Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής για συνεχής χρήση (μέρα-νύχτα)

giwrgos_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, υπάρχουν πολλά θέματα για τους φακούς επαφής αλλά κανένα δεν με κάλυψε πλήρως και επειδή πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε αρκετούς χρήστες φακών επαφής ανοίγω το θέμα . Το θέμα αυτό λοιπόν αφορά τους φακούς επαφής που μπορούμε να τους φοράμε μέρα-νύχτα για ένα μηνά. Εγώ δεν έχω φορέσει τέτοιου είδους φακούς ακόμα. Γιαυτό θα ήθελα τα άτομα που έχουν δοκιμάσει να αναφέρουν την μάρκα που δοκίμασαν καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, όπως αν είναι βολικό,αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν τους προτείνουν και γενικότερα ότι ξέρουν γύρω από αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν φακοί που να τους φοράς νύχτα μέρα ένα μήνα.Υπάρχουν που να μπορείς να του χρησιμοποιής για έναν μήνα δηλαδή να μην τον πετάς και βάζεις άλλο κάθε μέρα.Επίσης αν τον φοράς 24/24 το γάμησες το μάτι σου.

Δημοσ.

Συμφωνώ με Silverage.Φακοί για όλο το 24ωρο δεν παίζουν.Εγώ φοράω εδώ και 10 χρόνια. Πριν πολύ καιρό είχα κάνει τη βλακεία να μην τους βγάζω,είτε γτ βαριόμουν,είτε γτ ήταν ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις καθαρά! :P

Η κατάληξη? Έκανα θεραπεία σχεδόν ένα μήνα και ευτυχώς που είχε αποτέλεσμα,αλλιώς θα έμπαινα για χειρουργείο. Μια συνήθεια είναι όλα λοιπόν :)

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχουν!!!

Προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια 15ήμερους, κοιμάμαι, ξυπνάω, κολυμπάω, χειρουργώ κι έχω ξεχάσει ότι έχω μυωπία. Να ξέρεις όμως ότι οι οφθαλμίατροι είναι γενικά επιφυλακτικοί, γιατί όπως και να το κάνουμε, αν μπει κάποιο μικρόβιο στο μάτι σου και κάνει παρέα για μέρες με τον μόνιμο φακό (ειδικά στον ύπνο που το μάτι δεν παίρνει οξυγόνο), τότε οι πιθανότητες να πάθεις σοβαρή μόλυνση είναι αυξημένες.

Γενικά όμως οι φακοί επαφής αποτελούν δυνητικές εστίες μόλυνσης για το μάτι, οπότε χρειάζονται ιδαίτερη προσοχή στη χρήση και την περιποίησή τους. Το καλό με τους συνεχούς χρήσης είναι ότι το υλικό τους επιτρέπει σε μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου να φτάσει στον κερατοειδή, οπότε (θεωρητικά) είναι καλύτερα ανεκτοί και λιγότερο επικίνδυνοι. Από την άλλη είναι πολύ οικονομικοί, οπότε αν κάτι δεν πάει καλά τους πετάς και βάζεις καθαρούς.

Εγώ ξεκίνησα να τους χρησιμοποιώ στην αρχή σταδιακά, ακόμα και στον ύπνο, τους έβγαζα κάθε δυο - τρεις μέρες και όσο έβλεπα ότι δεν με ενοχλούν μεγάλωνα το διάστημα. Επειδή όμως αυτά που σου περιγράφω είναι η καθαρά προσωπική μου εμπειρία, την οποία και δεν επιτρέπεται να γενικεύσω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευθείς τον οφθαλμίατρο σου.

Δημοσ.

Όπως φαίνεται οι γνώμες διίστανται. Και άσε που έχω την εντύπωση ότι οι air optix day & night κάνουν αυτό που αναφέρω.

Φυσικά και υπάρχουν!!!

Προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια 15ήμερους, κοιμάμαι, ξυπνάω, κολυμπάω, χειρουργώ κι έχω ξεχάσει ότι έχω μυωπία. Να ξέρεις όμως ότι οι οφθαλμίατροι είναι γενικά επιφυλακτικοί, γιατί όπως και να το κάνουμε, αν μπει κάποιο μικρόβιο στο μάτι σου και κάνει παρέα για μέρες με τον μόνιμο φακό (ειδικά στον ύπνο που το μάτι δεν παίρνει οξυγόνο), τότε οι πιθανότητες να πάθεις σοβαρή μόλυνση είναι αυξημένες.

Γενικά όμως οι φακοί επαφής αποτελούν δυνητικές εστίες μόλυνσης για το μάτι, οπότε χρειάζονται ιδαίτερη προσοχή στη χρήση και την περιποίησή τους. Το καλό με τους συνεχούς χρήσης είναι ότι το υλικό τους επιτρέπει σε μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου να φτάσει στον κερατοειδή, οπότε (θεωρητικά) είναι καλύτερα ανεκτοί και λιγότερο επικίνδυνοι. Από την άλλη είναι πολύ οικονομικοί, οπότε αν κάτι δεν πάει καλά τους πετάς και βάζεις καθαρούς.

Εγώ ξεκίνησα να τους χρησιμοποιώ στην αρχή σταδιακά, ακόμα και στον ύπνο, τους έβγαζα κάθε δυο - τρεις μέρες και όσο έβλεπα ότι δεν με ενοχλούν μεγάλωνα το διάστημα. Επειδή όμως αυτά που σου περιγράφω είναι η καθαρά προσωπική μου εμπειρία, την οποία και δεν επιτρέπεται να γενικεύσω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευθείς τον οφθαλμίατρο σου.

Μπορείς να αναφέρεις ποια μάρκα φοράς? Όταν λες οικονομικοί μπορείς να αναφέρεις τις τιμές? γιατί νομίζω ότι είναι ποιο ακριβοί.

Δημοσ.

Βεβαίως και υπάρχουν και τους χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια.Τους φοράς για 1 μήνα συνέχεια χωρίς να τους βγάλεις καθόλου!Το μάτι δεν ξηρένεται καθόλου και δεν νιώθεις το φακό να στεγνώνει ποτέ.Θα ξεχάσεις ότι φοράς φακούς επαφής!

Υπάρχουν οι airoptix night & day της Cibavision και οι Purevision της Bausch + Lomb. Εχω χρησιμοποιήσει και τις 2 μάρκες. 3 ζευγάρια το κάθε κουτί με ποιο φθηνους τους Purevision.Τους Purevision τους έχω βρεί μέχρι 30 ευρώ του κουτί.

Δημοσ.

Bausch + Lomb φοράω κι εγώ, αλλά μηνιαίους και δεν έχω κανένα παράπονο.

Μάλλον έχει τελικά σχέση με την ευαισθησία των ματιών του καθενός. Γι'αυτό είπα ότι 24/7 δεν παλεύονται με τπτ ;) όσον αφορά την δική μου περίπτωση τουλάχιστον.

Δημοσ.

Παιδια, λογικα ειναι οπως τα φαρμακα. Καποιο που δουλευει σε εναν δεν ειναι απαραιτητο να δουλεψει και στους αλλους. Καθε σωμα,ματι κτλ λειτουργει διαφορετικα. Αρα διαβασε τις εμπειριες εδω. Αλλα αν τους βαλεις και αισθανθεις ενοχληση, βγαλτους , μην βασιστεις στο οτι σε αλλους δεν εμφανιστηκε προβλημα

Δημοσ.

Μαζεψε λεφτα για εγχειρηση.

Δεν μπορώ να κάνω εγχείρηση ακόμα, δύστυχος.

Βεβαίως και υπάρχουν και τους χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια.Τους φοράς για 1 μήνα συνέχεια χωρίς να τους βγάλεις καθόλου

Αν τους βγάλεις πριν κλείσει μηνά χαλάνε? Μπορείς να τους ξαναβάλεις?

Ποια από τις 2 μάρκες προτιμάς?

Δημοσ.

Παιδια, λογικα ειναι οπως τα φαρμακα. Καποιο που δουλευει σε εναν δεν ειναι απαραιτητο να δουλεψει και στους αλλους. Καθε σωμα,ματι κτλ λειτουργει διαφορετικα.

Ακριβώς! και γιαυτό...

Αρα διαβασε τις εμπειριες εδω.

...δεν βασιζόμαστε στις εμπειρίες από εδώ κι αλλού, σε ότι έχει να κάνει με την υγεία μας.

Αν θέλεις την (ιατρική) γνώμη μου, θα σε συμβούλευα τα εξής:

Βήμα 1ο: Επίσκεψη για εξέταση στον οφθαλμίατρο ώστε να ακούσεις όχι τις εμπειρίες του, αλλά μια επιστημονική άποψη που θα αφορά τα δικά σου και μόνο μάτια.

Βήμα 2ο: Θα βρεις έναν καλό οπτικό, κατά προτίμηση κάποιο από τα νέα παιδιά που έχουν γνώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες των φακών. Λογικά θα σου δώσει να δοκιμάσεις αρκετά ζευγάρια ώστε να βρεις τον τύπο και τη μάρκα που ταιριάζει καλύτερα στο μάτι σου.

Μπορείς να αναφέρεις ποια μάρκα φοράς? Όταν λες οικονομικοί μπορείς να αναφέρεις τις τιμές? γιατί νομίζω ότι είναι ποιο ακριβοί.

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να διαφημίζουμε μάρκες μέσω internet. Εξάλλου οι δικοί μου μπορεί κάλλιστα να μη ταιριάζουν στο δικό σου μάτι.

Μου κοστίζουν (με την έκπτωση που έχω στα τρια πακέτα) γύρω στα 20€ τον μήνα, ενώ έχω σχεδόν μηδενικό κόστος στα υγρά, καθώς μου χρειάζονται σπάνια (κλέβω όποτε υπάρξει ανάγκη από της γυναίκας μου :devil: )

Ένας από τους λόγους που προτίμησα 15ήμερους κι όχι μηνιαίους, είναι γιατί τους πετάς γρηγορότερα, άρα έχουν και μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης (καθαρά προσωπική μου άποψη).

Δημοσ.

Φυσικά θα ρωτήσω και τους ειδικούς, καθώς επίσης μπορεί να συμβεί το εξής: οι φακοί που ικανοποιούν τους άλλους να μην ικανοποιούν εμένα.(αυτό που αναφέρει ο dr lag και πολλοί άλλοι) Ο μόνος λόγος που άνοιξα το θέμα ήταν για να ειπωθούν ανάλογες εμπειρίες για να έχω μια σφαιρική άποψη άσχετα με αυτό που θα πει ο οφθαλμίατρος.

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να διαφημίζουμε μάρκες μέσω internet. Εξάλλου οι δικοί μου μπορεί κάλλιστα να μη ταιριάζουν στο δικό σου μάτι.

Αν θες στείλε pm.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...