Προς το περιεχόμενο

Μπιλιάρδο

Skia11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αυτος που μιλαει η εχει στραβια μυτη η απλα εχει ενα ρουθουνι

ειναι σαν να δειχνει προς τα που θα παει,δεξια,αριστερα,σαν φλας

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτος που μιλαει η εχει στραβια μυτη η απλα εχει ενα ρουθουνι

ειναι σαν να δειχνει προς τα που θα παει,δεξια,αριστερα,σαν φλας

Έχει πολύ ίσιο χέρι όμως! :D

Το είδα, τον αποθέωσε ρε συ!

Αχαχα θεούλης.

Μάλλον μόνο εγώ κι ο Κατσούφρης διακρίναμε το κράξιμο με το γάντι στα λεγόμενά του.

Καλά,τον κατσούφρη μην τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά..  :-D

Αλλά και εγώ για αποθέωση το είδα.

Απο που και ως που άλλωστε να τον κράξει όταν είναι με τόση διαφορά ο καλύτερος αυτή τη στιγμή; Θα έμοιαζε με κόμπλεξ αν έκανε κάτι τέτοιο.

• Like 1

Δεν ξέρω αν τον γνωρίζεις προσωπικά (για κάποιο λόγο μου περνάει απ' το μυαλό), πάντως (τον Κατσούφρη) τον ακούω 20 χρόνια πλέον και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος speaker από αυτούς που έχω ακούσει σε οποιοδήποτε άθλημα. Εύκολα στο επίπεδο Σωτηρακόπουλου, και καλύτερος στο αντικείμενό του.

Είναι βαθύς γνώστης του snooker, όχι μόνο του αθλήματος αλλά και της ιστορίας του, και τον σέβομαι όσο ελάχιστους.

Δεν ξέρω αν σε αυτό συμβάλλει και ότι συμφωνούμε σε όλα όσα έχει εκφράσει μέχρι στιγμής. Πραγματικά δε θυμάμαι ποτέ να έχω βρεθεί αντίθετος με οποιαδήποτε άποψή του.

Δεν ξέρω σαν άνθρωπος τι ρόλο βαράει, αλλά σα σχολιαστή του snooker τον έχω σε τεράστια εκτίμηση.

Τώρα για το Ronnie, επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι ναι μεν έχει ωριμάσει από τότε που χλεύαζε τον Ebdon, αλλά όχι τόσο ώστε να σέβεται απεριόριστα το παιχνίδι του Selby, που ούτως ή άλλως έχει εκφράσει πολλάκις ότι αυτό που θέλει ο ίδιος είναι να παίζει καλά και να ευχαριστεί το κοινό, και όχι να παίρνει νίκες με τρόπο τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», κάτι που o Selby εφαρμόζει κατά κόρον ("You only do what the balls do").

Επέτρεψέ μου να πιστεύω λοιπόν ότι ναι μεν σέβεται το παιχνίδι του Selby έως ένα βαθμό, προσωπικά θεωρώ ότι σέβεται περισσότερο την επιμονή του και την αυτοπεποίθησή του, και όχι ότι τον θαυμάζει για το snooker που παράγει, που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να το βαριούνται.

• Like 1

Τον Κατσούφρη τον θεωρώ κι εγώ πολύ καλό όσο τον έχω ακούσει και δεν κατάλαβα γιατί τό είπε αυτό ο johnbond να πω την αλήθεια!

Για τις δηλώσεις του Ρόνι, αυτό που πιστεύω ότι έχει γίνει είναι ότι δεν περίμενες κάποιος που θαυμάζεις να πει τόσο καλά λόγια για κάποιον που αντιπαθείς και προσπαθείς να βρεις τι εννοούσε​και πως το είπε γιατί αλλιώς νιώθεις σα να σε <<πρόδωσε>> ας το πούμε. Πιστεύω καταλαβαίνεις πως το λέω :)

Εχω να δω snooker απο την εποχη του hendry. Με το τοπικ σας με φτιαξατε να ξαναδω. Που το βλεπετε ρε παιδια;

Ο πιο σιγουρος τροπος να καταλαβεις την μαεστρια αυτων των παικτων ειναι να παιξεις εστω μια φορα snooker. Δυο τρεις φορες το δοκιμασα παλια και ενιωθα οτι προσβαλα το αθλημα με την αχρηστια μου, εξαιρετικα δυσκολο.

Για τις δηλώσεις του Ρόνι, αυτό που πιστεύω ότι έχει γίνει είναι ότι δεν περίμενες κάποιος που θαυμάζεις να πει τόσο καλά λόγια για κάποιον που αντιπαθείς και προσπαθείς να βρεις τι εννοούσε​και πως το είπε γιατί αλλιώς νιώθεις σα να σε <<πρόδωσε>> ας το πούμε. Πιστεύω καταλαβαίνεις πως το λέω :)

Επειδή εν γνώσει μου δεν είμαι 100% αντικειμενικός, δε θα σου πω ότι δεν ισχύει καθόλου αυτό που λες. Δε θα με χαλούσε να τον έκραζε ανοιχτά.

Περισσότερο όμως, είναι ότι παρακολουθώ το Ρόνι εδώ και πολλά χρόνια, και δεν εννοώ μόνο στο παιχνίδι του, αλλά και παρασκηνιακά (sic).

Και επειδή θεωρώ πως τον ξέρω αρκετά (όσο μπορεί κάποιος σαν εμένα να πει κάτι τέτοιο), πραγματικά πιστεύω πως δεν του αρέσει το παιχνίδι του Selby. Αυτό που μπορεί να ζηλεύει στον Selby, είναι το πείσμα, η αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να γυρίσει και το 17-1 στον τελικό, και το πώς κοντρολάρει τον εαυτό του.

Από 'κει και πέρα, δε νομίζω πως παικτικά ο Ronnie υστερεί κάπου από άποψη ταλέντου-ικανότητας, αν θα ζήλευε κάτι νομίζω θα ήταν τα μαγικά με την άσπρη που έκανε ο White. Εκεί που υστερεί ξεκάθαρα ο Ronnie, είναι στο πνευματικό κομμάτι.

Αυτά που έχει κάνει στο τραπέζι, ο Selby δεν έχει το ταλέντο να τα δει ούτε στον ύπνο του.

Και επειδή είναι γενικότερα πολύ αινιγματικός, τη μία λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι, επέτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με τις δηλώσεις που κάνει.

Δεν το πάω στα άκρα, ότι δεν πιστεύει τίποτα απ' αυτά που δηλώνει, απλά θεωρώ ότι παίζει και επικοινωνιακά παιχνιδάκια στις κάμερες.

Εξάλλου πλέον είναι σε μια φάση που δεν εξαρτάται η ζωή του απ' το snooker σαν παίκτης, αφού κάνει κυρίως άλλα πράγματα, εκπομπές, shows κ.λπ..

Οπότε όσο εκκεντρικός και να είναι, θεωρώ πως «του κόβει» μέχρι εκεί, να μη σαμποτάρει την ίδια του τη δουλειά δηλαδή, παρόλο που το έκανε παλιότερα ως παίκτης.

Εχω να δω snooker απο την εποχη του hendry. Με το τοπικ σας με φτιαξατε να ξαναδω. Που το βλεπετε ρε παιδια;

Ο πιο σιγουρος τροπος να καταλαβεις την μαεστρια αυτων των παικτων ειναι να παιξεις εστω μια φορα snooker. Δυο τρεις φορες το δοκιμασα παλια και ενιωθα οτι προσβαλα το αθλημα με την αχρηστια μου, εξαιρετικα δυσκολο.

Προσωπικά το βλέπω στο Eurosport μέσω OTE TV, αλλά και σα φοιτητής είχα ετήσιες συνδρομές στο Eurosport Player.

Πού και πού παίζουν κάτι links να δεις (π.χ. filmon), αλλά δεν είναι σύνηθες.

Σίγουρα θα βοηθούσε τον πολύ κόσμο που παρακολουθεί, το να παίξει έστω και μία φορά σε κανονικό τραπέζι snooker, καθώς απ' την τηλεόραση δε γίνεται αντιληπτό το πόσο μεγάλο είναι το τραπέζι και πόσο μικρές είναι οι τρύπες συγκριτικά με το αμερικάνικο.

Πού και πού βλέπεις κάποια πλάνα του τραπεζιού απ' το πλάι και παίρνεις μια ιδέα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το να το έχεις μπροστά σου, πόσω μάλλον να παίζεις κιόλας και να προσπαθείς να βάλεις μπάλες.

Εν τω μεταξύ κάτι που πολλοί δε γνωρίζουν, είναι η απουσία των λεγόμενων διαμαντιών απ' το τραπέζι του snooker, ενώ υπάρχουν σε αμερικάνικο και γαλλικό, και η σημασία αυτών.

Η ικανότητα των παικτών του snooker να στεκάρουν στην ουσία με το ένστικτο, αφού δε μπορούν να «μετρήσουν» απ' τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαμάντια, είναι κάτι τρομερό κατά τη γνώμη μου.

Παρόλ' αυτά, μιας και το νήμα αφορά γενικά στο μπιλιάρδο, θεωρώ πως οι τρίσποντες, είναι με διαφορά η πιο δύσκολη εκδοχή απ' όλα τα είδη μπιλιάρδου.

• Like 2

Δεν ξέρω αν τον γνωρίζεις προσωπικά (για κάποιο λόγο μου περνάει απ' το μυαλό), πάντως (τον Κατσούφρη) τον ακούω 20 χρόνια πλέον και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος speaker από αυτούς που έχω ακούσει σε οποιοδήποτε άθλημα. Εύκολα στο επίπεδο Σωτηρακόπουλου, και καλύτερος στο αντικείμενό του.

Είναι βαθύς γνώστης του snooker, όχι μόνο του αθλήματος αλλά και της ιστορίας του, και τον σέβομαι όσο ελάχιστους.

Με τον κατσούφρη έχουμε πει 2-3 φορές γεια και τον έχω δει στο μαγαζί του να παίζει αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά πέρα απο μια απλή γνωριμία..Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με αυτά που λέω.

Απλά δε μου αρέσει η μετάδοση του.Κατ αρχάς υπάρχουν ώρες που τον παίρνει ο ύπνος και κάνει κάνα δεκάλεπτο να μιλήσει..

Πέρα από αυτό, δε λέει τίποτα ουσιαστικό για το παιχνίδι..Τις επιλογές του παίχτη στα πλασαρίσματα και στις άμυνες,τις μελλοντικές κινήσεις στο break,για το πως έπαιξε ενα χτύπημα κτλ κτλ.Πολύ λίγα πράγματα.Και αυτό γιατί έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω απο το παιχτικό κομμάτι..

Ίσως για την Ελλάδα να είναι αρκετός αλλά αν κάποιος ξέρει αγγλικά είναι πολύ καλύτερα να ακούει αγγλική μετάδοση απο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές είτε στο eurosport είτε στο bbc.

Απλά άποψη μου..  :-)

Δεκτό, αν και δεν ξέρω αν δεν πάει κάποια βήματα πιο πέρα στο σπικάζ επειδή δεν ξέρει, ή έπειδή ο μέσος Έλληνας θεατής δε σκαμπάζει.

Εδώ σχολιάζει εκείνος που λέει συνέχεια «ταράζει τις κόκκινες» που μία στις δύο κουβέντες του είναι παντελώς άκυρες με το αντικείμενο, και πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν τον παίρνουν χαμπάρι (ελπίζω μόνο να μην είσαι εσύ αυτός :Ρ, αν και είσαι σχετικός, οπότε δε μπορεί να είσαι εσύ).

Πού και πού λέει για όλα όσα αναφέρεις, απλά δεν το κάνει συνεχώς.

Και λες για τους Βρετανούς, που αυτός ο Virgo είναι απάλευτος.

Συμφωνώ βέβαια ότι γενικά ο σχολιασμός τους είναι σε άλλο επίπεδο, και συνήθως σχολιάζουν την κάθε στεκιά και το πλάνο. Όχι όμως ότι δεν παίζουν κι εκεί κάτι δεκάλεπτες παύσεις.

Προσωπικά όταν δε σχολιάζει ο Κατσούφρης η πρώτη μου κίνηση είναι να επιλέξω την αγγλική μετάδοση, μιας και δίνει αυτή τη δυνατότητα ο OTE TV.

Για το που μπορείς να το δεις θα διαφωνήσω λίγο με τον phanispal, σχεδόν πάντα έχει τους αγώνες στα sites που έχουν live streaming! Για το άλλο που λες έχεις απόλυτο δίκιο!

Phanispal, θεωρείς το τρίποντο πιο δύσκολο από το σνούκερ;

• Like 1

Phanispal, θεωρείς το τρίποντο πιο δύσκολο από το σνούκερ;

Παλιότερα θεωρούσα ότι το snooker είναι το πιο δύσκολο είδος μπιλιάρδου.

Έκανα το λάθος όμως να κρίνω βάσει του πιο δύσκολου τραπεζιού λόγω μεγέθους και του δικού μου επιπέδου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που ήταν και παραμένει χαμηλότατο, ενώ στις τρίσποντες είμαι σαφώς καλύτερος.

Θεωρώ ότι το τρίσποντο έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Κάτι που μπορεί να σου δώσει μια ιδέα, είναι ότι ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το snooker έχει γίνει πολύ πιο επιθετικό, τα centuries δίνουν και παίρνουν, ακόμα και τα maximum πλέον δε συγκινούν όπως παλιότερα που τα έβλεπες με το κυάλι.

Στο τρίσποντο το παγκόσμιο ρεκόρ στο σερί, είναι 28, κι έχει καταγραφεί τρεις φορές επίσημα. Με μουαγιέν 1.5+ θεωρείσαι παίκτης παγκοσμίου επιπέδου.

Να στο πω και αλλιώς: όταν βλέπεις τέτοιες καραμπόλες όπως στο παρακάτω βίντεο που έχω ξαναβάλει και μου είχες πει ότι δε σε τραβάει, ενώ φαίνεται να συμπαθείς το άθλημα γενικότερα, με κάνει να υποθέσω ότι ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο εξωπραγματικές και δύσκολες είναι.

Ίσως ευθύνεται και ο Sayginer σε αυτό, που το κάνει να φαίνεται απλό.

https://www.youtube.com/watch?v=N7YbgxoYxlQ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...