποσο κρατάει? θα παιζουν πχ 5 παιχνίδια την ωρα σε νορμάλ ροη παιχνιδιού? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Δεν μου απάντησες ομος ενα κλασικό παιχνίδι κατα μέσω ποσο κρατάει? θα παιζουν πχ 5 παιχνίδια την ωρα σε νορμάλ ροη παιχνιδιού? Αναλογως τους παιχτες,μπορει να παιρνει 10 λεπτα το παιχνιδι,μπορει και παραπανω,θα πρεπει να το δεις εσυ ο ιδιος αυτο,να πας σε καποιο μπιλιαρδαδικο και να παιξεις ενα δυο σετ. Αν κωλοβαρανε και δε βαζουν μπιλιες, τοτε προφανως θα παιρνει παραπανω το παιχνιδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Αναλογως τους παιχτες,μπορει να παιρνει 10 λεπτα το παιχνιδι,μπορει και παραπανω,θα πρεπει να το δεις εσυ ο ιδιος αυτο,να πας σε καποιο μπιλιαρδαδικο και να παιξεις ενα δυο σετ. Αν κωλοβαρανε και δε βαζουν μπιλιες, τοτε προφανως θα παιρνει παραπανω το παιχνιδι. Ωραία με καλυψες! Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα από μάρκες κτλ σε μπιλιάρδα αξίζει να ασχοληθώ? Αξίζει να πάρω ένα ακριβό? μεταχειρισμένο καινούριο? Οι μπίλιες ας πούμε έχουν ποιότητες η είναι όλες μια κοψια Για της στεκες ξέρω πάνω κάτω τι παίζει Τι φθορές ενδέχεται να έχει? Η τσόχα σε μια νορμάλ χρήση κάθε πότε αλλάζει ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Ωραία με καλυψες! Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα από μάρκες κτλ σε μπιλιάρδα αξίζει να ασχοληθώ? Αξίζει να πάρω ένα ακριβό? μεταχειρισμένο καινούριο? Οι μπίλιες ας πούμε έχουν ποιότητες η είναι όλες μια κοψια Για της στεκες ξέρω πάνω κάτω τι παίζει Τι φθορές ενδέχεται να έχει? Η τσόχα σε μια νορμάλ χρήση κάθε πότε αλλάζει ?? Οπως μου τα λες,μην παρεις ακριβο μπιλιαρδο,γιατι θα το καριολεψουν οι κανιβαλοι. Εκτος χωρων που παιζεται σοβαρο μπιλιαρδο,τα τραπεζια κακοπερνανε. Βρες ενα μεταχειρισμενο απο καμια αγγελια,τυπου Σιβισιδης. Ισως χρειαστει να περασεις καινουργια τσοχα,για να ισιωσεις και τις πλακες. Μετα δε νομιζω να σε απασχολησει για 2 χρονια. Αν σκιστει απο κανενα κανιβαλο παιρνει μπαλωμα. Οι τσοχες στο μαγαζι που παιζω αλλαζουν καθε Οκτωβρη περιπου,που μπαινουμε με ορεξη μετα το καλοκαιρι,αλλα πλεον δεν παιζουν οσο παιζαν. Για μπιλιες δεν ξερω τι παιζει,σιγουρα υπαρχουν ακριβες και φθηνες. Παρε 2 σετ για αρχη,και βλεπεις πως θα παει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οπως μου τα λες,μην παρεις ακριβο μπιλιαρδο,γιατι θα το καριολεψουν οι κανιβαλοι. Εκτος χωρων που παιζεται σοβαρο μπιλιαρδο,τα τραπεζια κακοπερνανε. Βρες ενα μεταχειρισμενο απο καμια αγγελια,τυπου Σιβισιδης. Ισως χρειαστει να περασεις καινουργια τσοχα,για να ισιωσεις και τις πλακες. Μετα δε νομιζω να σε απασχολησει για 2 χρονια. Αν σκιστει απο κανενα κανιβαλο παιρνει μπαλωμα. Οι τσοχες στο μαγαζι που παιζω αλλαζουν καθε Οκτωβρη περιπου,που μπαινουμε με ορεξη μετα το καλοκαιρι,αλλα πλεον δεν παιζουν οσο παιζαν. Για μπιλιες δεν ξερω τι παιζει,σιγουρα υπαρχουν ακριβες και φθηνες. Παρε 2 σετ για αρχη,και βλεπεις πως θα παει. Ωραία. Επίσης βλέπω διαφορετικά μεγέθη. Τι παίζει με αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Αν σε παίρνει από άποψη χώρου, πάρε 2.80 αν πας σε αμερικάνικο, όχι μικρότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ειναι πιο ευκολο,οπως και να το κανεις. Δεν απαντάς όμως γιατί είναι λιγότερο τεχνικό και πιο εύκολο.. Εγώ ξέρω οτι στο 9 μπαλο μπορείς πολύ εύκολα να ρίξεις μια στο γάμο του καραγκιόζη και να κερδίσεις κάτι που δεν ισχύει στο 8 μπαλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Εξαρτάται για τι επίπεδο συζητάμε. Ένας εντελώς αρχάριος όντως με δυνατά χτυπήματα στο γάμο του καραγκιόζη μπορεί να βάλει την 9, αλλά μπορεί και να τη στήσει κοντά σε τρύπα για τον αντίπαλο. Αυτό δε σημαίνει ότι το εννιάμπαλο είναι εξίσου εύκολο με το οχτάμπαλο. Είπα και πιο πάνω ότι το εννιάμπαλο απαιτεί ακριβές πλασάρισμα σε μία συγκεκριμένη μπάλα. Στο οχτάμπαλο και να σου φύγει το πλασάρισμα σε αυτή που θες, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μπορείς να βάλεις άλλη μπάλα. Στο εννιάμπαλο αν χάσεις το πλασάρισμα στην επόμενη λογικά τελειώνει το σερί και ψάχνεις να παίξεις αμυντικό χτύπημα. Δεν ξέρω αν ο όρος "τεχνικό" είναι ακριβής, μπορεί εκεί να ενίστασαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, Spect~ είπε Δεν απαντάς όμως γιατί είναι λιγότερο τεχνικό και πιο εύκολο.. Εγώ ξέρω οτι στο 9 μπαλο μπορείς πολύ εύκολα να ρίξεις μια στο γάμο του καραγκιόζη και να κερδίσεις κάτι που δεν ισχύει στο 8 μπαλο. Μπορει,αλλα μπορει και οχι. Αυτο δεν αναιρει το οτι ειναι πιο δυσκολο. 3 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν ξέρω αν ο όρος "τεχνικό" είναι ακριβής, μπορεί εκεί να ενίστασαι. ΕΙναι ακριβης,αλλα ας μην κολλαμε στη σημασιολογια,το 9μπαλο ειναι ξεκαθαρα πιο δυσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα