Προς το περιεχόμενο

Μπιλιάρδο

Skia11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 19/10/2018 στις 9:32 ΠΜ, phanispal είπε

Αν και το έχω ξαναγράψει, νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα περισσότερο εμφανές ότι ο Ronnie είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

ΟΚ, ο Hendry έχει ακόμα τα περισσότερα ranking titles, μεταξύ αυτών 7 παγκόσμια. Αλλά δεν είχε τη διάρκεια του Ronnie. Ο τύπος στα 43 του όχι απλά πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα τουρνουά που συμμετέχει, αλλά παίρνει αρκετά (και μεγάλα) και με σβηστές μηχανές.

Εξαίρεση αποτελεί τα τελευταία χρόνια το παγκόσμιο, που ούτως ή άλλως έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει η διάρκεια.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι έχουν αναγεννηθεί και οι Higgins/Williams (ακόμα και ο Bingham), η πιτσιρικαρία λίγα πράγματα. Ding, Robertson, Trump και λοιποί, εξαφανισμένοι. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, τουλάχιστον στο snooker δεν παίζει να έχει παρουσιαστεί ξανά.

Πιστεύω ότι το σνούκερ και το μπιλιάρδο γενικότερα είναι ιδανικό άθλημα για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες. Δηλαδή αντί να έχουν μειονέκτημα οι 40+ έχουν πλεονέκτημα. Και είναι και λογικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χμμ, δε θα το 'λεγα. Και ακριβώς αυτό λέω στο post που έκανες quote.

Καταρχάς να πούμε πως το μπιλιάρδο απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, κάτι που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ή δε μπορούν να αντιληφθούν τους λόγους και νομίζουν πως μόνο σε αθλήματα που περιλαμβάνουν τρέξιμο, άλματα κ.λπ. χρειάζεται να είσαι fit. Οπότε στα 40 και στα 50 είναι προφανές ότι πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορεί να ακολουθήσει τους νεότερους σε αυτόν τον τομέα. Ένας λόγος που ο Ronnie το παλεύει ακόμα, πέραν του τεράστιου ταλέντου του, είναι ότι τρέχει σε καθημερινή βάση.

Από εκεί και πέρα, όσο μεγαλώνεις νομίζω πως δε βλέπεις το ίδιο καλά, και γενικότερα πέφτεις σε όλους τους τομείς. Εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό.

Μόνο η εμπειρία αυξάνεται, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει πολλά. Η εμπειρία βοηθά τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες όταν παίζουν απέναντι σε νεότερους όπου οι τελευταίοι ναι μεν μπαίνουν δυνατά και μπορεί να πάρουν προβάδισμα, αλλά δεν έχουν το ψυχικό σθένος ν' αντέξουν. Πόσες φορές το 'χουμε δει αυτό να συμβαίνει στο snooker.

Κι επειδή δε λέμε απλά να είναι σε σχετικά καλό επίπεδο, αλλά να πρωταγωνιστούν, προσωπικά δε θυμάμαι άλλες τέτοιες περιπτώσεις γενικότερα στο μπιλιάρδο τόσα χρόνια.

12 ώρες πριν, yilarakos είπε

Πολλά θες :P
Εγώ πάντως το τελευταίο ματς το δα από youtube, τα άλλα κόλλαγαν κάθε τρεις και λίγο.

Δε λέω απαραίτητα να το δω πειρατικά, μακάρι να γινόταν να πληρώσω ίσα για να δω το συγκεκριμένο αγώνα με ένα χαμηλό προφανώς αντίτιμο. Έχω συνδρομή στο Eurosport αλλά προφανώς δεν έχει τα δικαιώματα για το Champion of Champions.

Εννοείς ότι το είδες εκ των υστέρων στο YouTube; Γιατί live δεν παίζει να το είδες.

Το θέμα είναι πώς θα το δω live, να αράξω Παρασκευή βράδυ και να χαζεύω το Ronnie.

• Like 2

Για την όραση συμφωνώ ότι αδυνατίζει. Γενικά όμως είναι άθλημα που μπορεί να σταθεί σε κορυφαίο επίπεδο κάποιος 40+, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα αθλήματα. 

Ότι μάλλον είναι πιο εύκολο να είσαι σε καλό επίπεδο στα 40+ στο μπιλιάρδο σε σχέση με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ κ.λπ., ΟΚ, λογικά έτσι είναι.

Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απ' το να λέμε ότι στο μπιλιάρδο μεγαλώνοντας έχεις πλεονέκτημα συγκριτικά με όταν ήσουν μικρότερος. Αυτό εγώ θεωρώ ότι δεν ισχύει, και αυτό νομίζω έχει δείξει και η ιστορία έως τώρα.

Γι' αυτό είπα ότι ο Ronnie είναι φαινόμενο που σε αυτή την ηλικία παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο (συνήθως πάνω απ' όλους τους υπόλοιπους). Και σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό οι Higgins/Williams.

Δεν ξέρω, θυμάστε εσείς άλλες τέτοιες περιπτώσεις;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε να το δείτε με hola στο επίσημο σάιτ αφού πρώτα κάνετε sign-up 

https://www.itv.com/hub/itv4

ή εδώ

https://easyview.eu/watch.php?stream=itv4

http://cdn.livetvcdn.net/webplayer2.php?t=alieztv&c=77409&lang=en&eid=727541&lid=1043899&ci=234&si=29

Επεξ/σία από mrpink
  • Thanks 2

10 ώρες πριν, phanispal είπε

Δε λέω απαραίτητα να το δω πειρατικά, μακάρι να γινόταν να πληρώσω ίσα για να δω το συγκεκριμένο αγώνα με ένα χαμηλό προφανώς αντίτιμο. Έχω συνδρομή στο Eurosport αλλά προφανώς δεν έχει τα δικαιώματα για το Champion of Champions.

Εννοείς ότι το είδες εκ των υστέρων στο YouTube; Γιατί live δεν παίζει να το είδες.

Το θέμα είναι πώς θα το δω live, να αράξω Παρασκευή βράδυ και να χαζεύω το Ronnie.

Live το 'δα, έκανε κάποιος streaming από iptv μέσω vlc στο youtube. Συνήθως βρίσκεις για τον Ronnie αλλά σε μέτρια ποιότητα, στο συγκεκριμένο αγώνα πάντως ήταν αξιοπρεπής.

Σε έχω ξαναρωτήσει αλλά δε θυμάμαι τι μου χες πεί, στη συνδρομή σου βλέπεις με βρετανικό σχολιασμό? Αν ναι ποιά συνδρομή έχεις κάνει?
Πρόπερσι που 'χα αγοράσει ένα μήνα για το world championship μου 'χε μόνο ελληνικά και τελικά το ΄δα πάλι απο streaming..

3 ώρες πριν, phanispal είπε

Το πρώτο που λες (hola) τι είναι;

Είναι πρόγραμμα VPN, κρύβει την πραγματική σου ip και επιλέγεις εσύ από ποια χώρα θες να δείχνει οτι βρίσκεσαι ώστε να παρακάμπτεις γεωγραφικούς περιορισμούς (στην προκειμένη περίπτωση διαλέγεις Αγγλία).

4 ώρες πριν, phanispal είπε

Σ' ευχαριστώ. Φαίνεται να παίζουν με μια γρήγορη ματιά που έριξα.

Το πρώτο που λες (hola) τι είναι;

Το είπε ο από πάνω. Αυτό εδώ είναι

https://chrome.google.com/webstore/detail/unlimited-free-vpn-hola/gkojfkhlekighikafcpjkiklfbnlmeio?hl=el

Εγώ γράφτηκα στο σάιτ κανονικά με ελληνική ip, με postcode που βρήκα στη google και μέιλ από δω

https://en.getairmail.com/

και μετά έβαλα αγγλική ip για να δω το λάιβ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, yilarakos είπε

Live το 'δα, έκανε κάποιος streaming από iptv μέσω vlc στο youtube. Συνήθως βρίσκεις για τον Ronnie αλλά σε μέτρια ποιότητα, στο συγκεκριμένο αγώνα πάντως ήταν αξιοπρεπής.

Τα πετυχαίνεις στην τύχη ας πούμε ή «ακολουθείς» κάποιους που ξέρεις ότι παίζει να κάνουν streaming;

Σε έχω ξαναρωτήσει αλλά δε θυμάμαι τι μου χες πεί, στη συνδρομή σου βλέπεις με βρετανικό σχολιασμό? Αν ναι ποιά συνδρομή έχεις κάνει?
Πρόπερσι που 'χα αγοράσει ένα μήνα για το world championship μου 'χε μόνο ελληνικά και τελικά το ΄δα πάλι απο streaming..

image.png.e34112f79884197bee1ffec678daa622.png

Αυτό είναι μόλις τώρα για να δεις τις γλώσσες.

Αυτή τη στιγμή έχω μηνιαία συνδρομή (5€) που ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα (έχω την επιλογή να την τερματίσω εννοείται).

Από οικονομικής πλευράς και μόνο, συμφέρει η ετήσια (25€), και τα τελευταία χρόνια έχει snooker σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ παλιότερα ήταν πολύ λιγότερα τα τουρνουά. Δεν έχω ψηθεί ακόμα όμως.

Είναι πρόγραμμα VPN, κρύβει την πραγματική σου ip και επιλέγεις εσύ από ποια χώρα θες να δείχνει οτι βρίσκεσαι ώστε να παρακάμπτεις γεωγραφικούς περιορισμούς (στην προκειμένη περίπτωση διαλέγεις Αγγλία).

Κάπου πήγε το μυαλό μου, αλλά δε σκαμπάζω από αυτά, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Αλλά και πάλι, δεν έχει συνδρομή το ITV; Απλά βάζεις VPN και βλέπεις; Δηλαδή στην Αγγλία το βλέπουν τσάμπα χωρίς συνδρομή;

20 λεπτά πριν, mrpink είπε
20 λεπτά πριν, mrpink είπε

με postcode που βρήκα στη google

Εδώ με έχασες. Άκυρο, το 'πιασα, ψάχνω.

Δεν το κατάφερα. Anyway.

Επεξ/σία από phanispal

Όχι εντάξει, βρήκα postcode αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να παίξει, κάτι δεν κάνω καλά.

Δεν ξέρω τι κάνω με το hola.

Δεν πειράζει, το βλέπω απ' τα άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To hola, απλά κάνεις κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης ενώ είσαι στο σάιτ του itv και αναγνωρίζει μόνο του ότι χρειάζεται αγγλική ip. Kαι κάνεις refresh τη σελίδα

Έχει καλύτερη εικόνα απ' το δεύτερο λινκ που  έδωσα

Τώρα θυμήθηκα, πρέπει να ενεργοποιήσεις το flash στη σελίδα

Επεξ/σία από mrpink

41 λεπτά πριν, phanispal είπε

μπλα μπλα :P

Δεν ακολουθώ κάποιον στο youtube γιατι 2-3 που ακολούθησα δε ξανάκαναν stream οπότε μάλλον δεν παίζουν στανταράκια.
Κάνω αναζήτηση με το όνομα του παίκτη και επιλέγω να μου δείξει μόνο ζωντανές ροές, άμα βγάλει κανά καλό βιντεάκι και δε μιλάνε ταϊλανδέζικα το βλέπω.
Το ίδιο ισχύει και για το facebook.

Και γώ την ετήσια συνδρομή έλεγα να πάρω αλλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα χει αγγλικό σχολιασμό.
Είχα πάρει μηνιαία για το κινητό απο google play, ίσως γι αυτό δεν είχε επιλογή αν και μλκία τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...