livewire Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω πελαγώσει ψάχνοντας και ρωτώντας για το τι χρειάζομαι για να έχω ασύρματο ίντερνετ μέσα στο σπίτι, καθώς πέφτω συνέχεια σε στριφνούς όρους(dual band, storage link, wireless-n,b,g κλπ) που περισσότερα ερωτήματα γεννούν παρά λύνουν. Το search στο παρόν subforum δεν με διαφώτισε ιδιαίτερα και γκουγκλάροντας βρήκα κυρίως άρθρα και συγκριτικά 2-3 ετών και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το λοιπόν. Μένω σε ένα 3άρι (~80τ.μ.) και θα ήθελα να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ από κάθε σημείο του σπιτιού με το laptop, το smartphone, αλλά κυρίως με το Wii που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο από το γραφείο που έχω τη πρίζα του τηλεφώνου και το zyxel P-660 router που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα απροβλημάτιστα. Υποθέτω ότι χρειάζομαι απλά ένα wireless router, να το συνδέσω στη μητρική με ethernet(ή κάτι άλλο?) καλώδιο και αφού σετάρω τις όποιες ρυθμίσεις και ειδικότερα το είδος προστασίας που θέλω(WPA1-2, WEP κλπ) και το password, είμαι έτοιμος. Σωστά? Ή μου διαφεύγει κάτι? Επομένως, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα εύχρηστο, αξιόπιστο και καλά εξοπλισμένο ασύρματο router έως... 70-80€ ας πούμε. Τι θα παίρνατε εσείς με αυτά τα λεφτά σήμερα, βρε αδερφέ! Η μητρική μου είναι η GA EP35-DS4, αν παίζει κάποιο ρόλο και με ενδιαφέρει να έχω αξιοπρεπές file sharing & online gaming στο Wii(άσχετα αν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αυτό πλέον:/). Φχαριστώ για το χρόνο σας - ελπίζω να πιάσει τόπο ο δικός μου. :*
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Υποθέτω ότι χρειάζομαι απλά ένα wireless router, να το συνδέσω στη μητρική με ethernet(ή κάτι άλλο?) καλώδιο και αφού σετάρω τις όποιες ρυθμίσεις και ειδικότερα το είδος προστασίας που θέλω(WPA1-2, WEP κλπ) και το password, είμαι έτοιμος. Σωστά? Ή μου διαφεύγει κάτι? Νοπ,εισαι ετοιμος. Δεν νομιζω πως θα εχεις προβλημα για 80τμ και λογικα θα καλυπτεις ολο το χωρο.Το ιδανικο ειναι βεβαια να εχεις το router σε κεντρικο σημειο του σπιτιου για να εχεις την καλυτερη δυνατη καλυψη,αλλα ουτε εγω το εκανα Στα ~60τμ μου, το thomson 585v7 της forthnet, με καλυπτει χωρις προβλημα και βρισκεται στο γραφειο, στην ακρη του σπιτιου. Επομένως, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα εύχρηστο, αξιόπιστο και καλά εξοπλισμένο ασύρματο router έως... 70-80€ ας πούμε. Τι θα παίρνατε εσείς με αυτά τα λεφτά σήμερα, βρε αδερφέ! Δεν εχω κατι συγκεκριμενο να σου προτεινω, απλα σαν ιδεα προτεινω, πριν αποφασισεις ποιο θα παρεις, να ριξεις μια ματια εαν ειναι στη λιστα συμβατοτητας του ddwrt (ή του openwrt ή του tomato).Σου προσθετω δουλεια θα μου πεις, αλλα αξιζει τον κοπο. Απλα για feedback οσον αφορα τα router ειμαι υπερευχαριστημενος με το thomson που ανεφερα πριν αλλα και το wrt54gl με το ddwrt πανω.
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 τα μοντελα τα wrt ειναι απλα wireless routers οποτε θα πρεπει να κρατησει και το κανονικο adsl router του οποτε θα μπερδευτει με παραπανω βηματα και ρυθμισεις. το καλυτερο θα ειναι να βγαλει στην ακρη το zyxel και να παρει ενα νεο ρουτερ.η μια λυση ειναι να παει να παρει το vigor 2700 απο το ebw.gr που ειναι και πολυ καλο και φτηνο και απλα θα πρεπει να αλλαξει το firmware.αλλιως μπορει κανα vigor2710 .αν εχει χαλια γραμμη εκει θα μπορουσε και το thomson.απο εκει και περα δεν ειναι μονο τα τετραγωνικα αλλα τα εμποδια ποσοι τοιχοι δηλαδη οπως επισης και ποσο καλυ καρτα δικτυου ασυρματη εχει και να μην ειναι πουθενα καταχωνιασμενη Έχω πελαγώσει ψάχνοντας και ρωτώντας για το τι χρειάζομαι για να έχω ασύρματο ίντερνετ μέσα στο σπίτι, καθώς πέφτω συνέχεια σε στριφνούς όρους(dual band, storage link, wireless-n,b,g κλπ) που περισσότερα ερωτήματα γεννούν παρά λύνουν. Το search στο παρόν subforum δεν με διαφώτισε ιδιαίτερα και γκουγκλάροντας βρήκα κυρίως άρθρα και συγκριτικά 2-3 ετών και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το λοιπόν. Μένω σε ένα 3άρι (~80τ.μ.) και θα ήθελα να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ από κάθε σημείο του σπιτιού με το laptop, το smartphone, αλλά κυρίως με το Wii που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο από το γραφείο που έχω τη πρίζα του τηλεφώνου και το zyxel P-660 router που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα απροβλημάτιστα. Υποθέτω ότι χρειάζομαι απλά ένα wireless router, να το συνδέσω στη μητρική με ethernet(ή κάτι άλλο?) καλώδιο και αφού σετάρω τις όποιες ρυθμίσεις και ειδικότερα το είδος προστασίας που θέλω(WPA1-2, WEP κλπ) και το password, είμαι έτοιμος. Σωστά? Ή μου διαφεύγει κάτι? Επομένως, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα εύχρηστο, αξιόπιστο και καλά εξοπλισμένο ασύρματο router έως... 70-80€ ας πούμε. Τι θα παίρνατε εσείς με αυτά τα λεφτά σήμερα, βρε αδερφέ! Η μητρική μου είναι η GA EP35-DS4, αν παίζει κάποιο ρόλο και με ενδιαφέρει να έχω αξιοπρεπές file sharing & online gaming στο Wii(άσχετα αν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αυτό πλέον:/). dual band.παιζει σε 2,4ghz και σε 5 ghz.λιγο αχρηστο feauture.θες και αντιστοιχες καρτες να ειναι dual band storage link=μπορει να εχει πανω Usb port για να βαλεις εναν εξωτερικο δισκο και να τον κανεις δικτυακο wireless a/b/g/n τα πρωτοκολλα στο ασυρματο που υποστηριζει.ολα ειναι backward compatible(b/g/n) το n ειναι το πιο γρηγορο αλλα δε θα σου δωσει παραπανω ταχυτητα στο ιντερνετ απλα θα σου δσει ταχυτητα αν μεταφερεις αρχεια απο pc σε pc. αν παρεις ρουτερ τοτε κρατας το zyxel και κουμπωνεις πανω ενα access point.απλα θα εχεις και τα 2.για μενα καλυτερα ενα νεο adsl wireless router για να ειναι ολα σε ενα και να μην σε δυσκολεψει. η μητρικη δεν παιζει ρολο.ολα πλεον υποστηριζουν wpa/wpa2/wep Δεν εχω κατι συγκεκριμενο να σου προτεινω, απλα σαν ιδεα προτεινω, πριν αποφασισεις ποιο θα παρεις, να ριξεις μια ματια εαν ειναι στη λιστα συμβατοτητας του ddwrt (ή του openwrt ή του tomato).Σου προσθετω δουλεια θα μου πεις, αλλα αξιζει τον κοπο. Απλα για feedback οσον αφορα τα router ειμαι υπερευχαριστημενος με το thomson που ανεφερα πριν αλλα και το wrt54gl με το ddwrt πανω. αν θελει πραγματι ρουτερ τοτε τα wrt ειναι μια καλυ λυση και καποια απο αυτα μπορεις να τα boostareis 200mw αντι για 100. το 2710 το vigor ειναι b/gn το 2700 b/g
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.