webparts Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, nik0laus είπε Είπαμε ότι το 8ball -9ball κλπ μπροστά στο σνούκερ είναι ότι το 5χ5 μπροστά στο Champions League. Kαλα ηρεμησε λιγο. 3 ώρες πριν, IoaZ είπε Και εγώ έπαιξα με τον Oliver Ortmann αντίπαλος σε ένα τουρνουά στην Καλαμάτα . Αλλά η διαφορά επιπέδου ήταν τεράστια η οποία δεν φαινόταν στο σκορ .... https://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Ortmann Ποτε ηταν αυτο;; 2 ώρες πριν, becoming_I είπε Και αυτό είναι επιχείρημα ότι οι παίκτες snooker είναι καλύτεροι από αυτούς του αμερικάνικου; 3 ώρες πριν, zio10 είπε Εννοει οτι ειναι πιο δυσκολο το σνουκ,απλα δεν ειναι και απολυτο αυτο που θελει να πει. Ειναι διαφορετικα παιχνιδια και παιζοντας τα ολα μπορεις να γινεις πολυ καλυτερος σε ενα. Πχ εγω θελω να ξεκινησω γαλλικο για να με βοηθησει στο 9μπαλο που παιζω χρονια και δε λεω ακομα να εμπεδωσω τα φαλτσα Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από webparts 1
becoming_I Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 9 ώρες πριν, nik0laus είπε Γαλλικό μπιλιάρδο 3C πριν από 28 χρόνια,φοιτητάκος στου Ζωγράφου στο Roi χαμηλά στη Παπάγου & Παιανίας δε θυμάμαι το όνομα της ομάδας (Πρόοδος νομίζω... θα σε γελάσω ),τι μου θύμησες, που να είναι άραγε ο Κος Κατσανός που μου έκανε μάθημα, στα καλά μου μ.ο 0,55. Να'σαι καλά . Πλάκα κάνεις!!! Και εγώ φοιτητής πριν 17 χρόνια εκεί έπαιζα!!! Εποχές που έπαιζε εκεί ο Νίκος Οικονομόπουλος (όχι ο τραγουδιστής). Κλασσικά 9μπαλο. Το Βασίλη Κατσανό εννοείς; Είχες καλό δάσκαλο 10 ώρες πριν, zio10 είπε Ο παίχτης του αμερικάνικου αν πάει να παίξει σνούκερ δεν θα σταυρώσει μπάλα, σα να παίζει πρώτη φορά μπιλιάρδο θα είναι! (Εννοείται χωρίς παρεξήγηση αυτά, κουβέντα κάνουμε για το παιχνίδι που μας αρέσει! ). Προφανώς χωρίς παρεξήγηση ενήλικες είμαστε (λέμε τώρα :P). Αν προσέξεις ότι στο snooker στατιστικά οι μακρινές μπαλιές είναι πολύ λιγότερες (γιατί προφανώς τα πλασαρίσματα είναι ακριβείας και δε χρειάζεται να χτυπήσουν μακριά), ενώ στο 9μπαλο μπορεί ένα break να είναι σχετικά εύκολο αλλά να ξεκινάει με μακρινή στεκιά. Ας πούμε κλαυστά δε θα δεις στο snooker, όπως ούτε jump αλλά και σπανιότατα πικέ. Η τεχνική αυτών των χτυπημάτων είναι τεράστια για να την πετυχαίνεις όποτε τη θες.
nik0laus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, becoming_I είπε Πλάκα κάνεις!!! Και εγώ φοιτητής πριν 17 χρόνια εκεί έπαιζα!!! Εποχές που έπαιζε εκεί ο Νίκος Οικονομόπουλος (όχι ο τραγουδιστής). Κλασσικά 9μπαλο. Το Βασίλη Κατσανό εννοείς; Είχες καλό δάσκαλο Αλλα μαγαζιά στην περιοχή που θυμάμαι ,Το Κεντρί (πολύ καλοί παίκτες κι εκεί) , ο Κάκτος (καταγώγιο πρώτης γραμμής) , "Πραότης Τάξη και Ηθική" (απέναντι από την είσοδο πολυτεχνειούπολης) καθώς κι ένα καφενείο στο Νέο Τέρμα με ένα τραπέζι γαλλικού όλο κι όλο που οι γεροντότεροι (τουλάχιστον +30 ετών από εμένα τότε) έπαιζαν το λεγόμενο "πιατάκι" (παραλλαγή γαλλικού με ένα πιάτο στο κέντρο του τραπεζιού , ακριβείς κανόνες δεν θυμάμαι, αν ξέρει κάποιος.....) Μιλάμε οι "παππούδες" το είχαν ή τουλάχιστον έτσι φαινόντουσαν στα μάτια μου όταν άρχιζα να παίζω ... Άλλη μια παραλλαγή είχα δει στη Κερκυρα που έπαιζαν γαλλικό με 5 πιόνια (τεσσερα κόκκινα σε τετράγωνο και ένα λευκό στη μέση του) στο κέντρο του τραπεζιού . Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος τους κανόνες ας τους γράψει... Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από nik0laus 1
IoaZ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, webparts είπε Kαλα ηρεμησε λιγο. Ποτε ηταν αυτο;; Εννοει οτι ειναι πιο δυσκολο το σνουκ,απλα δεν ειναι και απολυτο αυτο που θελει να πει. Ειναι διαφορετικα παιχνιδια και παιζοντας τα ολα μπορεις να γινεις πολυ καλυτερος σε ενα. Πχ εγω θελω να ξεκινησω γαλλικο για να με βοηθησει στο 9μπαλο που παιζω χρονια και δε λεω ακομα να εμπεδωσω τα φαλτσα Δεν θυμάμαι ακριβώς. 1998_2002 Τελικά ήταν το 2001 έπαιζε και ο Fabio Petroni http://www.fabiopetroni.net/tornei.html Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από IoaZ
zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, becoming_I είπε Πλάκα κάνεις!!! Και εγώ φοιτητής πριν 17 χρόνια εκεί έπαιζα!!! Εποχές που έπαιζε εκεί ο Νίκος Οικονομόπουλος (όχι ο τραγουδιστής). Κλασσικά 9μπαλο. Το Βασίλη Κατσανό εννοείς; Είχες καλό δάσκαλο Προφανώς χωρίς παρεξήγηση ενήλικες είμαστε (λέμε τώρα :P). Αν προσέξεις ότι στο snooker στατιστικά οι μακρινές μπαλιές είναι πολύ λιγότερες (γιατί προφανώς τα πλασαρίσματα είναι ακριβείας και δε χρειάζεται να χτυπήσουν μακριά), ενώ στο 9μπαλο μπορεί ένα break να είναι σχετικά εύκολο αλλά να ξεκινάει με μακρινή στεκιά. Ας πούμε κλαυστά δε θα δεις στο snooker, όπως ούτε jump αλλά και σπανιότατα πικέ. Η τεχνική αυτών των χτυπημάτων είναι τεράστια για να την πετυχαίνεις όποτε τη θες. Εννοείται χωρίς παρεξήγηση! Είπαμε κουβέντα για το παιχνίδι που μας αρέσει! Στο σνούκερ δεν βλέπεις συχνά μακρινές στεκιές γιατί το νόημα είναι να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και να μη δώσουν ευκαιρία στον αντίπαλο. Οι μακρινές στεκιές έχουν ρίσκο ακόμα και για τους κορυφαίους. Γενικά νομίζω έχει περισσότερη τακτική και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια το παιχνίδι. Συχνά πάντως ένα break στο σνούκερ ξεκινάει με μακρινή στέκια μετά από ένα λάθος σπάσιμο. Κλαυστά δεν ξέρω ποια στεκιά εννοείς, jump απαγορεύεται, πικέ όπως είπες που σπάνια. Δεν βοηθάνε και οι μπάλες που είναι μικρές, θέλει φοβερή ακρίβεια. 4
yilarakos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Ρε παιδιά, μονο σε μένα φαίνεται κουλό που τα flukes δεν ειναι end of break στο snooker? Ειδικά όταν δεν ειναι η object ball που μπαίνει?
phanispal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μα σε κανένα είδος μπιλιάρδου νομίζω δεν αποτελούν φάουλ, άπαξ και δεν έχεις κάνει φάουλ στην πρώτη επαφή. Έτσι όπως το λες εσύ, θα έπρεπε να δηλώνονται όλες οι μπάλες, ακόμα και οι τρύπες, ακόμα και το πώς θα έμπαιναν στην εκάστοτε τρύπα. Αλλά ακόμα κι έτσι, στο 9μπαλο που είναι σαφής η σειρά, θα έπρεπε να χάνεις τη σειρά σου αν έβρισκες τη μπάλα που έπρεπε αλλά έμπαινε άλλη. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από phanispal 1
yilarakos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Θα μου 'χει μείνει κόλλημα απ' οταν έπαιζα δηλωτο παλιά Πάντως με χαλάει οπότε μπαίνει άσχετη κόκκινη από safety ή κακή στεκιά.
zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέχρι και τους ίδιους χαλάει, αν δεις μετά από τέτοια στεκιά ζητάνε συγνώμη! Αμερικάνικο χωρίς φάουλ έπαιζε κανείς;
ringboy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, becoming_I είπε Ας πούμε κλαυστά δε θα δεις στο snooker, Φυσικα και θα δεις αφθονα κλαυστα στο snooker. Αλλοιως αντιο πλασαρισμα. Αλλο θελω εγω τωρα να ρωτησω. Παικτες ελευθερου και καδρου υπαρχουν πλεον ελαχιστοι. Το 90% των παικτων του γαλικου παιζουν τρισποντες και απ'αυτους ελευθερο γνωριζουν μονο το 10%. Συμφωνειτε σε αυτο και που το αποδιδετε?
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κλαυστά ρε παιδιά όταν λέτε τι εννοείτε; Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από zio10
webparts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 9 ώρες πριν, phanispal είπε Αλλά ακόμα κι έτσι, στο 9μπαλο που είναι σαφής η σειρά, θα έπρεπε να χάνεις τη σειρά σου αν έβρισκες τη μπάλα που έπρεπε αλλά έμπαινε άλλη. Στο 9μπαλο οχι γτ ειναι χυμα,αλλα εγω οταν επαιζα 8μπαλο δηλωνα και την παραμικρη επαφη. Σε αυτο που συζητατε παντως απο οσο ξερω 8μπαλο και 10μπαλο δε συνεχιζεις.
phanispal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 24/2/2018 στις 1:58 ΠΜ, webparts είπε Το λεει ο ΚΟΚ του φορουμ; Είναι άτυπος κανόνας των fora γενικότερα. Χαλάει τη ροή της συζήτησης και δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εκτός φυσικά αν θες να επισημάνεις/απαντήσεις σε κάτι συγκεκριμένο και όχι γενικά σε όλο το προηγούμενο post. Στις 24/2/2018 στις 1:58 ΠΜ, webparts είπε Σα να ηταν στημενο το τελος,το 9 που επαιξε ηταν πολυ κουλο,αφησε τη λευκη εκει χωρις λογο. Μα την 9 δεν την έπαιξε ο Reyes αλλά ο αντίπαλος. 6 ώρες πριν, zio10 είπε Κλαυστά ρε παιδιά όταν λέτε τι εννοείτε; Κλαυστό είναι το γύρισμα. 6 ώρες πριν, ringboy είπε Αλλο θελω εγω τωρα να ρωτησω. Παικτες ελευθερου και καδρου υπαρχουν πλεον ελαχιστοι. Το 90% των παικτων του γαλικου παιζουν τρισποντες και απ'αυτους ελευθερο γνωριζουν μονο το 10%. Συμφωνειτε σε αυτο και που το αποδιδετε? Για τα ποσοστά δε γνωρίζω να σου πω αν ισχύουν, αυτό που φαντάζομαι, είναι ότι «τα λεφτά» είναι στο τρίσποντο εδώ και χρόνια, οπότε εκεί θα πάνε οι περισσότεροι. Τα σημαντικότερα τουρνουά αφορούν στο τρίσποντο απ' όσο ξέρω, εσύ έχεις δει σημαντικά τουρνουά με λεφτά στο ελεύθερο και στα κάδρα; Επίσης, γνώμη μου (και μάλλον βάσιμη), είναι ότι το ελεύθερο και τα κάδρα είναι εντελώς αντιτηλεοπτικά, αντιεμπορικά και όλα τα σχετικά. Ποιος θα κάτσει να παρακολουθήσει ένα τύπο να παίζει τσούκου-τσούκου αμερικέν γύρω-γύρω στο τραπέζι; Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από phanispal 1
becoming_I Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 9 ώρες πριν, ringboy είπε Φυσικα και θα δεις αφθονα κλαυστα στο snooker. Αλλοιως αντιο πλασαρισμα. Διαφορετική τεχνική χωρίς "σκάψιμο" στο στεκάρισμα. Προφανώς το πλασάρισμα είναι ο στόχος και όχι απλά να μπει η μπάλα. Στο εννιάμπαλο μπορείς να δεις ένα τραπέζι τράβηγμα ενώ το πιο πιθανό στο snooker αν θες να πας τόσο μακριά, κάνεις κουλέ (follow up). Διαφορετικά κεφάλια στις στέκες, διαφορετική ροπή διαμορφώνεται στα φάλτσα. Είπαμε η τεχνική είναι στις λεπτομέρειες και σε τέτοια επίπεδα και όχι παίζουμε μεταξύ μας στο "κεντρί" που λέει και ο @nik0laus (btw νομίζω ότι υπάρχει ακόμη), όλα έχουν σημασία. Επίσης κάτι που δεν αναφέρθηκε είναι το κατά πόσο καλά ξέρεις το τραπέζι που παίζεις. Ας πούμε προ 10ετίας είχα κερδίσει τον πρωταθλητή εφήβων Γερμανίας 9μπαλο (έλληνας να τα λέμε και αυτά) μόνο και μόνο γιατί δεν ήξερε το τραπέζι (έπαιζε 2η φορά σε αυτό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα