Thanos1972 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Οριστε λινκ απο skroutz απο την στιγμη που θελεις την φθηνοτερη μητρικη ισα ισα να δουλευει ο επεξεργαστης. Link με ΑΜ3 μητρικες Τωρα εαν ηταν να αγορασω εγω δεν θα πηγαινα σε κατι λιγοτερο απο αυτην(οχι οτι εχει τιποτα το καλυτερο απο τις αλλες αλλα σαν συνολο ειναι λιγο πιο καλη).ASROCK 760GM/GS3 Βασικα οι μνημες που εχει τωρα ειναι ddr2 η ddr3? για να δουμε εαν θα χρειαστείς μητρικη με AM2+ η AM3
cortaN@ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Το φθηνότερο Motherboard για έναν AMD 995; Casual PC εντελώς. Μάλλον κάηκε το προϋπάρχων (κλείνει το PC σε random φάσεις χωρίς error). Ο λόγος που κάνω topic είναι μήπως προτείνει κάποιος κάτι που είναι ψιλοτεσταρισμένο/στην κατοχή του χωρίς προβλήματα. Μην είναι του πεταματού, γιατί αυτά καίγονται σιγά-σιγά τα Ethernet τους, οι onboard ή ακόμη χειρότερα το πρόβλημα π αναφέρω παραπάνω. Υ.Γ: Ούτε O/C μας ενδιαφέρει, και 2 slots για RAM είναι αρκετές. Πριν προβείς σε αγορά, έχεις τεστάρει το υπάρχον PC για να σιγουρευτείς πως πρόκειται για λάθος του mobo? Σε ενημερώνω πως μπορεί να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού ή ακόμα και των μνημών. Έχεις τρέξει κάποιο memtest ? Δοκίμασε να το τρέξεις και με ένα module μνήμης για να αποκλείσεις την πιθανότητα να είναι οι μνήμες.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Πριν προβείς σε αγορά, έχεις τεστάρει το υπάρχον PC για να σιγουρευτείς πως πρόκειται για λάθος του mobo? Σε ενημερώνω πως μπορεί να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού ή ακόμα και των μνημών. Έχεις τρέξει κάποιο memtest ? Δοκίμασε να το τρέξεις και με ένα module μνήμης για να αποκλείσεις την πιθανότητα να είναι οι μνήμες. Αν το θέμα είναι οι μνήμες και το PSU είμαστε Okay, γιατί του αγόρασα άλλο PSU και έχω δοκιμάσει άλλες μνήμες. Παιδιά έκανα μεγάλο λάθος, ο επεξεργαστής του είναι ο AMD Phenom X4 9930.. ..τον οποίο και δεν τον ξέρει ούτε ο Google! Ρε μπας και φταίει ο CPU με το χάλι που έχει; Γιατί δεν τον αναφέρουν πουθενά; Ούτε το wikipedia δεν τον αναφέρει.. που να θες να τον αγοράσεις κιόλας! Διάβασα το παρακάτω: Models: Phenom X4 9100e to 9950 Socket AM2+, HyperTransport with 1600 to 2000 MHz Page Ισχύει ότι ψάχνω AM2+ τώρα; Πείτε ASAP για να παραγγείλω.. =/ Υ.Γ: Αυτό solid μου φαίνεται!
Vaggos02 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και AM3 ψάχνεις, που θα βρεθεί πιο εύκολα. Οι AM2+ επεξεργαστές είναι συμβατοί και με AM3 μητρικές.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι αλλα οι dd2 μνημες που εχει τωρα δεν ειναι συμβατες με AM3 μητρικες. skroutzαρε ΑΜ2+ μητρικες και θα σου βγαλει αρκετες επιλογες.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ty για το Info της DDR2. @@, δύσκολα βρίσκω AM2+ κάτω από 50€.. όλα κουμπώνουν μεταφορικά/αντικαταβολές και πάει παραπάνω, και το χειρότερο είναι πως όλα είναι Αναμένεται/Κατόπιν παραγγελίας.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι αλλα οι dd2 μνημες που εχει τωρα δεν ειναι συμβατες με AM3 μητρικες. skroutzαρε ΑΜ2+ μητρικες και θα σου βγαλει αρκετες επιλογες. Ρε παιδιά πείτε μου κάτι. Γιατί να αγοράσω στο παιδί μια μητρική που θα βρω με δυσκολία, θα είναι παλιάς τεχνολογίας και θα κοστίζει και τα κερατιάτικα του. Εγώ λέω αντί λοιπόν να δώσω 50€ (στην καλύτερη) για ένα AM2+, να δώσω τα ίδια χρήματα για τα παρακάτω: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=4066B292C47C1F4EAE95E43069C4CA95&pa=4FF38FF89DCD554592ACF301A87B1542 2x http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=9705D6A596703D44B100E289332955FA&pa=58C85C5D74D9F14ABC3737EB9255E42B Σύνολο μαζί με τα μεταφορικά δε θα δώσει πάνω από 50€ και θα έχει νεότερο Socket, με 1300αρες RAM! Ο Phenom X4 9930 sAM2+ νομίζω κουμπώνει μια χαρά πάνω, σωστά; Δε βλέπω κάποιος λάθος.
pano Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Koritsi_Gia_PC,πρώτον αυτοί είναι όλοι οι PhenomX4 http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/TYPE-Phenom%20X4.html και αυτοί οι PhenomII X4 http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/TYPE-Phenom%20II%20X4.html ,άρα όπως βλέπεις δεν υπάρχει ο επεξεργαστής Phenom X4 9930 sAM2+ που λές,γι'αυτό πρέπει να μάθεις οπωσδήποτε ποιός είναι για να μην γίνει καμμιά πατάτα. Και δεύτερον, οι ΑΜ2/ΑΜ2+(Phenom X4) επεξεργαστές δεν μπαίνουν σε μητρικές sAM3,λόγω του ότι ο ενσωματωμένος memory controller τους δέχεται ΜΟΝΟ ddr2 μνήμες,εν αντιθέσει με τους ΑΜ3(PhenomII X4) που ο memory controller τους δέχεται ddr3 και ddr2 μνήμες. Υ.Γ Και για να μην νομίζεις ότι σου λέω ''παπάντζες'' κοίτα το cpu support list της μητρικής http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1139&CategoryID=1&MenuID=19&LanID=0 ,επίσης ένα άλλο σημαντικό πράγμα στις AMD μητρικές που πρέπει να κοιτάξεις είναι το μέγιστο TDP των επεξεργαστών που υποστηρίζουν, γιατί όπως βλέπεις π.χ στην μητρική που ανέφερες δέχεται μέχρι 95W TDP επεξεργαστές.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Για αυτά που αναφέρεις μάλλον θα νιώθεις το αντικείμενο, σε αντίθεση με εμένα που δεν έχω ιδέα για τα AMD, τις ιδιαιτερότητές τους, τα sockets κλπ. Ο CPU πάνω του αναγράφει το 9930, και μέσα στο BIOS (και πριν μπεις στην μαύρη οθόνη) έγραφε AMD 9930. Τώρα τι να σου πω, είναι ανάγκη να μπω στο OS να βάλω κάνα CPU-Z για να δω το "πλήρες" μοντέλο; Τι να πω.. (και με DXDIAG το βλέπεις afair)
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν για να κλείσει το θέμα CPU. Μέσα από το DXDIAG : AMD Phenom X4 Quad Core Processor GP-9930, MMX, 3DNow (4 Cores). Απλά πείτε μου μια φθήνια Motherboard για αυτόν και 2x1GB 800ρες RAMS, να φύγει απ'το κεφάλι μου γ__ω τους AMD..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δύσκολο το socket.. δε μπορώ να το βρω πουθενά. (βρήκα ένα και δεν υποστήριζε DDR2) Τώρα βρήκα αυτό εδώ, έχει τα ίδια specs με αυτό; Αυτό που με καίει είναι να υποστηρίζει AM2+ (τον CPU παραπάνω), και ddr2 667! Κάποιος που νιώθει τα amd...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Βαλε ενα CPU-Z ρε κοπελιά, ψαχνω 20 λεπτα για πληροφοριες για τον GP-9930 και δε βρισκω τιποτα, αλλα ουτε τον εχω ξανακουσει... Και ξερω τους επεξεργαστες της AMD των 6-7 τελευταιων χρονων πολυ καλα θα ελεγα. Καλη αυτη που εγραψες, αλλα υποστηριζει μονο μεχρι 95W επεξεργαστες.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Κατεβασε την τελευταια εκδοση του cpuz και βαλε να δουμε τι επεξεργαστης ειναι γιατι εαν εχεις καμια παλαιοτερη εκδοση ενδεχεται να μην το διαβαζει σωστα. Επισης δεν ειναι καθολου δυσκολο να βρεις μητρικη που να υποστηριζει ddr2.πολλες απο τις απλες ΑΜ2 υποστηριζαν με bios update και ΑΜ2+ επεξεργαστες. Μια καλη που εχω δει τωρα και εχει αποθεμα ειναι αυτη Asrock A780GM-LE/128M και εδω απο αλλο μαγαζι ASROCK SAM2 A785GM-LE/128M (785) VGA/DVI/DDR2 Αλλιως μετα πας σε κατι υβριδικο που εχει πανω και ddr2 μνημες και ddr3 οπως αυτη που την εχει και αποθεμα απο οτι λεει το μαγαζι.Asrock Socket AM2+ N68C-S UCC Vga Lan Audio Raid ΤΙΜΗ 48.13 € Να σου πω την αληθεια εγω θα το τολμούσα και θα έπαιρνα αυτη την τελευταία. Edit:Τωρα ειδα οτι ειναι ιδια με αυτη που εβαλες εσυ.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Αλλιως μετα πας σε κατι υβριδικο που εχει πανω και ddr2 μνημες και ddr3 οπως αυτη που την εχει και αποθεμα απο οτι λεει το μαγαζι.Asrock Socket AM2+ N68C-S UCC Vga Lan Audio Raid ΤΙΜΗ 48.13 € Να την παραγγείλω από το Vision Studio; Είναι OKAY αυτή από εσάς; Το μοντέλο το είδα μέσα από BIOS ΚΑΙ Dxdiag. Γιατί χρειάζεται και cpuz;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα