Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης δοκιμασε να στησεις το μηχανημα εξω απο το κουτι.Μπορει να μην εχεις βαλει τους αποστατες πισω απο την μητρικη και να ακουμπαει στο κουτι.

Το δοκίμασα. Επίσης δοκίμασα το πιο απλό, να τα βάλω ΟΛΑ ξανά πίσω στη θέση τους. Το PC με την παλιά μητρική ανοίγει κανονικότατα! Άρα δεν έχει κανένα πρόβλημα ο CPU.

Καταλήγουμε στο ότι ή είναι DOA το MOBO ή ο CPU δεν είναι συμβατός. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο;

Αγόρια έχει πάρει πολύ καιρό η ιστορία, το PC κάθεται σπίτι μου και το παιδί ζει με ένα laptop δεκαετίας 90'.. Τι κάνουμε;

Για να σας θυμίσω το ζόρι του PC: απλά δεν κάνει τίποτα όταν ανοίγει. Κανένα beep από το Speakerάκι, στροφάρουν όλα τα FANS μεν αλλά το monitor δεν ανάβει και το χειρότερο είναι πως ο CPU δεν ανεβάζει θερμοκρασία = Δεν τον βλέπει το MOBO. (με το άλλο mobo που δοκίμασα ζεματάει στο κλάσμα σαφώς)

Υ.Γ: AMD δε βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ! Και πια, δεν χρειάζεται κιόλας!

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Το δοκίμασα. Επίσης δοκίμασα το πιο απλό, να τα βάλω ΟΛΑ ξανά πίσω στη θέση τους. Το PC με την παλιά μητρική ανοίγει κανονικότατα! Άρα δεν έχει κανένα πρόβλημα ο CPU.

Καταλήγουμε στο ότι ή είναι DOA το MOBO ή ο CPU δεν είναι συμβατός. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο;

Ανοιγει με την αλλη μητρικη. Δουλευει κανονικα ομως; Κανε ενα memtest. Ελεγξε τον σκληρο δισκο. Ελεγξε τασεις τροφοδοσιας. Ελεγξε θερμοκρασιες πανω απο ολα!

Επισης, πώς στο διατανο γινεται να μην ειναι συμβατος ο επεξεργαστης, απο τη στιγμη που περιλαμβανεται στη λιστα συμβατοτητας της μητρικης, από τη πρωτη κιολας εκδοση του BIOS της?

Μηπως παιδευεσαι τσαμπα τοσο καιρο και απλα ειναι καμμενο το νεο mobo? Γυρισε το πισω κι ασε αυτους να βρουν τι εχει :P

Δημοσ.

Αυτό θα κάνω μάλλον.. δε μπορώ να κάνω και αλλιώς. Ένα beep είχα γράψει η ιστορία του, γι'αυτό κάθομαι και παιδεύομαι. Μπορεί να πέθανε μετά, δε ξέρω..

Δεν έχω ΠΟΥΘΕΝΑ συνδεδεμένο HDD, ούτε θερμοκρασία με ενδιαφέρει.. Why bother; Εδώ λέμε δεν ανοίγει και ο άλλος ανοίγει normal, και ανάβει και το monitor. Γιατί να σκαλώσω σε λεπτομέρειες ρε George.

• Moderators
Δημοσ.

Σε περιπτωση που θες να τα ξαναστησεις με το παλιο mobo το ανεφερα, αλλα γενικα αμα δεις ξερω γω 200000 errors στο memtest, μπορει να ειναι διαλυμενη η RAM και γιαυτο να μην αναβει καν το αλλο. Ή αμα δεις κανα 11.6v στη +12V γραμμη μπορει να μην ειναι τοσο "ανεκτικο" το νεο mobo. Που δε το νομιζω, γιατι εστω 2 ρημαδεμενα beeps θα ειχε κανει. :)

Anyway, τελικα θα το πας πισω και θα περιμενεις τι παιζει με το mobo? Τι θα κανεις?

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε να το ξαναστησεις με τη παλια αμα δεις οτι αργει, κι αν σου κατσει? :P

Ή τουλαχιστον αν δε κατσει, να μπορουμε να τεσταρουμε 1-1 τα κομματια να δουμε τι φταιει (αν δε φταιει το mobo).

Δημοσ.

Τι κάνουμε;

Σταυρωνεις δαχτυλα (!) και ευχεσαι (!!)

η επομενη μητρικη που θα σου δωσουν:

- Να βλεπει κανονικα τον επεξεργαστη

- Να αντεχει 125W cpu διχως ζορισματα

(και να μην του αφησει χρονους καποια στιγμη)

Δημοσ.

Δοκιμασε να το ξαναστησεις με τη παλια αμα δεις οτι αργει, κι αν σου κατσει? :P

Μα το ξαναέστησα. Τα ίδια κάνει, αφού το έγραψα παραπάνω.

Σταυρωνεις δαχτυλα (!) και ευχεσαι (!!)

η επομενη μητρικη που θα σου δωσουν:

- Να βλεπει κανονικα τον επεξεργαστη

- Να αντεχει 125W cpu διχως ζορισματα

(και να μην του αφησει χρονους καποια στιγμη)

Τα 125W είναι δηλαδή;

Δημοσ.

Τις μνημες τις υποστηριζει η μητρικη ?

Τι ειναι DDR2 - DDDR1 ?

Tα MHz παιζουν ρολο επισης.

Επειδη δε διαβασα αναλυτικα ολες τις σελιδες μπορεις να μου πεις τι ειχες και τι πηρες τελικα ?

Και γενικα τι εχεις στα χερια σου τωρα και δε μπορει να παιξει ?:-D

Δημοσ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των troubleshooting ερωτημάτων δε μένουν αναπάντητα, ανεξάρτητα από το ποιος ρωτάει, νέο η παλιό μέλος, άνδρας ή γυναίκα. Το αντίθετο είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Δες μόνο π.χ. στις δύο πρώτες σελίδες της παρούσας ενότητας πόσα topics έχουν μείνει με 0 απαντήσεις και πόσα όχι, πριν αρχίσεις να μοιράζεις λεφτά στο Insomnia με offtopic και απερίσκεπτα στοιχήματα...

Δημοσ.

τι στιχοιμα οτι αν ηταν ,αντρας-αγορι με αλλη φωτο η χωρις καν φοτο δεν θα απανταγε κανεις????

Nαι ειδες εχουμε κερδος γιατι μετα απο τη βοηθεια ακουλουθουν κι αλλα πραγματα πιο πονηρα...

Ειδικα εμεις που ημαστε απο επαρχια ...

Το βρηκες παλι ...:P

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ειδικα εμεις που ημαστε απο επαρχια ...

Καλά λιώσαμε στα γέλια με το παραπάνω εε x'D Σαν να βγήκε ένα παράπονο κι έτσι. :lol:

Μάγκες, ο φίλος μου είναι τόσο γαντέμης.. που έπεσε πάνω στο 1% chance του DOA. Η μητρική που μας φέρανε ήταν απλά νεκρή, μετά από 25 μέρες περίμενε με το service της Asrock.... το επαλήθευσαν.

Τώρα μιλάω ξανά με e-gate.gr και μου λένε ότι δεν παίζει ΙΔΙΟ Mobo! Άρα κοιτάμε άλλο..

Σας θερμοπαρακαλώ, πείτε μου στα σίγουρα πως το Gigabyte 78LMT-S2P,AM3+ θα είναι συμβατό (και socket, και bios, και ρεύματα και όλα) με τον Phenom X4 9950 Black Edition μας! Οι RAM μας είναι DDR2 άρα θα αγοράσω και ένα kit των 2GB ddr3 (+10€ klein).

Απλά πείτε μου 100% ότι το mobo κάνει με το 9950 να κουμπώσω παραγγελία το βράδυ! Επείγει!

Δημοσ.

Καλά λιώσαμε στα γέλια με το παραπάνω εε x'D Σαν να βγήκε ένα παράπονο κι έτσι. :lol:

Μάγκες, ο φίλος μου είναι τόσο γαντέμης.. που έπεσε πάνω στο 1% chance του DOA. Η μητρική που μας φέρανε ήταν απλά νεκρή, μετά από 25 μέρες περίμενε με το service της Asrock.... το επαλήθευσαν.

Τώρα μιλάω ξανά με e-gate.gr και μου λένε ότι δεν παίζει ΙΔΙΟ Mobo! Άρα κοιτάμε άλλο..

Σας θερμοπαρακαλώ, πείτε μου στα σίγουρα πως το Gigabyte 78LMT-S2P,AM3+ θα είναι συμβατό (και socket, και bios, και ρεύματα και όλα) με τον Phenom X4 9950 Black Edition μας! Οι RAM μας είναι DDR2 άρα θα αγοράσω και ένα kit των 2GB ddr3 (+10€ klein).

Απλά πείτε μου 100% ότι το mobo κάνει με το 9950 να κουμπώσω παραγγελία το βράδυ! Επείγει!

Αυτη που λες σιγουρα οχι δεν κανει αλλα αυτη η ASROCK σιγουρα σου κανει και δεν χρειαζετε να παρεις DDR3 μνημες τωρα αν και τις δεχετε επισης! Ειναι και πιο φθηνη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...