jeanthira7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ καλημέρα σας, Εχει αλλάξει η ταυτότητά μου αλλά και η οικογενειακή μου κατάσταση. Είδα ότι πρέπει να συμπληρώσω το Μ1 αλλά: 1)Μπορώ να το κατεβάσω από το net και να το δώσω απ' ευθείας στο ΔΟΥ χωρίς να περιμένω στην ουρά μέχρι να το συμπληρώσω? 2)Χρειάζεται μόνο το Μ1 ή και το Μ7 ? -> http://www.e-taxis.gr/gr/met_st_mit.htm#metav 3)Πέραν της φωτοτυπίας ταυτότητας, χρειάζομαι και κάποιο χαρτί γάμου? Ευχαριστώ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ καλημέρα σας, Εχει αλλάξει η ταυτότητά μου αλλά και η οικογενειακή μου κατάσταση. Είδα ότι πρέπει να συμπληρώσω το Μ1 αλλά: 1)Μπορώ να το κατεβάσω από το net και να το δώσω απ' ευθείας στο ΔΟΥ χωρίς να περιμένω στην ουρά μέχρι να το συμπληρώσω? 2)Χρειάζεται μόνο το Μ1 ή και το Μ7 ? -> http://www.e-taxis.gr/gr/met_st_mit.htm#metav 3)Πέραν της φωτοτυπίας ταυτότητας, χρειάζομαι και κάποιο χαρτί γάμου? Ευχαριστώ. 1. Κατέβασε το Μ1 από εδώ: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-entipa_files/entypa/e-docs.html 2. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται και το Μ7 αλλά στη θέση σου θα ρωτούσα είτε τον λογιστή μου είτε κατ'ευθείαν το τμήμα μητρώου της ΔΟΥ τηλεφωνικά. Στη θέση σου θα το κατέβαζα από το παραπάνω link. Καλύτερα να το έχεις παρά να μην το έχεις. 3. Κι αν έχεις μαζί σου, πειράζει;
jeanthira7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 1. Κατέβασε το Μ1 από εδώ: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-entipa_files/entypa/e-docs.html 2. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται και το Μ7 αλλά στη θέση σου θα ρωτούσα είτε τον λογιστή μου είτε κατ'ευθείαν το τμήμα μητρώου της ΔΟΥ τηλεφωνικά. Στη θέση σου θα το κατέβαζα από το παραπάνω link. Καλύτερα να το έχεις παρά να μην το έχεις. 3. Κι αν έχεις μαζί σου, πειράζει; To M1 θα πρέπει να το συμπληρώσω εκεί (πρωτότυπο) ή να τυπώσω την φωτοτυπία και να τους τη δώσω κατευθείαν?
apd453 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Την αλλαγή ταυτότητας τη θέλεις για να πάρεις την επιστροφή φόρου?
jeanthira7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Την αλλαγή ταυτότητας τη θέλεις για να πάρεις την επιστροφή φόρου? Ακριβώς. Πήγα στην Τράπεζα και μου είπαν ότι πρέπει να δηλώσω την καινούργια ταυτότητα στη ΔΟΥ.
apd453 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πας στη ΔΟΥ σου. Συμπληρώνεις το Μ1 και το καταθέτεις στο μητρώο. Σου δίνουν ένα χαρτί με την αλλαγή ταυτότητας και πας με αυτό και με το εκκαθαριστικό στη τράπεζα. Μια που θα πας πάρε και τον κλειδάριθμο. Και αυτός στο ίδιο γκισέ είναι. Αν δε πας πουρνό, πουρνό θα το φας το πρωινό σου. Όταν πας ρώτα αν υπάρχει λίστα να γράψεις το όνομα σου. Καλά ξεμπερδέματα.
jeanthira7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πας στη ΔΟΥ σου. Συμπληρώνεις το Μ1 και το καταθέτεις στο μητρώο. Σου δίνουν ένα χαρτί με την αλλαγή ταυτότητας και πας με αυτό και με το εκκαθαριστικό στη τράπεζα. Μια που θα πας πάρε και τον κλειδάριθμο. Και αυτός στο ίδιο γκισέ είναι. Αν δε πας πουρνό, πουρνό θα το φας το πρωινό σου. Όταν πας ρώτα αν υπάρχει λίστα να γράψεις το όνομα σου. Καλά ξεμπερδέματα. Το έχω συμπληρωμένο από το σπίτι ή μου δίνουν από εκεί οπότε περιμένω να πάρω-περιμένω και να το δώσω? Θέλω και Μ7?
apd453 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Το έχω συμπληρωμένο από το σπίτι ή μου δίνουν από εκεί οπότε περιμένω να πάρω-περιμένω και να το δώσω? Θέλω και Μ7? Συμπλήρωσε το από το σπίτι εσύ για να μη γράφεις εκεί. Το ίδιο είναι. Το Μ7 όχι. Τουλάχιστον εγώ δε το χρειάστηκα.
jeanthira7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συμπλήρωσε το από το σπίτι εσύ για να μη γράφεις εκεί. Το ίδιο είναι. Το Μ7 όχι. Τουλάχιστον εγώ δε το χρειάστηκα. Αναφέρομαι και στο M7 καθώς απ' ό,τι βλέπω στις οδηγίες εφόσον αλλάζουν τα οικογενειακά μου στοιχεία θα πρέπει να δηλώσω και Μ7 με αναλυτικές πληροφορίες για ΑΦΜ, ημερομηνια σχέσης κλπ... συζύγου.Λογικά θα θέλει και ληξιαρχική πράξη γάμου μαζί με τη φωτοτυπία ταυτότητάς μου ε? Ευχαριστώ.
kfyros Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Αναφέρομαι και στο M7 καθώς απ' ό,τι βλέπω στις οδηγίες εφόσον αλλάζουν τα οικογενειακά μου στοιχεία θα πρέπει να δηλώσω και Μ7 με αναλυτικές πληροφορίες για ΑΦΜ, ημερομηνια σχέσης κλπ... συζύγου.Λογικά θα θέλει και ληξιαρχική πράξη γάμου μαζί με τη φωτοτυπία ταυτότητάς μου ε? Ευχαριστώ. Πρέπει να το δηλώσεις. Θέλει νομίζω και ληξ. πράξη γάμου (γράφει στο Μ7 τι χαρτιά χρειάζεται αν θυμάμαι καλά, ή στο gsis.gr, ή ψάξτο στο taxheaven.gr ).. Αφού το δηλώσεις, στο εξής θα υποβάλλεις κοινή δήλωση εισοδημάτων Ε1 με τη σύζυγο , με κύριο αφμ τον δικό σου , και θα αναφέρεσαι ως "υπόχρεος", και αναφέρεται και η σύζυγος και ο αφμ της ως Σύζυγος, συμπληρώνεις τα δικά σου νούμερα στη στήλη Υπόχρεος, της γυναίκας σου στη στήλη "σύζυγος" ενώ κάποια πεδία είναι κοινά , όπως πχ. είναι ο κωδικός για τις αποδείξεις .. Το έντυπο που κατεβάζεις , το τυπώνεις και το συμπληρώνεις (pdf είναι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.