Προς το περιεχόμενο

airties air 5450 για σπάσιμο;

sagre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Πριν ζητήσω τη βοήθειά σας πρέπει να πω ότι διάβασα αρκετά τα θέματα που αναφέρονται στην συγκεκριμένη μάρκα αλλά δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει στην περίπτωσή μου, η οποία μπορεί να είναι απλώς θέμα ημιμάθειας.

Λέω ημιμάθειας γιατί μέχρι να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο μηχάνημα (airties 5450) είχα βοηθήσει πολλούς γνωστούς να στήσουνε το δίκτυό τους.

Τα έχω βρει μπαστούνια με το συγκεκριμένο και ζητάω τη βοήθεια του κοινού.

Έχω γραμμή ISDN, βάζω το airties , ρυθμίσεις για ANNEX B ,κωδικούς κ.λ.π. δεν συντονίζει καθόλου.

Αλλάζω από PPPOe και LLC σε PPPOa και VMUX δείχνει ότι συνδέεται δηλ. ανάβει το λαμπάκι του ιντερνετ και δηλώνει το Airties συνδεδεμένος, αλλά ο υπολογιστής (WIN 7) δηλώνει οτι δεν υπάρχει ιντερνετ.

Μετά από δοκιμές σε γραμμή PSTN δείχνει να συνδέεται με PPPOe αλλά πάλι ο υπολογιστής (ΧΡ) δεν έχει ιντερνετ.

Αρχίζω και παίζω λοιπόν με ρυθμίσεις, πρωτόκολλα και τα ρέστα και το μόνο που κατάφερα , τσεκάροντας την επιλογή ON DEMANT να δείχνει το ρούτερ συνδεδεμένο στην ISDN με ρύθμιση PPPOe αλλά ιντερνετ στον υπολογιστή δεν έχει.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και μπέρδεψα με την πικραμένη ιστορία μου. Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

a.το ρουτερ ειναι για πεταμα κανονικα αλλα οκ.

απο εκει και περα τα παιρνουμε με την σειρα.αλλο θεμα το να συγχρονισει και αλλο θεμα να παρει Ip.

to pppoa kai pppoe επηρεαζει στο να παρει Ip οχι στο να συγχρονισει.

εσυ μαλλον συγχρονιζεις καισε annexa και σε annex b οποτε δεν παιρνει ip.

εγω θα εκανα α.firmware update καταρχην.

β.καντο ενα Hard reset.κανονικα ολοι οι Isp παιζουν με Pppoe/llc .παλια επαιζαν pppoa/vcmux.vpi 8 vci 35 παντα.επισης αν αναψει το λαμπακι του ιντερνετ πηγαινε σε command prompt και κανε

ping 194.219.227.2

Και μετα Ping www.insomnia.gr και πες μας τι εβγαλε.μπορει απλα να ειναι θεμα dns.

επισης δοκιμασες στο ιδιο Pc Μηπως ειναι θεμα Pc η σε αλλο pc?

β.το μπρυκι αυτο το ρουτερ παιζει και στα 2 annex??

to on demand δεν χρειαζεται.το On demand ειναι να σηκωνει Ppp μονο οταν δει κινηση.αν δεν βαλεις αυτο σημαινει οτι η συνδεση ειναι nailed up-always on.δηλαδη οτι και να κανεις αυτο ειναι συνεχεια στο ιντερνετ.δεν ριχνει το Ppp δεν σηκωνει ppp οταν δει κινηση αλλα ειναι το Ppp always on.

επισης ελπιζω να μην δοκιμαζεις με κανα demo [email protected] και τιποτα τετοιο το οποιο ναι μεν σηκωνει Ppp αλλα δεν δινει προσβαση στο ιντερνετ?μεσα στο ρουτερ βλεπεις οτι εχεις παρει Ip απο τον Provider?ποια εταιρεια?μην εχει βαλει λαθος στοιχει ακαι σε πεταει μετα απο λιγο σε ban server με 10αρα Ip και νομιζεις οτι εχεις συνδεθει επειδη αναψε το Ppp.πες τι Ip εχεις παρει.

Δημοσ.

Αγαπητέ poulinos.

Καθυστέρησα λίγο αλλά τσεκάρισα αυτά που είπες.

Καταρχήν δεν δοκιμάζω με demo αλλά με την κανονική σύνδεση στην οτενετ, η οποία δουλεύει άψογα με ένα router TELINDUS του ΟΤΕ σε PPPoe και LLC.

Το ρημάδι το Airties ανάβει το λαμπάκι του ιντερνετ μόνο με ρύθνιση PPPoa και VMUX.

Δίνει ip 85.73.225.39 αλλά στο ping 194.219.227.2 δεν αντιδρά (εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης)

Του έκανα πολλά hard reset

Του ξανάριξα το τελευταίο firmware αν και ήδη το φορούσε.Στην προσπάθεια να του βάλω παλιότερο δεν το δεχότανε.

Δέχεται και τα δύο ANNEX αλλά το ρυθμίζω σε ΑΝΝΕΧ Β αφού έχω ISDN γραμμή.

Το δοκίμασα σε 2 PC με τα ίδια αποτελέσματα (win7 - isdn και xp-pstn)

Στις ρυθμίσεις DNS παίρνει μόνο του όταν δείχνει συνδεμένο τα DNS του οτε 195.170.0.1 και 195.170.2.2

Αναρωτιέμαι μήπως κάποια ρύθμιση στον υπολογιστή φταίει , αν και παίρνει αυτόματα ip και DNS (το δοκίμασα και με καρφωτή ip)

Επίσης το DHCP είναι ενεργοποιημένο στο router και στον υπολογιστή.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το system clock του airties που δείχνει άσχετη ώρα και χρονολογία;

Δημοσ.

Πολύ περίεργα μας τα λεει το Airties.

Αυτο που σου λεει στο ping οτι εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης μήπως εχει ενεργοποιημένο κανένα firewall η κανα DoS που και πάλι δεν έχει σημασία αφου του κάνει ping τοπικά αλλα μήπως τρώει κανένα κόλλημα

Πάντως ολα αυτα τα προβλήματα μάλλον παραπέμπουν οτι τα έχει παίξει τελείως

Δημοσ.

Οπως φαινεται τα εχεις δοκιμασει ολα.δεν πιστευω για χ υ λογω το Nat Να ειναι κλειστο απο default???εκει θα επαιρνε Ip αλλα πραγματι δεν θα περναγε καν Ping.γιατι ολα τα αλλα τα εχεις κανει δοκιμη.firmware,dns/ip καρφωτα,σε 2 Pc κτλ.

Πολύ περίεργα μας τα λεει το Airties.

Αυτο που σου λεει στο ping οτι εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης μήπως εχει ενεργοποιημένο κανένα firewall η κανα DoS που και πάλι δεν έχει σημασία αφου του κάνει ping τοπικά αλλα μήπως τρώει κανένα κόλλημα

Πάντως ολα αυτα τα προβλήματα μάλλον παραπέμπουν οτι τα έχει παίξει τελείως

η ωρα σιγουρα δεν το πειραζει.spank λεει οτι δοκιμασε σε 2 pc.

Δημοσ.

Βρήκα και ένα τούρκικο firmware.

Θα το δοκιμάσω και αυτό και βλέπουμε.

Τούρκος έχω γίνει με δαύτο.

αν δεν παιξει ειλικρινα για μενα η γυρισε το πισω η καψτο και γυρισε το πισω.αν και με τρωει η περιεργεια τι γινεται.

κακη επιλογη.χτυπα κανα vigor 2700 μα ειναι.με αλλο ρουτερ στην γραμμη παιζεις μια χαρα?

επισης προσεχε οτι το firmware που θα περασεις ειναι το σωστο annex.αν και απο οτι μου ειπες παιζει και annex a και annex b οποτε εκει δεν θα εχεις θεμα.αν ομως καταλαβα λαθος και παιζει μονο σε ενα απο τα 2 προσεχε τι firmware Θα περασεις.συνηθως ολα τα χαλια router επειδη ακριβως ειναι χαλια για να τα αγορασει ο κοσμος τα δινουν να παιζουν και στα 2 annex.

σε ελευθερη μεταφραση.εχεις ενα παπακι που ειναι μπαχαλο και λες για να δειχνει καλυτερα ας του βαλω μια εξατμιση πανω.κατο το ιδιο με ta arities.ειναι μπαχαλα και απλα βαζουν αυτο πανω μπας και το παρει κανεις.αλλα και παρολο που παιζει σε 2 annex μπαχαλο παραμενει.

που επισης το αποκλειω αρκετ ανα ειναι θεμα firmware.δηλαδη χωρις αλλο firmware δεν παιζει με τιποτα?εκτος αν εχουν τσεκαρει στα παλια firmware καμια επιλογη απο default που κανει αυτο το θεμα.αλλα και παλι παραξενο να μην παιζει και Pppoe/llc που ειναι Ολα τα dslam πλεον

kantο και κανα hard reset μπας και στρωσει.απο το κουμπακι πισω.

μηπως εχει πειραχτει κατι και ετσι στρωσει.επισης μην το βαλεις On demand

Δημοσ.

Συγγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση αλλά έμπλεξα με άλλο κονσερβοκούτι και ξεχάστηκα.

Το ρούτερ το έστειλα αντιπροσωπεία μήπως και βρούνε αυτοί άκρη, αν και αμφιβάλλω.

Συγχρόνως έπεσα στο ίδιο λάθος και πήρα ένα airties 4420 access point για να δώσω ασύρματο internet σε έναν δορυφορικό δέκτη.

Εκεί να δεις γέλιο, δεν μπορώ να το ρυθμίσω με τίποτα το ξεφτίλικο.

Αν το βάλω θέμα στο forum παρακαλώ να μην με βρίσετε (πολύ).

Δημοσ.

Συγγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση αλλά έμπλεξα με άλλο κονσερβοκούτι και ξεχάστηκα.

Το ρούτερ το έστειλα αντιπροσωπεία μήπως και βρούνε αυτοί άκρη, αν και αμφιβάλλω.

Συγχρόνως έπεσα στο ίδιο λάθος και πήρα ένα airties 4420 access point για να δώσω ασύρματο internet σε έναν δορυφορικό δέκτη.

Εκεί να δεις γέλιο, δεν μπορώ να το ρυθμίσω με τίποτα το ξεφτίλικο.

Αν το βάλω θέμα στο forum παρακαλώ να μην με βρίσετε (πολύ).

στο αμην ειμαι να σε βρισω εγω.καλα καηκες μια φορα απο airties και πας και ξαναπαιρνεις το ιδιο αντι να πας να παρεις καποιο απο ολα τα αλλα που ειχες δοκιμασει και επαιζαν μια χαρα???δεν το πιστευω.σαν access point το θες η σαν Repeater?

δεν θα σε βρισουμε(οχι ακομα)

Δημοσ.

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω ξαναμπλέξει με access point και δεν έχω καθόλου πείρα με δαύτα.

Αυτό που θέλω είναι το access point να παίρνει ιντερνετ ασύρματα από το ρουτερ και να δίνει ενσύρματα στο δέκτη.

Νομίζω ότι αυτή η λειτουργία είναι repeater αλλά δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω από το μενού του airties.

Βέβαια αφού είχα κάνει την παπαριά και αγόρασα το airties βρήκα ότι υπάρχουν ειδικά μηχανάκια για τη δουλειά που θέλω να κάνω και μάλιστα πιο φθηνά.

Τα αναφέρουν σαν wifi bridge, δες εδώ: wifi bridge

Δημοσ.

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω ξαναμπλέξει με access point και δεν έχω καθόλου πείρα με δαύτα.

Αυτό που θέλω είναι το access point να παίρνει ιντερνετ ασύρματα από το ρουτερ και να δίνει ενσύρματα στο δέκτη.

Νομίζω ότι αυτή η λειτουργία είναι repeater αλλά δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω από το μενού του airties.

Βέβαια αφού είχα κάνει την παπαριά και αγόρασα το airties βρήκα ότι υπάρχουν ειδικά μηχανάκια για τη δουλειά που θέλω να κάνω και μάλιστα πιο φθηνά.

Τα αναφέρουν σαν wifi bridge, δες εδώ: wifi bridge

access point.παιρνει με καλωδιο και δινει ασυρματα

repeater=συνηθως παιρνει ασυρματα και δινει με καλωδιο

wi fi bridge.παιρνει ασυρματα και δινει με καλωδιο.

καποια repeater παιζουν καi default wi fi bridge.

πχ ενα belkin που ειχα παρει επαιζε repeater και το εδιναν σαν repeater αλλα εδινε και με καλωδιο σαν wi fi bridge.

αντιθετα ενα extender linksys οσο θυμαμαι γιατι δεν το ειχα ψαξει και πολυ δεν επαιζε wi fi bridge.αλλα γενικα οτι και να θες να κανεις οτι και αν κανει μην παιρνεις air ties.πηγαινε παρε πχ ενα access point ovislink air live Που παιζει σε 8 διαφορετικα Modes.απο repeater μεχρι δεν ξερω τι.

πχ αυτο

http://www.airlive.com/product/product_3.php?pdid=PD1299642347580

παιζει 7 διαφορετικα Modes.ασε τα airties επιτελους.αντε θα βαλω τις φωνες.

Δημοσ.

Καλό φαίνεται αυτό αλλά δεν μπορώ ( μετά από μια γρήγορη έρευνα) να το εντοπίσω να πουλιέται στην Ελλάδα.Μόνο το airlive G DUO που ίσως είναι νεώτερο μοντέλο.

Δημοσ.

γενικως υπαρχουν πολλα μοντελα .εγω εγραψα ενδεικτικα ενα.υπαρχουν καποια που ειναι και 802.11n στο wireless>υπαρχουν αλλα που ειναι παραπανω Mw και παει λεγοντας.ναι λιγο δυσκολο να τα βρεις ελλαδα.ερχονται λιγα.

http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=air+live

αναλογως τα λεφτα τι θες να παρειςκτλ βλεπεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...