Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μονο αν ειχες ενα ακομη επεξεργαστη, θα μπορουσες να καταληξεις καπου,

ειναι φανερο οτι: αυτος με αυτη την μητρικη, δεν το πανε το γραμμα μαζι :mrgreen:

Τελος παιζει και η περιπτωση, στη προσπαθεια πρωτου post,

και λογω 125watt cpu, η μητρικη απλως να την ακουσε εκει!

[Μπορεις να πας και σε αμεση αντικατασταση, της μητρικης]

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοντά σ' αυτό που γράφει ο φίλος από πάνω: Κάνε μία έκκληση βοήθειας από τους Insomniacs. Όλο και κάποιο «γειτονάκι» θα βρεθεί που να μπορεί να δανείσει μερικά components από AM2/AM2+ πλατφόρμα για να γίνει άνετα το troubleshooting. Τί διάολο κοινότητα είμαστε...;

Δημοσ.

Κοντά σ' αυτό που γράφει ο φίλος από πάνω: Κάνε μία έκκληση βοήθειας από τους Insomniacs. Όλο και κάποιο «γειτονάκι» θα βρεθεί που να μπορεί να δανείσει μερικά components από AM2/AM2+ πλατφόρμα για να γίνει άνετα το troubleshooting. Τί διάολο κοινότητα είμαστε...;

Παρων εδω: CPUs X 2, DDR2 X πολλες, Vga X πολλες, κ.λπ. :-)

Δημοσ.

Παιδιά και χωρίς την 4pin πλεξούδα τα ίδια ακριβώς κάνει (που υποτίθεται δεν παίρνει ρεύμα ο CPU). Άρα τι σκατά; CPU's fault καταλήγουμε;

Θα κοιτάξω και τα άλλα το βράδυ..

Εαν δεν παρατηρησες καμια αλλαγη στην συμπεριφορα του χωρις το βύσμα του επεξεργαστη τοτε μαλλον ειναι χαλασμενη η μητρικη.

Δημοσ.

Παντως στη περιγραφη της πρωτης φορας της, ακουστηκε να προσπαθησε να εκκινησει

-> 1 μπιπ, δινει ρευματα κλπ, αλλα -αγνωστο το γιατι- δεν μπορει να κανει cpu verify...

Δημοσ.

Παντως στη περιγραφη της πρωτης φορας της, ακουστηκε να προσπαθησε να εκκινησει

-> 1 μπιπ, δινει ρευματα κλπ, αλλα -αγνωστο το γιατι- δεν μπορει να κανει cpu verify...

Οντως βλακεια ειπα.θα ειχε προβλημα η μητρικη εαν παρατηρουσε διαφορα χωρις την τροφοδοσια του επεξεργσαστη συνδεδεμενη.Βασικα θα ειχε καει vrm.απο την στιγμη που δεν ποσταρε,κατι αλλο παιζει.

Δημοσ.

Όπως τι να παίζει; Ο CPU;

Ακούστε.. το μόνο πράγμα που δεν έχω αναφέρει.

Με το βάλε-βγάλε ένα μήνα τώρα.. είχε φτάσει λίγη πάστα στο κάτω σημείο του CPU που είναι τα pins. Όταν είδα ότι δεν ξεκινάει το σύστημα με την αγορά του νέου Mobo, είδα ότι δεν έκαναν τα βάλε-βγάλε των καλωδίων, και έκατσα να το καθαρίσω με μπατονέτα+καθαρό οινόπνευμα (δεν είχα κάτι λεπτότερο) για να φύγει το κάθε ψεγαδάκι (στο παρελθόν ένα τέτοιο ψεγαδάκι θυμάμαι είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε PC που είχα δέσει, και με το που το καθάρισα ήταν τζιτζι), ΜΠΑΣ και έφτεγε αυτό.

Κατά τη διαδικασία όμως, μερικά pins λύγισαν και σιγά σιγά τα ξανα-ίσιωσα.. και την κούμπωσα άψογα πάνω στο socket. Από εκεί και πέρα δεν έχει ούτε σημάδη, ούτε ραγισμένο pin. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;

Θα μου πείτε "βρες δοκίμασε άλλο CPU για να το αποκλείσεις.." αλλά ποιος σκατά έχει AM3 ναούμ..

Υ.Γ: Parsifal, πολύ φιλική η ιδέα σου αλλά ούτε εγώ ούτε κανείς από εδώ μέσα δεν θα ήθελε να μπει σε τέτοια ταλαιπωρία.. :-(

Δημοσ.

Koritsi_Gia_PC μη τα αναφερεις σα να 'ναι..

<μικρες εντελως ασημαντες λεπτομερειες>

γιατι (μπορει να) μην ειναι καθολου ετσι! :fear:

Παστα στα pins, startup με αυτη επανω τους, καθαρισμος = στραβωμα-ξεστραβωμα τους,

τελικως δεν μπορεις να αποκλεισεις οτι απο αυτα εχει παθει κατι η cpu σου, ή η μητρικη :eek:

Σταυρωνεις δαχτυλα τωρα: να την ακουσε μονο μητρικη, καθως αντικαθισταται/εγγυηση.

Δημοσ.

Koritsi_Gia_PC μη τα αναφερεις σα να 'ναι..

<μικρες εντελως ασημαντες λεπτομερειες>

γιατι (μπορει να) μην ειναι καθολου ετσι! :fear:

Παστα στα pins, startup με αυτη επανω τους, καθαρισμος = στραβωμα-ξεστραβωμα τους,

τελικως δεν μπορεις να αποκλεισεις οτι απο αυτα εχει παθει κατι η cpu σου, ή η μητρικη :eek:

Σταυρωνεις δαχτυλα τωρα: να την ακουσε μονο μητρικη, καθως αντικαθισταται/εγγυηση.

εγγυηση?θα το περασουν απο οπτικο ελενχο ομως?

Δημοσ.

Σιγά μη το πάρουν πρέφα.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ. Το καθάρισμα ήταν last solution, για να φτάσω εκεί σημαίνει πως και πριν μου τα έκανε.. άρα δεν νομίζω να φταίει αυτό και για αυτόν τον λόγο δεν το ανέφερα. (αν και το ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ beep μετά από την αλλαγή Jumber του CMOS την είχε κάνει πριν το καθάρισμα.. αλλά πολύ πριν, άρα even so, δεν νομίζω ρε γαμώτο να το χάλασα με την συγκεκριμένη επέμβαση.)

Τώρα όπως και να έχει πρέπει να βάλω όλα τα αξεσουάρ στο παλιό Mobo ή να βρω έναν AM2+/AM3 CPU (πάλι καλά έχω "επιλογές" πανάθεμα με), και να αποκλείσω CPU ή να τον στείλω να πάρει άλλο.

Δημοσ.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις εναν επεξεργαστη δανεικο απο καποιον φιλο εδω και να ερθει να σε βοηθήσει για να δεις τι θα κανεις τοτε.

Δημοσ.

Επισης δοκιμασε να στησεις το μηχανημα εξω απο το κουτι.Μπορει να μην εχεις βαλει τους αποστατες πισω απο την μητρικη και να ακουμπαει στο κουτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...