kostinio_13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους σας! Έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες του η/υ μου .... Όλα ξεκίνησαν από μία απλή περιήγηση στα forum και έτυχε να δω το real temp και είπα ας το κατεβάσω να δω και εγω τις θερμοκρασίες μου... και τις είδα λοιπόν..... Σας παραθέτω μια photo απο το τεστ που έκανε το πρόγραμμα.... Όλες οι απόψεις και οι συμβουλές δεκτές Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Καλησπέρα σε όλους σας! Έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες του η/υ μου .... Όλα ξεκίνησαν από μία απλή περιήγηση στα forum και έτυχε να δω το real temp και είπα ας το κατεβάσω να δω και εγω τις θερμοκρασίες μου... και τις είδα λοιπόν..... Σας παραθέτω μια photo απο το τεστ που έκανε το πρόγραμμα.... Όλες οι απόψεις και οι συμβουλές δεκτές Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
SPANK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αλλα εμένα μου φαίνονται μια χαρά οι θερμοκρασίες και δεδομένου οτι εχει ακόμα ζέστη (35 σήμερα). Έχεις ρίξει καθάρισμα απο σκόνες μεσα στο κουτί να αλλάξεις και θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή ? Ποιό κουτί εχεις έχεις ανεμιστήρες να βάζουν δροσερό και να βγάζουν ζεστό αέρα ? Αν και όπως σου ειπα καλές ειναι οι θερμοκρασίες
kosegdit Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Ακριβώς όπως λέει ο Spank. Ειδικά αν είσαι ακόμα με την stock ψύκτρα, οι θερμοκρασίες σου είναι απολύτως φυσιολογικές με δεδομένο τις ζέστες που έχουμε. Μην κοιτάς τις θερμοκρασίες που έχουν άλλοι, ειδικά με κάποιους Amd cpu. Οι i7 που έχουμε εμείς είναι αρκετά πιό ζεστοί. Εγώ με την stock ψύκτρα και χειμώνα είχα 49-50 σε idle. Οπότε μιά χαρά είσαι..
warewolf Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Παντως με ρολοι στα 1.6 idle 50-55 βαθμους και να κατοσταριζει απο οτι ειδα στο load δεν ειναι και αρκετα φυσιολογικες. καλο θα ηταν να καθαρισεις λιγο απο σκονη αν υπαρχει, καθως και να κρατησεις το ρολοι (προσωρινα μεχρι να πεσουν οι ζεστες) στα 1.6 Εγω απο το προγραμματακι της asus το εχω μονιμα στα 1.6, καθαριζω τακτικα αλλα επισης το κουτι και η ψυκτρα με βοηθουν να ειμαι στους 42-45 βαθμους. idle (οταν εχει περιπου θερμοκρασια δωματιου 33-34) οταν φυγουν οι πολλες ζεστες επιστρεφω στο 3.8 οπου ημουν. Προφανως, δεν βοηθα και το κουτι σου εκτος απο την ψυκτρα.
stm00192 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε εκανε κανενας τον κόπο να κοιτάξει στο ss την μαξ θερμοκρασία που χτυπάει κατόσταρες??? Τι φυσιολογικές του λέτε του παιδιού?? Βγάλε την ψυκτρα σου.. καθαρισε την πολυ καλα απο σκονες κτλ .. άλλαξε και πάστα και ξαναδοκίμασε!!
kostinio_13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις! Στο κουτί μου έχω 5 ανεμιστηράκια 90αρια. Τα δυο βγάζουν και οι τρεις βάζουν αέρα τους οποίους τους έχω σε full rpm. Την ψύκτρα η οποία είναι η στοκ την καθάρισα πριν από ένα τρίμηνο. Όμως δεν άλλαξα πάστα Λοιπόν πάω τώρα να πάρω μια θερμοαγώγιμη πάστα και θα σας πω τα αποτελέσματα... Αυτό που με ανησύχησε ήταν πως στη περισσότερη διάρκεια του load οι θερμοκρασίες έπαιζαν από 90-100 Α... Πως θα κρατήσω το ρολόι στα 1.6?? Με κάποιο πρόγραμμα?? Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το ενδιαφέρον!!!
stm00192 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Για πιο λόγο να τον κρατήσεις στα 1, 6? Κακώς δεν άλλαξες πάστα! Παίζει από 90 μέχρι 100 γιατί θροτλαρει! Μαλλον περα από την έλλειψη πίστας η ψυκτρα δεν πατάει και καλα!
kostinio_13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν, έβγαλα την ψύκτρα την καθάρισα, έβαλα καινούρια πάστα και φύσηξα με πιστολάκι όλο το σύστημα! Σας παραθέτω την φώτο με τα καινούρια αποτελέσματα του τεστ... Μια απορία έχω Το sensor movement τι σημαίνει?? Οι τιμές του είναι χαμηλότερες από το προηγούμενο τεστ... Είναι καλό αυτό? Αυτά...
kostinio_13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 :-D Ευχαριστώ! Τελικά το sensor movement τι είναι??
tritonas00 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τελικά το sensor movement τι είναι?? Sensor movement test is a small test which RealTEMP does when it is launched, to check that the sensors actually 'detect' a thermal delta. If you have a 'stuck' sensor than the movement values should be '0'. Παντως οι θερμοκρασιες ηταν σου μια χαρα και πριν.((για μαμα ψυχτρα) Την ιδια cpu εχουμε.( d0 ) Tωρα κανω recode ενα mkv απο 1080p σε 720p χρησιμοποιωντας 16 threads και εχω πιασει ~95 βαθμους Πρεπει να παρω μια σοβαρη ψυχτρα καποια στιγμη αλλιως θα ψηνω μπριζολες...
stm00192 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε πατε καλά ??? 100αρες και τις λέτε μια χαρά θερμοκρασίες?? Ειδικά για το παιδί που είχε το πρόβλημα ο επεξεργαστής έκανε και thrοttling για αυτό κρατιόταν στους 100!! Ειπαμε θερμόι οι 1366 αλλά μην το μαμαμε το θεμα!! Οτιδήποτε πανω απο 80 - 82 σε στοκ ρυθμίσεις με μαμα ψυκτρα είναι επικυνδινο και μη αποδεκτό!! Επισης τριτονας πως είναι δυνατόν να έχεις 16 threads με 920 μονο εσύ το ξέρεις!! 8 είναι και αντε να γίνοταν 12 αν είχες κανενα 980!!
tritonas00 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Ουπς , ναι ! μπερδευτηκα! 8 εχω βαλει , απλα 16 μου δινει το προγραμμα ως full
kostinio_13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω και εγώ πως είναι ψηλές οι θερμοκρασίες σου Έκανα oc στα 150χ20 και σε full load έπιασε 80 βαθμούς!! Μάλλον τα κατάφερα τελικά με την ψύξη της cpu...!!
neof1z Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ακόμα ψηλά είσαι.Εγώ με 166χ21=3500 και 24GB RAM 1333 με 8 ώρες prime είμαι 69-70.Η ψήκτρα μου είναι αυτή: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=31&lng=en Με 2 ανεμιστήρες σε push pull Arctic Silver 5 και δουλεύει 2.5 χρόνια σερί.Την καθαρίζω με αέρα κάθε 4 μήνες. Άκυρο Link/show_oc.php?id=1975155
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.