fotskal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά , είμαι νέος στο forum και πρόσφατα αποφάσισα να κάνω μια "αναβάθμιση" στον η/υ μου. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να αγοράσω mobo, cpu , gpu και ram και να κρατήσω τα υπόλοιπα μιας και δεν υπάρχουν τρελές οικονομικές δυνατότητες.Το pc θα χρησιμοποιείται κυρίως για gaming για παιχνίδια τύπου assasins creed , dragon age, wow κτλπ , δηλαδή όχι και ότι πιο πρόσφατο υπάρχει. Γι αυτό σκέφτηκα να πάρω αυτά τα κομμάτια αρχικά και αργότερα να αλλάξω τα υπόλοιπα. Σκοπεύω λοιπόν να κρατήσω :ένα τροφοδοτικό 550W premier, σκληρό δίσκο SATA 160gb και μια μικρή LCD οθόνη της SONY με μέγιστη ανάλυση 1024x768. θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν η καινούρια mobo θα υποστηρίζει τον παλιό σκληρό(sata) αλλά και κάποιον που θα αγοράσω αργότερα(sata 2 ή 3). Επίσης να αναφέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξω το pc μόνος μου οπότε μπορώ να αγοράσω parts από διαφορετικά καταστήματα στην Αθήνα ή στη Πάτρα (δε νομίζω πως με συμφέρει να πληρώνω μεταφορικά για να αγοράσω από Θεσσαλονίκη). Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου στα 400 ευρό αντε και λίγο παραπάνω.
stm00192 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Η οθόνη σου λόγο υποστηριζόμενη ανάλυσης δεν ενδείκνυται για gaming οπότε οποιαδήποτε συζήτηση για αγορά καλής καρτας δεν έχει νόημα.. επίσης το τροφοδοτικο σου υπόκειται στην κατηγορία του απαραδεκτου και δεν είναι να του εμπιστευτείς καινούργιο σύστημα.. τέλος ο σκληρός σου φαντάζομαι θα είναι αρκετά παλιός άρα και αργος μέ αποτέλεσμα να κρατάει κοινώς όλο το σύστημα πίσω. Γενικότερα όπως καταλαβαίνεις είναι καλύτερα να κανείς λίγο υπομονή μέχρι να μαζεύεις αρκετά χρήματα και να πας σε αγορά ολόκληρου νέου συστήματος!
Henry3GR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Βασικά θέλεις να αγοράσεις καινούργιο pc διότι αναφέρεις τα πιο βασικά μέρη ενός υπολογιστή. Εγώ το 2006 που πήρα το δικό μου έδωσα 900 ευρώ αλλά πήρα και οθόνη μαζί που αν θυμάμαι καλά έκανε 250 ευρώ. εσύ αφού δεν σκοπεύεις να πάρεις οθόνη αν μπορείς να περιμένεις με λίγα παραπάνω να πάρεις καινούριο εξολοκλήρου (εκτός από ποντίκια ηχεία κτλ) Αυτή είναι η γνώμη μου. Τώρα αν πάλι είσαι αποφασισμένος καλύτερα για τον σκληρό που ρωτάς να σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.
haris013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 φιλε μου δεν αξιζει..μην πετας λευτα ασκοπα..μαζεψε καποια παραπανω χρηματα για νεα συνθεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.